Şimdi Ara

Motor yağı tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
17.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    yerinde olsam partiküllü 5/30 dan şaşmam. Soğuk sıcak fark etmiyor. 1,6 dizel volvo m şu an öncesinde de şimdide daha iyisini kullanmadım. hatta şöyle bi konu var daha önceki bakımda mobil bir öncekinde castrol kullandım, 3 gün önce de opet in 5/30 pdf ile değiştirdim yağı. daha öncekilerde yağı koy 10 dk sonra yine zivt renginde. ustaya yağı koyarken keşke bu şekilde kalsa dedim geçtim. dün de kontrol edeyim dedim her zamankinden daha berrak kararmamış haldeydi. motorun sesi bile değişti diyebilirim. Sadece denediğim için size de denemeniz konusunda tavsiyem bu olur. 4 litre si 200 liraya aldım. konrol ettimde 800 km yol yapmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMRE 71 -- 23 Mart 2019; 1:24:7 >
  • Motorunu destekleyen yag koymalısın,
    Her 5-30 koyulmaz her 5-40 koyulmaz, chevrolet hangi onay kodunu verdiyse ona göre 5-30 almalısın.
    Misal bir markanın 3-4 çeşit 5-30 u var ve bu çeşitlilik başka markaları desteklemekte.

Bunun yanı sıra yeni edindiğim bilgi
    Misal 5-30 da castrol iyidir, 5-40 mobil .

Sen valvolin almışsın ,
    Bakalım valvolinin kaç numaralı daha iyi diger markalara göre.
    Belki 5-40 kötü 5-30 daha iyi ....

Yagın özellikleri ne bakılıp alınmalı. Markaya göre degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

Motorunu destekleyen yag koymalısın,
    Her 5-30 koyulmaz her 5-40 koyulmaz, chevrolet hangi onay kodunu verdiyse ona göre 5-30 almalısın.
    Misal bir markanın 3-4 çeşit 5-30 u var ve bu çeşitlilik başka markaları desteklemekte.

Bunun yanı sıra yeni edindiğim bilgi
    Misal 5-30 da castrol iyidir, 5-40 mobil .

Sen valvolin almışsın ,
    Bakalım valvolinin kaç numaralı daha iyi diger markalara göre.
    Belki 5-40 kötü 5-30 daha iyi ....

Yagın özellikleri ne bakılıp alınmalı. Markaya göre degil
    Araç dexos2 onaylı yağ istiyor işin aslı ancak aldığım yağda bu onay yok ancak yurt dışı yurt içi sayfalardan ve aşınma testleri verilerini inceledikten sonra valvoline 5w40 aldım umarım pişman olmam. Bir önceki yağı eneos 10w40 almıştım pişman etmedi beni sadece yağı bir nebze inceltmek ve tam sentetik yağa geçmek istedim.

• 10w40 diyenlere bakma 10w40 tavsiye edenlerin cogu ya toros kullaniyor ya brodway yada 99 model araç kullaniyolar.Bende güneydogudaym 5w30 kullaniyorum,Aracin kitapcigi varsa ona göre hareket etmen lazim.Aracini seviyosan 5w30 kullanirsin baktin eksiltme gibi sorun oldu 5w40 gecersin,ama öncelik 5w30 derim marka olarak shell helix ultra 5w30,5w40 kullanicak isen motul x-cess kullanicaksin ama her yil her bakim farkli vizkozite değiştirmek zarar verir.Ama kesinlikle 10w40 kullanma tavsiye edenlerden uzak dur. Aldiriş etme yanina yaklaşma
  • Motul 8100 X-CLEAN EFE 5W30 öneririm hocam
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.