Şimdi Ara

Motorun max. hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anlamadığım birşey var.Yeni aldığım asya motor as150 t 7b motorda (150cc) max hız ibresi 140 km/ saat yazıyor. Asya Motor sitesinde de max. hızı 85 olarak yazılmış.
    Honda cbr 125r motorda da 125 cc olmasına rağmen direksiyonunda max. hız 180-200 olarak yazılmış.
    Biri bana bu durumu anlatabilir mi?

Link:http://www.asyamotor.com.tr/content/view/49/1/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airsilver960 -- 6 Temmuz 2010; 18:19:13 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motorun Maksimum Hızı

Motorların maksimum hızları, motor hacmi, güç çıkışı ve diğer faktörlere bağlı olarak değişir. Bu yazımızda, yaygın motosiklet motor hacimlerinin maksimum hızlarını inceleyeceğiz.

125 cc Motor Kaç Basar?

• 125 cc motorlar genellikle 9 ila 12 beygir gücü üretirler.

125 cc ve 150 cc Motorların Maksimum Hızı

• 125 cc motorlu motosikletler genellikle 100-120 km/sa maksimum hıza ulaşabilirler.
    • 150 cc motorlu motosikletler ise 120-140 km/sa maksimum hıza ulaşabilirler.

120 cc Motor Kaç Km Hız Yapar?

• 120 cc motorlu motosikletlerin maksimum hızı genellikle 100 km/sa'nin altındadır.

Önemli Not:

Bu hızlar ortalama değerlerdir ve gerçek hızlar motosikletin modeline, ağırlığına ve sürücünün yeteneklerine göre değişiklik gösterebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • cbr la 180-200 yapmanın imkanı mümkünatı vs hiçbişeyi olamaz. :) o sadece göz boyama. öbürüne gelince güzel bi biçimde açarsan 110-120leri görebilirsin
  • Açıkladığın için sagol
  • 4zamanli 150-125cc her cins motorun enyuksek surati 110-120civairnda genel olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: kentacdis

4zamanli 150-125cc her cins motorun enyuksek surati 110-120civairnda genel olarak

İyi de üstad sitede 85 yazıyor.Linki yukarıda.
  • scooterlarda bu kadar yüksek hızlar her zaman tehlikelidir düz ve boş yol harici bu süratlere çıkmamanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool111

scooterlarda bu kadar yüksek hızlar her zaman tehlikelidir düz ve boş yol harici bu süratlere çıkmamanızı tavsiye ederim.

Çıkmamaya çalışacam
    Bazı scooter modellerinde hız kesici var diye duydum,acaba sebebi bumu yani benimkinde de mi hız kesici var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: airsilver960

quote:

scooterlarda bu kadar yüksek hızlar her zaman tehlikelidir düz ve boş yol harici bu süratlere çıkmamanızı tavsiye ederim.

Çıkmamaya çalışacam
    Bazı scooter modellerinde hız kesici var diye duydum,acaba sebebi bumu yani benimkinde de mi hız kesici var

Senin makinende hız kesici yok arkdaşım resmi sitesinde yazdığı rakamda gayet makul çünkü motorun uzun süre stabil sorunsuz tehlikesiz kullanacağın hız limitini yazıyor resmi sitesi sen bayr aşağı akarsın rüzgarı arkana alırsın vs.vs. mesala ybr için resmi sitesi 105 kmh falan yazıyordu sanırım fakat bu aleti düzgün açarsan 120 kmh görmen mümkün pek takılma bence bu ayrıntıya

• quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

Orijinalden alıntı: airsilver960

quote:

Çıkmamaya çalışacam

Senin makinende hız kesici yok arkdaşım resmi sitesinde yazdığı rakamda gayet makul çünkü motorun uzun süre stabil sorunsuz tehlikesiz kullanacağın hız limitini yazıyor resmi sitesi sen bayr aşağı akarsın rüzgarı arkana alırsın vs.vs. mesala ybr için resmi sitesi 105 kmh falan yazıyordu sanırım fakat bu aleti düzgün açarsan 120 kmh görmen mümkün pek takılma bence bu ayrıntıya

OK

• hız istiyorsan scooter yerine vitesli modelleri tercih etmelisin. scooter motosikletle uzun süre yüksek devirlerde kullandığında kısa sürede arıza vermeye başlar.
  • Arkadaşlar bu zamana dek beş motorum oldu ve beşi de farklı sınıflardaydi..Uzun lafın kısası her ne olursa olsun amacınıza uygun sınıftaki makineyi tercih edin..Örneğin şu an ki motorum 2009model kanuni cross 250 ve şu anki motorumdan önceki makinam 2007model suzuki gsx 600r'di.suzukim var iken istanbul'da yaşıyordum ve amacına uygun kullanıyordum ama şuan yaşadığım yer racing bir motoru kaldıracak bir yer değil.burası bol yağış alan bir yer ve heryeri engebeli toprak ve su:) ne demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum,saygılarımla...
  • 120 km üzeri tavsiye etmiyorum:)
  • quote:

hız istiyorsan scooter yerine vitesli modelleri tercih etmelisin. scooter motosikletle uzun süre yüksek devirlerde kullandığında kısa sürede arıza vermeye başlar.

Bu ilk motorum ve bu yüzden scooter
    1-2 sene sonra vitesli bir cross veya 125 lik racing tarzı bir model almayı planlıyorum
  • 125 cc lik racing tarzı olmaz kardeş. direk racing olayına girmenide hiç tavsiye etmem ayrıca. ileride vitesli kullanmayı düşünüyorsan direk 125 cc lik yamaha yada honda tarzı bir motor ile devam edebilirsin bir süre. bu arada fırsatın olursa güvenli sürüş eğitimi almanı tavsiye ederim sana. daha sonra daha büyük hacimli bir motorsiklet ile devam edebilirsin. ama en önemlisi motora binerken kullandıgın kıyafetlerdir. kask, monti bot vs. bunlar olmadan motor kullanmanı kesinlikle tavsiye etmem. çünkü yapacagın en basit kaza bile sana ciddi zarar verebilir ki örnekleri cok fazladır. önerim mümkün oldugunca kaliteli malzemeler kullanmalısın. ucuz bir kask seni cok fazla koruyamaz.

keyifli ve uzun süre motor kullanabilmek için bunlar vazgeçilmez unsurlardır. kazasız sürüşler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrecihan

120 km üzeri tavsiye etmiyorum:)

İstesem de yapamam zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.