Şimdi Ara

Motor açmak ne demek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
11.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    -------------
    önce verdiğiniz doğru bilgiler için kutlarım.
    benim naçizane sorum:sorum size deyil,rodaja inanmayan veya gereksiz diyenlere.yeni alınan araç neden ilk başlarda belli hızlara çıkamıyor.sonraları çıkıyor.
    benim bu konularda söyliyeceğim çok var amma siz can alıcı yerleri açıkladınız.
    sorumu ben denedim.7 ay önce sıfır araç aldım inanın rampalarda kalkarken zorlandım.çok kez stop ettirdim.amma km.ler ilerledikçe herşey değişmeye başladı.araç şuan 11 000 km.de.ve 30 000 kadar çok şey kazanacak.bunu biliyorum.
    kalkışlardaki zorlanmamı acemiliğime bağlayacak olanlara küçük bir hatırlatma yapayım.şöförlüğüm forumdaki en yaşlıdan daha yaşlı.artı mekanikerliğini yaptım.saygılar.kolay gelsin.
  • Connect imin kullanım klavuzunda ilk 1500 km aracı yüksek devirlerde kullanmaktan kaçının ani gaz ve ani frenlerden gerekmedikçe kaçının yazıyor ..

ama halen bir çok kişi artık gerek değil diyor .. neden gerek değil .. 10 yıl onceki motorda şimdiki motorda temelde aynı şeylerden oluşuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue night

bu konuyu aslında yetkili servislerdeki uzmanlara sormak gerekir.. çünkü herkes farklı şey söylüyor..

mantıkende ben motor açma gibisinden şeylere inanmıyorum.. adamlar motor üretiyor ve gücünü hızını söylüyorlar.. artısını veya eksisini beklemek pek mantıklı değil..

Serviste mühendisler var tabi ya. İlk okul terk motordan anlayan adam orda çalışıyor.

Mekaniğin olduğu her yerde parçaların alışma zamanı vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

aracım fabrika verilerine harfiyen uyuyor...gerek yakıt tüketimi olsun, gerekse performans olsun.......kötü rodaj yapılmış olsaydı bu kadar kusursuz olmazdı......nihayetinde 4 yıl üst üste kendi litre katagorisinde en iyi motor ödülü almış bir motordan bahsediyoruz......yeni nesil motorlar rodaj gibi şeylerin hesabı yapılmadan üretilmiyor; alman firmalarının motorları bu kadar basit değil.....rodaj gereksinimi olsaydı ilk yağ değişimi 15 bin kmde verilmezdi.....önemli olan aracı sabit devirde sürekli sürmemek.....yapılması gereken tek şey bu.....

Almansa rodaj'dan muaf tabi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

aracım fabrika verilerine harfiyen uyuyor...gerek yakıt tüketimi olsun, gerekse performans olsun.......kötü rodaj yapılmış olsaydı bu kadar kusursuz olmazdı......nihayetinde 4 yıl üst üste kendi litre katagorisinde en iyi motor ödülü almış bir motordan bahsediyoruz......yeni nesil motorlar rodaj gibi şeylerin hesabı yapılmadan üretilmiyor; alman firmalarının motorları bu kadar basit değil.....rodaj gereksinimi olsaydı ilk yağ değişimi 15 bin kmde verilmezdi.....önemli olan aracı sabit devirde sürekli sürmemek.....yapılması gereken tek şey bu.....

Almansa rodaj'dan muaf tabi...

RMS'den kaç almıştır abi sence?

Not: Rodaj Muafiyet Sınavı

• Şimdi aracı zorlamak mı lazım yoksa zorlamamak mı? Bir de aracın sağır olması doğru mudur?
  • PeerNet* kullanıcısına yanıt
    Zorlamak derken
  • quote:

Orijinalden alıntı: zicoss

Zorlamak derken

Yani yüksek hız yapmak, yüksek devirlerde sürmek gibi
    eskiden arabaları acarlardı otobanlarda zorlardı baya ama şimdi hic gormedim dedikleri gibi baya yakıyormus acmayınca
  • quote:

Orijinalden alıntı: zicoss

eskiden arabaları acarlardı otobanlarda zorlardı baya ama şimdi hic gormedim dedikleri gibi baya yakıyormus acmayınca

valla parçalar kaynaşmayınca yok araba titrer yok parçalar zarar görür diyor bir kısmı, diğer kısımı da sağır olur gibi şeyler diyor. Yetkili bir abi olsa keşke
    aynen
  • hort evet ne olmalı
  • eski teknoloji ile yeni teknoloji arasinda farkla her gecen gün artiyor.bu gün üretilen çoğu das auto araç gibi milimetrenin 1000/1 hassasiet ile üretim yapiliyor ve metalin içindeki alaşim yağlama ve uygulanan testler sayesinde rodaj diye bir durum,olmadiği gibi olsada bunu bizim farkedemeyecek kadar hassas bir durum söz konusudur,artik benzinli motorlarda soğuk iken beklenir gibi bir tabir dahi yazmiyor üretici soğuk motor kolay isitan sistemler var(turbolu araçlarda hemen yüksek,devre çikacaksaniz yağ isinmasini beklemenizi tavsiye ederim ) onun dişinda zaten segman yemiş piston değişmiş vs benzinli araçlarda ustanizi dinleyin derim.ama aksi taktirde kafaniz bedava meşgul,etmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.