Şimdi Ara

Motorola V360 Bilgisayar Bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldığım bu telefonu bilgisayarıma bağlayıp özelliklerini değiştirme, dosyaları düzenlemek istiyorum.

Telefonda bluetooth var fakat bu özelliği diğer telefonlarda olduğu gibi "sanal seri(com) port" olarak görmüyor.

Bluetooth programı (bluesoleil) ile sadece bazı(tamin ediyorum gizli olmayan) dosya ve dizinlere ulaşabiliyorum. Telefon özelliklerine ise hiç ulaşamıyorum.

Bu telefonun mobiledit ile kullanılabildiğini buldum fakat aynı sorun(bluetooth'un programı ile önce telefonun sanal seri portun tanımlanması gerekiyor fakat telefon sanal seri port olayını desteklemiyor) olduğu için göremedim.

Elimden geldiğince anlaşılır ve basit anlatmaya çalıştım.

Kısaca, ben motorola v360 ımı bilgisayara nasıl bağlayacağım.

Not: Siemens s55 ile çok çok iyi senkronizasyonlar yapabiliyorum hatta telefonu bir sürücü gibi görebiliyorum.

• Bende bu telefondan almayı düşünüyorum. Kaç liraya aldığını yazarmısın. Ayrıca hayırlı olsun. Soruna cevap yazmak isterdim ama fazla bilgim yok bu konuda, bide telefonun özelliklerini anlatırmısın biraz memnunmusun. Mp3 kalitesi nasıl?
  • Evet, eve gidince bende merak ettiğim için hemen internetten (Türkiye için) satış durumuna baktım, hiç kimse de yok. Hala iyi mi aldım, zarar mı ettim bilmiyorum?

360 YTL (kredi kartı ile tek çekim) + çalışır durumda herhangi bir telefon (şarjına faturasına falan gerek yok, deneme bile yapmıyorlar sadece telefonu açıp imei numarasını(*#06# olayı) alıyorlar.

Aldığım yer Turkcell abone merkezi, bir kampanyaymış, eski telefonu 70 YTL ye sayıyolarmış. Nakit veya kredi kartında fiyat farkı yok. Bana 5 YTL daha ucuza verdiler çünkü ilk seçtiğim telefon (siemens CF75) bütün alım işlemini yaptıktan sonra sim kartımı taktım ve çalışmadı, yaklaşık 30 dakika boş yere beklemiş oldum. Neyse,

## KÖTÜ HABERLER ##
    * Kızılötesi yok.
    * Şarj yeri ise mini USB şeklinde, BT dongle yerine direk usb kablo ile bağlanada biliyor. Ama şarj olmaya başlıyor. Ben Buluetooth kullanıyorum.
    * Şarjı yaklaşık 4 ~ 5 gün (gece gündüz açık) gidiyor fakat pik tam performans gösteremiyor, daha ikinci defa şarj oluyor.
    * 5 MB hafızası var (süprizi aşağıda)
    * Kamera 640 x 480 , video da var. Diğer makinalar ile kıyasla daha iyi resim çekiyor ama çok küçük resimler. Yani resim çekmek için alınmaz.
    * Kutusundan kulaklık çıkmıyor.

## İYİ HABERLER ##
    * Bluetooth (ama pc ye sanal seri(com) port olarak bağlanmıyor, pc yazılımı bulamadığım için sadece dosya ve Vcard transferi yapabiliyorum, telefon ayarları ve sms gönderme)
    * 220 x 176 çözünürlükte 256K renk çok canlı.
    * Ses için telefonun arkasında çok iyi bir hopörlörü var.
    * MP3 , ister mp3 player olarak kullanın ister mp3leri zil sesi yapın.
    * Kutudan 64 Mb TransFlash kart ve bunun SD kart çeviricisi çıkıyor, telefon 512 MB ye kadar desteklediği söyleniyor. (hiç beklemiyordum, mp3 playere 200 YTL sayarken neredeydi)
    * EDGE var, fena da değil, hani ADSL'm olduğu için pek bakmıyorum ama.
    * Baskonuş u var (bunu da kullanmıyorum)
    * Antensiz (bu madde motorola için çok önemli)

Aslında telefon almaya giderken sadece "kapaklı ve kameralı alacağım" diye gidiyordum, ama en ucuz "kapaklı kameralı" samsungun hiç bir özelliği olmayan bir telefonu ve 290 YTL, onun için parama değdiğini düşünüyorum.

Siemensi çok severim, etrafımda 7-8 tane siemens kullanıcısı var. Bir telefonun ne kadar esnek(yazılımsal) olabildiğini siemensde görüyorum.

Hani olmaz ama, bütün özellikleri tıpatıp aynı olsa siemens derim(aşk), ama bir haftalık deneyim ile şunu söyleyebilirim, evet bu paraya değer.

Özellikle istediğin bir bilgi, merak ettiğin bir konu var ise söyle, elimden gelen yardımı yaparım.

• Arkadaşlar benden başka kimse, motorola telefonunu bluetooth üzerinden bilgisayarına bağlamıyor mu?

En azından fikir verecek kimse yok mu?
  • Ayrıntılı cevapladığın için teşekkürler.. Bence çok iyi bir seçim yapmışsın. İnternette sadece genpatech.com da satışta 441.YTL, diğerlerine henüz gelmedi herhalde. Yazdığın gibi kulaklık çıkmaması, kızılötesi olmaması, kamera kalitesi falan benim açımdan hiç önemli değil mevcut diğer özellikleri zaten fazlasıyla yetiyor. En çok merak ettiğim bu telefonu bir mp3 çalar olarak kullanabilirmiyiz. Yani ses kalitesi, ses yüksekliği, şarjı yeterlimi?
    Birde anlamadığım senin aldığın fiyatla genpatech.com 'un verdiği fiyatın arasında 80 Ytl oynaması?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 20 Kasım 2005, 21:30:53 >
  • değiştirme kampanyasında 70 YTL indirim yapılıyor ama sadece Turkcell Extra ve abone merkezlerinde geçerli imiş. genpatech.com da bu kampanya yok anlayacağın..
  • bende v360 kullanıyorum ..edge çok işime yarıyor baya hızlı baglanıyor açıkçası..mobile phone tools programını kullanıyorum ve bluetooth ile sorunum yok ayrıca bende kulaklık var ve 128 mblık kartımda vardı önceden sabah yolda sürekli mp33 dinliyorum ..bence ses kalitesi oldukça tatmin edici..MPT internetten filan bulanabiliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Logic_Man,

- Kulaklıkla denemedim ama arka hopörlörü çok değişiğime gitti, 50 cent - candy shop mp3 ünü bluetooth ile yükledim, baslarda ses bozulmuyor, tabi titreten bir basda vermiyor :)

- Fiyat farkı da kampanyadan geliyor. Eski bozuk bir telefonun varsa ericsson 688 falan kabul ediliyor yani. Bir kere açılsın imei göstersin yeter.

zamazingo, bu programı nereden indirebiliyorum, tam bir adresi bulamadım hala.

Aşağıda motorolaya gönderdiğim bir mail var, cevap verebileceğiniz soru varsa yazabilirmisiniz?

Bir kaç sorum var, öncelik sırası ile yazıyorum.

1.) Motorola V360 telefonuma, bilgisayarımdan, bluetooth kablosuz bağlantı ile nasıl java tabanlı oyun veya program yükleyebilirim.

2.) Motorola V360 telefonumdaki java uygulamalarımı, bluetooth ile nasıl diğer telefon veya bilgisayara gönderebilirim?

3.) Motorola V360 telefonumun dosya sistemine nasıl girerim. Bunun için herhangi bir java program var mı?

4.) Motorola V360 telefonumdaki dosyalara(gizliler, orjinal ses dosyaları, hiç olmazsa oyunlar), bluetooth ile bilgisayarımdan nasıl ulaşır, değişiklik veya silme yapabilirim.

5.) Motorola V360 telefonumun profil ismini nasıl değiştirebilirim, profildeki titreşimi nasıl açıp kapatabilirim.

6.) Motorola V360 telefonumun bluetooth özeliğini nasıl sürekli bulunabilir yaparım?

7.) (Aslında bu en önemli madde sayılabilir) Telefonumu KVK bayisi olan bir mağazadan, aldım. Ayrıca KVK ya telefon açıp ürünün seri nosunu vererek KVK onaylı olduğunu öğrendim. Bu yukarıdaki sorularımı sormak için Mecidiyeköydeki Motorola yetkili servisine gittiğimde, servis, telefonumun daha Türkiyeye getirilmediğni, elimdekininde kaçak olabileceğini söyledi. Bu durumda benim telefonum garanti kapsamında mı?

Telefonumun seri numarası aşağıdadır.
    357395-00-******-8

• Genpadaki resimde antenli olan telefon değil, bendeki antensiz, gerçeği de bendeki. O anten nedir anlayamadım.

Ayrıca listede, 64 MB lik TransFlash yazılmamış, bendekinde çıktı ama .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasif -- 21 Kasım 2005, 18:33:05 >
  • telefonun kaçak dildir turkcelin kampanyasından aldın galiba telefonu.. ikincisi torrent linklerinde mobile phone tools görmüştüm bir digeride mobile phone toolsun kutuda olması lazım ama belki kampanya koşularında fiatı düşük tutmak için bazı şeyleri kutudan çıkartmışlardr mesela kulaklık gibi sonuçta mobile phone tools motorolanın programı dil motorola para vererek onu kutuya koyduruyor..AMA V3 kutusunda çıkıyor o program.. ya siteyi tam şu anda hatırlamıyorum ama sana yarın atabilrim adresini moto hacking guide gibi bişe vardı orada nasıl yapacagın anlatıyor..SEEm element denen bişe var telefondaki bitler onlar onları degiştirerek birçok sey yapabilirsniz mesela PC den kablo ile program ve oyun yüklemek gibi...
  • evet yanlış resim koymuş zamazingolar neyse söyleriz degiştirirler umarım
  • Ya PC den kablo ile program - oyun yüklemek için yasal olmayan program mı?

Hani telefonum yeni olduğu için biraz düşündürdü ama .....

Yani bu telefona bilgisayardan bluetooth ile normalde veya lisanslı program ile java oyunlar, temalar falan alınamıyor mu?

Ya benim eski siemens s55 , pc programını yükledikten sonra, hafizası bir bilgisayar sürücüsü gibi görünüyor. Hemde bluetooth ile.

Siemens CX70 de böyle, 10 Mb lik sürücü şeklinde.

Yani biz tema olsun oyun olsun sadce netten mi indirebileceğiz?

Yada kablo mu takacağız(o da garanti değil ya). O zaman bluetooth ne işime yaradı.

Şimdi telefona kıllanmaya başladım. İnşaallah böyle değildir. Ah siemens aaaah. ne diya bozuk çıkarsın ki
  • http://www.mobile-review.com/forum2/showthread.php?t=16917

burdaan okursan neler yapabilecegin anlatılıyor ..tabi yapıp yapmamak sana baglı
  • Evet Arkadaşlar 1. aşamayı aşmış durumdayım, çok saçma bir şekilde oluyor ama oluyor.

Hafıza kartını çıkarıp adaptörü ile bilgisayarıma bağladım, kjava diye bir klasör buldum.

Kartı telefona takıp pc den bluetooth ile kart üzerinde kjava diye yeni bir klasör oluşturdum, aslında bu klasör var ama sistem ses çıkarmıyor.

bu klasöre girip yenile(F5) yapında bir klasör daha çıkıyor, bu demekki doğru yoldayız. Neyse ben bu yeni klasöre girmiyorum, dosyaları kjava klasörüne atıyorum. Telefonda yeni java yükle bölümü var, burayı çalıştırıyorum ve yüklediklerim önümde.

Her seferinde hafıza kartını çıkarmaktan iyidir.

Ama yine de bu özllikleri hoşuma gitmedi, sadece müzik dinlerim resim çekerim diyen için iyi bir telefon, ben galiba mpx220 alacağım, bu iş onu gösteriyor.
  • Motorola V360 dan GP uzantılı dosyaları bilgisayara nasıl yüklerim? Hangi programlarla onları mpeg,avi gibi tanıdık dosyalara nasıl çeviririm?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.