Şimdi Ara

Motor soğukken Motoru Zor Çalışanlara Çözüm (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
4
Favori
244.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim aracımda sabah zor çalışıyordu.ustaya gösterdim.Depodaki vanayı kapattırdı. gazda gezip borulardaki gazın bitmesini bekle dedi.akşamda arabayı gazda bırak .sabahta gazda normal hergün çalıştırdığın gibi çalıştır dedi.araba normal çalışırsa mavi renkli gaz kesicide problem vardır.çünkü. Gazı tam kesemediği için gaz göndermeye devam ediyormuş.bunun sonucunda arabaya hem benzin hemde gaz gittiği için araba boğulduğundan zor çalışıyormuş. bende dediklerini yaptım depoyu kapattım arabayı gazda bıraktım sabahta gazda çalıştırdım.birkerede çalıştı. mavi renkli gaz kesici değişince problem düzeldi.Umarım problemi olan arkadaşlara yardımcı olmuşumdur.
  • Benim aracım 2000 model wv sıralısistem lpg takılı ve motor soğukken ilk çalışması genelde 4-5 saniye marş basıyorum öyle çalışıyor ve ilk gaza geçişte stop etme sorunu oluyor. motor ısınınca stop etme ve geç çalışma sorunu kalmıyor. bu sorunlarla ilgili yaptırdığım işlemler ısı müşürü,krank mili sensörü,benzin pompasını değiştirdim sorun çözülmedi. aracıma bakım içinse bujileri,yağını,benzin filtresini,hava filtresini,yağ filtresini değiştirmiştim. bu sorunun kaynağını veya çözümünü bilen veya başında böyle sorunu olupta çözen arkadaşların yardımını bekliyorum
  • ...arkadaşlar konya da ikame ediyorum ama ankaralıyım. bayramı ankarada geçirdim.bayram süresince yaşadığınız sorunları yaşadım. ilk çalıştırmada benzin- gaz karışmış gibi pat pat çalıştı araç. hatta gaz pedalına basınca önce stop edecekmiş gibi tepki verip sora devirleniyordu. dün konyaya döndüm bu sabah çalıştırdım hiç problem yok tek marş ve mükemmel bir rolanti. sanayiye gitmeyi düşünüyordum vezgeçtim. aklıma ilk gelen hava değişimi iki şehir arasındaki rakım farkı yada aracın düzeleceği varmış. ama bozuk parçadan dolayı yapmadığı kesin. kötü olanda bu zaten. parça bozulsa değiştirirsin ama ayarla ilgili kronik bi problem olunca ne yapsan nafile. herkese geçmiş olsun.
  • Geçensene Lada Samara en soğuk günde bile 1 yada 2 basışta çalışıyordu.
    Bu sene daha şimdiden araba soğuyunca nazlanıyor.
    Sürekli Jetpet kullanıyordum dün Mogaz aldım biraz daha rahat çalıştı.
    Birde Aygaz deneyecem.
    Olmazsa usta yolu görünüyor bana.
  • takip
  • Hiç boşuna arabalarınızı sistemlerini kurcalamayın. Artık kullandığımız LPG eski LPG değil kalorisi ve kalitesi düşük LPG bütün markalarda geçerli bu 1 haftadır araştırıyorum bakın ne buldum işimiz bitirdikten sonra çekiyoruz arabayı yerine kullanılan gaz bujilerde nemlemeye neden olmakta sabah marja bastığımızda çalışmamaktadır bujiler nemlendiğinde dolayı geç ateşleme yapmakta ilk marşa bastığımızda buji başları kuruyor ikinci marja bastığımızda çalışıyor çünkü buji başları kuru bu testi 3 araçta denedik ve aynı sonuca vardık sonuç ; hangi marka LPG şuan alsanız aynısını yaşarsınız.

    Çözüm Tüketici Derneklerine şikayetten geçiyor ayrıca aldığınız LPG laboratuvar götürüp testini yaptırın imkanınız var ise.
  • acaba bu atikerciler ne zaman düzgün kalibrasyon yapmayı öğrenecekler?lpg li araç kullanıcıları arıza lambanızın yanması dönüşüm siteminizdeki sıkıntıyı gösterir ısrarla montajcilarınızdan arıza lambanızı söndürmesini isteyin...yada beceremiyorum başının çaresine bak desin......
  • Uzun zamandır bende de aynı problem vardır. Bu kışın başından beri uzun süreli park larda ve sabahları LPG li aracım (Hyundai accent 1.3) zor çalısıyor calışsa bile bir sure bekledikten sonra hareket edebiliyordum . Eğer hareket etmeye kalksam veya ayağımı gaz a dokundursam stop ediyordu.
    Ancak çaresini buldum. (sanayide bir usta söyledi) Kesilikle çözüm bu mudur biliyorum ama paylaşmak istiyorum.
    arabanın oksijen veya hava sensörümü diye bilinen parçanın soketi var. onu çıkardım ve sorun hemen çözüldü. en soğuk havalarda -5 , -6 derecelerde 1 hafta süren parkta bile bir defada çalıştı. şu an soket çıkık vaziyette devam ediyorum. ya sensörü değiştirip tekrar soketi takıp deneyeceğim olmaz ise kış bitene kadar devam. benzin ayarı , lpg ayarı vs ile uğraşmayın.
  • sabahları aracın çalışmaması/zor çalışması durumunu bende yaşıyorum. Konu ile ilgili başlık aşağıda, durum üstte ifade edilenler aynı gibi.

    bence buna çözüm olarak araba en son kullanıldığında kapatmadan benzine alınabilir (benim fikrim)...

    peki bunun başka çözümü var mı?

    http://forum.donanimhaber.com/m_57675180/tm.htm
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • en son mesajı yine ben yazmışım...

    neyse gelişmeleri yazayım.....:

    o zamandan bu zamana farklı birşey olmadı, yani ustam ve lpg servisi dışında, bakım-onarım açısından bir işlem yapılmadı.

    aracım son bir haftadır sorunsuz marş alıyor.

    ama işin kolayını buldum, geçen kış/soğuk dönemde araç çalışmayınca marşa basıp motor çalışır gibi olduğunda hafifce gaz pedalına dokunuyorum ve araba çalışıyordu.

    yani ilk ateşlemde yakıt besleme yapıyorum. devamlı bir basma değil ama, motor çalışır gibi olduğunda hafifce gaz pedalına dokunuyorum, zaten araba çalışmaya başlıyor ve ayağımı çekiyorum.

    yeni nesil araçlarda ilk çalışmada gaza dokunma boğarsın derlerdi, o nedenle hiç dokunmazdım. Çalışmadığı ilk zamanlar aklıma gelseydi o şekilde çalıştırabilirmişim. boşa beklemişim.

    Şimdi tecrübeli arkadaşlara soru : böyle bir durum olduğuna göre, sorunu nasıl çözebiliriz dersiniz....




  • bunu nasıl çözüyoruz lpg ayarı mı gerekiyor
    çünkü benzinde boğuluyor ve araç çok fazla benzin tüketiyor göstergeye göre
  • sorun benzin ecusunun kafasının karışması.lpg ayarları iyi yapılmadığı zaman örneğin lpg de fakirde kalmışsa benzin ecusu sürekli zengin karışıma gidiyor.çözüm benzin ecusunu sıfırlayıp aracı enaz 100 km benzinde kullanıp hiç gaza almadan yeniden lpgcide kalibrasyon yaptırmak
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Benim problemim de anlatılanlarla hemen hemen aynı fakat benim aracımda LPG sistemi yok ve hiç LPG takılmadı.
    Araç özellikle motor soğukken (sabahları) geç çalışıyor. Çalışması için gaza basmak zorunda kalıyorum aksi takdirde çalışmıyor. Akü ve bujileri yeni değiştirdim bu problem başka nereden kaynaklanabilir. Yardımlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum.
    Araç 2001 model Peugeot 206 1.6 XT

    Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stopex_ -- 10 Ekim 2012; 16:03:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stopex_

    Merhaba Arkadaşlar,
    Benim problemim de anlatılanlarla hemen hemen aynı fakat benim aracımda LPG sistemi yok ve hiç LPG takılmadı.
    Araç özellikle motor soğukken (sabahları) geç çalışıyor. Çalışması için gaza basmak zorunda kalıyorum aksi takdirde çalışmıyor. Akü ve bujileri yeni değiştirdim bu problem başka nereden kaynaklanabilir. Yardımlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum.
    Araç 2001 model Peugeot 206 1.6 XT

    Teşekkürler...

    sıralı sistem benzinli mi?

    marşa çok uzun 10-20 saniye basarak yada 3-5 defa marşa basarak mı çalışıyor?

    çalışınca gaza basınca boğulacak gibi yığılıyor mu?

    1500 devirleri nazikçe gaza basarak mı geçiriyorsunuz?

    HARARET MÜŞÜRÜ

    ECU analog sinyale değil digital sinyale bakar,siz ibrede hararet görür yada görmezsinia ama ECU kesinlikle görmüyor ve ilk yanmada benzin-hava karışımıı ayarlayamayarak motoru boğuyor...

    Hararet müşürünün soketini (sadece soketini) çıkartın,marşa basın,ilk basmada çalıştı ise ertesi gün tekrar deneyin yine çalışıyorsa müşürü değiştirirsiniz herhalde?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: carenfly

    Benim benzin deposu yarıyı geçince sabah çalışması düzeliyor. Bi deneyin bakalım arkadaşlar sizde ne oluyor.

    Yarım depo olayı bende de işe yaradı.Ama emin olmak için birkaç gün daha test etmem lazım.Aracım C4 ve Cangaz takılı.
  • Yarım depo işe yaradı beyler,yalnız lpg ye geçiş sıcaklığı 35 dereceydi,araba stop ediyordu onu 45 dereceye ayarlattım o sorun da düzeldi.
  • bendede motor soğukken geç çalışma problemi vardı.sorun lpg beyninde çıktı gaz kaçırıyormuş beyni değiştim sıkıntı çözüldü.ilk çalıştırmada tık diye alıyor
  • bende de 1 haftadır aynı problem var. motor biraz soğuduktan sonra arabayı çalıştırınca marşa baya basılı tutuyorum ve öyler çalışşıyor. ama birkaç dklık beklemelerde hemen çalışıyor her zamanki gibi.bu sabah geç çalıştı ve kendi kendine gaz verdi araç zar zor toparladı devrine geldi. aracım 2009 hyundaai i30. tüp zavoli ve 10.000 km önce takıldı.

    dün ustaya gittim o da sorunun tüple alakalı olduunu hyundai de tüp takılan araçlarda ilerleyen zamanlarda böyle bir sorun olduğunu, 300 km hiç gaza almadan benzinde kullanıp daha sonra serviste lpg yazılımıyla halledildiğini söyledi. istersen hiç benzinde kullanmadan bi ayarlattır belki düzelir dedi. bakalım yarın zavoli servisine gidip kontrol ettiricem.
  • yarı sıralı da soğukta sabah zor çalışıyor en az 3. marşta. ama benzine alınca anında alıyor marş. bende benzinle yola çıkıyorum ısınmasını beklemiyorum ve lpg tuşuna geçiriyorum gazla devam yola.
  • Arabam ilk çalıştırmada benzinde zor çalışıp motorda titreme yapıyordu, gaz yemesinde de sıkıntı vardı, problem aküde çıktı. Akü değişti araba iyi çalışıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.