Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (245. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19.046
Cevap
214
Favori
1.993.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 4.01.2026)
Giriş

Orijinalden alıntı: vezir

quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

quote:

Orijinalden alıntı: fatihorion

10w/40 gibi yarı sentetiklerde değişim süresi 6 ay/7.500 kilometre olarak biliyorum.Vezir üstat daha net cevap verecektir.

hic km,yol gitmemis olsa bile,6 ay gibi bir zaman gecince motorun yagi degismelimi ?

süre dolduktan sonra km yapılabilir ancak yağın oksidasyonu hakkında fikir sahibi olmak lazım. kapalı kutu yağın araca konması ile ktusunda durma durumu aynı değildir. Şu şekilde düşünün kapalı bir şişe su açılıp kapağı açık kalsın, diğeri bir kaba konup beklesin. Beklemiş suyu içebilireniz yağı da motor kullanabilir ama etkisini görmek zordur.

mantikli,fakat bu haldeki yagin,mesela GM dexos2 - 5w30 'da bu sure nedir,neresinde ,ne sekilde belirtiliyor...herhangi bir kod'umu var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 23 Kasım 2012; 22:55:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

Vezir Üstadım, imzamdaki araca, yetkili serviste Castrol'un VW motorları için ürettiği 5/30 sentetik yağ koyuyorlar.
    3,6 litresine de 140TL civarı para aldılar. Bu arada, yağın aynısı piyasada yok galiba
    Şimdi, bu yağ tam sentetik mi? Verilen paraya değermi? Bunun yerine kaliteli başka hangi marka ve viskositede yağ kullanabiliriz?
    Şimdiden teşekkürler...

Mobil 1 serisi ve Castrol edge serisi parasının karşılığı yaü verir. Ancak henüz tam sentetik yağlar oldukça pahalı , sanırım zaman içerisinde fiyatlar yarı sentetik seviyesine inecektir. Satılan yağın adedi ile alaklı sanırım ,birde satış politikaları etkili olduğunu düşünüyorum .işin aslı fiyat ile kalite arasında çok cidd ibir açık var ama yerse diyorlar sanırım.
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• quote:

quote:

quote:

quote:

10w/40 gibi yarı sentetiklerde değişim süresi 6 ay/7.500 kilometre olarak biliyorum.Vezir üstat daha net cevap verecektir.

hic km,yol gitmemis olsa bile,6 ay gibi bir zaman gecince motorun yagi degismelimi ?

süre dolduktan sonra km yapılabilir ancak yağın oksidasyonu hakkında fikir sahibi olmak lazım. kapalı kutu yağın araca konması ile ktusunda durma durumu aynı değildir. Şu şekilde düşünün kapalı bir şişe su açılıp kapağı açık kalsın, diğeri bir kaba konup beklesin. Beklemiş suyu içebilireniz yağı da motor kullanabilir ama etkisini görmek zordur.

mantikli,fakat bu haldeki yagin,mesela GM dexos2 - 5w30 'da bu sure nedir,neresinde ,ne sekilde belirtiliyor...herhangi bir kod'umu var ?

süre konusu bir yıl dense de asıl olan lab. sonucu belli olur. oksiklenme oranı ile alakalı .linkte fazlasıyla açıklama var oksidasyon kısmını okuyunuz.Daha ileri bilgi gerekirse lütfen belirtiniz.

gulfcoastfilters.com
    Understanding lube oil and its job functions
    http://gulfcoastfilters.com/understanding_lube_oil_and_its_j.htm
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

süre konusu bir yıl dense de asıl olan lab. sonucu belli olur. oksiklenme oranı ile alakalı .linkte fazlasıyla açıklama var oksidasyon kısmını okuyunuz.Daha ileri bilgi gerekirse lütfen belirtiniz.

gulfcoastfilters.com
    Understanding lube oil and its job functions
    http://gulfcoastfilters.com/understanding_lube_oil_and_its_j.htm

Alıntıları Göster
    eyw !

• quote:

eyw !

Alıntıları Göster
    Gözümüz aydın.
    Bugün şaşmazı aradım. Mobil 1 ESP 0w40 Ankara Şaşmaz Mobil bayii Şah Makina stoklarına 4 litrelik ambalajı ile girmiş. fiyatı 95 tl imiş.Belki bir miktar pazarlıkla biraz daha ucuza alınabilir. Ama fiyatı gayet uygun. Şahsen ben newlifedan buna geçiş yapmayı düşünüyorum.

Şah makinanın telefon numarasını da vereyim tam olsun.
    312 278 08 88
    adresi de Oto Sanayi Sitesi 2542 Sok. D:31 Şaşmaz, Ankara
    Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

Gözümüz aydın.
    Bugün şaşmazı aradım. Mobil 1 ESP 0w40 Ankara Şaşmaz Mobil bayii Şah Makina stoklarına 4 litrelik ambalajı ile girmiş. fiyatı 95 tl imiş.Belki bir miktar pazarlıkla biraz daha ucuza alınabilir. Ama fiyatı gayet uygun. Şahsen ben newlifedan buna geçiş yapmayı düşünüyorum.

312 278 08 88
    Saygılarımla

Deyeyip sonucları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Gözümüz aydın.

312 278 08 88
    Saygılarımla

Deyeyip sonucları bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.

Alıntıları Göster
    biraz vaktim var değişim için ama yakın zamanda gidip alacağım o yağı ;)

• quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar tam sentetik yağlar benim kış testimden geçti ve oluru aldı. Resimde de görüleceği üzere 2 gün buzlukta beklettim muhtemelen -20 dercedir, biraz kalınlaşsalarda kürdanı batırıp çıkardığımda kürdana tutunma ve akışkanlıkları benim için yeteli oldu. EDGE professionalın rengi sanki yeşilimsi gibi hatta ilk numune aldığımda yağın üstünde katman var zannettim bidonu çalkalayıp yeni numune aldım aynıydı sanki yeşil sıvı deterjan var gibi.

Kullanılan yağlar:

Castrol EDGE Professional TWS 10W/60
    Castrol TWS Motorsport 10W/60
    Castrol EDGE Sport 10W/60
    Castrol EDGE Turbo Diesel 5W/40

Intel i7 - Viewsonic VP2468A - Sapphire HD7850 - 55W905A - TechniSat Digicorder - Fidelio BDP/9700 - Souncore Liberty Pro 3 - M52 5G - 2013 Fluence Icon EDC - 2011 Meriva B Cosmo 1.3 ecoFlex - 2019 Captur Icon EDC

• quote:

Orijinalden alıntı: sabitkale

Arkadaşlar tam sentetik yağlar benim kış testimden geçti ve oluru aldı. Resimde de görüleceği üzere 2 gün buzlukta beklettim muhtemelen -20 dercedir, biraz kalınlaşsalarda kürdanı batırıp çıkardığımda kürdana tutunma ve akışkanlıkları benim için yeteli oldu. EDGE professionalın rengi sanki yeşilimsi gibi hatta ilk numune aldığımda yağın üstünde katman var zannettim bidonu çalkalayıp yeni numune aldım aynıydı sanki yeşil sıvı deterjan var gibi.

Kullanılan yağlar:

Castrol EDGE Professional TWS 10W/60
    Castrol TWS Motorsport 10W/60
    Castrol EDGE Sport 10W/60
    Castrol EDGE Turbo Diesel 5W/40

Alıntıları Göster
    Ürünlerin ambalajlarınıda göstereyim, yalnız bunlardan TWS Motorsport artık üretilmiyor BMW Z serileri için olduğu yazıyor ambalajında ve api sj sınıfı. diğerleri api sm sınıfı. ayrıca 5W/40 turbo diesel olanı C3 sınıfınıda karşıladığı için partikül filtreli araçlarda kullanılabilir.

Intel i7 - Viewsonic VP2468A - Sapphire HD7850 - 55W905A - TechniSat Digicorder - Fidelio BDP/9700 - Souncore Liberty Pro 3 - M52 5G - 2013 Fluence Icon EDC - 2011 Meriva B Cosmo 1.3 ecoFlex - 2019 Captur Icon EDC

• quote:

Alıntıları Göster
    Ankara'lılar çok şanslı, çünki illerinde Şah Makina diye bir yağ satıcısı var. Bu beyefendiler (iki kardeşler yanlış hatırlamıyorsam) bırakın Ankara'yı İstanbul'u, ortadoğu ve balkanların en bilgili, karakterli, dürüst ve çeşitlilik açısından nadir bulunabilecek firmadır. Ben şahsen istanbul'da kendilerini çok arıyorum. Seneler önce türkiye'de bulunmayan (10 sene önce) mobil 1 in tam sentetik dizel versiyon yağını 4 litrelik iki bidon orada bulmuştum (amerikadan getirtmişti). Fiyat olarakta uygunlar tabi öyle olmasalar senelerdir bu piyasada tutunamazlardı. Ancak bilgi ve tecrübede ise 10 numaralar.

• quote:

Ankara'lılar çok şanslı, çünki illerinde Şah Makina diye bir yağ satıcısı var. Bu beyefendiler (iki kardeşler yanlış hatırlamıyorsam) bırakın Ankara'yı İstanbul'u, ortadoğu ve balkanların en bilgili, karakterli, dürüst ve çeşitlilik açısından nadir bulunabilecek firmadır. Ben şahsen istanbul'da kendilerini çok arıyorum. Seneler önce türkiye'de bulunmayan (10 sene önce) mobil 1 in tam sentetik dizel versiyon yağını 4 litrelik iki bidon orada bulmuştum (amerikadan getirtmişti). Fiyat olarakta uygunlar tabi öyle olmasalar senelerdir bu piyasada tutunamazlardı. Ancak bilgi ve tecrübede ise 10 numaralar.

Alıntıları Göster
    şah makineden henüz alışverişim olmadı ama kendilerini biliyorum. harleyci iki kardeşten biri yanlış bilmiyorsam. :)
    inşallah bu gidişte esp 0w40ı alacağım.
    Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

Sayın vezir,

İçten ve aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Merhaba Arkadaşlar,

15.000 bakımında dışarıda yaptırdım. Malum servisler 3-4 katı fiyat istiyorlar. Aracımın yağını değiştirdi usta ve AKSOIL diye bir yağ koydu. Aracım LPG li. Sanki motor sesinde biraz artma oldu gibi ama tamda çözemedim. Şimdi kafam da karıştı bu işlerden çok anlamam ama yağımı değiştirmelimiyim yoksa bir süre böyle gitsem bir sorun oluşurmu. Usta çok kaliteli olduğunu ve bir sorun çıkmayacağını söyledi ama halen endişe var bende. Sonucta henüz 15.000 de ve aracımı uzun yıllar kullanmayı planlıyorum.
    1,4 ecotech motor ve LPG takılı aracımda...

Yorumlarınızı alabilir miyim? Böyle mi devam edeyim yoksa bir an önce değiştireyim mi yağımı? Yağ önerilerinizide alabilirim...

Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdasgun -- 26 Kasım 2012; 14:45:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cagdasgun

Merhaba Arkadaşlar,

15.000 bakımında dışarıda yaptırdım. Malum servisler 3-4 katı fiyat istiyorlar. Aracımın yağını değiştirdi usta ve AKSOIL diye bir yağ koydu. Aracım LPG li. Sanki motor sesinde biraz artma oldu gibi ama tamda çözemedim. Şimdi kafam da karıştı bu işlerden çok anlamam ama yağımı değiştirmelimiyim yoksa bir süre böyle gitsem bir sorun oluşurmu. Usta çok kaliteli olduğunu ve bir sorun çıkmayacağını söyledi ama halen endişe var bende. Sonucta henüz 15.000 de ve aracımı uzun yıllar kullanmayı planlıyorum.
    1,4 ecotech motor ve LPG takılı aracımda...

Yorumlarınızı alabilir miyim? Böyle mi devam edeyim yoksa bir an önce değiştireyim mi yağımı? Yağ önerilerinizide alabilirim...

Şimdiden teşekkürler...

Alıntıları Göster
    yağın sadece markası fikir vermek için yeterli değil viskozitesini bilmelisiniz. aracının sesinin, vuruntusunun artmasının iyi bir şey olduğu söylenemez. aracınızın markasını da belirtirseniz iyi olur. benim tahminim sizin usta iyi yağ diye muhtemelen dayamıştır 10w40ı ki yeni nesil o kmdeki araçlar için çok kalın olur o yağ. bilgilerndirirseniz bizi daha iyi yardımcı olabiliriz sanırım.
    Saygılarımla

• quote:

yağın sadece markası fikir vermek için yeterli değil viskozitesini bilmelisiniz. aracının sesinin, vuruntusunun artmasının iyi bir şey olduğu söylenemez. aracınızın markasını da belirtirseniz iyi olur. benim tahminim sizin usta iyi yağ diye muhtemelen dayamıştır 10w40ı ki yeni nesil o kmdeki araçlar için çok kalın olur o yağ. bilgilerndirirseniz bizi daha iyi yardımcı olabiliriz sanırım.
    Saygılarımla

Alıntıları Göster
    pardon ecotech demişsiniz. aracınız opel veya chevrolet anlaşılan. eğer yağ 10w40 filan ise acilen gidip o yağı boşaltıp yağ+yağ filtresi değişimi yapın ve aracınıza GM dexos2 veya castrol 5w40 dexos 2 yağlarındanbirini koydurun. yazık olur motora yoksa. madem uzun yıllar binmek istiyorsunuz.
    Saygılarımla

• quote:

pardon ecotech demişsiniz. aracınız opel veya chevrolet anlaşılan. eğer yağ 10w40 filan ise acilen gidip o yağı boşaltıp yağ+yağ filtresi değişimi yapın ve aracınıza GM dexos2 veya castrol 5w40 dexos 2 yağlarındanbirini koydurun. yazık olur motora yoksa. madem uzun yıllar binmek istiyorsunuz.
    Saygılarımla

Alıntıları Göster
    aracım chevrolet aveo hocam. Yağ 05-30W, yarı sentetik yağ. Yani ben sadece markadan işkillendim. Aracımda vuruntu yok ama sanki hani bir tık daha sesli çalışıyor gibi...
    Sanırım sadece Marka bir sorun teşkil etmiyor anladığım kadarıyla...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdasgun -- 26 Kasım 2012; 15:28:08 >

• quote:

aracım chevrolet aveo hocam. Yağ 05-30W, yarı sentetik yağ. Yani ben sadece markadan işkillendim. Aracımda vuruntu yok ama sanki hani bir tık daha sesli çalışıyor gibi...

Alıntıları Göster
    Merhabalar,

Geçtiğimiz hafta Alfa Romeo Giulietta aldım. Araç şu anda 4000 km'de. Muhtemelen araçta fabrikasyon olarak Selenia var. Anket sonuçlarına bakıyorumda Castrol ve Mobil açık ara önde. Benim aracıma Selenia kötümüdür? Zamanı gelince Selenia yerine mesela Castrol koysam ne gibi farklar elde edebilirim?

Teşekkürler,

• viskozitede sorun yokmuş, iyi. GM gurubu araçlara dexos 2 standardını sağlayan yağlar öneriliyor. isterseniz bir süre kullanın ama bir dahaki değişimi erken yapın ve castol edge 5w40 koyun yağı da. şundan yani:
    bp.com
    Castrol EDGE ürünler | Castrol EDGE | Markaya göre Motor Yağı | Motor Yağı | Motor Yağı Özellikleri, Madeni Yağ Özellikleri
    http://castroledge.com.tr/castrol-edge-%C3%BCr%C3%BCn-portf%C3%B6y%C3%BC/5w-40

eğer yaşadğınız yer soğuk ise şunu da kullanabilirsiniz (tabii bulabilirseniz)
    www.mobiloil.com.tr
    Türkiye Mobil™ | Sentetik Motor Yağları | Endüstriyel ve Özel Yağlar | Yakıtlar
    http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_products_mobil-1-esp-0w40.aspx

Saygılarımla
    quote:

• quote:

viskozitede sorun yokmuş, iyi. GM gurubu araçlara dexos 2 standardını sağlayan yağlar öneriliyor. isterseniz bir süre kullanın ama bir dahaki değişimi erken yapın ve castol edge 5w40 koyun yağı da. şundan yani:

www.mobiloil.com.tr
    http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_products_mobil-1-esp-0w40.aspx

Saygılarımla
    quote:

Teşekkürler hocam bende yaz başında tekrar değiştirmeyi düşünüyordum bunları bir yere not edeyim... Yani 5.000 km falan kullanıp değiştiricem...

Tekrar teşekkürler ilgin için...

• quote:

quote:

viskozitede sorun yokmuş, iyi. GM gurubu araçlara dexos 2 standardını sağlayan yağlar öneriliyor. isterseniz bir süre kullanın ama bir dahaki değişimi erken yapın ve castol edge 5w40 koyun yağı da. şundan yani:

www.mobiloil.com.tr

Saygılarımla
    quote:

Teşekkürler hocam bende yaz başında tekrar değiştirmeyi düşünüyordum bunları bir yere not edeyim... Yani 5.000 km falan kullanıp değiştiricem...

Tekrar teşekkürler ilgin için...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar yağın markasından ve vizkositesinden ziyade o yağın kullanılması gereken araç için diğer şartnameleri karşılayıp karşılamadığına bakmalısınız. Mesela 15w/40 yağ içiin BP de beş çeşit yağ bulunmaktadır. Her 15w/40 15w/40 değildir yani.

BP VANELLUS J 15W-40
    BP VANELLUS MULTI FLEET 15W-40
    BP VANELLUS C6 EXTRA 15W-40
    BP VANELLUS CNG 15W-40
    BP VANELLUS SUPER V TURBO 15W-40

bu diğer vizkositeler için de geçerlidir.

Aşağıda Castrolün Türkiyede şatışını yaptığı yağların isimleri vardır:

PROFESYONEL ÜRÜNLER
    EDGE PROFESSIONAL TWS 10W-60
    EDGE PROFESSIONAL BMW LL04 5W-30
    EDGE PROFESSIONAL A1 5W-20
    EDGE PROFESSIONAL C1 5W-30
    EDGE PROFESSIONAL LL III 5W-30
    EDGE PROFESSIONAL A3 0W-40
    EDGE PROFESSIONAL A5 0W-30
    EDGE PROFESSIONAL A3 0W-30
    EDGE PROFESSIONAL C4 5W-30
    EDGE PROFESSIONAL BMW LL01 0W-30
    EDGE PROFESSIONAL OE 5W30
    MAGNATEC PROFESSIONAL GF 0W-20
    MAGNATEC PROFESSIONAL C2 5W-30
    MAGNATEC PROFESSIONAL E 5W-20
    MAGNATEC PROFESSIONAL A3 5W-40
    MAGNATEC PROFESSIONAL A5 5W-30
    MAGNATEC PROFESSIONAL A3 10W-40
    MAGNATEC PROFESSIONAL A1 5W-30
    MAGNATEC PROFESSIONAL OE 5W-40
    MAGNATEC PROFESSONAL 10W-30
    MAGNATEC PROFESSIONAL A3 5W-30
    GTX PROFESSIONAL A3 15W-40

ve

BİNEK MOTOR YAĞLARI
    EDGE 10W-60
    EDGE 0W-30
    EDGE 0W-40 A3/B4
    EDGE 5W-30
    EDGE TURBO DIESEL 5W-40 bu ürün üretimden kalkmıştır.
    EDGE 5W-40
    MAGNATEC 5W-40 C3
    MAGNATEC 5W-30 C3
    MAGNATEC 5W-30 AP
    MAGNATEC 5W-30 A1
    MAGNATEC DIESEL 10W-40 B4
    MAGNATEC 10W-40 A3/B4
    GTX 10W-40
    GTX 15W-40 A3/B3
    GTX 20W-50
    GTX LPG 20W-50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabitkale -- 10 Ağustos 2016; 18:20:11 >

• quote:

Arkadaşlar yağın markasından ve vizkositesinden ziyade o yağın kullanılması gereken araç için diğer şartnameleri karşılayıp karşılamadığına bakmalısınız. Mesela 15w/40 yağ içiin BP de beş çeşit yağ bulunmaktadır. Her 15w/40 15w/40 değildir yani.

BP VANELLUS J 15W-40
    BP VANELLUS MULTI FLEET 15W-40
    BP VANELLUS C6 EXTRA 15W-40
    BP VANELLUS CNG 15W-40
    BP VANELLUS SUPER V TURBO 15W-40

bu diğer vizkositeler için de geçerlidir.

Aşağıda Castrolün Türkiyede şatışını yaptığı yağların isimleri vardır:

PROFESYONEL ÜRÜNLER
    EDGE PROFESSIONAL TWS 10W-60
    EDGE PROFESSIONAL BMW LL04 5W-30
    EDGE PROFESSIONAL A1 5W-20
    EDGE PROFESSIONAL C1 5W-30
    EDGE PROFESSIONAL LL III 5W-30
    EDGE PROFESSIONAL A3 0W-40
    EDGE PROFESSIONAL A5 0W-30
    EDGE PROFESSIONAL A3 0W-30
    EDGE PROFESSIONAL C4 5W-30
    EDGE PROFESSIONAL BMW LL01 0W-30
    EDGE PROFESSIONAL OE 5W30
    MAGNATEC PROFESSIONAL GF 0W-20
    MAGNATEC PROFESSIONAL C2 5W-30
    MAGNATEC PROFESSIONAL E 5W-20
    MAGNATEC PROFESSIONAL A3 5W-40
    MAGNATEC PROFESSIONAL A5 5W-30
    MAGNATEC PROFESSIONAL A3 10W-40
    MAGNATEC PROFESSIONAL A1 5W-30
    MAGNATEC PROFESSIONAL OE 5W-40
    MAGNATEC PROFESSONAL 10W-30
    MAGNATEC PROFESSIONAL A3 5W-30
    GTX PROFESSIONAL A3 15W-40

ve

BİNEK MOTOR YAĞLARI
    EDGE 10W-60
    EDGE 0W-30
    EDGE 0W-40 A3/B4
    EDGE 5W-30
    EDGE TURBO DIESEL 5W-40 bu ürün üretimden kalkmıştır.
    EDGE 5W-40
    MAGNATEC 5W-40 C3
    MAGNATEC 5W-30 C3
    MAGNATEC 5W-30 AP
    MAGNATEC 5W-30 A1
    MAGNATEC DIESEL 10W-40 B4
    MAGNATEC 10W-40 A3/B4
    GTX 10W-40
    GTX 15W-40 A3/B3
    GTX 20W-50
    GTX LPG 20W-50

Alıntıları Göster
    aracımda tam sentetik mobil 5w-30 yağ vardı.yaklaşık 5000 km oldu değiştireli.usta yağ kontrolü yaptı, 1 lt kadar eksilmiş, üstüne tuttu farklı bir marka 10w-40 yağ koydu.büyük işler açar mı başımıza ?

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.