Şimdi Ara

Motul Yağların Orijinal Olduklarını Nasıl Anlarız. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
8
Favori
52.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    300v serileri en pahalı ürün sonrasında 8100 serileri geliyor sonrada 2100 vs vs.
    Yani Ülkemizde Motul un orijinalı piyasaya tutulmamışken sahtesi kim niye soksun?
    Rusya başta Ukrayna, Kazakistan bolca fake ürünler varmış.
    Fake orijinal karşılaştırmaları 8100 serileri olduğunu dikkat çekerim.
    Ben yağı ne marka olursa olsun internetten almam yetkili satıcıdan alırım.

8100 eco-nergy 5w30 kullanıyorum 2015 Kasım ayında 4 LT için 85 yada 90 TL ödemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnanx -- 2 Mayıs 2016; 11:49:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

quote:

Orijinalden alıntı: xnanx

Ülkemiz de henüz sahtesi yok rahat olun.
    2100 serileri 8100 serilerinden farklı olabilir içiniz rahat olsun bence.
    Meraktan soruyorum LPG var mı?

Hayır aracımda lpg yok hocam 175 binde orjinal benzinli 1.4 atmosferik motor.

Ben bu yağın orijinal olduğunu düşünüyorum açıkçası.
    Yağ eksiltmesi konusunu bilemedim.
    Aracınızın motor kodu nedir?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

quote:

Ülkemiz de henüz sahtesi yok rahat olun.
    2100 serileri 8100 serilerinden farklı olabilir içiniz rahat olsun bence.
    Meraktan soruyorum LPG var mı?

Hayır aracımda lpg yok hocam 175 binde orjinal benzinli 1.4 atmosferik motor.

Ben bu yağın orijinal olduğunu düşünüyorum açıkçası.
    Yağ eksiltmesi konusunu bilemedim.
    Aracınızın motor kodu nedir?

ET3J4
  • Tam emin değilim ama aldığınız 2100 Power Motorunuz için uygun olmayabilir.
    2100 Power, ACEA A3/B4 destekliyor sizin aracınız sanki bunun üstü bir standart istiyor.
    Aracın kitapçığını bulup bakmak lazım.
    Motul'un sitesinde 2100 referans göstermiyor.

Motul Yağların Orijinal Olduklarını Nasıl Anlarız. Motul Yağların Orijinal Olduklarını Nasıl Anlarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnanx -- 2 Mayıs 2016; 12:17:25 >

• n11 den aldıysanız kesin sahtedir.Uzak durun
  • xnanx kullanıcısına yanıt
    Hocam bende gördüm bu ekranı evet aldığım yağı göstermiyor. farkı nedir bende anlamadım. şartnameyi karşılamayınca motoru kucağımıza mı alacağız biz cahil ustalar 10w40 mı 10w40 modunda olduğumuz için :)
  • quote:

Tam emin değilim ama aldığınız 2100 Power Motorunuz için uygun olmayabilir.
    2100 Power, ACEA A3/B4 destekliyor sizin aracınız sanki bunun üstü bir standart istiyor.
    Aracın kitapçığını bulup bakmak lazım.
    Motul'un sitesinde 2100 referans göstermiyor.

Motul Yağların Orijinal Olduklarını Nasıl Anlarız. Motul Yağların Orijinal Olduklarını Nasıl Anlarız.

Hocam şimdi baktım 6100 de aynı standartları destekliyor bu 2100 ile arasındaki fark ne olaki?

6100 SYNERGİE+ 10W40
    Uygulama: Motor Yağları
    Motor Tipi: 4-Zamanlı
    Kalite: Technosynthese
    Ürün Yelpazesi: Otomobil
    Viskosite: 10W40
    ACEA Standartlar: ACEA A3/B4
    API Standartlar: API SN/CF
    OEM Onayları : MB-Approval 229.3 ; VW 502 00 / 505 00 ; Renault RN 0710 / 0700 ; PSA B71 2300
    Büyük motorlu, turbo dizel, direkt enjeksiyonu veya

• Birincisi 2100 sentetik bazlı, 6100 Technosynthese içeriyor, 8100 ful sentetik burada ayrılmış.
    ACEA şartnamesi tutuyor ama API de SL de kalmış belki o yüzden göstermiyor olabilir.
    Genelde ACEA ve API ikisi için destekliyor ise yazıyor olabilir.
    Benim anladığım SN ve üstü bir şartname gerek.
    Özetle API 2100 Power için SL, 6100 için SN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnanx -- 2 Mayıs 2016; 17:03:32 >
  • Merhabalar,

Yukarıda paylaşılan 8100 serisi resimleri eski ambalaja aittir. Şu anki 8100 serileri farklı ambalajlara sahiptir.

2100 serisinde ise Türkçe açıklaması direkt arka etikette yer almaktadır ve ürünün arka etiketi katlamalı (iç sayfa içeren) değildir.

Üretim kodu ve barkodunu kontrol ettiğimizde üründe bir sorun gözükmüyor.

Doğru fiyatları ve satış noktalarını yetkili distribütörlerimiz aracılığı ile öğrenebilirsiniz. (https://www.motul.com/tr/tr/commercial_pages/distributors_contacts)

Aracınıza doğru yağ önerilerini (https://www.motul.com/tr/tr/products/recommendation) adresinden veya direkt bize ulaşarak alabilirsiniz.

Eksiltme problemi birçok nedenden kaynaklanabilir. Ancak araçların belirli oranda yağ eksiltmeleri gerekeli (normal) bir durumdur. Üreticinin izin verdiği toleransın üzerinde bir eksiltme söz konusu ise mutlaka incelenmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Motul Türkiye -- 7 Temmuz 2017; 11:10:51 >

• Motul Türkiye M kullanıcısına yanıt
    Hocam Jaspa Subaru ozel servisi sadece Motul yaglarini kullaniyor.

Bu servise ürün sagliyor musunuz? Kullandiklari urunler orjinaldir degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • udeskota kullanıcısına yanıt
    Jaspa Subaru özel servisi yetkili bölge distribütörümüz Kompet Petro Kimya Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. 'in 8 senedir müşterisidir. Orijinal ürün kullanmaktadırlar.
  • sagolun
  • Bunlar 50-60 bin km dayanıklı dıyorlar dogrumu
  • internetten alan insanların birçoğunun kullandığı bir site var motul yağlar için. yagcarsisi diye bir yer. Burasının sattığı ürünler hakkında bilginiz var mı ben orayı kullanıyorum yağlarınızı alırken@Motul Türkiye
  • Madeni yağ km dayanımı, araç üreticisinin testleri ile elde ettiği değerlere ve kullanım kullanım koşullarına göre değişiklik gösterir. Bu durumda en doğru aralık, araç üreticisinin uygun gördüğü değişim aralığıdır. Bununla birlikte kullanım ömrü çok etkiler. Üreticiler normal şartlar düşünülerek değerler yayımlamaktadırlar. Tıpkı araç yakıt tüketim verileri gibi bu durumda norma şartlar düşünülerek test edilmiştir. Dolayısı ile bakım sırasında, yetkili teknik personel uygun gördüğünde 20,000km değişim önerisi veren araç için 10,000km de değişim yapabilmektedir. Bu durum, örneğin İstanbul gibi dur kalk trafiğin çok olduğu zorlu şartlarda oldukça mantıklı bir yaklaşımdır. Ki bu durumda motor çalışma saati alınan mesafeye doğru orantılı olmayacaktır, yani rölantide çalışma süresi de hesaba katılmalıdır.

Bunun dışında yağın kendi özelliği de mutlaka çok önemlidir. Ancak çeşitli standartlara sahip (örneğin API standartları) bir ürün zaten güncel motor teknolojisine uygun olarak geliştirildiğinden araç üreticisinin zorlu şartları, kullanım ve motorun teknoloji faktörleri belirleyici olmaktadır.

Internet satışlarına doğrudan bir müdahalemiz olmamakla (sahte ürün saptanmadığı taktirde) birlikte yetkili distribütörlerimizden ürün temin eden sanal mağazalar mevcuttur.

• sasnaily S kullanıcısına yanıt
    hiç bir motor yağı 50-60 bin km dayanamaz helede Türkiye iklim şartlarında.
  • quote:

Piyasa üst sınıf yağlardan biri de Fransız Motul motorsiklet ve araçlarda üst düzey kalite de yağlara sahiptir.

Orijinal mi sahte mi olup olmadıklarını anlamak için bir kaç foto paylaşıyorum. Umarım birilerinin işine yarar.

Motul Yağların Orijinal Olduklarını Nasıl Anlarız.

yapılan karşılaştırma resimlerden den belli olduğu üzere amerika veya benzeri bir ğlke litre yerine galon kullanılan. Türkiyede sahtesi var ise bile aynı şekilde olacağını zannetmiyorum.

• hoksi kullanıcısına yanıt
    iyide şimdi n11.de doğru düzgün satış yapan satıcı mağzaları neden karalıyorsunuzki ? n11.de binlerce mağza var. bu istanbulda yağ alma gibi birşey olmuş. belirli bir satıcı var ise paylaşalım bende bilmek isterim kim sahtesini satıyor. internetten güvenle alışveriş yapabileceğimiz bir çok mağza var bunların içerisinde n11.de var.
  • dulgerali D kullanıcısına yanıt
    Aynen bende n11'den aldım gayette memnundum yağdan. Hangi satıcının ya da satıcıların sahte ürün sattığını biliyorsanız söyleyin onlardan almayalım

• Motul Türkiye M kullanıcısına yanıt
    Sitenizde aracima(passat b8 1.4 tsi 125 hp) uygun yag olarak 5w30 8100 x clean+ spesifikasyonlariyla beraber inceledigimde almak istedigim yag.Istanbul anadolu yakasi bayinizi ariyorum bireysel kullanicilara satislari yok, verdikleri bayiyi aradim fe uzantilisi var istedigim yag icin size donus yapacagiz dediler artik ne zamana ararlar nasip kismet . ben yukarida belirttigim yagi istiyorum.internetteki sitelerde yagi buluyorum ya hemen teslimati yok ya da fiyatlari afaki . hangi sitelerdeki saticilar sizden temin ediyor ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.