Şimdi Ara

Motor değişimi hakkında yasal kurallar ?? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
7
Favori
237.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fâni85

    Merhaba,

    Motor değiştirme konusunu araştırmamın asıl sebebi Amerikan aracına binebilme ihtimali. Bildiğiniz üzere Amerikan araçlarındaki 3 - 4 litre motorların gücü günümüzdeki 2 litrelere eşit. Dizeli geçtim, yeni jenerasyon benzinli ile tadından yenmez bu arabalar. Eniştenizin aracı hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Teknik olarak bir arıza yaşadı mı? Resmi işlemleri nasıl sonuçlandırdı?
    Enişte o arabayı sattı. Satalı 3 veya 4 yıl oldu. Şu anda Ford Transit Connect kullanıyor. Seneler önceki motor değiştirme mevzuatı nasıldı, emin değilim. Kendisine sordum. O da pek hatırlamıyor. Zaten vekalet vermiş. Muameleci halletmiş tüm işleri. Enişte sadece motor parasını ödemiş. Sanayi bakanlığına yazı yazılması gerekiyor. Sonra proje hazırlanıyor. Bunlar yeni motoru takacak olan servise geliyor. Ondan sonra motor takılıyor. Vs. vs.

    Fakat şimdi motor değiştirmenin yasaklandığını okudum bir yerde. Mesela benzinli aracınız var. Motor öldü bir şekilde. Veya keyfi olarak motor değiştirmek istiyorsunuz. Aynı markanın başka bir benzinli motorunu koydurabiliyorsunuz. Benzinliden dizele, dizelden benzinliye geçiremiyorsunuz.

    Bu şekilde okumuştum.




  • motor değiştirmek yasak değil artık ama 2 yolu var birincisi motor değişecek muayeneye girecek motor numarasını zatenkontrol etmiyorlar geçiyor 2.si istanbul masslaktaki itden proje çiziliyor bu biraz masraflı ama motor numarasına artık bakılmıyor
  • Merhabalar, 1,4 Motor 2003 Polo marka aracımın motor yatak sarması meydana geldi, motoru değiştirmemiz gerekiyormuş sanırım , çıkma bir motor alırsak devamında uygulanması gereken işlemler nelerdir acaba,bu uygun bir işlemmidir? ya da başka önerilebilecek alternatifler nelerdir? iki gündür kalakaldık öyle. Lütfen acil yardım
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.