Arkadaşlar, ben "grammy.ru"dan mp3 yükledim fakat bazı mp3'lerde -kbps- durmadan oynuyor.
Yani winamp'ta örneğin 128kbps*44hz sabit olurya, işte şarkı çalarken kbps 96'dan 220 kbps'ye kadar kararsız değişiyor...
Sizce bu normalmi? Sizin Mp3'lerdede böyle olan varmı? Yani kalitelimi olur, yoksa berbatmı? Ben anlayamadım farkı...
Bu tür mp3ler vbr kullanılarak yapılmıs mp3lerdır . Kalıte farkı olmaz zaten mp3lerın boyle kaydedılmesının amacı boyuttan kazanmaktır. ornegın null sampler'lar dusuk kbps de calınıyor bunuda senın benım kulagım anlayamaz.
Evet 128 kbp 44khz yazanlar constant (sabit) tekniğiyle sıkıştırılmış mp3 lerdir. Diğerleri ise Variable (değişken) bitrate tekniğiyle sıkıştırılmışlardır. Burda kaliteden fazla ödün vermemek için yapılması gereken mesela 96-160 80-128 gibi dar aralıklar seçmektir zaten encoderlar bu aralıkları defult olarak high - medium - low olarak ayarlarlar. Amaç tabiki daha fazla sıkıştırma sağlamak ama bana kalırsa ben kaliteden ödün vererek yerden tasarruf etme yanlısı değilim ve mp3 lerimi en az 192 kbps constant bitrate le sıkıştırıyorum.
128 ile 192 kbps arasindaki farki ayirt edebiliyorum diyosan iyi
128 ile 192kbps belki normal masaüstü hoperlorlerınde zor ama 4+1 yada sole kalıtelı bir muzık setınde fark kulagında ii ise kolayca fark edılebılır. 128 kbpsde sesi cok acarsan sede dagılmalar oldugunu gorursun 192'de bu daha azdır 320'de dahada az. Kopya audio cdlerde ise enaz seviyededir seslerin kaybolması. Tabiki orjinal audiolarda bu 0'a kadar iniyor bu yuzden benımde tavsıyem lame ile 192kbps constant en iisi.
Ben en az 192 dedim artı 192 ve daha fazlası ile sıkıştırmak bana göre geleceğe yatırımdır ;) Gelecekte birgün yer problemimiz kalmayacağını düşünüyorum ve o zaman 128 kbps ile yaptığımız mp3 lere acıyacağız gibi geliyo ;) Evet ben 128 ve 192 arasındaki farkı farkedebiliyorum hatta mp3 ile wma , mp4 , vqf , aac , ogg , mp1 , mp2 , mp+ gibi binumum formatlar arasındaki farkıda ayırtedebilecek kadar profesyonel olduğumu düşünüyorum bu konuda ;)
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PagaN®</i> <br />128 ile 192kbps belki normal masaüstü hoperlorlerınde zor ama 4+1 yada sole kalıtelı bir muzık setınde fark kulagında ii ise kolayca fark edılebılır. 128 kbpsde sesi cok acarsan sede dagılmalar oldugunu gorursun 192'de bu daha azdır 320'de dahada az. Kopya audio cdlerde ise enaz seviyededir seslerin kaybolması. Tabiki orjinal audiolarda bu 0'a kadar iniyor bu yuzden benımde tavsıyem lame ile 192kbps constant en iisi.
Kesinlile katılıyorum. Evimdeki müzik setinin ortala büyüklükte hoparlörleri var. 128 kbps ile 160 kbps arasındaki sen farkını anlayabiliyorum. (Ses seviyesi yüksek iken anlaşılıyor) Ama 160 kbps ile 192 kbps arasındaki farkı anlayamıyordum, ta ki eniştemin müzik setinde dinleyene karar..
Eğer kayıt iyi değilse ve Basslar temiz verilmiyorsa 192kbps fark ediyor.. ama Doğrudan CD kalitesine denk gelen 128kbps dir..
VBR olayını da pek sevmiyorum.. fazla alan kazandırmadığı gibi decodere fazla işlemci tükettiriyor.. Öyle yapacağına WMA yapsın daha iyi..
+1
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Acharad</i> <br />Eğer kayıt iyi değilse ve Basslar temiz verilmiyorsa 192kbps fark ediyor.. ama Doğrudan CD kalitesine denk gelen 128kbps dir..
VBR olayını da pek sevmiyorum.. fazla alan kazandırmadığı gibi decodere fazla işlemci tükettiriyor.. Öyle yapacağına WMA yapsın daha iyi.. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Mağlesef yanlış. Standart Audio CDlerin sakladıkları ses 256Kbps'dir.
Ek olarak 192CBR ile 96-192VBR (Quality Level 5) ayırt etmek çok zordur ve parçasına göre aralarında yaklaşık %30 Boyut farkı vardır.
BENCE yerden tasaruf edeyim ama kalitedende ödün vermiyeyim diyorsanız, ABR (Average Bit Rate) 140 yada 120 işinizi yeterince görecektir.
Standart Audio CDlerin sakladıkları ses 1400 kbps kalitededir sanırım yanlış yazıdın ...
Ben cd kalitesinin 160 kbps olduğunu sanıyordum
piyasadaki mp3 ler dinlenmez.kalitesi berbat.128kbps yeterli degil.320kb kayıt kayıpsız kayıttır.Birde 192 kbps ile 320 kbps arası high quality cevrilmiş olanlar kayıpsızdır.kimsenin birşeyden anladıgı yok.ben kesinlikle 128 dinleyemiyorum.ne tizlerinde nede baslarında hayır kalmıyo.
CD kalitesi 128 kbps olarak anılır ama mp3 formatında, benim söylediğim cdda formatındaki bir track'in yani şarkının 1400 kbps de olduğudur. 320 kbp en kaliteli mp3 olarak gözüküyo ama 1000 kbps de dahi saklayan kayıpsız formatlar var lpac , flac , ofr gibi bunların özelliği mp3 te olduğu gibi şarkıyı kırpmak yerine tıpki zip , rar gibi dosya sıkıştırma formatlarındaki tekniği kullanıyolar bana kalırsa en kaliteli sıkıştırmayı onlar yapıyo çünkü kayıp yok ama gelgelelim yer yoksa bu formatları kullanmak akıl işi değil çünkü 1000 kbps demek şarkıyı sadece 1:1,2 oranında falan sıkıştırmak anlamına geliyo ki buda 3 dk lık bir şarkı için 25 mb falan anlamına geliyo hiç te mantıklı değil. Bu yüzden yerimiz el verdiği kadarıyla yüksek formatta sıkıştırmaya çalışmak önemli ama 320 kbps lik 3 dk lık bir şarkı da yaklaşık 3mb değil 8 mb falan yer kaplıyo ;) Son olarak şunu söyleyeyim 320 kbps high quality bile olsa mp3 formatı kesinlikle kayıpsız format değildir , mp3 ün yaptığı basitçe kulağımızın duyamadığı sesleri silmektir böylece şarkıyı sadece duyabildiğimiz normlarada tutmaya çalışır. Aslında cdda bile yani cd deki şakrı bile orjinal halinden birşeyler kaybetmiş demektir. Şu sıralar yeni bir audio formatı süper-audio üzerinde çalışılıyo bu formatta 44100Hz yerine 192000Hz örnekleme kullanılacak ve kalitesi yaklaşık 5600 kbps olacak yani bu formatta bir şarkıyı wav yapabilirseniz 3 dk lık bir şarkı 30 değil 120 mb olacak ve bu dosyalar dvd üzerine çekilecek normal cd ye bu formatta bir album sığmayacak.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme