Şimdi Ara

Motorsiklet ehliyet yaşı kaçtır? scootor için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 17 Yaşından Gün Almış Olman Gerekiyor

1- A1, A2, F ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların 17,

2- B ve G sınıfı sürücü belgesi alacak olanların 18,

3. C, D ve E sınıfı sürücü belgesi alacak olanların 22 (Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksek okullarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.), yaşını bitirmiş olmaları,

B) Öğrenim Şartları;

F,G ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların ilkokulu,

A1, A2, B, C, D ve E sınıfı sürücülerin ortaokulu veya 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş olmaları,(04/07/2006 tarihli resmi gazatede yayınlanan kanunla yayınlandığı tarihten itibaren 5 yıl süre ile ilkokul mezunları ehliyet alabilmektedirler)

C) Sağlık Şartları;

Sürücü belgesi alacakların, resmi ve özel sağlık kuruluşlarında İç Hastalıkları, Ortopedi, Göz, Kulak-Burun-Boğaz ve Psikiyatri uzmanları bulunan Sağlık Kurulunca, yönetmelikte belirtilen esaslara göre "Sürücü Olur" raporu almaları gerekir. Ortopedist bulunmadığı takdirde Genel Cerrahtan, Psikiyatri uzmanı bulunmadığı durumlarda Nörölog veya Psikologtan görüş alınarak Sağlık Kurulu kararını verir. Sağlık Kurulu raporuna bir defaya mahsus olmak üzere itiraz halinde Sağlık Bakanlığı nihai karar için sürücü adayını bir başka Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu'na sevkeder. Ancak, verilen sağlık raporlarının eksik veya gerçeğe uygun olmamasının tesbiti halinde, sorumlular hakkında Türk Ceza Kanununa göre işlem yapılmakla birlikte, bu tabiplerin daha sonra verecekleri raporlar da geçersiz sayılır.

• C, D ve E g falan var bunlar ne sürmek için gereken ehliyetler ben anlıyamadım hepsini biri açıklarsa çok memnun olurum
  • A1 Sınıfı Sürücü Belgesi
    Kullanılacak Araç Motorbisiklet
    Diğer Araçları Kullanma Yetkisi
    Yaş Şartı 17 Yaşını Bitirmiş Olmak
    Tahsil Durumu En Az İlköğretim Mezunu Olmak

A2 Sınıfı Sürücü Belgesi
    Kullanılacak Araç Motorsiklet
    Diğer Araçları Kullanma Yetkisi A1 Motorlu Bisiklet

B Sınıfı Sürücü Belgesi
    Kullanılacak Araç Otomobil, Minibüs ve Kamyonet
    Diğer Araçları Kullanma Yetkisi F Traktör
    Yaş Şartı 18 Yaşını Bitirmiş Olmak
    Tahsil Durumu En Az İlköğretim Mezunu olmak

H Sınıfı Sürücü Belgesi
    Kullanılacak Araç Hasta ve Sakatların Kullanabilecekleri Şekilde Özel Tertibatlı Olarak İmal, Tadil, Techiz Edilmiş Otomobil veya Motorsiklet
    Tahsil Durumu En Az İlkokul Mezunu Olmak

C Sınıfı Sürücü Belgesi
    Kullanılacak Araç Kamyon Kamyonet Otomobil
    Diğer Araçları Kullanma Yetkisi B Sınıfı Araçları Sürer
    Yaş Şartı 22 Yaşını Bitirmiş Olmak

D Sınıfı Sürücü Belgesi
    Kullanılacak Araç Tır Kamyon Kamyonet Otomobil
    Diğer Araçları Kullanma Yetkisi B-C- F Sınıfı Araçları Sürer

E Sınıfı Sürücü Belgesi
    Kullanılacak Araç Otobüs,Kamyon,Kamyonet,Otomobil
    Diğer Araçları Kullanma Yetkisi B-C- F Sınıfı Araçları Sürer
    Tahsil Durumu En Az İlköğretim Mezunu Olmak<

• motorlu bisiklet motorbisiklet motorsiklet ne fark varki bunların arasında
  • 50cc liklerde bildigim kadarı ile ehliyet gerekmiyor
  • ilk kez duyuyorum bunları bize neden öğretmediler acaba acaba öğrettilerde benmi unuttum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ehliyet Yaşı 16 Olmalı mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gerekiyor Mesela Bir Mobiletle Çık Trafige Bakalım Ne Olacak
  • Nisanda yasa değişecekmiş diyorlar.A2 125cc-A2 250cc-A2 500 olmak üzere motosiklet ehliyetleri 3 ayrılcakmış.İlk kez ehliyet alan A2 125 alacak,2 yıl stajer sürücü olacak daha sonra A2 250 ehliyetini almak için tekrar sınava girecekmiş.

İnşallah çıkmaz yada 2009 da çıkar yoksa yanarız
  • Hadi..2009 çıksın yada ben ehliyet aldıktan sonra:S
  • Bana 125 Yeter Zaten Ben Araba Ehliyeti İle Beraber Alıcam O Zaman Daha Ucuza Geliyor
  • Zaten direkt 600cc ile başlanmaz motora pek etkileniceğinizi sanmam Peki 1000cc bir motosiklet almaya kalksak ne yapıcaz
  • İstedigini Al Sana Karışan Yok İlk Önce Sanırım 1000 cc'lik İçin Sınava Girersin dedigi gibi 2 sene stajyer daha sonra tekrar sınava girer alırsın ha bu arada 2 sene içerisinde hiçbir olay yaşamaman lazım olurda kaza falan yada herhangi bir ceza alırsan bi daha ehliyet alamıyosun
  • anlaşıldı. Yoldaki çizgilerin dümdüz olması için baya bi zaman harcıcaz
  • motorlu bisiklet = mobilet
  • quote:

Orjinalden alıntı: TIGERSHARK

motorlu bisiklet = mobilet

vitessiz motorlara deniyor..
  • Öle bir yasa çıkıcakmı bilmiyorum.. Sanmam pek.. Motorlu bisiklet 50 cc notorlara denir...

Ayrıca 50 cc dcooterlar için B ehliyeti olması yeterli diye biliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÇılgınRöle

Zaten direkt 600cc ile başlanmaz motora pek etkileniceğinizi sanmam Peki 1000cc bir motosiklet almaya kalksak ne yapıcaz

A2 500 ü aldığın zaman istediğin motoru alabilirsin.Yani 17+2+2=21 yaşında.Ayrıca yeni yasa çıkarsa ehliyet almak zorlaşcakmış.Sınavlar 45 dakikaya çıkacak,eğer yanındakini tedirgin edersen tekrar sınava.Ölme eşşeğim ölme.Türkiyede yine yolu yöntemi bulunur,geçilir bence.Türk insanı tedirgin olmaz zaten

Şöyle bişeyde var A1 ve A olarak da çıkabilir.A1 125 cc ve 11kW gücün altındaki motorlar,A 125 cc ve 11kW gücün üstündeki motorlar.Eğer böyle çıkarsa iyi çünkü direk gidip A alma şansımız var galiba(tam belli değil)50 cc nin altındaki motorlarda 16 yaşından itibaren bisiklet gibi ehliyetsiz kullanılabilecek.

• Dostum Bu Gerçekmi 50cc motorlar ehliyetsiz kullanılacak öylemi o zaman piyasada bir sürü mobilet var onlar için çok kişi ehliyet aldılar onlara haksızlık olur bu
  • öyle bir kanun çıkarsa ehliyet falan almam..
    Beni polis yakalayamaz..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.