Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
19.046
Cevap
215
Favori
1.969.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 19.9.2025)
Giriş

Orijinalden alıntı: demonhuntr

İyi akşamlar,

2009 honda civic otomatik için motor yağı tavsiyesinde bulanabilir misiniz? Eneos 0w20 nasıldır bu araç için?

Yaşadığım şehir Bolu, araç 37000 km

LPG taktıracağım en kısa zamanda

0w20 yağı honda son nesil araçlarında kullanmakta , fabrika tavsiyesi ise kullanmak lazım ama

Lpg işin içine girince iş değişir bu yap çok ince kalabilir araştırmak lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• Honda Jazz 2011 CVT Benzinli (23.000 km) için, hangisi mantıklı? Ya da başka öneriniz var mı?

ENEOS Premium Hyper 5W-40
    Castrol Edge 5W-40

Yer: Antalya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysuleymany -- 19 Şubat 2015; 21:12:53 >

Orijinalden alıntı: vezir

quote:

İyi akşamlar,

2009 honda civic otomatik için motor yağı tavsiyesinde bulanabilir misiniz? Eneos 0w20 nasıldır bu araç için?

0w20 yağı honda son nesil araçlarında kullanmakta , fabrika tavsiyesi ise kullanmak lazım ama

Peki sizin tavsiyeniz nedir? Hangi yağı kullanayım ?

Orijinalden alıntı: RENAT27

Merhaba, sayın vezir.
    Hafta sonu: 2011 model Opel astra h 1.3 cdtı aracımın 75000 km bakımını yaptırmak için sanayiye götürdüm.
    ancak. aracıma her bakımda mobil1 0/40 new life yağ kullanırken bu bakımda mobil1 esp formila 5/30 tam sentetik yağ koydurmak zorunda kaldım.
    bu yağı koymamdan dolayı motorda bir sorun çıkar mı?
    son olarak usta; motora yağ eklerken benim dikkatimi çeken bir işlem yaptı. yağı boşalttıktan sonra usta ikikere kontağı açıp kapatın ve sonrada motoru çalıştırın dedi. sonrasında yağ çubuğunu kontrol ettikten sonra eksik yağ var deyip bidondaki kalan yağıda motora boşalttı. bunla beraber 4 LT motora yağ eklenmiş oldu. normalde bu motora 3.2LT yağ konulmuyor mu?
    birde böyle bir durumla ilkkez karşı karşıya kaldım. bu durumdan dolayı motorda bir sorun çıkar mı?
    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

usta (!) nizin 10 yila yakin zamandir piyasada olan 1.3 cdti (multijet ile neredeyse ayni) motora 3.2 koymasi gerekirken 800 ml fazla koymasinda yag satmak istemesinden baska neden göremiyorum

75 hp 1.3 multijet 3.2 litre motor yagi alır (yag filtresi degisimi ile)
    70 HP 1.3 multijet 3.0 litre motor yağı kullanır (yag filtresi değişimi ile)

netten aracinizin kitapcigini indirerek daha dogru bilgiler edinebilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vezir

quote:

İyi akşamlar,

Peki sizin tavsiyeniz nedir? Hangi yağı kullanayım ?

LPG yapılmadan önce ne tavsiye ediliyorsa onu bulmak lazım piyasada 0w20 bulmak zordur servislerde olabilir. Ama LPG yapıldıktan sonra araç garantiden çıkıyor , aracın km si az olduğu için ince tam sentetik devam etmek daha uygun olabilir.
    mesela 5w30 serisi uygun bir seçim olur
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• quote:

Orijinalden alıntı: ysuleymany

Honda Jazz 2011 CVT Benzinli (23.000 km) için, hangisi mantıklı? Ya da başka öneriniz var mı?

ENEOS Premium Hyper 5W-40
    Castrol Edge 5W-40

Yer: Antalya

castrol daha uygun gibi duruyor edge serisi tam sentetiktir.

• bmwservice.livejournal.com
    Масло VIII. Затмение. Тест моторных масел и результаты.
    http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

burda yağlarla ilgili bir açıklama var.

yağ bilgisi olan üstadlarım, bir açıklamada buluna bilirlermi acaba.

özellikle ülkemizde satılan yağlarla ilgili.

vezir hocam özellikle sizin 5w30 yağlarla ilgili görüşünüzü önemsiyorum.

astra 1.6cdti için tamsentetik ucuz yağlar kullanıp kısa sürede (6000km-7000km) deşim gerçekleştirmekmi mantıklı veya 10.000km e değişim yapıp bilinen tam sentetik yağlarımı tecih edelim.

mesala lukoil genesis 5w30 59tl veya VALVOLINE SYNPOWER XL-III 5W30 4LT 100tl gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: latif1881

bmwservice.livejournal.com
    Масло VIII. Затмение. Тест моторных масел и результаты.
    http://bmwservice.livejournal.com/27699.html

burda yağlarla ilgili bir açıklama var.

yağ bilgisi olan üstadlarım, bir açıklamada buluna bilirlermi acaba.

özellikle ülkemizde satılan yağlarla ilgili.

vezir hocam özellikle sizin 5w30 yağlarla ilgili görüşünüzü önemsiyorum.

astra 1.6cdti için tamsentetik ucuz yağlar kullanıp kısa sürede (6000km-7000km) deşim gerçekleştirmekmi mantıklı veya 10.000km e değişim yapıp bilinen tam sentetik yağlarımı tecih edelim.

mesala lukoil genesis 5w30 59tl veya VALVOLINE SYNPOWER XL-III 5W30 4LT 100tl gibi

Pratikte yağın sık değiştirilmesi tercih edilmelidir,araç sıfırken bunun çok önemi olmayabilir ama orta yaş ve araç eskidikçe bakım aralıkalrı düşürülmesi gereklidir.

Tam sentetik yağlar farklarını aşırı şartlarda ve zor şartlarda belli ederler, eğer siz aracı aşırı şartlar altında kullanmıyor ve uzun kmler yağı araçta bırskmıyorsanız daha ucuz yağlar seçilerek sık değişim yapılması araç ömrünü katlayacaktır .

or şartların ne olduğu birçok yağ firmasının sitesinde yazmaktadır,çok genel olarak sık durup kalkma , uzun süreler rölantide çalışma , yokuş çıkma , yüklü araç ile seyir , yüksek süratle seyir ,aşırı sıcak veya soğuk ortam da çalışma vb durumları sayabilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• latif1881 kullanıcısına yanıt
    Valvoline firması tam da sizin sorunuzu içeren bir garanti kampanyası var. Ancak sadece abd de geçerli olduğunusanıyorum. Ancak paratik olarak yağ sınıfı ve daha az km de değişim sonrası verilen kmler veya mil garantilerini detaylı olarak incelerseniz her 4000 milde bir değişim yapılması halinde aracınıza çok uzun kmler süresinde motor garantisi verebiliyorlar. Bu da bakım açıaından sık yağ değiştirmenin araç motor ömrünü uzattığını biir şekilde gösteriyor , rakkamlar ve garanti kampanyası finansal reklam amaçlı olarak da görülebilir . Ancak ben bütün önemli markaların aynı şekilde aynı sınıf yağlarının benzer değişim sıklığı ve kontrollerinin yapılması sonucunda benzer kmlere rahatlıkla ulaşabileceğini öngörebiliyorum.

Bunların üstüne araç motoru üst sınıf markaların motoru ise siz bir bu toplam kmyi 2 ile çarpın diyebilirim .

valvoline.promo.eprize.com
    Valvoline Engine Guarantee
    https://valvoline.promo.eprize.com/engineguarantee/#

• Hocam simdi benim aklımda soyle bir soru işareti var benim aracım 1.2 TDI Bluemotion Volswagen Polo Aracım için en iyi yağı kullanmak istiyorum ve son iki değişimdir Mobil 1 Esp Formula 5w30 Kullandım. Bu yağı internet üzerinden uygun fiyata 85TL gibi bir fiyata alabiliyorum ancak aklımda bazı soru işaretleri var Bilinen bürünün sahtesi çok olur Ülkemiz malesef sahte ürün konusunda çok gelişmiştir. Sırf bu nedenle içimdeki kuşkudan dolayı Lukoil Genesis 5w30 denemek istiyorum Fazla satılan bir yağ olmadığı için bizimkiler sahtesi için uğraşmamıştırlar :) Sizin konu hakkındaki düşünceniz nedir. Lukoil Genesis ile ilgili görüşünüz nedir acaba Tesekkürler.

Orijinalden alıntı: kubar61

Hocam simdi benim aklımda soyle bir soru işareti var benim aracım 1.2 TDI Bluemotion Volswagen Polo Aracım için en iyi yağı kullanmak istiyorum ve son iki değişimdir Mobil 1 Esp Formula 5w30 Kullandım. Bu yağı internet üzerinden uygun fiyata 85TL gibi bir fiyata alabiliyorum ancak aklımda bazı soru işaretleri var Bilinen bürünün sahtesi çok olur Ülkemiz malesef sahte ürün konusunda çok gelişmiştir. Sırf bu nedenle içimdeki kuşkudan dolayı Lukoil Genesis 5w30 denemek istiyorum Fazla satılan bir yağ olmadığı için bizimkiler sahtesi için uğraşmamıştırlar :) Sizin konu hakkındaki düşünceniz nedir. Lukoil Genesis ile ilgili görüşünüz nedir acaba Tesekkürler.

Lukoil firmasının yağları hakkında çok detaylı bilgim yok ancak firma rusyanın en büyük zincir fuel istesyonlarına sahip firmasıdır. Avrupa da özellikle eski doğu bloku ülkelerimde oldukça büyük pazar hacmine sahiptir,firmaya güvenim tam ama yağları konusunu araştırmak lazım. Mobil 1 ile kıyalamak yanlış olur . Sadece alacağınız yağı güvenilir yerden almak daha önemli .internnete her türlü numara var satıcı da durumu bilemeyebilir.

Bu nedenle büyük toptancılardan almak güveninrlik açısından en doğrusudur, bir şey olursa karşınızda muatap bulursunuz ve sorunu çözebilirler,
    Eğer iyi araştırma yapıp yağı aldıktan sonra memnun kalırsanız hemen gidip bir kutu daha alınabilir. Tam sentetiklerin raf ömrü 5 seneye kadar gideceği için sizin stoklamanız daha güvenli olacaktır .

• Öncelikle merhabalar ustalarım abilerim. .Ben Volkan AKTAŞ. 2010 Model Renault Garand Scenic 1.5 Dci 105 HP 93.000 binde aracım bulunmaktadır. Aracıma servis her bakımda Elf 5w-40 tam sentetik yağ kullanıyor. Ben artık Mobil 1 ESP 5w30 kullanmak istiyorum. Yağ ların arkasında ki onay ifadelerini bilmedigimden tereddüt lerim var.Acaba benim aracıma bu yağ uygun mudur.Kesin ve ikna olabilmem için lütfen iyi bir şekilde gözlemleyip bu yağın aracıma uygun olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
    Bana servisin onay verdigi yağın arkasındaki ifadeleri yani elf 5w-40 yağının arkasındaki yazıları siz ustalarıma fotolarını atacagım. Mobil 1 ESP 5w30 ile karşılaştırılıp , aracıma bu yağın uygun olup olmadığını kesin bir şekilde öğrenmek istiyorum. Lütfen abilerim , ustalarım sizden ricam istekli ve dogru bir şekilde arastırılıp aracıma uygunluğunu öğrenmek isterim.Yoksa aracımın motoruna hiç bir şekilde zarar vermek istemem. Teşekkürler ilginize ve bilginize...
    NOT: Hani karşılaştırma degilde 5w-40 dan 5w-30 a geçmem genel olarak dogru olur mu ? Bir de bunu ögrenmek isterim. Birde DPF Aracımda bulunmamaktadır..
    Herkez e Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkan_aktas61

Öncelikle merhabalar ustalarım abilerim. .Ben Volkan AKTAŞ. 2010 Model Renault Garand Scenic 1.5 Dci 105 HP 93.000 binde aracım bulunmaktadır. Aracıma servis her bakımda Elf 5w-40 tam sentetik yağ kullanıyor. Ben artık Mobil 1 ESP 5w30 kullanmak istiyorum. Yağ ların arkasında ki onay ifadelerini bilmedigimden tereddüt lerim var.Acaba benim aracıma bu yağ uygun mudur.Kesin ve ikna olabilmem için lütfen iyi bir şekilde gözlemleyip bu yağın aracıma uygun olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
    Bana servisin onay verdigi yağın arkasındaki ifadeleri yani elf 5w-40 yağının arkasındaki yazıları siz ustalarıma fotolarını atacagım. Mobil 1 ESP 5w30 ile karşılaştırılıp , aracıma bu yağın uygun olup olmadığını kesin bir şekilde öğrenmek istiyorum. Lütfen abilerim , ustalarım sizden ricam istekli ve dogru bir şekilde arastırılıp aracıma uygunluğunu öğrenmek isterim.Yoksa aracımın motoruna hiç bir şekilde zarar vermek istemem. Teşekkürler ilginize ve bilginize...
    NOT: Hani karşılaştırma degilde 5w-40 dan 5w-30 a geçmem genel olarak dogru olur mu ? Bir de bunu ögrenmek isterim. Birde DPF Aracımda bulunmamaktadır..
    Herkez e Teşekkürler.
    quote:

Bana servisin onay verdigi yağın arkasındaki ifadeleri yani elf 5w-40 yağının arkasındaki yazıları siz ustalarıma fotolarını atacagım. Mobil 1 ESP 5w30 ile karşılaştırılıp , aracıma bu yağın uygun olup olmadığını kesin bir şekilde öğrenmek istiyorum.

merhaba,

Fotografları atmanız iyi olmuş ama asıl önemli olan kullanma kılavuzundaki bilgiler. Renault genellikle bir ACEA veya RN'li bir standart ister, en önemlisi budur. Motor eğer ACEA C2 veya C3 kabul ediyorsa Mobil ESP 5W-30'u değerlendirebiliriz.

İki yağı mukayese ediyorsak Mobil'in ELF'e pek bir avantajı yok bence. Özellikle viskozite indeksinin daha düşük olması heves kaçırıyor. Viskozite indeksi 170'in üzerinde, 200'lere yaklaşan yağlar var. DPF olmayan bir motorda temel değerleri zorlamak anlamsız bence.

• Öncelikle cevabın icin Teşekkürler abicim. Ben şu şekilde açıklayayım. Aracim Acea a3/b4 diyor zaten fotoda da vvar.2004 yilinda bir yayimla acea c3 b4 olarak ayarlanmış. Iste bu ne kadar dogru bunu ogrensem zaten bu yağ aracima evet uygundur diyeceğim. Birde vikozite indeksi nin ayarıyla ilgili tam anlayamadım da nasıl bir durum söz konusu olabilir. Ben esasında Mobil in ana bayisine giderek ordaki beyefendi aracın için uygundur dedi.ama ben huvenemedim sadsadece.Birde çoğu arac 5w30 acaba yazın bir sıkıntı olur mu diye de kendimi alamıyorum :) :).Tekrar saygılar.

• Teşekkürler abicim fakat aracın katalog u yada kullanma kılavuzu yok.Olsa işte

• Abi yağ eksiltmesi yani yag eklenince eksiltme olabilirmis alisinca normale dönüyormus. Mobil 1 de 5w40 bulunmamaktadır. Mobil süper 3000 de 5w40 var ve nedense bana mobil1 daha kaliteli geliyor. Galiba bu gidişle servise bir danışcam.Tekrar teşekkürler

• Abi yağ eksiltmesi yani yag eklenince eksiltme olabilirmis alisinca normale dönüyormus. Mobil 1 de 5w40 bulunmamaktadır. Mobil süper 3000 de 5w40 var ve nedense bana mobil1 daha kaliteli geliyor. Galiba bu gidişle servise bir danışcam.Tekrar teşekkürler

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.