Merhaba arkadaşlar dün mp3 player almak için bazı iş yerlerinden fiyat alırken dükkanın birinde hem mp3 hem mp4 diye bir şey gördüm bu nedir diye sorunca adam baba abi bunda klip izleye biliyorsun dedi makinayı açınca çok küçük bir renkli ekran uzantısı tam emin olmamakla bereber vrt diydi hem izle hem dinle baya hoşuma gitti video formatlarını kendi formatına ceviriyormuş fiyatıda oldukça uygundu 512 mb 180 ytl ama once bi sorum dedim sizlere arkadaşlar bu nedir nasıl bi şeydir
avi formatı divx yani
mp4 değil mpeg4. hemde o makinen bir adı var. divxplayer.
MP4 daha çıkmadı ... ama mp3ü geliştiren firma üzerinde çalışıyormuş
hocam nerde sordun bu aleti merak ettim ole divx falan olayi hemde o fiyata yer faln soliyeblirmisin
bana 150 dedı 512
mp4 mpeg4'te farklı birşey, genelde "aac" uzantılı olan ses sıkıştırma formatının bir gelişmişi diyebiliriz şuan mp3'ü geliştiren "Coding Technologies" tarafından geliştirilmektedir. mp4'ün mp3'ten farkı aynı zamanda görüntü dosyasıda barındırabilmesidir. Eğer nero burning rom'un 6 reloaded yada daha üstü versiyonuna sahipseniz "encode audio files" özelliğine girip "mp4" dosyası oluşturabilirsiniz, ayrıca "m4a" uzantısıda bu format için kullanılır. Bu formatta oluşturduğunuz dosyaları "nero show time" yada winamp 5 ile dinleyebilmeniz mümkün olmasına karşın eğer görüntü içeriği varsa gerekli codec yüklü olması şartıyla media player'da seyredebilirsiniz ... daha fazla bilgi içinwww.codingtechnologies.com