Şimdi Ara

motorin katkısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilindiği gibi akaryakıt firmaları mazota bazı katkı maddeleri ekleyerek yanıcılığını artırıyorlar. Duyduğum kadarı ile de bunlar yanıcılığı artıran benzin türevi maddeler. Bir yerlerde eski Şoförlerin arabanın motorunu ve enjektörlerini temizlemek için mazota benzin kattıklarını duymuştum. Yeni nesil dizel araçlarda mazota az miktarda benzin katsak sonucun ne olacağını merak ediyorum. Mesela 60 litre depoya 1 litre benzin karıştırmak. Acaba yanıcılığı artırıp katkı maddesi yerine mi geçer. Yoksa homojen bir dağılım sağlanamaz benzin bir yerlerde çöküp kalır motora doğrudan gidince de araca zarar mı verir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bence yanlış bir hamle olur.evet tamirciler hep aynı şeyleri söylüyor 50 lt mazota 1lt benzin iyi olur türünden laflar ediyorlar ama arabasını seven ve zor kazanan hiç bir arkadaşın bunu denemek isteyeceğini sanmıyorum.bence maceraya gerek yok.sürekli kaliteli mazot alıp ara sıra würth atıp devam etmek en doğrusu.
  • Ben macera için sormamıştım. Bu konuda teknik bilgim yok açıkçası. Bilgisi olan oto mühendisi vb arkadaşlar bizi aydınlatırlarsa sevinirim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin yoğunluğu: 0.803 kg/dm3
    Mazot yoğunluğu: 0.950 kg/dm3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_yavuz -- 3 Eylül 2013; 12:53:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.