Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (443. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (5 Mobil) - 3 Masaüstü5 Mobil
5 sn
19.045
Cevap
215
Favori
1.959.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 19.9.2025)
Giriş

Orijinalden alıntı: intikam91

quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

Astra k 1.6 cdti 136 dizel otomatik aracım var.hatayda yaşıyorum.dizel aracı kısa mesafede kullanıyorum. dexos 2 onaylı hangi yagı kullanmalıyım.mobil 1 esp 0w40 mı 5w30 mu castrol edge 5w30 mu 5w40 mı.bu arada araç 500 km de 1500 km de yağ ve yağ filtresi değişimi yapmayı düşünüyorum.ne dersiniz

hatayda 5 w 40 gider. 1500 de değişime gerek yok. 5000 e kadar bekleyin.

30 ile 40 farkı bu kadar etkilimi

Yağların 100 derecedeki cst değerleri bunlar

Mobil0w40 cst.13.2 kül 0.8 viz.indks 176
    5w30 12.1 kül 0.6 indeksi 164
    Castrol 5w40 13.4 kül 0.8 176
    Castro 5w30 12.2 kül 0.8 173

Bu değerlere göre 30 ve 40 açısından akışkanlık oranları arasında aşırı bi fark yok gibi.araçların motor sıcaklığı normalde 90 100 derece civarında değil mi.bu durumda 30 veya 40 kullanmanın fazla bir farkı olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aliserpil2006 A kullanıcısına yanıt
    evet yağ sıcaklığı yaklaşık 100 derce civarında seyreder. Aradaki fark az gibi gözüksede film tabakasının oluşmasında limitte bir değerde kalabilir düşük viskoziteli yağ ve ağır şartlarda yeterli korumayı sağlamayabilir. İmkan varsa 40 ile biten yağ sıcak iklimde tercih edilir genellikle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

aslında memnunum 5-40tan ama castrol edge dexos 2 0w-30 yağ çıkartmış sizce bu yağa geçmem gerekir mi ? yada mobil 1 esp 0-40 a ?

birde 1 senelik bakımı biraz geçtik ancak km olarak yağ değiştiğinden beri 9500 km yapmışım yakın zamanda 10 bin olur. Yağ bildiğim kadarıyla 15 bin giden bir yağ ve çoğu kişiye sorduğumda erken değiştirme diyor. Sizce ne yapmalıyım ?

quote:

quote:

Astra k 1.6 cdti 136 dizel otomatik aracım var.hatayda yaşıyorum.dizel aracı kısa mesafede kullanıyorum. dexos 2 onaylı hangi yagı kullanmalıyım.mobil 1 esp 0w40 mı 5w30 mu castrol edge 5w30 mu 5w40 mı.bu arada araç 500 km de 1500 km de yağ ve yağ filtresi değişimi yapmayı düşünüyorum.ne dersiniz

Bu değerlere göre 30 ve 40 açısından akışkanlık oranları arasında aşırı bi fark yok gibi.araçların motor sıcaklığı normalde 90 100 derece civarında değil mi.bu durumda 30 veya 40 kullanmanın fazla bir farkı olurmu

evet fark oluyor zaten bu nedenle aşınmış motorlar daha kalın yağa meyil ediyorlar .

viskositede min ve maksimum yanında shear stress film yırtılma basıncı da önemli değerlere dikkatilice bakınca fark belli oluyor

JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

quote:

quote:

quote:

evet fark oluyor zaten bu nedenle aşınmış motorlar daha kalın yağa meyil ediyorlar .

viskositede min ve maksimum yanında shear stress film yırtılma basıncı da önemli değerlere dikkatilice bakınca fark belli oluyor

Dedeğiniz hths 150 derecedeki astm d4683 değeri oluyor galiba

Bu oranlar

Mdbil 0w40 da 3.76
    Mdbil 5w30 da 3.58
    Castrol 5w40 da 3.7
    Castrol 5w30 da 3.5 cp olarak gözüküyor.bu durumda dpf li astra k dizel otomatik için hangisini kullanayım vezir hocam mobil 0w40 mı castrol 5w40 mı.mobilin dexos2 onaylı 5w40 yağo yok

Okuduğum bir makalede hths değerinin 3.5 ve üzeri olması gerektiği performanslı kullarımda 4.5 değerine yaklaşması gerektiği belirtilmiş.4 değerini geçen motul var bilduğim kadarıylü

Ayrıca 1500 km de yağ değişimini tavsiye edermisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliserpil2006 -- 1 Aralık 2016; 20:29:30 >

• Merhaba arkadaşlar 93.000km 2011 320d için mobil 1 esp 5w30 yağ aldim. Araç Ankara ve Mersin'de duruyor. Suana kadar yetkili serviste yaptirdim bakimini. 5w30 uygun mudur? Tesekkur ederim

• vezir hocam iyi günler. Astra K 1.4 150 hp benzinli manuel sahibiyim. Aşağıdaki iki yağ da motulun sitesinden aracıma uygun olarak gözüken yağlar. Sizce bunlardan hangisi daha kalitelidir? Performanslı kullanım için hangisi daha tercih edilesidir?

• Mrb vezir hocam 2008 model 1.4 benzinli polo aracım var 124 bin kilometrede daha yeni lpg taktirdim bin km olmadı kullandığım yag shell 5w30 normalde ayrıca Sakarya ve İstanbul arası gidip geliyorum şimdi yaşadığım bölgeye ve taktirdigim lpgye göre aynı yağa devam edeyim mi yoksa 5w40 yada 10w40 yağa mi geçiş yapayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 3 Aralık 2016; 20:33:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VoLKaN067

Vezir hocam 49.000 km deki 2012 Ford Focus Titanium 1.6 TDCİ Euro 5 DPF'li aracim için Castrol Magnatech 5W-30 A5 yağ kulanma kilavuzunda sarti karsiliyor. Bu yağ uygun mudur?
     ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

Castrol Magnetec kullanım klavuza göre uygunluk sertifikalarını karşılıyabilir ama Castrol'ün Magnetec serisi yağı yeni nesil araçlara uyun değildir., Ancak zorunlu kalınan istisnai şartlarda o da yağ eksilmesi sonucu az miktar tamamlama amacıyla konulabilir., Castrol Magnetec eski nesil araçlarda kullanılan mineral bazlı bir yağdır., Sizin aracınız ve yeni nesil araçlara uygun yağ Tam Sentetik yağlardır.., Örneğin Castrol Edge, Mobil 1 ESP Formula, Shell Helix Ultra Professional AV-L gibi tam sentetik yağ almanız aracınız için daha doğru olacaktır..

• forzaGilles kullanıcısına yanıt
    Tam sentetik magnateclerde var. Sanırım o eskidendi edge sentetik magnatec mineral olma durumu.

Orijinalden alıntı: VoLKaN067

Vezir hocam 49.000 km deki 2012 Ford Focus Titanium 1.6 TDCİ Euro 5 DPF'li aracim için Castrol Magnatech 5W-30 A5 yağ kulanma kilavuzunda sarti karsiliyor. Bu yağ uygun mudur?
     ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

Normalde A5 benzinli araç standardı nasıl onu öneriyor? DPF için ACEA C2/C3 aranması lazım

• Esasen aynı fikirdeyim ama Ford Focus'a özel forumlarda da sadece WSS-M2C913-D gerektiren yağın kullanılmasının yeterli olduğu belirtiliyor. Ford için hazır yağ değişim kitleri satan internet sitelerinde de kitlerin içerinde WSS-M2C913-D yi karşılayan yağlar konulmuş. Ayrıca Castrol ve Mobil'in web sitesinden aracım için hangi yağ uygundur bunu sorguladığımda WSS-M2C913-D normunu destekleye yağlar öneriliyor. ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

• SsS KERSEF kullanıcısına yanıt
    5 w40 a geçmeniz iyi olur

JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• aliserpil2006 A kullanıcısına yanıt
    İlk tap değişimi erken yapılabilir bir sıkıntı olmaz sadece ekonomik israf olarak görebilen olabilir .

0w40 daha iyi olur gibi 150 derece aşırı şartlardır,daha düşük yağ sıcaklığında yağ daha yüksek viskozitede olur

• quote:

Orijinalden alıntı: coupant

vezir hocam iyi günler. Astra K 1.4 150 hp benzinli manuel sahibiyim. Aşağıdaki iki yağ da motulun sitesinden aracıma uygun olarak gözüken yağlar. Sizce bunlardan hangisi daha kalitelidir? Performanslı kullanım için hangisi daha tercih edilesidir?

fe 5w30 olan daha temiz bir yağ olmalı . Şartnamesi daha sıkı ve dar alanda

• VoLKaN067 kullanıcısına yanıt
    Evet uygun ama turbolu dizel araçlar için 40 ile biten yağlar daha iyi olur .turbo yağlanması ince yağı aşırı ısınınca yakıyor .

• vezir kullanıcısına yanıt
    İlgilendiğiniz için sağolun hocam.

Mobil1 esp 0w-40'ı, mobil1 esp 5w-30'un nisan ayında dexos onayı yok diye kullanmıştım ve çok da memnun kaldım. Aracın çekişi ciddi şekilde değişti, gaz tepkileri normal modda bile sport modu gibi oldu.

Şimdi mobil1 esp 5w-30'u artık kullanabilirim dexos onayı geldiği için.

Motul'un yukarıdaki yağları mobil1 esp'yi aratır mı? Mobil1 esp 5w-30'a mı geçeyim yoksa motulla yeni bir sayfa mı açayım?

Bazı yerlerde tam sentetik olan sadece motuldur diyenler olmuş. Bu iddianın aslı astarı var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 5 Aralık 2016; 0:38:50 >
  • 2008 model Captivaya bildiğim kadarıyla 6 litre yağ koyuluyor. Yetkili serviste yapılan periyodik bakımda yağ ile birlikte yağ filtresi de değiştirildi. Verdikleri faturada 7 litre yağ koyulduğu görünüyor.
    Yağ seviyesi yağ çubuğunda maksimum noktasının üzerinde. 1 litre fazla yağ var gibi.
    Ne gibi sakıncası olur?
    Ne yapmalıyım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.