Şimdi Ara

MOTORSİLK KULLANAN VARMI??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
22.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben motorsilk yerine onun yarı fiyatına türk markası olan ve %100 türk üretimi olan NNT BOR POWER ı kullandım motor sesini kesti ve devirlenme rahatladı diyebilirim yakıt sarfiyatı aynı
  • quote:

Orjinalden alıntı: karahisar

ben motorsilk yerine onun yarı fiyatına türk markası olan ve %100 türk üretimi olan NNT BOR POWER ı kullandım motor sesini kesti ve devirlenme rahatladı diyebilirim yakıt sarfiyatı aynı

o yerli olan 20 ytl idi . 7-8 ay önce bir güzellik yaptılar. 55 ytl civarına çektiler. etik unsurlara dikkat ederek sadece şu kadarını yazabilirim ; ürünlerin içerik veya fonksiyon benzerlikleri bile yok ! sadece motor silk anlatabilirim. diğerine bir şey demek doğru olmayabilir.ama soru gelirse bir şeyler yazarız yani...

alieser
    www.anadestek.com

• quote:

Orjinalden alıntı: alieser

quote:

ben motorsilk yerine onun yarı fiyatına türk markası olan ve %100 türk üretimi olan NNT BOR POWER ı kullandım motor sesini kesti ve devirlenme rahatladı diyebilirim yakıt sarfiyatı aynı

o yerli olan 20 ytl idi . 7-8 ay önce bir güzellik yaptılar. 55 ytl civarına çektiler. etik unsurlara dikkat ederek sadece şu kadarını yazabilirim ; ürünlerin içerik veya fonksiyon benzerlikleri bile yok ! sadece motor silk anlatabilirim. diğerine bir şey demek doğru olmayabilir.ama soru gelirse bir şeyler yazarız yani...

alieser
    www.anadestek.com

ne farkı var cevaplayın bizde öğrenelim burası bilgi forumu

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: alieser

quote:

alieser
    www.anadestek.com

ne farkı var cevaplayın bizde öğrenelim burası bilgi forumu

merhaba
    elbette biraz da olsa bilgi vermek için en doğru yer burası. marka kullanmamaya özen göstermeye çalışacağım. bu mesaja gelecek soru ve yanıtlarda da marka geçmezse özellikle sevinirim.

yerli yapım BOR, ve usa yapımı BOR şekline dönen karşılaştırmadaki ürünlerle ilgili

Türkiye de henüz hiç bir alanda NANOTEKNOLOJİ seviyesinde imalat yok.bir ürünün üzerinde NANO yazıyor ve Made TURKEY yazıyorsa bu aşikar bir aldatmacadır. Şunu hemen belirteyim. umarım Türkiye nanoteknoloji merkezi olurda bütün ürünlerde NANOTURKEY yazar ve bizde bu işten para kazanırız.

Şimde gelelim neden Türkiye de NANO yapılamayışına ;
    Nano milimetrenin milyonda birine deniliyor. yani bir milimetrelik bir zerreciği milyona bölüyorsun . ortaya çıkan parçacık, kütleyi oluşturan madde nin nano birimi oluyor. Örnek : NANO BOR. (= MİLİMETRENİN MİLYON KERE KÜÇÜK ZERRECİK ŞEKLİNDE PARÇALANMIŞ bor)

BOR ile ilgili biraz bilgi belki konuyu aydınlatmada yardımcı olur. Dünyadaki en sert maden ( kırılmaz, çizilmez, aşınmaz denilen) ELMAS Tır. elmasın fransız sertliği sertlik ölçüsüne göre sertlik derecesi 10,5 tur. BOR ise dünyada sertlik derecesi ELMAS tan sonra ikinci sırada olan madendir. elması madenden sayamayacağımıza göre BOR endüstride kullanılabilecek dünyadaki en sert madendr. Dolayısıyla çekiçle parçalanamadığı gibi dinamitle aynı odaya konduğunda oluşan en küçük zerrecikleri 1-7 mm arasında bir çap'a sahip olabiliyor.

BOR dünyada şu an için sadece 1 (BİR) tek yerde NANO olarak parçalanabiliyor. Orasıda MOTOR SİLKİN ÜREİM YERİ OLAN usa ENERJİ BAKANLIĞIDIR. Bunun böyle olmasını bende istemem ama gerçekleri görmemekte bir seçenek olmamalı :)

şimdilik bu kadar yazayım. umuyorum yönlendirmek değilde bilgi paylaşmak yoluyla zihindekileri değiştirme yolunu kullanmayı başarmışımdır

nano ölçüsü başlangıçta yanlış yazılmış , bir arkadaşımızın uyarısıyla yeniden düzenlenmiştir. Teşekkür ediyorum . alieser

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alieser -- 17 Ekim 2007; 23:17:24 >

• nano milimetrenin milyonda biridir, binde biri mikrometredir, nano=10^-9
  • ama nnt bor power la sonuç aldığımı söyleyebilirim hızlanmam arttı motor daha sakin çalışıyor
  • quote:

ama nnt bor power la sonuç aldığımı söyleyebilirim hızlanmam arttı motor daha sakin çalışıyor

merhaba
    elbette mümkün. sadece karşılaştırılabilecek iki ürün değil. ben bunu idealist değilde teknik olarak anlatmaya çalıştım. karşılaştırılması mümkün olmadığından, birini anlatınca diğerini kötülemiş gibi olunuyor. oysa amaç sadece bildiğini paylaşmak. özel mesajlada sorulabilir bu tür şeyler belki.

her ne ürün olursa olsun temennimiz umulan faydayı vermesidir. umarım sizin içinde öyle olur/olmuştur.
  • Evet bende volvo s40 aracımda kullandım,aracımda hissedilir miktarda iyileşmeler oldu kesinlikle faydasını görüyorsunuz.
  • mrb alieser imzamdaki 2001 model 60000 kmdeki aracıma tavsiye edermisiniz.
    ben aracımda 5-30 kullanıyorum... motorsilki kullanmak istiyodum ancak yağ ustaları 5-30 yağların özelliğini kaybettirdiğini söylediler... yani kar yerine zarar verir dediler...
    siz ne tavsiye edersiniz bu konuda...
  • quote:

Orjinalden alıntı: lmnggen

mrb alieser imzamdaki 2001 model 60000 kmdeki aracıma tavsiye edermisiniz.
    ben aracımda 5-30 kullanıyorum... motorsilki kullanmak istiyodum ancak yağ ustaları 5-30 yağların özelliğini kaybettirdiğini söylediler... yani kar yerine zarar verir dediler...
    siz ne tavsiye edersiniz bu konuda...

merhaba
    aslında sorduğunuz sorunun içinde CEVAP gizli. ustalar, yağları iyileştirecek YAĞ KATIKLARINI uzunca bir süre önce zihinlerinden sildiler. haklılarda. siz 150 yıllık yağ firması castrolun yağına ne verebilirsiniz ki ? burada anlaşılması veya ayırt edilmesi gereken konu MOTOR SİLK in içeriğinde yağ bulunmadığı, yağa hiç faydası olmadığı ve bir yağ katığı olmadığı , hatta uygulamadan 2500 km sonrasında yağın içinde hiç Motor Silk kalmadığıdır.
    Motor Sİlk yağa değil sürtünmeden dolayı çizilmiş , aşınmış metal yüzeylere kendini absorbe ederek kompresyon kaçaklarını kesip sürtünmenin BOR VE ÇELİK arasındaki farktan kaynaklı olarak azaltılması işlevini görür. siteden de inceleyebilisiniz. motorsilk1.com

iyi forumlar

• Alieser bey sorum olacak;

Motor silk hakkında internetten, forumdan olumsuz bir yoruma henüz rastlamadım. Ürünü almak için yağ değişimi zamanını bekledim. hafta sonunda bakımda yağ ve filtreleri değiştirdim.

-En geç ne kadar zaman içerisinde ürünü kullanmalıyım.

- Verdiğiniz bilgilerde motor silk yağ katkısı değil metal yüzeyler için tamir edici ürün olduğunu özellikle belirtiyorsunuz. Aracım Fiesta 2004 turbo dizel ve 78000 km de. Bildiğim kadarı ile de turbonun yağlanması motor yağından sağlanıyor. Bu aşamada motor silk motor haricinde turbonun hareketli parçalarınada etkisi söz konusumudur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zedire

Alieser bey sorum olacak;

Motor silk hakkında internetten, forumdan olumsuz bir yoruma henüz rastlamadım. Ürünü almak için yağ değişimi zamanını bekledim. hafta sonunda bakımda yağ ve filtreleri değiştirdim.

-En geç ne kadar zaman içerisinde ürünü kullanmalıyım.

- Verdiğiniz bilgilerde motor silk yağ katkısı değil metal yüzeyler için tamir edici ürün olduğunu özellikle belirtiyorsunuz. Aracım Fiesta 2004 turbo dizel ve 78000 km de. Bildiğim kadarı ile de turbonun yağlanması motor yağından sağlanıyor. Bu aşamada motor silk motor haricinde turbonun hareketli parçalarınada etkisi söz konusumudur.

merhaba
    ilk sorunuzla ilgili 10.000 km ömürlü bir yağ aldıysanız 3000 km ye kadar Motor Silk ekleyebilirsiniz. ne kadar erken olursa o kadar iyi olur.

ikinci soru : Motor Silk in içindeki bor molekülleri 0,2 mikron büyüklüğünde. yani, karşılaştığı metal yüzeyde pürüz yoksa ( mikron çapında) yoluna devam eder. ne zaman çizik ve çatlak buldu (mikron çapında) oraya kendini absorbe eder. yani turboyu soğutup geçer demek tam cevap olacak

ilgi için teşekkürler

alieser
    www.anadestek.com

• kuzey ırağı şehitlerimizin intikamını almak niyetine bombalıyoruz ya rahat rahat yazabiliyorum artık .. çok şükür

şimdi gelelim mevzuya

ali eser bey

0-30 castrol edge yag kullanılan arabaya motorsilk konulabilirmi
  • merhaba
    evet kullanılabilir. çünki Motor Silk yağa karışan bir yağ katkısı değildir. metal yüzeye fayda sağlar. bu sebepten hangi yağı kullandığınızın önemi yok. Motor Silk kullanabilirsiniz

umarım sorunuzu karşılamıştır.
    alieser

quote:

Orjinalden alıntı: nereye-kadar

kuzey ırağı şehitlerimizin intikamını almak niyetine bombalıyoruz ya rahat rahat yazabiliyorum artık .. çok şükür

şimdi gelelim mevzuya

ali eser bey

0-30 castrol edge yag kullanılan arabaya motorsilk konulabilirmi
  • Şimdide bu çıktı deneyen var mı?
    MOTOR SİLK in yerli versionu mu bu kullanan varsa bilgi versin. Lütfen
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=26005&productid=otm092090 BOR POWER NANO TEKNOLOJİK

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=26005&productId=otm092020 MOTOR SİLK

benim araçta yüksek devirlerde motoru sıkıştırınca yağ eksiltme oluyor. Düşük devirlerde yağ eksiltmiyor. Yağ eksiltmeye gerçektende faydası var mı?
    Hangisi daha faydalı?
     MOTORSİLK KULLANAN VARMI???

MOTORSİLK KULLANAN VARMI???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_80 -- 25 Kasım 2007; 8:57:07 >

• merhaba
    sadece iki ürünün birbirleriyle kurumsal hatta içerik olarak bir benzerliğinin olmadığını söylemekle yetineyim.
    -resmi görünen BoRPOWER yerli bir firmaya ait üretim ,
    -yine resmi görünen hepsiburada nın sattığı 2006 ÜRETİMİ BİR MOTOR SİLKTİR.

arkadaşlar bazen soruyorlar 2006-2007 yi nasıl ayırt edebiliriz diye, bilgisayarla atılmış tarihin haricinde etiketten de anlayabilirsiniz. hepsiburada logolu resimdeki 2006 ürünüdür. 2007 ürünü birde çarpraz döşli FORMULATED BORON CLS BOND kemeri içerir

iyi forumlar

www.anadestek.com
    www.motorsilk1.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alieser -- 22 Aralık 2007; 11:57:27 >

• Merhabalar benim kurumda bir arkadaşım Bor ürünlerinden bahsetti ve denemeye karar verdi bayağı tartışma olurdu olmazdı derken ürün geldi ve arkadaşın yağ değişimi geldi ve ekledi Bizde arabaya koymadan önce hergün aynı yolu gelen yaklaşık aynı şartlarda arabanın motor sesini kaydettik konulduktan sonrada kaydettik ve bunları bir arkadaş bilgisayar ortamında eşleştirdi seste belirgin bir düşme gözlemledik (ürün motora konduktan yaklaşık 100 km sonra) Şimdi arkadaşımız (standart bir kullanımıvar )yakıt ölçümleri yapmakta bakacağız bir depoyla gittiği menzil nasıl değişecek dediğim gibi standart saatte kuruma gelir ve gideriz hafta sonuda fazla bir kullanımı olmuyor .Arkadaşımızın verilerini burada paylaşacağım inşallah umarım bir sonuca varırız Bu arada ürün Alieser arkadaşın temsil ettiğimi yoksa NNT ürünümü onu bilmiyotum ama nano teknoloji ürünü bor yada borik asit içeren bir madde
    Ayrıca ben kendim bu ürünlere inanmıyorum ama dogmatik şekilde inanmıyorum demek olmaz bazı verilere ve deneysel sonuçlara bakmak lazım diyorum gerisi ampirik yaklaşımlardır diye düşünüyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: ata orkun

Merhabalar benim kurumda bir arkadaşım Bor ürünlerinden bahsetti ve denemeye karar verdi bayağı tartışma olurdu olmazdı derken ürün geldi ve arkadaşın yağ değişimi geldi ve ekledi Bizde arabaya koymadan önce hergün aynı yolu gelen yaklaşık aynı şartlarda arabanın motor sesini kaydettik konulduktan sonrada kaydettik ve bunları bir arkadaş bilgisayar ortamında eşleştirdi seste belirgin bir düşme gözlemledik (ürün motora konduktan yaklaşık 100 km sonra) Şimdi arkadaşımız (standart bir kullanımıvar )yakıt ölçümleri yapmakta bakacağız bir depoyla gittiği menzil nasıl değişecek dediğim gibi standart saatte kuruma gelir ve gideriz hafta sonuda fazla bir kullanımı olmuyor .Arkadaşımızın verilerini burada paylaşacağım inşallah umarım bir sonuca varırız Bu arada ürün Alieser arkadaşın temsil ettiğimi yoksa NNT ürünümü onu bilmiyotum ama nano teknoloji ürünü bor yada borik asit içeren bir madde
    Ayrıca ben kendim bu ürünlere inanmıyorum ama dogmatik şekilde inanmıyorum demek olmaz bazı verilere ve deneysel sonuçlara bakmak lazım diyorum gerisi ampirik yaklaşımlardır diye düşünüyorum

merhaba
    en doğru yolu seçmişsiniz. denemek en kestirme yol oluyor bazen. hangi ürünü almış olursanız olun memnun olacağınızı umarım.

iyi geceler
    alieser

• Verdiğim linkte test neticelerine ulaşabilirsiniz.Merak ettim şöyle bir aradım bunu buldum.Belki zaten biliyorduk falan diyebilirsiniz, ben tüm yazılanları okudum link i göremedim.

Markayı tanımam etmem , yardımcı olan kişiyle de ticari bağım falan yoktur.Umarım işinize yarar.

http://www.altboron.com/technology/test.html

Hayırlı bayramlar olsun.
    Saygılarımla.

** düzeltme imla hatası nedeniyledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yosunkaya -- 21 Aralık 2007; 0:26:48 >
  • Orjinalden alıntı: yosunkaya

Verdiğim linkte test neticelerine ulaşabilirsiniz.Merak ettim şöyle bir aradım bunu buldum.Belki zaten biliyorduk falan diyebilirsiniz, ben tüm yazılanları okudum link i göremedim.

Markayı tanımam etmem , yardımcı olan kişiyle de ticari bağım falan yoktur.Umarım işinize yarar.

http://www.altboron.com/technology/test.html

aynı konu ile ilgili bir miktar türkçeleştirilmiş bilgi için

www.anadestek.com

iyi bayramlar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.