Şimdi Ara

Motorda Arka Teker Kayması!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yamaha Cygnus X modeli bi motorum var.Lastikleri 1 yıl önce yenilemiştim.Zaten o günden şuana kadar 5 bin km felan yapmışımdır.Lastiklerde aşınma falan yok.Ama anlamadığım şey ise yol ıslakken virajlarda fren yapmamama rağmen arka teker çoğu kez kayıyor.Önceden böyle bişey yoktu.Ama şuda var.Arka lastiğin PSI ayarı ile bir bağlantısı olabilir mi.Tekerin üstünde 32 PSI yazıyor ve bende tekere 32 vuruyorum.Yetkili serviste aynı basıncı vuruyor.Bu kayma muhabbeti artınca 30 PSI vurdum.Ama yinede virajlarda falan tedirgin oluyorum.Önceden olmayan şey nasıl oluyor onu anlamıyorum.Teker dediğim gibi aşınma vb. gibi bişey yok.Dişleri yeni alındığındaki gibi duruyor.Acaba basıncı 28 PSI ya mı düşürsem.Gerçi 28 PSI ile 30 PSI arasında da o kadar fark olacağını sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssff_allthing -- 7 Ekim 2012; 1:29:31 >

• lastik hamurundan olabilir, yumuşaklığı ve yol tutuşu markaya ve modele göre değişir. çok ucuz çin kesinlikle almayın. bir diğer olasılık ki bu türkiyede çok olur. lastiğin üretim tarihi çok önemlidir. iyi marka da olsa belli tarihten sonra ambalajında dahi olsa lastiğin hamuru bozulmaya başlar. bu ülkede genelde önce raflarda kalmış eski lastikleri kakalamaya çalışırlar. bulunduğunuz yıldaki lastiği ısrarla isteyin, yok mok derler ama madem ben yeni alıyorum o zaman bana yeni lastik verin deyin. üretim tarihi lastiğin üzerinde yazar. vermezse oradan almayın başka yere gidin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woxow -- 14 Ekim 2012; 1:15:23 >
  • Yukarıdaki cevaba katılıyorum ben de birşey ilave etmek isterim.
    Üstünde yazan hava basıncı sakın max.psi olmasın?
  • woxow çok güzel söylemiş..Ayrıca şöyle bir durumda var..Diyelim yeni lastik aldınız bir süre kullandınız halen dişler vb.gayet diri durabilir ama lastiğin hamuru sertleşmişse isterse diş derinliği 10 cm olsun o lastik ömrünü tamamlamış demektir..En kısa sürede bütçeniz dahilinde iyi bir çift lastik alın derim.Kazasız belasız..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.