Selamlar,Moveın çıkış tarihi yaklaştıkça alsammı almasammı düşüncesi içine girdiğimden ve özellikle RE5 ile Move un nasıl olacağını çok merak ettiğim için,IGN tarafından yapılmış incelemeyi paylaşmak istedim,inceleyen editörün yazısından öncemli yerleri çevirdim.
"Move kontrolleri Resident Evil 5 Gold Edition paketine Move un çıkış tarihinde eklenecek bir patch ile kullanılabilir duruma gelecek.
2 kontrol üzerinde de(Move ve Navigation kontrol) tuşlarının olması ilk başlarda kafa karıştırabiliyor.Move üzerindeki tuşların çok küçük olması bazen tuşları hissederek bulamamanıza neden oluyor.
Options menüsünde Motion A ve Motion B adında 2 kontrol seçeneği mevcut,aslında birbirlerine çok benziyorlar ana farkları "Hızlı Dönüşte"."Motion A"yı seçtiğinizde "Hızlı Dönüş" tuşu Move üzerindeki tuşuna atanıyor ancak sağ sola dönüşü Navigation Kontrolü ile yapıp hızlı dönüşleri Move ile yapmak zor oluyor."Motion B"de ise Hızlı Dönüş tuşu Navigation kontrolü üzeirndeki tuşuna atanıyor.B yi seçtikten sonra A ya bir daha dönüş yapmadım bu yüzden.
Oyundaki asıl problemi kamera sistemi oluşturuyor,oyunda bir yere bakmak için Move üzerindeki tetik tuşuna bastıktan sonra,Move u hareket ettirerek ekran üzerinde gezdirebiliyorsunuz ancak ekranın sınırına geldiğinizde daha fazla hareket ettiremiyorsunuz.Daha fazla alana bakabilmek için soldaki analog ile Move u aynı doğrultuda hareket ettirmek gerekiyor.
Ayrıca oyunda ateş etme tuşu Move üzerindeki "Tetik" tuşu yerine,"Move" tuşu olarak bilinen üstteki tuşa atanmış bu da ateş etme hissini zayıflatıyor.Dünyanın sonu bi durum değil ama sonuçta insana ateş etme hazzını veren tetik tuşudur.
Move u kullanmak yinede biraz eğlence katıyor oynanışa,Move u gezdirirp kafaları patlatmak hoş oluyor,ancak Move ile RE5 deneyimi bana daha çok standart kontolleri özletti.Tabi oyun geliştiricilerine Move u tanımaları için daha fazla zaman vermemiz gerekiyor.
Özellikle videoyu izledikten sonra RE5 için eğlenceden çok karın ağrısı olacağı izlenimini verdi bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz??Alışmak zor gibi görünüyor,dandirik kundirik oyunlarda da kullanmak istemediğim için sanırım satın almak için daha fazla oyunun çıkmasını bekelyeceğim özellikle KZ3ün incelemesini merak ediyorum.
Valla ben killzone 3 ü gördüm move ile çok daha iyi gibi .Move u yukarı doğru aniden kısa bir şekilde kaldırınca silah değişiyor sola doğru ani hareketle de reload yapıyor .RE5 bu işi başaramamış gibi .Ama bekleyip görmek lazım
Önsiparişleri verdim bile. Elime geçtiği anda ben de inceleme yazarım.
Ayrıca teşekkürler.
RE5in silah kontrolu zaten karin agrisi bir sistem.Sirf yeterli atmosferi saglayamamislar ondan yavaslatmislar;bile bile adeta zorlatmislar gibi.Ama Move ile cok eglenceli olur FPSler.Wiide FarCry Instincts`i oynamistim ilk baslarda sanki ilk defa gamepadle FPS oynuyor gibisiniz ama sonradan alisiyorsunuz
Silah aparatı da alsak tam süper olacak.
Eline sağlı çeviri için.
quote:
Orijinalden alıntı: JOSEPH_STALin
Ayrıca oyunda ateş etme tuşu Move üzerindeki "Tetik" tuşu yerine,"Move" tuşu olarak bilinen üstteki tuşa atanmış bu da ateş etme hissini zayıflatıyor.Dünyanın sonu bi durum değil ama sonuçta insana ateş etme hazzını veren tetik tuşudur.
Eminim Sony, ''Biz tetik tuşu koyduk ama sen yine kontrollerde bir sığlık yap da tetik tuşunu kullanma'' demiştir. Ateş etme tuşunu tetik tuşuna atama seçeneğini de koymadan çıkarırlarsa yuh diyorum sadece.
wii icin resident evil 4 oyununu oynamistim kontroller cok iyiydi . normal ps2 den veya gamecube den daha kolay gelmisti kontroller . move unda wii deki gibi olacagini dusunmustum ama sanirim programcilar oynanabilirligi tam oturtamamis move a . umarim bu da cell i cozmeye benzemez.
Önsiparişleri verdim bile. Elime geçtiği anda ben de inceleme yazarım.
Ayrıca teşekkürler.
DHden birinin inceleme yapması daha açıklayıcı olacak bekliyoruz
move a karşıyım istesem wii alırdım ben o controllerla başladım ve onu bırakmam
hardcore oyuncular icin degil
Aklım almıyor..Bu ağır aksak oyunda bile deneyen adam memnun kalmamış...Sadece move a özel çıtır çerez eğlencelik oyunlarda güzel olacağını düşünüyorum...COD vs gibi oyunlarda nasıl oynanabileceğini aklım kesmiyor...Dönüşler , hareket, nişan alma...emin değilim...Bovling tenis boks...psn sports paketi..anca o kadar...yoksa sixaxis gibi sadece sixaxis kullanmış olmak için kullanılan ve kolaylıktan çok eziyete dönen oyunlardaki gibi move da motion controller kullanmış olmak için yapılıp oyunlarda keyiften çok işkenceye dönmesin..Keşke gerçekten harika çıksa da seve seve alsak...
Hatırlayın Ps3 öncesi videolarda yapımcının artis artis sixaxis ile nba de serbest attığını...ayılıp bayılmıştık...
Şimdi vanaları açmak bile ölüm geliyor.!
Kesinlikle
quote:
Orijinalden alıntı: cancanax
Aklım almıyor..Bu ağır aksak oyunda bile deneyen adam memnun kalmamış...Sadece move a özel çıtır çerez eğlencelik oyunlarda güzel olacağını düşünüyorum...COD vs gibi oyunlarda nasıl oynanabileceğini aklım kesmiyor...Dönüşler , hareket, nişan alma...emin değilim...Bovling tenis boks...psn sports paketi..anca o kadar...yoksa sixaxis gibi sadece sixaxis kullanmış olmak için kullanılan ve kolaylıktan çok eziyete dönen oyunlardaki gibi move da motion controller kullanmış olmak için yapılıp oyunlarda keyiften çok işkenceye dönmesin..Keşke gerçekten harika çıksa da seve seve alsak...
Hatırlayın Ps3 öncesi videolarda yapımcının artis artis sixaxis ile nba de serbest attığını...ayılıp bayılmıştık...
Şimdi vanaları açmak bile ölüm geliyor.!
Herşey tadında güzeldir. Bknz: Wii
niye bu kadar katısın dostum anlamadım bir türlü sonuçta adamlar oyunculara alternatif olsun, oyun dünyasında oyunculara daha fazla nasıl güzellikler sunabiliriz diye uğraşıyorlar bence denemeli, şans vermelisin
quote:
Orijinalden alıntı: egemenurl
move a karşıyım istesem wii alırdım ben o controllerla başladım ve onu bırakmam
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme