Şimdi Ara

Motor Yağı Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
11.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: atomcu

Aracımın bakımı yaklaştı. Meraktan renault servisinden de fiyat aldım. Fiyat farkı fazlaydı. Neden diye sorduğumda RN0720 yağ kullandıklarını, orijinal filtreler kullandıklarını vs. söylediler. Bu yağdaki RN0720 çok fazla önemli midir? Sanırsam RN0720 olan yağ Elf Evolution Full-Tech FE 5W-30 ve SHELL HELİX ULTRA PRO AR-L 5W30

bu konu tüm merak ettiklerinize cevap olacaktır;http://forum.donanimhaber.com/m_116616912//tm.htm#116616912
  • atomcu kullanıcısına yanıt
    Bende fluence 1,5 d edc 110 bg araç aldım, sizin araçtaki motor ile aynı zannedersem.
    aracın ikinci sahibiyim 20 bin de bi 3 defa yetkili serviste bakımı yapışmış. faturada da yağıyor o yetkili servisin yağ deposuna gidip varilin üzerini okudum. dedikleri gibi elf rn 0720 koyuyorlar.
    ama 5 litre için servis 178 + kdv fatura ediyor. o yüzden garantiside yeni bittiği için yetkili servise götürmedim. elf rn0720 yağ ve orjinal filtreler alarak özel serviste değiştirttim.
    Ama ne yalan söyleyeyim kendimde bir markanın yetkili servisinde çalışıyorum az çok yağdan da anlarım ama bu elf Evolution Full-Tech FE 5W-30 yağı gözüm hiç tutmadı.
    temizleme özelliği bence iyi değil, nerdeden mi anladım aracımın yağı hep bu yağ ile değişti ve yağ çubuğunu çektiğimde ve sildiğimde çubuğun rengi homojen olarak eşit renkte ve temizlikte değil.
    yani demem o ki çubuğu sildiğinizde yağın değdiği bölüm tertemiz çubuğun yukarısı ile aynı renk olmalı yağın değdiği yer hafif kirli kalmamalı sildikten sonra.
    o yüzden bu yağ zannedersem tam sentetik değil, sentetik teknoloji ile üretilmiş yağ (yani yarı sentetik gibi). zaten bu fiyata da 5 litre tam sentetik yağ da beni huylandırıyor biraz daha pahalı olmalı sanki.
    bu sebebple bir sonraki yağım tam sentetik C3 olacak.

SHELL HELIX ULTRA PROFESSIONAL AM-L 5W-30

SHELL HELIX ULTRA PROFESSIONAL AG 5W-30

yada bulabilir isem castrolün edge professional serisi. hem shell hemde castrolde professional serisi dışında yağ almam.

• yeni nesil renault üretimi k9k kodlu dci 1.5 motorlarda kullanılması gereken motor yağı acea-c4 kategorisinde rn0720 onaylı yağdır
    bu kategoride bu onayı veren tüm yağlar bu motorlarda kullanılır
    motor yağının tam sentetik (full synthetic) olması gerekir, ki bu bahsettiğim yağların neredeyse tamamı öyledir
    motor yağı üreticileri bahsi geçen onayları almak için motor yağına ekledikleri katkıları değiştirirler, kükürt ve sülfür oranlarını düşürür ya da yükseltirler
    böylece dpf dediğimiz dizel partikül filtresinin, uzun süreli kullanımlarda birikecek olan yanmış yağ atığı ile dolması engellenmiş olur
    dpf ne için gerektir? dünyaca kabul görmüş çeşitli çevresel antlaşmaların gereklerini yerine getirmek için
    yani konu sizin motorunuzun ömrü değil, çevreye salınan zararlı gazların azaltılmasıdır
    son olarak, bir yağ ne kadar çabuk kararıyorsa o kadar işini iyi yapıyor demektir, sapsarı kalan yağ motorunuzda sıkıntıyı gösterir
    tüm bunların ışığında motor yağınızı seçiniz
    belli başlı yağ üreticilerinin markaları ve dahi fiyatları ortada, tercih sizin
    şu marka çok süper, bu marka tü kaka diyenlere aldanmayın, markalı ve sahte (!) olmayan her yağ işinizi görür

( misal k9k dci 1.5 90bg nissan note e12 yeni kasa aracımda kullandığım markalar : mobil, shell, elf, motul, liqui moly, petrolofisi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnyrn -- 23 Mayıs 2019; 15:0:45 >

• aradan altı ay geçince fark ettim, yazmayı unutmuşum :

yeni nesil ACEA C4 / RN0720 spesifikasyonunun bir önceki nesil ACEA C3 / RN0700/RN0710'dan en önemli farkı 'low saps' yani yanma sonrası daha düşük kükürt/kül sağlayan yağlar olmasıdır..

özellikle renault üretimi euro5/euro6 motorlardaki DPF sistemlerinin sağlığı ve uzun ömrü için, bu spesifikasyon şarttır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnyrn -- 23 Mayıs 2019; 15:7:50 >
  • atomcu kullanıcısına yanıt

TotalEnergies & ELF Yağ Danışmanı | TotalEnergies Turkey

Buradan aracınızı secıp uygun yagı bulabılırsınız. Bahsettıgınız elf yag ıse c4 standartlarında olup castrol edge 'den daha ıyı bıle olabılır kıyaslama yapmak lazım. Castrol edge ıse dunyada en ıyı 5 yag arasında gecıyor muhendıs arastırmalarına göre. Genelde amerıkada cok sayıda karsılastırma bulabılırsınız

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.