Şimdi Ara

Motorola sbg6580 Docsis 3.0 Modem Bağlantı Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
13.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiesTorN

    ileriye dönük olsun diye alıyordur, ne zararı var?

    ayrıca docsis 3.0 modemler tek kanaldan değil 4 kanaldan bağlanıyor o da performans için güzel bir özellik.


    İleriye dönük derken? Daha tam oturmuş bir sistem yok ki kısa sürede de olacak gibi gözükmüyor. Ne zaman özelleştirilir belki o zaman bir atılıma girer. Buna da daha çok var gözüküyor.
    Ne zararı var? Ceplerine zararı var.
  • Yok arkadas olmadi.Modem catir catir calisiyor ama bir turlu ip aldiramadilar.Elemanin dedigine gore bazi bolgelerde calisiyor.Ama ben cok yoruldum.Uydunet'i iptal edecegim.Modemi yari fiatina satacagim(120 dolara aldim) ugrasmak isteyen olursa benimle buradan ya da ozel mesajla iletisime gecebilir. Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirgibi -- 3 Haziran 2011; 18:08:49 >
  • Bu ip alamama işi ne kadar saçma ya uydunet buna çözüm bulmak zorunda, yan çizmeyi bırakıp!!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baldas

    Bu ip alamama işi ne kadar saçma ya uydunet buna çözüm bulmak zorunda, yan çizmeyi bırakıp!!!!


    Hadi diyecegim bu da arizali.Ama bridge modunda cok guzel calisiyor.Yani arizali falan olamaz.Kafayi yedirdiler bana. 1kb bile kullanamadim interneti. Netmaster'in 4 port ethernetli kablosuz docsis 3.0 modemi sorunsuz calisir diyorlar bana. Ama nasil guvenip alacaksin.Ya oda calismazsa? Buna da calisir dedikleri icin aldim zaten.Hey Allahim ya.....
  • docsis 2.0 modeme döndüm sorunsuz gayet güzel çalışıyor.Şimdi iki adet modem oldu anladığım kadarıyla bölge bölge değişiyor bazı bölgelerde sorunsuz çalışan docsis 3.0 modemler var....
  • bende sbg6850 düzgün çalışıyor servislerin ve müşteri hizmetlerinin çok anladıkları yok, 2 kere oldu IP alamadı (hız değişikliği sonrasi) ikisindede tepeden teknik kişiler çözdü CMTS IP vermemişti 1-2 kere.Ben üzerine düşünce hallettiler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 4 Haziran 2011; 17:05:15 >
  • Detayli anlatabilir misiniz? Bolgeniz neresi? Kimlerle irtibata gectiniz? Yapilan islemler nedir? Tesekkurler.
  • istanbul/beşiktaş Turksat merkeze ısrarla modemdeki logları yolladım,

    Fri Jun 03 21:12:59 2011 Critical (3) DHCP FAILED - Requested Info not supported.;CM-MAC=00:23:ed:f6:41:ce;CMTS-MAC=c4:71:fe:76:83:89;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;

    hatayı direk gönderdim ,hala modem arada bir hata verebiliyor henüz tam konfigre edilmemiş anlaşılan CMTS'ler bir değişiklik yapılınca uçuyordu,merkezde bilirkişiler ve bölge saha sorumluları bu konulara hakim.

    Bu modem tr'de çalışıyor IP almama derdi varsa kesinlikle CMST le alakalı ,ısrar edin.
  • ISTANBUL-Ortaköy'de bumodemi kullanan abone var deyin benzer sorunu yaşayan nasıl çözüldüyse çözebilirler :D , sistemden hala benim modeme FW update geliyor modem red ediyor 61xx için diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jackdaniels™

    ISTANBUL-Ortaköy'de bumodemi kullanan abone var deyin benzer sorunu yaşayan nasıl çözüldüyse çözebilirler :D , sistemden hala benim modeme FW update geliyor modem red ediyor 61xx için diye.


    Bilgi icin tesekkurler.Yarin sansimi deneyecegim.
  • Gelişme var mı arkadaşlar ?
  • bağlantı normal ama hala "event log" ta modem ,

    Thu Sep 08 10:52:17 2011
    Critical (3) No Ranging Response received - T3 time-out
    Wed Sep 07 20:17:35 2011
    Error (4) Missing BP Configuration Setting TLV Type: 17.9;CM-MAC=00:23:ed:f6:41:ce;CMTS-MAC=c4:71:fe:76:83:89;CM-QOS=1.0;CM-VER=3.0;

    böyle bir hata geçiyor sadece
  • docsis 2 modeme devm biz gene o zmn...
  • internet bağlantısındasorun yok temiz bağlanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jackdaniels™

    internet bağlantısındasorun yok temiz bağlanıyor.


    PM yolladım cevaplarsanız sevinirim.
  • Bu modemi nerden satın alabiliriz?
  • şu an uydunet istese bildiğim kadarı ile istanbul'da(+birkaç il) bu modemlere 100-300Mbps-Download/100mbps upload hızı sağlar ama Uydunet ileTTnet ile yönetimi ile kemik bir yapıdalar,bu buna engel bakanlığın komple yönetimi istifaya zorlayıp kadroyu değiştirmelidir,yoksa çok bekleriz yenilikler...
    Bari ülke içi kablonet to kablonet 100mbps hız verse ama oda yok tt :D var olurmu hiç
  • Yaklaşık 1 yıldır Motorola 6120 Docsis 3.0 kullanıyorum. Bağlantıda bir sorun yok.

    Acıbadem / Üsküdar / İstanbul
  • Motorola SBG6580 için yurtdışı operatörlerde 2 firmware güncellemesi gelmiş , o güncellemeyi Turksat motorola türkiye ile konuşup bizim modemlerede broadcast edip yükleseler iyi olur.

    4 güne kadar sorunsuzdu,4 gündür bağlantı yok bende Ortaköy-Beşiktaş modem CMTS'den ip alamıyor.Gene turksat merkezden çözmeye çalışıyorum.Ya yıl 2012 altyapı kimlere emanet,tüm dünyada kullanılan bir modemi sisteme config edemiyorlar.

    Bu konuda sinirliyim belirttikleri standartları FAZLASIYLA karşılayan bir modem.Çözmeleri gerekiyor Amerika ile yazışmak kalıyor en son şebekenin hatalı olduğu ortada.

    İşlerine gelmeyen her konuda şuçu bize atıp sıyrılma dönemenin bitmesi gerekiyo bu ülkede.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 6 Şubat 2012; 10:10:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jackdaniels™

    Motorola SBG6580 için yurtdışı operatörlerde 2 firmware güncellemesi gelmiş , o güncellemeyi Turksat motorola türkiye ile konuşup bizim modemlerede broadcast edip yükleseler iyi olur.

    4 güne kadar sorunsuzdu,4 gündür bağlantı yok bende Ortaköy-Beşiktaş modem CMTS'den ip alamıyor.Gene turksat merkezden çözmeye çalışıyorum.Ya yıl 2012 altyapı kimlere emanet,tüm dünyada kullanılan bir modemi sisteme config edemiyorlar.

    Bu konuda sinirliyim belirttikleri standartları FAZLASIYLA karşılayan bir modem.Çözmeleri gerekiyor Amerika ile yazışmak kalıyor en son şebekenin hatalı olduğu ortada.

    İşlerine gelmeyen her konuda şuçu bize atıp sıyrılma dönemenin bitmesi gerekiyo bu ülkede.






    Ben de yaklaşık 1 senedir sorunsuzca kullanıyordum SBG6580 modemimi. 1 ay önce aniden ip alamamaya başladı. Aradım müşteri hizmetlerini, yeni işe başlayan birine denk geldim maalesef. Kayıt bile açamadı, her neyse ertesi gün şikayet ettim de lütfedip ilgilenmeye başladılar. Docsis 2 modemim vardı yine motorola onu taktım o çalışıyor. Servis yönlendirmişler, fakat şikayetten sonra bile ne servis geldi ne birşey. Ben de bi süre sinirlerim geçsin diye bekledim(1 ay).

    Neyse bugün aklıma geldi, gücümü toplayıp aradım müşteri hizmetlerini. Böyle böyle durumlar oldu dedim, tabi aynı şeyleri tekrar yaşadım. Yok bir süre beklettiler, yok ip atamaya çalıştılar falan. Başka kimseye bağladıkları falan da yok. Kayıt açtılar, servis yönlendirdiler falan. Bu kadar şikayetin üzerine servis yarın gelse bile 'modeminiz bozuk efendim' diyeceklerinden eminim. Anlaşılan genel müdürlük çözecek bu işi. Yarın ilk işim faks çekmek bununla ilgili, olmadı bi ziyaret etmek şart gibi gözüküyor.
    Ben bu modemi getirtmeden önce görüştüm müşteri hizmetleriyle ve sorun çıkarmayacağı teyidini aldım. Ayrıca 1 senedir de tık demeden çalıştı, ama birden bire ''bozuldu'' modemim he. Hem de üzerindeki tüm ışıklar yanarken!!

    Dediğim gibi yarın bununla ilgili mücadeleye başlıyorum. Bu modemden elinde olan arkadaşlar da lütfen genel müdürlüğe en azından faks ile talep, şikayette bulunsunlar ki bu sorunumuz çözülsün bir an önce. En azından modemlerin bozuk değil de, altyapılarının düzgün olmadığını anlasınlar!!




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.