Şimdi Ara

Mortal'mı Darkfall'mı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet gördüünüz gibi sizce hangisi mortal onlinemi yoksa darkfallmı hangisini tercih ediyosunuz?

• upp upp !!!
  • mortal online çıkmadı daha. diğer topicdede yazdığım gibi closed betada.
    şimdilik sadece %20 gibi bişi var oyunda. sadece core işlevler. ama yakında herşeyi test edicez. şuan için güzel duruyor.
    darkfall oynamadım ... yorum yok. .. ama diğer topicdede belirttiğim gibi şuan için mortal hakkında oyun içi bilgi alabileceğin benim dışımda 1 kişi daha var sanırım başka yok...

ama devler dedikleri şeyleri aynen yaparlarsa felaket olacak oyun :)
  • darkfall derim benn
  • şu mortal aion bide darkfall gelsede mağazalara alsak ya
  • darkfall mağazalara gelmez sanıyorum. digital download versiyonu satılıyor sadece.
    mortala daha çok var :D
  • yandık o zaman ffs 3 oyundan birini seçmem lazım ama hala karar veremiyorum.. ffs
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mortal online daha iyi olcak gibi darkfall da beni aldirmayan tek sey skill cap yok yani millet herseyi istedigi kadar kasiyo o zamanda olmuyo cok oyniyan oyuncu herseyi 100lese o zaman onun karsinda pvp de hic sansin kalmiyo gibi bir sey.skill cap siz olmaz yav mortal online i bilmiyorum ama o daha iyi olacagini tahmin ediyorum.
    bide ben ultima tarzi oyunlarda buyuolayini pek sevmiyorum darkfalldada savaslarta neredeyse herkez buyuyle savasiyor alan buyusu su bu o fln fln...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizhan66

mortal online daha iyi olcak gibi darkfall da beni aldirmayan tek sey skill cap yok yani millet herseyi istedigi kadar kasiyo o zamanda olmuyo cok oyniyan oyuncu herseyi 100lese o zaman onun karsinda pvp de hic sansin kalmiyo gibi bir sey.skill cap siz olmaz yav mortal online i bilmiyorum ama o daha iyi olacagini tahmin ediyorum.
    bide ben ultima tarzi oyunlarda buyuolayini pek sevmiyorum darkfalldada savaslarta neredeyse herkez buyuyle savasiyor alan buyusu su bu o fln fln...

İkisinide oynadım;
    Mortal daha çok yol katetmesi gereken bir oyun. Başlangıç aşamasında daha. Şu haliyle Darkfalla rakip olabilecek düzeyde değil.
    Tabii ki Mortal kendini geliştirene kadar Darkfall amrut toplamayacak Ekimde ikinci expansion gelecek diyorlar.
    Mortal biraz daha ilerleyince rakabet doğacak, tabii ki en çok biz faydasını göreceğiz
    İçerik bakımından Darkfallı yakaladığı zaman bir u dönüşü yapabilirim

Alan büyüsüne gelince;
    Darkfall da 1v1 değil, alliance savaşları ve siege önemli. Dolayısıyla 100v100 gibi rakamlardan bahsediyoruz. Sen nuke attığın zaman takım arkadaşlarına da etki ediyor. Kullanırken çok dikkatli olmak lazım ki çoğu yerde kullanamıyorsun.

Bende daha Darkfalla yeni başladım sayılırım, iki oyun için izlenimlerim bunlar. Umarım yanlış bilgilendirme yapmamışımdır.

• bende baslıcamda kimse oynamıyo diye başlamıorm bana yardımcı olıursan ben başlarım belki
  • Hayspat
    beni anlamadim ben 100v100 savaslarda 99%unun buyu kulanip savasmasini deyil klic kalkan oklu savas istiyorum o100v100 savaslar komple buyu savasi yani videolari falan cok izledim ben delikanlica savasmak istiyom sahsen oyle kos klicla dal falan filan darkfall da bu o buyuler yuzunden imkağamsiz eyer kosarsam alan buyuleri beni direk yatiriyor.
    hem bence en onemli sey skill limiti yani cap i darkfallda yok ve darkfall team asla olmicak diyor millet yuzlerce skilli kasip durcak herkez herseyi yapicak o zamanda sacma oluyo biri hem buyucu hem okcu hem warrior hemde crafting ohooooo olmaz oyle is.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan66 -- 23 Eylül 2009; 18:21:43 >
  • ben anlamıyorum niye halen betada olan bir oyunu şuanki haliyle değerlendiriyorsunuz.
    oyun betada. BETA !?!? .... içerik var oyunda. ama hala server testdi patcher testti şuydu buydu hala onları yapıyoruz denilebilir.

oyunun içeriği çoktan tamamlandı. eğer araştırırsan ve forumu okursan (official) herşeyi öğrenirsin oyunla ilgili.
    şuanda oyunu oynamıyoruz yani TEST ediyoruz.
    ha içeriğin tamamı daha eklenmedi. ama oyun çıkana kadar eklenecek. tekrar bakın oyun çıkmadı. closed beta. yani adamlar şuanki halini görüp ona göre yorum yapmayın diye nda koydu bide. (hoş ben korkmadan yazıyorum herşeyi ama)

herşey eklendikden sonra darkfallı yerle bir edicek bence....
  • smarthan buna kagit ustunde karsilastirma diyorlar.
    2 side kagit ustunde olabiliyomu evet oyunlari karsilastirma icin illa oyunun cikmis ilerlemis bide oynamis olmakmi gerekli?? hayir iste kagit ustundekilere gore karsilastirma oyunun alfasi cikmadan kagit ustunde ne olcagi belirleniyor ve nasil geliscegi
  • cengiz sana demedim ben o lafı
    "Şu haliyle Darkfalla rakip olabilecek düzeyde değil." denmiş.
    şuanki hali zaten oyunun %15 -20 arası bişeyi. bilemedin %25.

"İçerik bakımından Darkfallı yakaladığı zaman bir u dönüşü yapabilirim " denmiş peşinden.
    burdada oyunun kağıt üzerindeki özelliklerinin değil şuanki özelliklerinin karşılaştırıldığı belli.

senin "mortal online daha iyi olcak gibi " lafın oyunun kağıt üzerindeki özelliklerini karşılaştırdığını gösteriyor.
    (yanlış anlaşılmasın daha iyi olcak dediği için değil. olacak gibi dediği için. yani kesinlik yok ortada.çünkü oyun bitince ne kadar sözüne sadık kalmış görücez bişi diyemeyiz şu aşamada. (sana laf yok yani))

kağıt üzerinde karşılaştırma yapman için senin mortalda olacak olan şeyleri karşılaştırman gerekli. yukardaki arkadaş böyle yapmamış...

ha amacım tartışma çıkarmak değildi. (kabul biraz sert yazmışım bişileri) ama oyunun şuanki halini karşılaştırmayın diye dedim

• cengiz sana demedim ben o lafı
    "Şu haliyle Darkfalla rakip olabilecek düzeyde değil." denmiş.
    şuanki hali zaten oyunun %15 -20 arası bişeyi. bilemedin %25.

Neden şuanda ifadesini kullandım acaba ? Daha oyun BETA da olduğundan olabilir mi ? Ozman şöyle yapalım; oyun oynamak isteyen Darkfall alsın, test etmek isteyen Mortal alsın. Böyle bir sonuç çıkarabilir miyiz ?

"İçerik bakımından Darkfallı yakaladığı zaman bir u dönüşü yapabilirim " denmiş peşinden.
    burdada oyunun kağıt üzerindeki özelliklerinin değil şuanki özelliklerinin karşılaştırıldığı belli.

İçerik bakımından dediğim zaman özelliklerini kastettim ki vaad edilen özellikleri bize sağlarlarsa niye geçmeyeyim ? Bu aslında biraz zor gözüküyor çünkü özellikler bakımından hiçbir zaman Darkfall ı geçemeyecek olmasını düşünüyorum ki sebebi de Darkfall şuanda çok ama çok önde olması. Ayrıca, Darkfall da daha tüm vaad ettiklerini oyuna eklemedi.

senin "mortal online daha iyi olcak gibi " lafın oyunun kağıt üzerindeki özelliklerini karşılaştırdığını gösteriyor.
    (yanlış anlaşılmasın daha iyi olcak dediği için değil. olacak gibi dediği için. yani kesinlik yok ortada.çünkü oyun bitince ne kadar sözüne sadık kalmış görücez bişi diyemeyiz şu aşamada. (sana laf yok yani))

kağıt üzerinde karşılaştırma yapman için senin mortalda olacak olan şeyleri karşılaştırman gerekli. yukardaki arkadaş böyle yapmamış...

Ben OLACAK ların nesini karşılaştırayım? Bunların %100 ekleneceğini garanti edebilir misin? Eklense bile ne kadar sürede eklenecek? Kusura bakmayın ama ben vaad edilenlere bakarak oyun oynamam. Oynayanlara da sözüm yok tabi keyifleri bilir.

ha amacım tartışma çıkarmak değildi. (kabul biraz sert yazmışım bişileri) ama oyunun şuanki halini karşılaştırmayın diye dedim

quote:

ben anlamıyorum niye halen betada olan bir oyunu şuanki haliyle değerlendiriyorsunuz.
    oyun betada. BETA !?!? .... içerik var oyunda. ama hala server testdi patcher testti şuydu buydu hala onları yapıyoruz denilebilir.

oyunun içeriği çoktan tamamlandı. eğer araştırırsan ve forumu okursan (official) herşeyi öğrenirsin oyunla ilgili.
    şuanda oyunu oynamıyoruz yani TEST ediyoruz.
    ha içeriğin tamamı daha eklenmedi. ama oyun çıkana kadar eklenecek. tekrar bakın oyun çıkmadı. closed beta. yani adamlar şuanki halini görüp ona göre yorum yapmayın diye nda koydu bide. (hoş ben korkmadan yazıyorum herşeyi ama)

herşey eklendikden sonra darkfallı yerle bir edicek bence....

Smarthan arkadaşımız daha Darkfall'ı oynamadan Mortalın devireceğinden %100 emin ve sadece kağıt üstündeki özelliklerine dayanarak. Açıkcası bu arkadaşla Darkfall konusunu tartışmak bile saçmalık

Son olarak daha development aşamasındayken vaad edilenler. Skillcap için gerekli uygulama Racial Skiller ve Prestige Classlar. Buradaki yerine getirilmeyen iki vaad. Onlarıda ikinci expansionla getirirler büyük ihtimal
    Ayrıca, şuanda oyunda çok daha fazla şeyler var.
    quote:

Karakter:

-Oynanabilir ırklar : Human,Alfar(dark elf),Mahirim,Mirdain(elf),Ork,Dwarf
    -1000'den fazla skill ve büyü,500 skill 500 büyü olarak.
    -Bunlardan 300'ü diğer skiller için prerequiste olacak.
    -Skiller npclerden satın alınabilecek yada diğer oyunculardan öğrenilebilecek.
    -Skill cap her skill için 100.Karakterler istediği skill'i öğrenebilecek fakat bazı skill ve büyüler ırk ve prestige classlara özel olacak. [Gelecek]
    -Skiller UO'daki gibi kullanıldığında artacak.
    -Bazı skill'leri öğrendikçe daha özel skill ağaçlarına doğru ilerlenilebilecek.
    -Bazı prestige classlar: Paladin,Assasin,Gladiator,Enchanter. [Gelecek]
    -Prestige classlar bazı penaltylerle değiştirilebilecek. [Gelecek]
    -Toplamda 100 prestige class olacak.
    -Karakterlerin yaşayabilmesi için yemesi ve içmesi gerekecek. [Gelecek]
    -Armor koşma ve yüzme hızını etkileyecek.
    -Pet olmayacak ancak NPCleri para karşılığı kiralayıp pet şeklinde kullanabileceğiz. [Daha petim olmadı bilmiyorum ancak bildiğim kadarıyla sistem bu şekilde değil. Npc den para karşılığı alıyorsunuz ve Animal Taming skilliyle küçültüyorsunuz]
    -6 adet ring slotu olacak.
    -UO gibi aynı anda pelerin ve cübbe giyilebilecek,zırh üstüne.
    -Bir hotbar bulunacak,skiller ve büyüler bu hotbara assign edilebilecek.

Büyü:

-Bazı büyü okulları:Lesser Magic, Greater Magic, Element of Fire, Element of Earth, Element of Water, Element of Air, Witchcraft, Spell Chanting, Necromancy, Wild Magic, Arcane Magic, ve Ritual Magic.Buna ek olarak prestige class büyüleri.
    -Büyüler bazı penalty'lerle(zırha göre) her tür zırhla yapılabilecek.
    -Bilinen büyüler: Tornado
    -Büyüler çeşitli reagent'lar gerektirecek.
    -Bazı çok güçlü büyüler bir kaç tane büyücü gerektirebilecek.

Skiller hakkında bilgiler:

-Bilinen skiller:Riding, Swimming, Anger(Orcish Racial Skill), Climbing, Sailing, Mana efficiency, Jumping, Farming, Setting Snares, Hunting, Baking, Cooking, Fishing, Mining, Lumberjacking, Herbalism, Armorsmithing, Weaponsmithing, Tinkering, Enchanting, Alchemy

Ekipman ve Eşyalar:

-Eşyalar kullanıldıkça yıpranacaklar.
    -Bazı skill ve ekipmanla tamir yapmak mümkün olacak.
    -En sonunda bir kaç tamir sonunda bir eşya kullanılmaz duruma gelecek.
    -Çanta "slotlu" olmayacak,UO şeklinde olacak.
    -Binlerce ıvır zıvır item olacak.

Zırhlar:

-Her ırk için özel zırh tasarımları olacak.
    -Zırh parçaları değiştirilebilir olacak,bir çok ayrı tipten parça kullanılabilecek.
    -Zırh üzerine guild simgesi bulunabilecek. [Gelecek]
    -Her tip zırhın avantajları ve dezavantajları olacak.Örnek olarak plate zırh slashing damage ı emecek ama electricity damage a etki etmeyecek.
    -Her parça zırh eskidikçe bazı dezavantajlar getirecek,hız,stamina kaybı, dodge ve büyü yapma zamanı gibi.
    -Zırh ve silahlar eskidikçe görsel olarak da belli olacak. [Gelecek]
    -Bilinen zırhlar:Field plate armor, ordinary plate armor, chainmail, banded mail, chain shirt, leather armor, padded shirts, robes, hoods.

Savaş sistemi:

-Gerçek zamanlı savaş sistemi kullanılacak (FPS oyunları gibi),yan, oyuncu hedef almayı ve savaşmayı manuel olarak yapacak.
    -Atlı savaş,gemi savaşları olacak e gemilerdeki(ve kalelerdeki) toplar manuel olarak kullanılabilecek.
    -Büyülü silah,scroll vs gibi şeyler savaşta kullanılabilecek.
    -Oyun çok ağır FPS yeteneği gerektirmeyecek ancak FPS yeteneği olanların biraz daha avantajlı olacak.
    -Collision dedection ve friendly fire olacak,bu sayede taktiksel derinlik artacak.
    -Karakterler yaralandığında görsel olarak ne kadar ağır olduğu görülebilecek.
    -Çevre(ağaçlar,geçitler,yüksek yerler,dar alanlar vs) taktiksel avantaj olarak kullanılabilecek.
    -Hedef seçimi olmayacak.
    -Crosshair'i bir oyuncu üzerine getirdiğimizde o oyuncu hakkında bazı bilgiler verecek (ismi,guildi vs).
    -Arkadan vurulan darbeler daha çok hasar verecek.
    -Bir karakter diriltildiğinde bir kaç saniye ölümsüz olacak.
    -Kalkanları oyuncu manuel olarak kullanacak.
    -Silahların uzunluğu vuruş menziline doğrudan etki edecek.
    -Heal büyüleri alan etkili ve tek hedefe yapılabilecek.Alan etkili büyüler düşmanları da iyileştirebilecek.

Binekler:

-Binekleri doğrudan oyuncu kontrol edecek.
    -Karakterler binek üzerinde normalde yapabildikleri herşeyi yapabilecekler,saldırmak dahil.
    -Binekler hasar alabilecek,kendi kendine yavaş yavaş regenerate olacaklar ve ölebilecekler.
    -Bineklerin yürüme ve koşma animasyonu olacak,ek olarak zıplayıp yüzebilecekler.
    -Binekler savaşta binicilerine çeşitli avantajlar sağlayacaklar.Piyadeleri ezebilecek(trample olayı),geri itebilecekler.
    -Ek olarak bazı dezavantajları da olacak.Düşük manevra yetenekleri ve at üzerinden yapılabilecek saldırıların kısıtlanması gibi.
    -Uzaktan saldırılar at üzerinden yapılamayacak(yani atlı okçu olayı yok).
    -Binekler binicilerinden ayrı olarak damage alabilecekler.

PvP:

-Full loot olacak UO tarzı.Bir cesedi bir anda birden fazla kişi lootlayabilecek.
    -Güvenli bölgeler olmayacak.
    -Ana şehirler Guard Tower lar tarafından korunacak.
    -Herkes herkesi herhangi bir yerde bazı sonuçlara katlanarak öldürebilecek.(Uodaki karma sistemine benzer bir reputation sistemi olacak).
    -Şehir kuşatmaları olacak.
    -PVE serverları bulunmayacak (tek serverla başlayacakmış zaten sanırsam eve gibi)
    -Oyuncular krallıklar/şehirler kurabilecekler.
    -Karakterler neutral alignmentla başlayıp oyun içinde yaptıklarına göre "iyi" yada "kötü" alignment'a gidecekler.(UO tarzı yine)
    -"kötü" alignment'ı olan karakterler serbest şehirlere ve kendi guild şehirlerinde serbestçe dolaşabilecek.(UO'daki bucs vs gibi)
    -Oyuncular "kötü" alingmentlı kişileri öldürdüklerinde alignment bonus alacaklar.
    -Eğer bir kişi kendi factionu veya ırkından birini öldürürse alignment penalty alacak (yani kötüye kayacak).
    -Oyun boyunca pvp istatistikleri tutulacak.Kim ne kadar ölmüş nasıl ölmüş vs.

Clan ve Kuşatma:

-Clanlar şehir kurabilecekler dünyadaki belli bölgelere.
    Her şehirin clan stone'una belli sayıda kişi "bind" olabilecek(öldüğünde o taştan dirilmek için).Bu sayede kuşatmalarda zerg diye tabir ettiğimiz 12413424 kişinin aynı anda savunması yada saldırması bir nebzeye kadar engellenecek.
    Her şehirin bir "zayıf zamanı" olacak,bu zaman şehrin sahibi clan tarafından belirlenecek ve kaleyi almak için yapılan saldırılar sadece bu zaman zarfi içinde ve önceden belirtilerek yapılabilecek.
    -Çeşitli kuşatma silahları olacak.
    -Clan üyeleri kendi şehirlerini savunurken çeşit bonuslar alabilecekler.
    -Clan yönetimi için detaylı oyun içi araçlar olacak.

Deniz savaşları ve gemiler:

-En küçük gemi 8 en büyük gemi 50 toplu olacak.
    -Her bir topu bir oyuncu kontrol edebilecek.
    -Oyuncular gemileri batırabilecek yada elegeçirebilecekler.
    -Toplar hasar alıp kullanılmaz duruma gelebilecek.
    -Denizden karaya saldırı mümkün olabilecek.
    -Top mermileri sadece hasar vermekle kalmayıp oyuncuları oraya buraya fırlatabilecek.

Stealth:

-Oyunda "true stealth" denen,wow tarzı gün ışığı atında görünmez olma gibi stealth bulunmayacak.
    -Onun yerine bir çok stealth içerikli skill olacak.Kamuflaj,daha sessiz yürüme vs gibi.
    -Görünmezlik büyüsü olacak.

PVE:

-Yaratıklar duruma göre silah ve zırh değiştirebilecekler.
    -Bir oyuncuyu öldürdüklerinde cesedini lootlayabilecekler.
    -Oyunda "demigod" denen çok güçlü yaratıklar olacak.Bunları öldürmek için ordular gerekebilecek.Lootları da ona göre çok iyi olacak.
    -Yaratıklar oyuncuları duyabilecek ve kokusunu alabilecek ve buna göre tuzaklar kurabilecekler.
    -Yaratıklar saçma lootlar düşürmeyecek (mesela fareden plate mail düşmesi gibi),üzerinde ne varsa onu düşürecek.

Questler:

-Demigodlardan nadir olarak,bazı quest başlatan eşyalar düşebilecek.

Gore:

-Kafalar kesilebilecek.
    -Her vuruşta kan çıkacak,bu kan da yerde/ağaçlarda/taşlarda bir süre kalacak.
    -Güçlü silahlar çeşitli "kanlı efektler" yaratabilecek(çekiçle kafa göçertme gibi).

Gerçeklik öğeleri:

-Karakterlerin üzerinde uçan isimler bulunmayacak.

Crafting:

-Dünyadaki tüm eşyalar oyuncular tarafından yapılabilecek.
    Her bir ırkın kendine özel yapabileceği silahı olacak.
    Bu silahlar: Alfar: Ilshard, Mirdain: Sunbow, Dwarves: Ildhammer, Humans: Lightbringer, Mahirim: Ghost Claw, Orks: Aldarûk
    -Oyundaki "en iyi" eşyalar oyuncular tarafından yapılanlar olacak.
    -Crafting için gereken maddeler toplama skilleri ile bulunacak (mining vs).

Ticaret:

-Trade Board'lar bulunacak(Uoda vardı her şehirde message board gibi sanırım).
    -Tacirler mallarını gemi, at ile taşıyabilecekler.
    -Korunma için tacirler kervanlar oluşturabilir ve diğer oyuncuları bu kervanları korumak için kiralayabilecekler.

Housing:

-Clanlar dünyadaki belli alanlarda şehirler kurabilecekler.
    -Oyuncular clan şehirlerinin çevresine ufak köyler kurabilecekler.

Dünya:

-Harita 1 ana kıta,4 kıta ve yüzlerce adadan oluşacak.
    -Hava olayları aynen yansıtılacak ve bunların oyunculara etkisi olacak.
    -Gece gündüz döngüsü olacak.(1 darkfall günü 4 saat)
    Bir oyun içi harita bulunacak.
    -Oyunda yol işaretleri ve tabelalar olacak.

Ulaşım:

-Oyunda at,gemi ve büyü olarak 3 ulaşım yolu olacak.
    Büyü ile ulaşım UO'daki gibi rune sistemiyle olacak,ancak runebook gibi bir kavram bulunmadığı ve runelar ölünce cesette kaldığından dolayı rune taşımak riskli olacak.
    -Büyü ile ulaşım çok pahalı olacak.

Politika:

-Oyuncular kendi bölgelerinde kanunlar koyabilecekler.
    -Düşman şehrine giren bir oyuncu yada npc'ye guardlar saldıracak.
    -Factionlar:Human,Mirdain,Dwarf VS Alfar VS Ork, Mahirim
    -Diğer clanlara savaş ilan edilebilecek.
    -Savaş ilanı tek taraflı olacak,diğer tarafın kabul edip etmemesi önem taşımayacak.(EVE tarzı)
    -Savaş ilanı için para ödenmeyecek ancak günde 1 kez savaş ilan edilebilecek.

Alıntıdır.

Kısacası her ne olursa olsun, ŞUAN itibariyle moral oynanacak bir oyun değil ve ben bunu vurgulamaya çalıştım. Tabii ki ilerde ne olacağını kimse bilemez. Madem test ediyorsunuz, tartışmamızda yersiz. ÇIKINCA tartışırız.

Bu arada smarthan oyunda kaç türk var ? Hiç türk bulamadım oyunda. Şanssızlığıma geldi herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayspat -- 24 Eylül 2009; 8:59:04 >

• Ben OLACAK ların nesini karşılaştırayım? Bunların %100 ekleneceğini garanti edebilir misin? Eklense bile ne kadar sürede eklenecek? Kusura bakmayın ama ben vaad edilenlere bakarak oyun oynamam. Oynayanlara da sözüm yok tabi keyifleri bilir.

hocam olup olmayacağını bilmiyoruz zaten. onun için diyorum ben şuanda KARŞILAŞTIRMAK SAÇMA diye. ha ama ille karşılaştırcaksan şuankine değil söz verilene göre karşılaştırmak zorundasın.

"Smarthan arkadaşımız daha Darkfall'ı oynamadan Mortalın devireceğinden %100 emin ve sadece kağıt üstündeki özelliklerine dayanarak. Açıkcası bu arkadaşla Darkfall konusunu tartışmak bile saçmalık "

arkadaş ben orda düşüncemi yazdım. ne yazmışım bak bidaha oku.
    "herşey eklendikden sonra darkfallı yerle bir edicek BENCE...." aynen böyle yazmışım. anladın mı demek istedğimi?
    darkfalla ilgili bişide söylemedim hani. sadece mortal bence daha iyidir demişim. darkfalla bi laf etmemişim. yani öneri istemiş bende mortal demişim. ha biri neden der ben anlatırım. ama şuanda yaptığımız tartışma bunun çok ötesinde. farklı bir konu. yani gereksiz bir şey yazmışsın.
    zaten darkfalla ilgili tartışma yok burda şuanda. ben demiyorum ki "darkfallun karakterleri iğrenç mortal ezer". bak eğer böyle desem senin lafın çok uyacak.

"Kısacası her ne olursa olsun, ŞUAN itibariyle moral oynanacak bir oyun değil ve ben bunu vurgulamaya çalıştım. Tabii ki ilerde ne olacağını kimse bilemez. Madem test ediyorsunuz, tartışmamızda yersiz. ÇIKINCA tartışırız."
    şuan oyun seninde dediğin gibi benimde önceden dediğim gibi oynanacak bir oyun değil çünkü test aşamasında. bende aynı şeyi söylemişim bak yukardaki cümlede
    "şuanda oyunu oynamıyoruz yani TEST ediyoruz. "
    eğer benden farklı şeyler dediğini düşünüyosan tekrar oku mesajları.
    benim yakındığım noktada o.yani şuanki hali ile karşılaştırma yapmak olmaz yersiz. dediğin gibi ÇIKINCA karşılaştırırız.

"Neden şuanda ifadesini kullandım acaba ? Daha oyun BETA da olduğundan olabilir mi ? Ozman şöyle yapalım; oyun oynamak isteyen Darkfall alsın, test etmek isteyen Mortal alsın. Böyle bir sonuç çıkarabilir miyiz ? "
    böyle saçma bir cümle duymadım. zaten benim vurguladığım nokta senin şuan demen. şuanki halini niye karşılaştırıosun. karşılaştırılcak halde değil. ha zaten biz mortala betasına girmek için para verdik sanıosan gene yanılıyosun. preorder yaptık. preorder yapanlara verilmiş bir bonus sadece betaya girmek. yani eğer betayı aldığını düşünüosan yanılıosun.

• quote:

Orijinalden alıntı: smarthan

Ben OLACAK ların nesini karşılaştırayım? Bunların %100 ekleneceğini garanti edebilir misin? Eklense bile ne kadar sürede eklenecek? Kusura bakmayın ama ben vaad edilenlere bakarak oyun oynamam. Oynayanlara da sözüm yok tabi keyifleri bilir.

hocam olup olmayacağını bilmiyoruz zaten. onun için diyorum ben şuanda KARŞILAŞTIRMAK SAÇMA diye. ha ama ille karşılaştırcaksan şuankine değil söz verilene göre karşılaştırmak zorundasın.

"Smarthan arkadaşımız daha Darkfall'ı oynamadan Mortalın devireceğinden %100 emin ve sadece kağıt üstündeki özelliklerine dayanarak. Açıkcası bu arkadaşla Darkfall konusunu tartışmak bile saçmalık "

arkadaş ben orda düşüncemi yazdım. ne yazmışım bak bidaha oku.
    "herşey eklendikden sonra darkfallı yerle bir edicek BENCE...." aynen böyle yazmışım. anladın mı demek istedğimi?
    darkfalla ilgili bişide söylemedim hani. sadece mortal bence daha iyidir demişim. darkfalla bi laf etmemişim. yani öneri istemiş bende mortal demişim. ha biri neden der ben anlatırım. ama şuanda yaptığımız tartışma bunun çok ötesinde. farklı bir konu. yani gereksiz bir şey yazmışsın.
    zaten darkfalla ilgili tartışma yok burda şuanda. ben demiyorum ki "darkfallun karakterleri iğrenç mortal ezer". bak eğer böyle desem senin lafın çok uyacak.

"Kısacası her ne olursa olsun, ŞUAN itibariyle moral oynanacak bir oyun değil ve ben bunu vurgulamaya çalıştım. Tabii ki ilerde ne olacağını kimse bilemez. Madem test ediyorsunuz, tartışmamızda yersiz. ÇIKINCA tartışırız."
    şuan oyun seninde dediğin gibi benimde önceden dediğim gibi oynanacak bir oyun değil çünkü test aşamasında. bende aynı şeyi söylemişim bak yukardaki cümlede
    "şuanda oyunu oynamıyoruz yani TEST ediyoruz. "
    eğer benden farklı şeyler dediğini düşünüyosan tekrar oku mesajları.
    benim yakındığım noktada o.yani şuanki hali ile karşılaştırma yapmak olmaz yersiz. dediğin gibi ÇIKINCA karşılaştırırız.

"Neden şuanda ifadesini kullandım acaba ? Daha oyun BETA da olduğundan olabilir mi ? Ozman şöyle yapalım; oyun oynamak isteyen Darkfall alsın, test etmek isteyen Mortal alsın. Böyle bir sonuç çıkarabilir miyiz ? "
    böyle saçma bir cümle duymadım. zaten benim vurguladığım nokta senin şuan demen. şuanki halini niye karşılaştırıosun. karşılaştırılcak halde değil. ha zaten biz mortala betasına girmek için para verdik sanıosan gene yanılıyosun. preorder yaptık. preorder yapanlara verilmiş bir bonus sadece betaya girmek. yani eğer betayı aldığını düşünüosan yanılıosun.

Tamam şöyle söyleyeyim; umrarım ne demek istediğimi anlarsın.
    Arkadaşımız şuanda oynayabileceği bir oyun arıyor ve sen Mortalı öneriyorsun. Hemde karşılaştırılamayacak bir halde olmasına rağmen ? Daha karşılaştırılamayacak bir oyunu öneriyorsun yani ? Komik olmayalım lütfen. Bunu da neye dayanarak söylüyorsun, hmm bakalım:
    "herşey eklendikden sonra darkfallı yerle bir edicek BENCE...."
    Arkadaşım, sen neye güvenerek yerle bir edeciğini söylüyorsun ? Daha vaad edilenlere göre ve kendi tahiminine göre. Senin Darkfalla baktığını bile zannetmiyorum.
    Mortal bunları eklerken Darkfall yerinde mi sayacak zannediyorsun ? Unutmayalım ki Darkfall da gece gündüz geliştiriliyor, üstünde çalışılıyor.
    İleride belki geçer, güzel bir oyuna döner, en azından beta dan çıkar bakarız. Gerçekten Darkfallı geçerse elimizde önerebileceğimiz çok iyi bir oyun olur.
    Şuanda Mortalı önermenin ne gibi bir mantığı olabilir ? Asıl benim takıldığım nokta burası ve konuyu başka noktaya taşıma.
    Lütfen sadece burayı açıkla bizde neden ileride Mortal'ın Darkfall'ı yerle bir edeceğini anlamış olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayspat -- 24 Eylül 2009; 15:57:48 >

• topici açan kişi demişki mortal mı darkfall mı. bu durumda birinden birini söylemek zorundayım.
    yani mortal daha çıkmadığını belirttim. şuan beta olduğunu belirttim. muhtemelen aralık gibi çıkacağını belirttim.(diğer topicde) ve herşeyi belirttikten sonra dedimki çıkınca çok güzel olucak.

topici açan kişi deseydi "darkfalla başlayayım mı" . bunun üzerine ben deseydimki "mortala çıkınca başla" sen haklıydın. çünkü adam şuan oynayacağı oyun arıyor olurdu. ama zaten topici açan kişi sormuş mortalı. yani
    bunun neresini anlayamadın ben onu anlamadım. ben olmayan bişiyi demedim adama yani anladın mı.

yanılıyor olabilirim. bunu kabul ederim. çünkü kimse geleceği göremez. ama zaten kağıt üzerinde konuşuyoruz.
    bitmemiş bir oyunu karşılaştırabilmen için bitince nolacağını karşılaştırman lazımdır. mesela pve ai tam oturmadı oyuna şuan. ben desemki "mortalın pvesi berbat. oynamayın". yanlış olur çünkü yapımda. sonuçta pve tamamlanınca nolacağını konuşmak lazım. mesela büyük troller adamları yakalayıp öldürene kadar yerden yere vuracak. bunun videosuda var. gibi gibi.

1 kez daha söylüyorum. sen asıl noktayı kaçırıyorsun. mortalı tutupda ben demedimki şunu bunu oynama mortal oyna. adam demiş zaten mortalı bekliyim mi yoksa darkfalla başlayım mı die.
    yani önermem gayet doğal. çünkü soru mortal mı darkfall mı. darkfall mı darkfall mı değil.

darkfalla bakmadığımı zannediyosan yanılıyorsun. yaklaşık 1 ay darkfallı sordum soruşturdum. bu 1 aydan sonra mortal preorderlar açıldı ve darkfallı beğenmediğpim için bir umut mortala balıklama atladım.
    ve bu araştırmanın sonucunda bana göre fail bir oyun olduğunu anladım. tekrar ediyorum bana göre fail.

şimdi niye diycen.
    skill cap yok bir kere. herkes kendine yetiyor. mesela ben istiyorum ki okçu olayım. e olayım da zaten herkes aynı zamanda okçu ve yeri geldimi ok kullanıyor. ha büyücülük biraz daha farklıdır bilmem.
    yada aynı şekilde ben crafter olmak istiyorum. craft ettiğim şeyleri satayım param olsun. e iyide herkes crafter. herkes kendine istediği şeyi yapıyor.

gemicilik var oo çok hoş çok hoş. öğrendiğime göre gemi savaşları çok nadir yapılıyormuş. gemi tam yıkılıcakken mesela dismount edip kurtarıyorlarmış gemiyi. one öle ??

sesler duyduğuma göre berbatmış. böcek üzerine basarsın ya böle vujrtk gibi ses gelir. onun gibi sesler geliomuş büyü yaparken fln. zaten büyü grafikleri berbat. söylemeye gerek yok.

e karakter animasyonlarıda çok kötü. adamların alt tarafını sanki başkası yönetio. o nasıl koşmadır öyle.

developerlerde hiç kimseyi takmıyormuş forumlarda. hatta patch bilgilerini bile başlarda koymuyorlarmış.

pvesi zaten hepten berbatmış. çok zormuş. loot çok düşükmüş.

e oyunda herşey pvp pvp pvp. güzel güzel crafter explorer olunmuyor.

millet zaten sabah akşam macro kuruyormuş. onlara yetişmen imkansıza yakın.

ha bak sen bunları beğenmişsindir. veya sana batmamıştır. ben orasını bilmem. ama bunlar bana batan kısımlar.

bütün şikayetlerdi bağırmalar çağırmalardı herşeye rağmen 6 ay (gibi bişi) süre sonunda anca büyük bir patch gelmiş oyuna. zaten o curcunada devlerde hiç cevap vermeyince kimseye bana göre fail üstüne fail.
    ama mortal şuan için emin adımlarla ilerliyor.

ha bu arada mortalı oynayan çok az türk var. 3-5 kişi. sebebi preorder yapanlar oynayabiliyor sadece...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smarthan -- 24 Eylül 2009; 17:22:18 >

• quote:

ama zaten kağıt üzerinde konuşuyoruz.
    bitmemiş bir oyunu karşılaştırabilmen için bitince nolacağını karşılaştırman lazımdır.

Sen lafı kıvırmakla bitiremeyeceksin anlaşılan. Konuyu açan arkadaşın ben mortalı bekleyeyim mi yoksa darkfall mı gibi bir soru sorduğunu görmedim ve hala neden Mortalı önerdiğinini düzgün bir biçimde açıklamadın. Açıkla ki bizde neden böyle söylediğini anlayalım.

quote:

evet gördüünüz gibi sizce hangisi mortal onlinemi yoksa darkfallmı hangisini tercih ediyosunuz?

quote:

şu mortal aion bide darkfall gelsede mağazalara alsak ya

quote:

yandık o zaman ffs 3 oyundan birini seçmem lazım ama hala karar veremiyorum.. ffs

quote:

bende baslıcamda kimse oynamıyo diye başlamıorm bana yardımcı olıursan ben başlarım belki

Sence buradan hemen oynayabileceği bir oyun aradığı anlamı çıkmıyor mu ?

quote:

ama zaten kağıt üzerinde konuşuyoruz.
    bitmemiş bir oyunu karşılaştırabilmen için bitince nolacağını karşılaştırman lazımdır.

Kağıt üzerinde konuşan sensin. Ben vaad edilenlere değil, oyunun gelişme hızına bakarım. Ayrıca, Darkfall gerçekten çok hızlı gelişen bir yapım.

quote:

darkfalla bakmadığımı zannediyosan yanılıyorsun. yaklaşık 1 ay darkfallı sordum soruşturdum. bu 1 aydan sonra mortal preorderlar açıldı ve darkfallı beğenmediğpim için bir umut mortala balıklama atladım.
    ve bu araştırmanın sonucunda bana göre fail bir oyun olduğunu anladım. tekrar ediyorum bana göre fail.

şimdi niye diycen.
    skill cap yok bir kere. herkes kendine yetiyor. mesela ben istiyorum ki okçu olayım. e olayım da zaten herkes aynı zamanda okçu ve yeri geldimi ok kullanıyor. ha büyücülük biraz daha farklıdır bilmem.
    yada aynı şekilde ben crafter olmak istiyorum. craft ettiğim şeyleri satayım param olsun. e iyide herkes crafter. herkes kendine istediği şeyi yapıyor.

gemicilik var oo çok hoş çok hoş. öğrendiğime göre gemi savaşları çok nadir yapılıyormuş. gemi tam yıkılıcakken mesela dismount edip kurtarıyorlarmış gemiyi. one öle ??

sesler duyduğuma göre berbatmış. böcek üzerine basarsın ya böle vujrtk gibi ses gelir. onun gibi sesler geliomuş büyü yaparken fln. zaten büyü grafikleri berbat. söylemeye gerek yok.

e karakter animasyonlarıda çok kötü. adamların alt tarafını sanki başkası yönetio. o nasıl koşmadır öyle.

developerlerde hiç kimseyi takmıyormuş forumlarda. hatta patch bilgilerini bile başlarda koymuyorlarmış.

e oyunda herşey pvp pvp pvp. güzel güzel crafter explorer olunmuyor.

millet zaten sabah akşam macro kuruyormuş. onlara yetişmen imkansıza yakın.

ha bak sen bunları beğenmişsindir. veya sana batmamıştır. ben orasını bilmem. ama bunlar bana batan kısımlar.

bütün şikayetlerdi bağırmalar çağırmalardı herşeye rağmen 6 ay (gibi bişi) süre sonunda anca büyük bir patch gelmiş oyuna. zaten o curcunada devlerde hiç cevap vermeyince kimseye bana göre fail üstüne fail.
    ama mortal şuan için emin adımlarla ilerliyor.

Arkadaşım o zamanlar Darkfall'da beta da değilmiydi ? Darkfall'da da sadece ön ödeme yapanlar girmiyor muydu ?

quote:

Yukarıda saydıklarının hepsi sana batıyor ve ozaman bile Mortal'dan çok önde olan Darkfall'a tercih edebiliyorsun.
    Sen şuan beta diye Mortal'ı eleştirtmiyorsun bile. Darkfall ozamanlar beta da değilmiydi ?
    Ama Mortal için birşey söylemek erken derken o haliyle bile Mortal'dan çok çok daha iyi olan Darkfall'ı eleştirmekten geri kalmıyorsun.
    Bu fanatiklik değil de nedir ? Biz tartışırız, sonuçta ortaya birşeyler çıkar. Ama fanatikce tartışmanın kime ne getirisi, faydası var ?
    Skillcap hariç söylediğin herşeyin ilk expansion ile düzeltildiğini biliyor muydun ? Skillcap olayını da ikinci expansion ile çözeceklerini söyledim.

quote:

Patch bilgileri betadayken yayınlanmaz, biliyor muydun ?

quote:

Pvp üzerine yoğunlaşmalarına rağmen Darkfall'da çok çok çok fazla gelişmiş bir yapay zeka olduğunu biliyormuydun ? Örneğin goblin kampını ele alalım. Sen bu kampı battal gazi gibi koşarak direk ortalarına girip basarsan tüm goblinler tepene üşüşür. Church walk skilli ile gizlice yürüyüp agacın veya duvarın arkasına geçmeli sonra 1 tanesini tek başına çekmeyi başarmalısın. Goblinin canı %15 in altına indiği zaman kampın ortasına doğru kaçar sende arkasından gidersen tüm goblinler peşine düşer. Kaçarken monsteri oklamalısın veya hızlıca arkasından koşup 2-3 kılıç darbesiyle öldürüp direk kaçmalısın. Zor olan tarafı gerçekçi olması. Gerçekçiliği zordan sayıyorsan sana lafım yok. Loot sorunu söylediğim gibi ilk expansion ile hallettiler.

quote:

İlk expansion ile düzeltildi. Gemi savaşlarının nadir yapılmasının sebebi oyunun daha yeni olması. Kimse oyunda zengin dğeil ve gemiler gerçekten çok maliyetli. Sence bu bir sorun olabilir mi ?

Ayrıca, bir arkadaşım daha mortal almış dün ve oyuna girebildiğini söyledi. Sitesine girerek oyunu alabilirsiniz.

Craft sistemine gelince, oyunda para crafting de değil, toplayıcılıkta. Gathering yaparken özel regler çıkıyor ve bunlar büyü için kullanılıyor. Crafting sistemide ileride para kazandıracak. Buna en iyi örneği Ultima Online: Stygian Abyss ile verebilirim. Gargoyle ırkı racial bonus sayesinde craft sisteminde çok ama çok daha avantajlı. Irksal bonuslar ve prestige class lar ile bu sorun çözülecek.

Animasyonlar konusunda haklısın. Yapımcı ekip tüm animasyonları expansion ile değiştireceğiz dedi bekalım ne zaman gelecek. Anlatmak istediğim de bu. Vaad edilenlere bakmayacaksın. Oyun şuan ne halde ve ne kadar hızlı gelişiyor ? Asıl soru bu. Darkfall kesinlikle şuan Mortaldan önde ve mortalın geliştirilme hızı konusunda birşey söyleyemeyeceğim ancak Darkfall söylediğim gibi çok hızlı geliştirilen bir yapım.

Ben bu tartışmadan gerçekten sıkıldım. Aynı konuları tekrar edip duruyoruz. Sonuç olarak sen Moral emin adımlarla ilerliyor diyorsun ama yukarıda söylediklerim gibi Darkfall armut toplamıyor. Onlar da var gücüyle çalışıyor. Şuan da ne kadar tartışırsak tartışalım Darkfall yerine Mortal'ı seçmek saçmalıktır. Mortal emin adımlarla ilerliyor diyerek Mortal alan arkadaşlarda ne kadar beklerler bilemiyorum, ne zaman biterse bize haber versinler, bizde ona göre karşılaştırmamızı yapalım. Mortalı bekleyeceğim diyenler tabii ki bekleyebilir. Arkasında firma adı sanı duyulmamış bir firma ve mortal ilk projeler. Fazla da güvenmeyin derim. Ayrıca aynı şey Darkfall içinde geçerli. Özellikle de bu yüzden vaad edilenlere değil gelişim sürecinin hızına bakılması en mantıklısı. İsteyen Mortalın tamamlanmasını bekleyebilir, isteyen Darkfall alıp oynar. Smarthanında söylediği gibi mortal için daha çok erken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayspat -- 24 Eylül 2009; 18:54:01 >

• senin gibilre fanboy diyoruz bu yüzden cevap vermeye gerek yok ama dediğin şeylere terkrar cevap verecem.
    niye fanboy dediğimi anlamadıysan. söyliyim.
    ne dersem darkfall mortaldan çok başarılı. darkfall çok kaliteli. daha iyi. şudur budur.
    sende bana demişin fanboy diye. ama ben ne mortalı savundum nede olmayan şeyleri söyledim.
    sadece mortalı şimdilik kıysalamaya sokmayın dedim. ama çıkınca yapın kıyaslamayı. çıkınca nolcak bilmiyoruz. bende tahmin ettiğim şeyi söyledim.
    darkfallı neden beğenmediğimi söyledim vs vs.

edit: yazdığım kacaman yazıyı sildim. ben bile okurken yoruldum. en üstteki cümleye devam.

bu arada bende sıkıldım daha cevap vermiorum.

edit2: şimdi gördüm. bana lafı kıvırdığımı fln söylemişsin. hayır laf kıvırdığım falan yok. neden darkfall değil söyledim. neden mortal onuda mı söyliyim ille.
    bir hikaye vardır.
    timura götürmek için 2 yoğurt hazırlanır. nasrettin hocaya götürülür. şunların tadına bakta hangisi iyi söyle derler. nasrettin hoca birinden yer sonra öbürü der. ama hocam diğerini yemedin ki derler. hocada bundan daha kötü olamaz der.
    aynı onun gibi.

edit3: geliştirilme hızlarına göz atalım. mortal online 2.5-3 sene darkfall 7 miydi 8 miydi ?

edit4: şuan seçilcek bir mortal yok zaten daha piyasada. belki stokta kalmıştır. arkadaşın öyle almıştır. ama kesinlikle betayı almadı. preorder yaptı. oyunu aldı. beta sadece bonus. yani oyun yok ortada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smarthan -- 24 Eylül 2009; 19:45:14 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.