Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (646. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19.053
Cevap
215
Favori
1.978.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Sayfa: önceki 644645646647648
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 4.01.2026)
Giriş

Orijinalden alıntı: Burberrys42

Aldığınız yağ ne üretimi. Made in ne yazıyor?

Alıntıları Göster
    Aldığım Motul yağı bugün geldi, İtalya üretimi gözüküyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Bende iki.kere 8100 eco - nergy kullanmıştım. Fakat A3/B3 LPG li araçlar için daha uygun olduğu için motul x-cess 8100 5w40 yağa geçtim. Benim aracımda Honda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyönetmen -- 13 Kasım 2019; 20:57:44 >

Orijinalden alıntı: eyönetmen

Bende iki.kere 8100 eco - nergy kullanmıştım. Fakat A3/B3 LPG li araçlar için daha uygun olduğu için motul x-cess 8100 5w40 yağa geçtim. Benim aracımda Honda
    Nerden aldınız

Fabrikanın önerdiği 0w20 olunca bence lpg'li diye çok da kalın yağ kullanmanın pek bir anlamı yok hocam. Xcess 5w40 çok iyi ve çok kaliteli bir yağ ancak düşük sıcaklıktaki viskozitesi gerçekten yüksek(eco nergy'e göre %40-45 civarında) . A3'ün şartı 3.5 üstü HTHS. eco'da bu 3.2 - 3.3... Çok daha uygun diyebileceğim pek bir farkı yok lpg için ama kesinlikle performanslı kullanımlarda daha yüksek koruma sağlar.

Biz yağı 0w20 - 0w30 alsak da bu yağın viskozitesi zamanla içine karışan yabancı madde ve karbonla daha da kalınlaşır. Ben 5w30 alırım ama 10bin km sonra yağ olmuştur 10w50... Bu yüzden üreticinin önerdiği SAE değerinin çok da üzerine çıkmamak gerekli. Kam milini ya da krank şaftı, ya da kafadan bir yeri yağlamada önem arz ediyor olabilir ince yağ. Ancak tabi ben genel olarak emisyon değerlerini düşürmek için üreticilerin olabildiğince düşük viskozitede yağ önerdiğini düşünüyorum. Milyonlarca aracın satıldığını düşünürsek gayet doğru bir adım aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Genelde a5/b5 yaglar ekonomi icin imal edilmis,hths si 3.5 in altinda ve genekde 3 ve altinida olan urunlerdir.Buna ilaveten verdiginiz ornekteki yaglar markanin daha az maliyetli alternatifleridirki yeni nesil benzinli araclar a5 yag kullanmamaktadir genel olarak.

Bunlarin aksine iyi bir ornek motulun eco energy sidir.Eski versiyon 4 uretici onayli 3.2 hths,2 uretici onayli ise 3.4 hths ye sahiptir.Parlama noktalarida 226 ve 228 dir.

Genelde bu spec.yenileme pazarindaki araclarda kullanilmakta,gorece kul ve zararli cinko,fosfor icermektedir.
    Honda jazz manuel 2009 model benzinli araç için hangi yağ kullanmak mantıklı..stanbul yaşıyorum yıllık max 3000 km..daha önce sağolsun yardımcı olan arkadaşlar olmuştu...en son mobil Super 3000 5-40 kullandım..kafam çok karıştı dün daha önce yağ degstirdigim yere gittim ustada farklı şeyler söyledi değiştirmeden geldim.japon araçlar için eneos kullanmak daha iyi olur deniliyor ne kadar doğrudur bilmiyorum..sizin tavsiyeniz ne olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildirayy -- 13 Kasım 2019; 21:29:8 >

• yildirayy Y kullanıcısına yanıt
    İyi aksamlar oncelikle,
    Aracinizin kull.kitabinda ne kriterde yag kullanilmasi istendigini tam olarak bilmemek ile beraber japon ureticiler gf4 ve gf5 sertifikalarinda dusuk hths li yaglari tavsiye etmekteler.Ki genel olarakta a5/b5 yaglari benzinli araclar icin kullanmaktalar.Eco e.bu standardin ustlerinde 3.2 hths ile hem yakit ekonomisi icin hemde koruyuculuk icin iyi bir seviyede.Misal ineo ecs 2.9.Araciniz cok uzun servis araliklarinada sahip degilki 20.000km renault un bir dci motoruna yillik hizmet edebilecegi km olarak standart vererek trdeki genis bir arac parkinada uyum saglaycagini gostermekte.

Benim naciz kanaatime gore,aracinizada sahip olsam tereddut etmeden kullanirim ki,tum yaglar ayni diyen kisiler icin kullanilinca ne kadar fark yarattigini bizzat gorerek "ki bir cok kisi bu durumu onayacaktir"rahatlik ile tavsiye ederim.

Eneos icin ise ,sahsim adina tr dolumu hicbir yagi her ne kadar syandartlari karsiliyor olsalarda baz yaglar tr deki petrokimya merkezlerinden alindigi icin yurt disindaki orijinal veya istenilen seviyede performans gostermemekte.

Kolay gelsin.

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Fatkettiklerim kontakta daha hızlı çalışma
    Turbonun daha verimli çalışması
    Ses olarak motul efe ile anormal bir fark göremedim iyi ya da kötü olarak . İ30 için dm 5000 modeli daha uygunmuş aslında ama o yağı bulamadım Türkiye'de sitelerde vs . Eğer bu şekilde çalışmaya ilerleyen kmlerde de devam ederse bu efe den bu yağa geçmeyi düşünüyorum .

Nerden aldınız

Alıntıları Göster
    Hepsiburada

Kullanıcı kitabı bu şekilde.siz motul Eco nergy tavsiye etmiştiniz...5-30 veya 5-40 fark edermi birde kitapçığı bakınca yazdıklarınızı uymayan bir durum varmı..ben eneos un japonyadan geldiğini sanıyordum...zahmet edip yazdınız teşekkürler..not resim tam gözükmüyor.. A1/B1;A3/b3;veya A5/B5 ve API sl üzeri tavsiye 0-20;0-30;0-40. 5-30;5-40;10-40 vizkozite mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildirayy -- 13 Kasım 2019; 22:20:20 >

• 2007 hyundai 1.5 crdi aracım var 270 binde. yağ bakımı yaklaştı son iki bakımda petronas 5/40 ve total 5/40 kullandım. yağ eksiltme vs yok. marka olarak öneriniz var mı özellikle yüksek ısıya dayanıklı çünkü yağ soğutucu biraz küçük yağ fazla ısınıyor araçta.

Orijinalden alıntı: eyönetmen

Hepsiburada

Alıntıları Göster
    Hepsiburada dan aldınız. Peki satıcı kimdi. Biliyorsunuz n11 mantıgı var Hepsiburada da.

Benim Hepsiburada satıcısından aldığım xcess 5w40 yağ da yarın gelecek. Bende paylaşacağım.

Hepsiburada dan aldınız. Peki satıcı kimdi. Biliyorsunuz n11 mantıgı var Hepsiburada da.

Benim Hepsiburada satıcısından aldığım xcess 5w40 yağ da yarın gelecek. Bende paylaşacağım.

Alıntıları Göster
    Luxorend satcısından aldım. İki günde geldi ürün. 5 litre 168 TL ye aldım.

• Merhaba,
    2009 model, 2.0 atmosferik, 149 bin kmde, Subaru Forester aracım var. Aracı alalı 2 ay oldu. Şimdiye kadar hep 5w30 yağ kullanılmış.

2 hafta önce bakıma götürdüm. Yağ eksiltme ya da herhangi bir sorun yok. Usta yaşından ve kmsinden dolayı 10w40'a geçelim dedi. Adam sonuçta usta diye tamam dedim. Sonradan kimle konuştuysam; Yağ eksiltme yoksa 5w30'la devam etmek lazım dedi. Dün de arabaya LPG taktırdım. LPG ustası da 5w30'a geri dön dedi. Olmadı 5w40 kullan dedi.

10w40 yağ konulalı 400 km oldu. 5w30`a geri dönsem olur mu? Ne tavsiye edersiniz?

Alternatif olarak Shell ultra 0w40, mobil 1 0w30 fuel economy, Liqui Moly 4300 top tec 5W30 alınabilir. Eneos da Japon marka diye tavsiye ediliyor ancak Sustina serisi hariç rakiplerine karşı iyi yağı yok bence.

@mstkurt Ustanın 10w40 koyalım mantığı ezbere, cahilce ve kendi kar marjını arttıracak şekilde yapılmış bir adım olsa da 10w40 çok kötü bir seçim değil kullanılabilir... Yakıt sarfiyatınızı kısmen arttıracak, motoru soğukken yok yere zorlayacak bir adım bu mevsimde. Mevsim yaz ve zorlu yolculuklar yapma ihtimaliniz olsaydı daha iyi giderdi o mevsimde 10w40. Bu bakımı bu yağ ile devam edip 5w30'a dönebilirsiniz. w40 yağ kullanacaksanız da 0w40 veya 5w40 alırsanız yağ kalitesini arttırmış olursunuz. 10w40'ların büyük kısmı kalitesiz madeni yağdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 14 Kasım 2019; 0:37:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mstkurt

Merhaba,
    2009 model, 2.0 atmosferik, 149 bin kmde, Subaru Forester aracım var. Aracı alalı 2 ay oldu. Şimdiye kadar hep 5w30 yağ kullanılmış.

2 hafta önce bakıma götürdüm. Yağ eksiltme ya da herhangi bir sorun yok. Usta yaşından ve kmsinden dolayı 10w40'a geçelim dedi. Adam sonuçta usta diye tamam dedim. Sonradan kimle konuştuysam; Yağ eksiltme yoksa 5w30'la devam etmek lazım dedi. Dün de arabaya LPG taktırdım. LPG ustası da 5w30'a geri dön dedi. Olmadı 5w40 kullan dedi.

10w40 yağ konulalı 400 km oldu. 5w30`a geri dönsem olur mu? Ne tavsiye edersiniz?
    işimiz o ustalara kaldıysa vay ki ne vay...

km yüksek dahi olsa önce yağ eksiltme var mı yok mu kontrol etmeli... normal ise aracın kitapçığındaki yağı kullanmalısınız... değişikliğe gerek yok... (örn. 5w30 gibi)

eksiltme varsa ancak o zaman farklı değerdeki yağı düşünürsünüz..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yildirayy

Honda jazz manuel 2009 model benzinli araç için hangi yağ kullanmak mantıklı..stanbul yaşıyorum yıllık max 3000 km..daha önce sağolsun yardımcı olan arkadaşlar olmuştu...en son mobil Super 3000 5-40 kullandım..kafam çok karıştı dün daha önce yağ degstirdigim yere gittim ustada farklı şeyler söyledi değiştirmeden geldim.japon araçlar için eneos kullanmak daha iyi olur deniliyor ne kadar doğrudur bilmiyorum..sizin tavsiyeniz ne olur

Alıntıları Göster
    Yüksek performans ile gün boyu ağır şartlarda çalışıp marş yaparken hala motorun sıcak durumda olduğu stilde 0w numara kullanmayız.
    bu durumda ise 5w numara kullanırız.
    Lpg, turbo felan da varsa Sondaki rakamda ne kadar kalın olursa o kadar iyidir. W40 gibi.
    Ama sizin kullandığınız gibi yılda 3-5 bin km nadir kullanılan normal stil sürüş tarzı için 0w numara kullanılır. ilk marş sırasındaki motor aşınmalarını minimize etmiş olursunuz.
    0w30 ideal olur ,

“Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır”

• quote:

Orijinalden alıntı: mstkurt

Merhaba,

5w30 ve 5w40 ideal olur.
    Normal bir kullanıcı iseniz; 5w30
    Performanslı stil ise ; 5w40

“Ümitvar olunuz! Şu istikbâl-i inkılâbat içerisinde en gür seda İslâm’ın sedası olacaktır”
  • quote:

Orijinalden alıntı: casual07

2007 hyundai 1.5 crdi aracım var 270 binde. yağ bakımı yaklaştı son iki bakımda petronas 5/40 ve total 5/40 kullandım. yağ eksiltme vs yok. marka olarak öneriniz var mı özellikle yüksek ısıya dayanıklı çünkü yağ soğutucu biraz küçük yağ fazla ısınıyor araçta.
    www.yagburada.com
    ENEOS SUSTINA 5W/40 4 LT Premium Motor Yağı
    http://www.yagburada.com/index.php?route=product/product&path=153&product_id=57

• yildirayy Y kullanıcısına yanıt
    Tahmin ettigim gibi a5/b5 i tavsiye ediiyorki ,belirttigim gibi ecoenergy uygun bir urun.Memnun da kalirsiniz.Hths si diger a5/b5 lerden yuksek.Koruma acisindanda menun kalirsiniz.

Benim acimdan kendime alacak olsam gonul rahatligi ile alirim.

Belirttigi gibi tr dolumu urunlerin performansi acikladigim sebeplerden sorunlu.Gidin bir markete agirligina bakin m bir yumurta paketinde ancak bir kac tanesi standardi karsiliyor.Bu kadar kolay bir maddeyi bile denetleyemeyen ssistem,insan gucu,erk niyeti.Zamaninda bir sefer standara uygun yaag gondermis onaylatmis kocaa bir dev sirketin devaminda standardi karsilayan ama efsafi dusurulmus urun uretmiyecegine,uretmedigine nacizane tecrubelerim isiginda kimse inandiramaz.
    Kanunlarda uygulanmadigindan bu cografyada ancak bize kendimizi bu sekilde korumak gerekir.

Eneos ta tr dolumu aynen total gibi vb.

İyi gunler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildirayy -- 14 Kasım 2019; 10:30:23 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.