Şimdi Ara

MP4 Destekli Telefonda 'Geçersiz Video Dosyası' Hatası Alıyorum, Lütfen Yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnternet üzerinden satın aldığım çin malı bir telefonda mp4 oynatma özelliği bulunduğunun belirtilmesine rağmen dosyaları oynatmak istediğimde "Geçersiz Video Dosyası!" şeklinde bir hata alıyorum. Telefonu iade etme şansım hala var ancak önce bilen arkadaşlara bi sormak istedim. Bu sorun neden kaynaklanabilir, benim yanlış yaptığım birşeyler olabilir mi, yoksa donanımsal ya da yazılımsal bir sorun mudur? İnternetten indirdiğim dosyalar .mp4 uzantılı ancak bilgisyarda çalışmasına rağmen telefonda yürütülemiyor. Ayrıca bilgisayarda çalışan bazı mp3 dosyaları telefonda "Bozuk Biçim!" uyarısı veriyor ve çalışmıyor. Bilen, anlayan arkadaşlardan bir bilgi, tavsiye alabilirsem çok memnun olacağım..

• Önce telefonda bir örnek video çekin hocam ondan sonra o dosyayı bilgisayara atın. Gspot adlı programı kullanarak (link: http://www.headbands.com/gspot/v26x/GSpot270a.zip ) Codec detaylarına bakın. Daha sonra bu detayları not edin ve herhangi bir video converter ile (ben total video converter tavsiye ediyorum) detaylarla birebir aynı olacak şekilde ayar yaparak videolarınızı çevirin.

Mp3 içinde farklı encoderlar var bildiğim kadar. Bazı encoderları desteklemiyor olabilir telefonunuz. Destekleyeni bularak ona göre kullanabilirsiniz

• Çok teşekkür ederim snowor, dediğiniz programı indirdim ve telefonla çektiğim videoyu PC'ye atıp özelliklerini inceledim. Ancak çok fazla özellik var, bu özelliklerden hangi detayları not etmeliyim? Ve sanırım Total Video Converter'de aynı özellikler başka bir tanımla ifade edilebiliyor, Gspot'da görüntülediğim detayların Total Video Converter'de neye karşılık geldiğini tam çözemedim.. Yine de değişik kombinasyonlarla bulmaya çalışacağım. Özellikle dikkat etmem gereken ayrıntılar varsa bilmek isterim.

Bir de asıl öğrenmek istediğim şey yeni aldığım telefonun her mp4'ü oynatmaması, bazılarında sorun vermesi normal midir? Yani bu bir sorun olarak mı düşünülmelidir yoksa mp4 oynatan birçok telefonda karşılaşılabilen olağan bir durum mudur? Bu bilgiye ihtiyacım var, çünkü ona göre kullanmaya devam edeceğim ya da telefonu iade edeceğim. Yanıt alabilirsem çok sevinirim, teşekkürler, hoşçakalın..

• Rica ederim dostum ne demek yardımcı olabilliyorsak.

MP4 Destekli Telefonda 'Geçersiz Video Dosyası' Hatası Alıyorum, Lütfen Yardım..

1. Burda en önemlisi video işlenirken hangi codec kullanıldığı. Gördüğümüz gibi XVID kullanılmıs ama XviD 1.0.3 burayada dikkat

2. MPG4 türü olduğunu gösteriyor.

3. Burdada fps değeri yazıyor. Bu değerde önemli çünkü telefonununuz belirli fps değeri üzerindekileri oynatmıyor olabilir.

4. Videonun boyutları yazıyor buradada. Örnek verirsem benim media oynatıcım 320x240'tan büyük videoları oynatmıyor. O yüzden kendi kullandığı boyutta olmasına dikkat edin.

5. Buradada videodaki ses dosyasının hangi codec ile işlendiğini, bitrate değerini ve kaç kanal olduğunu görebiliyoruz.

Bu değerlerin hepsini birebir aynı yaparsanız. Yazılımsal bir sorun yoksa çalışır hocam

quote:

Orjinalden alıntı: ozgur77

Bir de asıl öğrenmek istediğim şey yeni aldığım telefonun her mp4'ü oynatmaması, bazılarında sorun vermesi normal midir? Yani bu bir sorun olarak mı düşünülmelidir yoksa mp4 oynatan birçok telefonda karşılaşılabilen olağan bir durum mudur? Bu bilgiye ihtiyacım var, çünkü ona göre kullanmaya devam edeceğim ya da telefonu iade edeceğim. Yanıt alabilirsem çok sevinirim, teşekkürler, hoşçakalın..

To create MP4 files you should preferably use audio/video formats covered by the MPEG-4 Standard:
    - MP4 video formats: MPEG-4 SP/ASP: XviD, DivX5, 3ivx, ffmpeg/ffdshow, NeroDigital ASP... and MPEG-4 AVC/H.264: x264, NeroDigital AVC, Apple... and MPEG-2, MPEG-1 (not DivX3/MS Mpeg-4, WM9, RV9 or VP6) - doom9's quality comparisons: 1 2
    - MP4 audio formats: Advanced Audio Coding (AAC FAQ): Quicktime/iTunes, Nero, Psytel, FAAC (binary)... (rjamorim's quality comparisons: 1 2) and MP3, MP2, MP1, CELP (speech), TwinVQ (very low bitrates), SAOL (midi), ALS (lossless)
    - MP4 subtitle/text format: MPEG-4 Timed Text (see question 7)
    - MP4 picture formats: JPEG, PNG

Burda belirtildiği gibi mp4 formatında XviD, DivX5, 3ivx gibi farklı tarzlar olabiliyor. Yani bazılarını oynatmaması doğaldır.

Telefon ile çektiğiniz örnek bir video upload ederseniz. Total video converter için yardımcı olabilirim

Yanlışlarım olduysa düzeltmeniz dileğiyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.