Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (531. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19.052
Cevap
216
Favori
1.971.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 529530531532533
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 19.9.2025)
Giriş
    5L Elf Full-Tech 5w30 gayet uyumludur.

Öncesinde 10-15 dk Liquimoly pro line engine flush ile motorunuzun icini rolantide yikamanizi

Ve olursa 1 defaya mahsus liqui Moly Ceratec katki kullanmanizi da tavsiye ederim.

Kendimce önerim.
    1.Motor yagi temizlemesiniz yaptiktan sonra yagi bosaltip yag filtresini çıkarın.
    2. Araciniz 4.4L-4.5L yağ alır.
    3. 4.2L Civari Yağ i aracınıza ekleyin
    (Orjinal yada Mann marka yağ filtresi tercih edin)
    4. Aracinizi 10-15dk sürün ya da rolantide bekletin.
    5. Sicak motora iyice çalkalanan Ceratec Katkiyi ekleyin. Yağ seviyenizi duz zeminde motor durduktan 2-3dk sonra kontrol edin.
    6. 15-20 dk sürün. Yağ seviye kontrol. Yağ çubuğu (sanırım turtikli yuzeyli) min-max arasi 750cc-1L'dir Gerekiyorsa ELF 5L'den kalan yağı ekleyin temkinlice ekleyin.
    7. 1000KM sonra tekrar yağ kontrolü yapiniz. Gerekirse ekleyin

Eksiltme beklenmiyor ancak yine 1000Km sonra kontrol ediniz Max üzerine cikmayiniz unutmayin ki fazla yağ da eksik yağ kadar tehlikelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 20 Haziran 2018; 9:16:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam çok teşekkürler sağolun yardımlarınız için

Bende sormak istedim açıkçası,

Araç 2.0 TDI 140 HP 2008 Jetta

Şu an kullanmakta olduğum Yağ Motul Specific 5w30 , 504.507.00 --- Yağ , hava, Mazot, polen Filtreleri yağ ile birlikte değişti... Yağdan memnun kaldım, Ama 8000 km de Yağın duruma baktğımda epey Siyah olduğunu gördüm... 500 ml yağ ekledim... Şİmdi 2000 Km daha gidip yağı değiştirmek istiyorum, bu sefer ne önerirsiniz?

Aracım 2011 model Hyundai Elantra Otomatik Sedan 1.6 Benzinli ve Lavato OBD2 LPG mevcut. 77.000 kd dir.

Aracım ile ilgili en ufak bir problemim yok. Standart bakımlarını yağtıracağım.

Youtube'tan ve yurtdışındaki formlardan sentetik yağlarla ilgili video ve yazılar okudum.

Bu zamana kadar Mobil1 esp formula 5w-30 yağ kullandım. Aynı yağı kullanmaya devam edeyim mi yoksa daha iyi önerebileceğiniz yağ var mıdır?

Birde Liquimoly pro line engine flush ve liqui Moly Ceratec bu veya bundan başka markalarda temizlik yapıp katkı kullanmama gerek var mıdır? Veya Würth Motor Yağ Temizleme de olabilir?

Kullanım şeklim sakin ve devirli. Günlük işe giderken sabah 15km git akşama 15km gel toplam 30km yol yapıyorum. Ayda bir kezde gitgel 320 km istanbula gidip geliyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toprakyalin -- 23 Haziran 2018; 15:26:0 >
    Yağ filmi kaliciligini saglayan ToplamBazNumarasi olarak değerlendirildiginde Mobil1 5w30 ESP'nin Motul 5w30 XClean FE'den düşük olduğu icin Benzinli araçlarda özellikle devirli kullanımda yağin daha fazla Asidite olarak ve 7500-10.000km civarinda ToplamBazNumarasinin ToplamAsitNumarasina esitlendigini söyleyebilirim.

Bu nedenle ESP ve FE gibi DPf uyumlu dizel motirlar icin geliştirilmiş düşük kurum burakan yağları benzinli araclarda trafik kosullarinda7500 ile acik trafikte10.000Km arasinda periyodlardan fazla onermiyorum.

Yine de kisa mesafede Ekonomi icin 5w30 kullanilacaksa TBN daha yuksek olan motul Xclean FE (hatta Pahali gelmezse EFE )

Kisa mesafe yogunlujlu kullanimlarda

elf EVOLUTION FULL-TECH FE 5W-30

Motul 5w30 Xclean EFE

Motul 5w30 xclean Fe

Mobil1 0w40 ESP

Uzun mesafe yoğunluklu kullanimlarda

Motul Xcess 5w40

Mobil1 FS 0w40

Motul 0w40 xmax

Kullanabilirsiniz.

Lpg ve benzinli arabalar icin liquimoly moly proline engine flush 500ml 3-4litre arasi Yağ haznesi olan araclarda 2 defa kullanabilirsiniz. 10dk yeterli olacaktir.

Valvoline Engine Flush 350ml ise tamamini kullanabilirsiniz.

Ceratec ise engine flush sonrasi kurumdan arindirilan motorlarda aşınmayı azaltarak daha uzun bir yağ ömrü saglamasi icin onerdim.1000km de Polimerize olan ve Ayni zamanda TBN sayısını arttıran bir katki. Cok kullanilmadikca 40-60bin km de bir defa kullanilmasinin Bir zarari yok, elzem olduğunu söyleyemem ancak sürtünme modifikasyonu oldugu icin 1ile0.5litre/100km de yakit tasarufu yaptiriyor yaklasik. Bu da bir sonraki bakima kadar parasini cikariyor.

• @NextMove , öncelikle değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.

İlk önce aracımda çıkan yağın en son çıkan API teknoloji ile üretilmiş olmasına dikkat ediyorum bunda da aşağıdaki resimde göreceğiniz gibi SN onaylı önemli. API SN

Genelde internette LPG'li bir araç için SN onaylı 0W-40 yağ en uygun yağ olarak dile getiriyorlar.

Bunda da 0w-40 olarak en iyi yağ aşağıdakiler olarak gözükyor;

* Motul 8100 X-MAX 0W-40 API SN

* Mobil 1 FS 0W-40 API SN

New Life'ın yeni adı FS ama Mobil bu ürünü getirmiyor artık.

New yazıyorsa eskidir. (Hepsiburada'daki yorumlara bakarsanız 2014 üretim tarihli geldi şeklinde yorumlar var)
    FS yazıyorsa yenidir. (n11'de özellikle belirtmiş 2017 diye, ayrıca orada da yazıyor "yeni adıyla FS" diyor)

Ayriyetten 5w-30 kullanılacaksa aşağıdaki yağlarda kaliteli;

* Motul 8100 X-Clean Fe 5W-30 API SN

* Mobil1 ESP Formula 5W-30 API SN (şuan kullandığım)

LPG ve Benzin yanma sıcaklıkları:

Yukarıdaki teknik özellikleri dikkate alırsak 2011 model 77.000 km'deki 1.6 motor otomatik enjeksiyonlu OBD2 LPG'li aracım için hangisi en iyisidir?

HTHS değeri yani ısıya dayanımı Mobil1 daha iyi
    40 derece ve 100 derece viskositesine bakarsak mobil1 daha iyi
    TBN değeri mobil1 de daha iyi

Atmosferik yapıdaki lpg ile ekonomik kullanım hedeflenmiş bir araca koyacağınız Mobil Super 3000 X1 5W40 bile fiyat/performans açısından en iyisi gözüküyor. 5w-40 da iyi bir seçim olarak gözüküyor kafam çok karıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toprakyalin -- 24 Haziran 2018; 16:47:42 >

• Yukarida yorumları yazdim. Secim sizin.

• Üstadlar merhabalar Toyota Auris 1.33 benzinli düşük km li araç için yağ tavsiyeniz nedir acaba? Mobil esp 5w30 uygun değil yazılmış niyetim oydu açıkçası.Yada fabrika çıkış yagi olan 0w20 ye mi dönmeli Eneos ile birlikte..Gunluk az km yapılıyor ve genellikle sakin kullanim..

Fuchs 5w30 çok arastirdim ama düzenli tedarik edemeyecegimden vazgectim.İstanbul pazarlama ekibi cok zayıf piyasaya giremiyorlar.

M1 ESP 5w30 onermiyorum demek pek doğru olmaz. uretici onayi yanisira

kullanim koşullari- yakıt cinsi iklim ve surus mesafesi ve tipi hepsini ele alarak bir reçete cikartip ihtiyaciniza göre olan bir sae degerinde en yuksek API onayina sahip ve TBN degeri de yuksek bir yağ almanızı tavsiye ederim.

Üretici onayi 0|5w20|30 olan bir yağ için.

Atmosferik Benzinli motor (yuksek devir cevirebilen) = ( w20 - w30 ])

Sürüş kisa - uzun mesafe(motor yaginin çabuk isinip motorda isi transferini arttirarak aşınmalari engellemesi)= 0w - 5w

Bakim suresi boyunca iklim soğuk çalıştırma kosullari sicak(>20°C+) - iliman(<20°C) = 5w - 0w

Sürüş tipi ekonomik- performansli = w20 - w30

Gibi koşulları siralayarak kendinize API SL ya da api SN bir yag seçebilirsiniz.

Genellikle gördüğüm 0w20 gibi cok ince yaglarin, ureticilerin emisyon ve tuketim uyumluluklarina uygunluk ile avrupa ulkelerinde vergi hesaplamasından kazanc ile tuketici maliyetlerini aşağıya cekmeleridir. Tabi bunu sadece yaği düşürerek degil bu yaga uygun dayaniklilik calismasini da yaparak yaptiklarini varsayiyorum.

Fuchs yaglarin Turkiye Izmir dolumu opet tarafindan ustlenilmistir ve OPET markasiyla OPET Fuchs yaglari olarak geçmektedir. Ülkemizde Castrol ELF shell gibi yaglarinda dolumu yapilmaktadir.

Normalde dizel motor yaglarinin ESP ve FE gibi belirtilen yaglarin, TBN oranının düşük oldugunu benzinlilerde bu yağların servis periyodunun one alinmasi gerektigini yazarim ama., Goruyorum ki 0w20 bagsettiginiz eneos TBN 5 seviyesinde, bu durumda aracinizin servis periyodunun 10.000km civari oldugunu varsayiyorum. Bu periodik bakimlari olabildigince kisa tutunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 26 Haziran 2018; 10:36:11 >

• Bu duruma göre 0w20 seçmem en doğrusu gibi.10000 i yılda dolduramiyorum ve yılından önce değişim yaptiricam.Servis 5w30 super 3000 koymuş.Araç çok sesli çalışıyor ilk calistirmada ama uzun yolda farketmiyor.Ilk dolum yaginin sessizligini özlüyorum açıkçası.2 dir 5w30 koyuluyor 0w20 ye geçersem motor flush işlemi yapmam gerekli bir durummu?
    Çoğu zaman motor daha tam ısınmadan kapandığı çok oluyor.Senede 2 defada sabit 800km git gel tatil yolum var.FS 0W40 çok ilgimi çekti lakin onu kullanmayada korkuyorum 10k ustu araçlar için öneri geldi.Yılda az km yaptigim için yakit artisinda ufak yukselmeler göz ardi edilebilir.Amacım uzun yillar sorunsuz temiz ve sessiz bir motorla günleri geçirmek.Saygılarımla

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Toyota50 T kullanıcısına yanıt
    Motul 8100 Eco-lite 0W-20 Onerebilirim,

ENEOS Premium Hyper'dan(5.1) oldukça yüksek bir TBN degeri var, bu yag filminin olusmasinin daha uzun omurlu olacaginin bir göstergesidir.

8.4 TBN degeri ile MOTUL ECO-Lite , ENEOS PREMIUM ULTRA'dan daha iyi bir koruma saglayacagini söyleyebilirim

http://www.eneos-baltics.com/assets/downloads/files/PDS%20ENEOS%20Premium%20Ultra%200W20.pdf

http://motul.speclube.com/wp-content/uploads/products/specifications/8100_Eco-lite_0W-20_(GB).pdf

ENEOS Sustina 0w20 ise oldukça guzel ancak bulması zor.

Motul 8100 Eco-lite 0W-20 Onerebilirim,

ENEOS Premium Hyper'dan(5.1) oldukça yüksek bir TBN degeri var, bu yag filminin olusmasinin daha uzun omurlu olacaginin bir göstergesidir.

ESTER BAZ içeren 8.4 TBN degeri ile MOTUL ECO-Lite , ENEOS PREMIUM ULTRA'dan daha iyi bir koruma saglayacagini söyleyebilirim

http://www.eneos-baltics.com/assets/downloads/files/PDS%20ENEOS%20Premium%20Ultra%200W20.pdf

http://motul.speclube.com/wp-content/uploads/products/specifications/8100_Eco-lite_0W-20_(GB).pdf

ENEOS Sustina 0w20 ise oldukça guzel ancak bulması zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 26 Haziran 2018; 14:1:13 >

Özel mesaj ile cevap veremiyorum.

Mannol oem yağlar için aşağıdaki kataloga bakabilirsiniz.

0w20 için 7721

Sizin kullanımınıza göre 0w30 için 7717

5w30 için 7707

İyi değerlerde görünüyor.

Ancak Mannol ile ilgili hths göremedim. Kullanmadım Alman dolumu ise fena değildir diye düşünüyorum.

Zamanında Crv için 7717 aramış ama bulamamıştım.

Elde kalan değil iyi değerlere sahip olanı kullanmak lazım

Buradan kontrol edebilirsiniz

• Merhaba sayın forum üyeleri benim 98 rn brodwayım var karbüratörlü 188 binde memleketten almıştım yag değişim zamanı geldi kaç numara yağ ve hangi marka koymamı tavsiye edrsiniz 10000 kmdir 20/50 kullanıyorum 10000 km öncesinde 15/40 yağ vardı yağ değişiminde usta yada kendini usta gören sanaayi zihniyeti motorun km yüksel motora zarar verirsin diye 20/50 koydu ikinci yağ değişiminde (başka yerde) ustaya sordum koy 20/50 birşey olmaz dedi usta öyle deyince bende 15/40 dönmeye cesaret edemedim cesaret edememin kompresyon kaçağı olur falan çerkezköyde yaşıyorum buraların kışı sert olduğu için 15/40 geçmek istiyorum 1.5 ay sonrada ağustosta nasip olursa uzun yola çıkıcam gidiş geliş 1600 km falan ne tavsiye edersiniz 20/50 ile devammı edeyim yoksa 15/40 mı geçeyim internette kafa karıştıran şeyler okudum kimisi motorun kmsi ne kadar yüksek olursa olsun kalın yağ kullanmayın diyor kimisi kara düzen motor kalın yağ banamısın demez diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 66 yozgat -- 27 Haziran 2018; 19:7:52 >

• Dostlar merhaba, 2011 Fiat Albea 1.3 Multijet için en ideal yağ hangisidir? 5w 30 mu 5w 40 mı ?

Genel Konusmak yanlis olur. Spesifik bir mesaj uzerinden gidelim, daha dogru olsun.

Gordugunuz uzere kesin bir kelime kullanmiyorum, ve kendi tecrubelerime dayanarak oldugunu yaziyorum. bu deger de yaklasik 8%'den daha az bir degere denk. Kullanicisi kullanim karakterinde genellikle kisa mesafe ve sehir ici kullandigini belirtiliyor.

Bu durumda onerdigim yagin viscosite indisi, HTHS performansi. Kullanim karakteri, Kullanim suresi, aracin motor tipi ve tuketimi hepsini goz onunde bulundururak yazdigim bir olasilik. Motor yagi- yaglamanin ayni zamanda bir isi iletkenidir, yuksek viskosite indisi daha kolay pompalanmasi ve yagladigi yerleri daha cabuk isitmasi ile ideal calisma sicakligina daha hizli getirdigi anlamina geliyor. Bu da Asinmayi azaltir. Siz standart testlerde 3% civari gorebilirsiniz, ama kullanici 5-10dk araba kullaniyorsa bunu 3% olarak alamazsiniz.

Kelimeyi cimbiz ile secmek yerine genele bakalim.

• selamlar, opel corsa c 2004 model 151000km, şehir antalya motor 1.3 cdti. hangi yağı önerirsiniz acaba? shell 5w30 kullanmıştık özel servis tavsiyesiyle, biraz eksiltmiş gibi geldi 4 ayda. teşekkürler şimdiden.

• selamlar, opel corsa c 2004 model 151000km, şehir antalya motor 1.3 cdti. hangi yağı önerirsiniz acaba? shell 5w30 kullanmıştık özel servis tavsiyesiyle, biraz eksiltmiş gibi geldi 4 ayda. teşekkürler şimdiden.

• 2006 Model Crdi 2.5 starex sahibiyim. 233 bin Km'de aracım.
    10-40 Castrol kullandım 2 değişimde ve motor sesli çalışmaya başladı.
    Shell ve Po öneriyorlar son zamanlarda birçok kullanıcı.
    5-30 veya 5-40 tam sentetik bu km'deki araca uygun olurmu? Veya Shell-Po ikilisinden birini önerirmisiniz?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.