Şimdi Ara

Motor tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, gerek iş gerek okul gibi maddi manevi durumlar yüzünden hep isteyip bir türlü motor sahibi olamadım. şu anda biraz daha rahat bir konumdayım ve motor almaya karar verdim. Sanırım öncelikle şunu belirtmeliyim ki arkadaşların scooterlarını 1 2 sürmem dışında doğru dürüst motor tecrübem de yok.. Boş zamanlarımda araştırma yapıyorum fakat yinede hangi modeli hangi motoru almam gerektiği konusunda oldukça kararsızım diğer forumlarda ve tecrübeli arkadaşlarhep 125lik motorları başlangıç sınıfına koymuşlar bende tam tersi 125lik motorların tepesinde oldukça komik görünecek kadar uzunum tamam tabiki 600lüklerden uzak duruyorum fakat 125liklerde oldukça küçük ve hiç çekici gelmiyor...

şimdi tecrübeli arkadaşlardan tavsiye istiyorum benim aklımda
    hyosung gt250r var gerçi bu markayı kanuni aldığı için kanuni demek daha mı doğru olur bilemiyorum fiyat olarak oldukça uugun 600lükleri aratmayacak kadar da kalıplı duruyor sizce bu motordan başlangıç motoru olur mu?
    alışma ve tecrübe konusunda çok mu sorun yaşarım? aslında bu motoru da alışma evresi için istiyorum 1 2 yıl tecrübe edinip 600lüklere geçiş yapmayı düşünüyorum

ve 125lik motorlar dışında sizin tavsiye edebileceğiniz motorlar hangileridir?

• 125likleri elersek en mantıklı seçim Hyosung GT250R gibi duruyor. Başlangıç motoru olabilir pekala. Ama cüssesinin büyüklüğünü, ağırılığını ve verdiği sorumluluğu gözardı etmemek gerek. 125lik motor almak istemiyorsan ve imkanın varsa bir arkadaşının veya yakınının "vitesli" motorsikletiyle vites, dur kalk, yavaş gitme alıştırmaları yaparsan çok faydasını görürsün. Çünkü 250liğe sıfırdan başlamakla 125liklere sıfırdan başlamanın illaki farkı vardır.. Bir yandan koca motosikleti zaptetmeye uğraşacaksın, bir yandan yolu izleyeceksin bir yandan da vites geçişleri yapacaksın. Allah korusun bir dikkatinin dağılmasıyla hem sana zarar gelir hem de motoruna hasar gelir hevesin kaçar. Gözünü korkutmuş gibi oldum biraz ama bunlara dikkat etmen yararına olur. Ha dersen ki vites olayını biliyorum zaten o zaman çok da zorluk yaşamazsın. Şimdiden kazasız belasız sürüşler. Tekerin düz bassın.

Ekleme: bütçe aralığını yazarsan marka model hakkında daha isabetli tavsiyeler alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powermove -- 30 Haziran 2011; 23:09:30 >

• cbf 150 alıp bi süre kullan inan o bile ilk başlarda ağır gelicek sana çunku tam olarak motosikletin ağırlığını motosiklete taşıtamıyacaksın ve illaki düşecek o motor :) hem vitesli motora rahat alışırsın hemde kendini daha rahat geliştirirsin gt250r başlangıç cc olarak uygun ama gidonu racing tarzda olduğu için kontrolu çok daha kısıtlı. hani 2m değilsen cbf 150 altında koybolup gitcek motor deil bu arada.Düşerse eğer motor parçaları ucuz , 2. eli rahat az bi zararla satıp istediğin motoru alırsın sonadan.hem koruma demiride takabilirsin, düşünsene gt250r a koruma demiri taktığını :D
  • CBF150 bencede daha uygun gelir sana. Ha GT250R alsanda olur. Yeni başladığın için GT250R de daha fazla zorluk çekeceğin doğru ayrıca büyük ihtimalle düşeceksin yol-trafik şartları mutlaka ani fren yapmanı , dengeni kaybetmeni gerektirecek sonucunda tecrübesizlikten ufak düşüşler yaşayabilirsin.

Kanuni markasına güvenmediğim için tercih etmezdim. Kanuni'ye geçtikten sonra GT'nin fiyatı ne kadar oldu bilmiyorum ama şahsen CBR250 alırdım. 2. el almayı düşünüyosan başka ama iyi araştır al derim tanıdık usta varsa baktırtmadan alma.

CBF150 de alışma sürecin 1 haftayı bulmaz. Ayrıca yol kabiliyetini de daha çabuk geliştirirsin bu motorda. Bunu satar üstüne GT250 alırsın yada CBR250 ardından hafiften 600 lüklere atlama yaparsın.

Benim de SS hayranlığım vardı ( geçmiş değil ) yalnız Naked'a döndü bu hayranlık felaket şekilde. GSR600 FZ6 CBF600 bu motosikletlerle yapabileceklerin daha fazla SS motora oranla. Kullanımı da daha rahat oturuş pozisyonu bakımından , uzun yolları sıkıntısız , benzin de de az biraz fark ediyor. Tabii tercih senin.

• Cbf150 al kardeş ybr ye göre daha uzun daha kaslı daha ekonomik daha konforlu tam uzun yol motoru rahat edersin gt250r tavsiye etmem neden etmem daha acemisin altında kalma ihtimalin çok yüksek unutma ki motor üzzerinde kaporta direk sensin ilk önce korumalarını al sonra motor al (kaliteli bir kask, eldiven, korumalı mont, dizlik vs.) yine söylüyorum honda cbf 150 alırsan pişman olmazsın
  • Fiyat limitinizi söylerseniz ona göre tavsiyede bulunalım.
  • herkese teşekkürler iş yüzünden yazamıyorum yaz da geldi birtürlü internete bakamadım. henüz söylenilen motorları araştıramadım birazdan onlara bakacağım boyum 180 ama 150 lik motorlar resmen cocuk gibi kalıyor yanımda. bütçem 5.000 max 7.000 falan olur korumalar ve kask da bu fiyata dahil olur muhtemelen 2. el düşünüyorum zaten haftaiçi kullanmaya pek fırsat bulamam da haftasonları hele yaz ayları inanılmaz bir rahatlık sağlayacak bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

Şuna bir bakın isterseniz..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-tertemiz-orjinal-ve-doktorunun-elinden-hatasiz-cbf-250-52913026/detay/

cbf250 başlangıç için uygun olacağını sanmıyorum... cbf150 ile 1 sene kadar alıştır sonra 250 geç derim cbf 150 oyuncak gibi kalmaz altında uzun kaslı motordur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.