Şimdi Ara

Moralim bozuk arkadaşlar üni ve gelecek ile alakalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Edit 20.12.2016: Arkadaşlar şu an düşüncelerim netleşti. Babamla konuştuk anlaştık, ben bu Yazılım Mühendisliği'ni bitireceğim. Okul bir şekilde biter artık, okuldan arkadaşlarım da var onlar da beni destekledi. Fakat çizimi, sıkılmadan saatlerce yapabildiğim bu hobimi kesinlikle devam ettireceğim, hatta profesyonel seviyelere çıkarmayı düşünüyorum. Bu konuyu yazarken psikolojim çok bozuktu, şu an daha rahat düşünebiliyorum. Yazılımdan tamamen nefret etmiyorum, merakım var, fakat çizimi sevdiğim gibi deli gibi sevmiyorum. O yüzden bir şekilde okulu bitiririm diye düşünüyorum. Matematik beni zorluyor fakat yapacak birşey yok. Son kararım budur arkadaşlar, yardımcı olanlara buradan tekrar sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Edit 19.12.16: Calamityeas adlı arkadaş sayesinde düşüncelerimi biraz toparlamaya başladım. Ona buradan da çok teşekkür ediyorum. Babamla konuştum, bana yazılımı okumamı bitirmemi, ama yanında çizim kurslarına da gidip boş zamanımda çizimde gelişmemi söyledi. Benim aklım iç mimarlığa da kaydı baya, calamityeas sayesinde. Hikayesi bana da uyuyor. Fakat o da yetenek sınavı istiyor, o yüzden bir şekilde o sınava çalışmam lazım. Bugün sınav var o yüzden şu an biraz rahatlamak istiyorum, hafta sonum zehir gibiydi.

Merhaba arkadaşlar. Ben 19 yaşındayım, 1 sene geç girerek Yazılım Mühendisliği okumaya başladım, fakat içimde ileride bu mesleği yapmak istemeyeceğim hissi var. Bu bölümü seçme hikayem biraz uzun, elimden geldiğinde anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle belirtmek isterim ki, çizim yapmaya, boyama yapmaya bayılıyorum. Bunu dijital olarak yapıyorum kolaylığı nedeniyle, tek başıma belirli bir seviyede ilerlediğimi söyleyebilirim. Ama öyle bir seviyorum ki, yani mesela aklımdakini kağıda dökemedim, ya da o an üretkenliğim az, yapamadığım için kendime sinirleniyorum fakat aman be diyip bırakmak yerine daha çok çizesim, kendimi geliştiresim geliyor. Bu derece seviyorum çizmeyi.

Bu çizim sevdası 11. sınıfta başladı. Lisede 3 sene sayısal bölüm okudum. 12. sınıfın başlarında çizim ile ilgili bölüm okuma isteğiyle, anneme de isteğimi göstererek onu ikna ettim (sandım) ve eşit ağırlığa geçtim. Amacım YGS'den güzel sanatlar bölümünün istediği puanı geçmek ve YGS'den sonra çizim kursuna giderek yetenek sınavlarına hazırlanmaktı. Fakat annem birden karar değiştirdi, sen ileride para kazanamazsın falan filan dedi ve kursa göndermedi beni. Bu benim canımı sıkmıştı. Daha sonra bana bu seneyi boşvermemi, seneye tekrar çalışıp Yazılım Mühendisliği okumamı söyledi. Bu bölümü söylemesinin nedeni, ben çizim bölümüne ileride oyunlar için çizim ve tasarım yapmak istediğim içindi. Oyun yapmak istiyordum özetle. Annem de bana Yazılım Mühendisliği'ne gitmemi ve çizimi hobi olarak yapmamı söyledi. Ben de çok kara değiştiren, anlık karar veren biriyim, kabul ettim. Bilgisayara hiç ilgim yok değil, açıkçası var, fakat bu bölüme girdiğimden beri, kodlamanın baya bir sorun çözme ve mantık üreten bir zihin istediğini fark ettim. Benim artistik bir kişiliğim var, sorun çözmede ve mantık üretmekte iyi değilim. Ve başka birşey daha fark ettim, kodlamayı çizimi sevdiğim kadar sevemedim. Yani çizime bir hobi olarak olsa bile yazılımdan ve kodlama öğrenmekten daha çok önem veriyorum. Sayısal derslerden de açıkçası nefret ediyorum. Yapamıyorum değil, yapamasam buraya giremezdim zaten, fakat yapmak istemiyorum. Ben hayatım boyunca çizim yapmak istiyorum. İşimin ve yaşam amacımın birşeyler çizmek boyamak tasarlamak olmasını istiyorum. Her gün erken saatte kalktığımda para kazanmam gerektiğinden işe gitmek için değil de sevdiğim işi yapmak için kalkmak istiyorum.

Şimdi, neden bir güzel sanatlar bölümüne gitmediğime gelirsek, nedeni tamamen annem. Annem bir doktor, ortalamanın gayet üstünde rahat bir yaşantımız var. Annem fakir bir aileden geliyor, derslerine çalışıp didinip Marmara Tıp'tan mezun olarak doktor olmuş. Böyle bir annem olduğu için dolayısıyla bana ders konusunda çok baskısı vardı. Ama ben, neden bilmiyorum, yıllar boyu ders çalışmama tembelliğimden kurtulamadım. Bu yaşıma kadar adamakıllı oturup 1 buçuk - 2 saatten fazla ders çalıştığımı hatırlamıyorum. Tabii eskinden hayalimi hedefimi bilmiyordum, artık biliyorum, fakat annem ona da izin vermiyor. Vermemesinin nedeni de, kolaya kaçmak istediğimi düşünmesi. Evet sayısal dersleri yapabiliyorum, çalışsam gayet iyi yapacağımı biliyorum, fakat ben mühendis olmak istemiyorum. Ben çizim yapmak istiyorum. Annem durmadan aç kalacağımı ve kolaya kaçmak istediğimi söylediği için ona uymak zorunda kalmıştım. Annem ile babam ayrı bir de, o yüzden annemin üzerimdeki baskısı çok fazla. Kolaya kaçmak istediğimi düşündüğü için hiçbir zaman çizim ile ilgili bölüm okumama izin vermedi.

Şu an %50 burslu okuyorum, parayı annem ödüyor. Yani bir çizim bölümünü %50 kazanırsam parayı verecek kişi o olduğu için göndermez. Bu yüzden %100 olarak ya da devlet üniversitesi kazanmam lazım. Fakat bunlarla ilgili bilgim pek yok. %100 burs çok az kişiye veriliyor diyorlar, bu yüzden burada bir korkum var. Aklımda bu sene anneme çaktırmadan (farklı şehirdeyim zaten) harçlığımla bir çizim kursuna gitmeyi, evde de kendi başıma kendimi yetenek sınavı için hazırlamayı düşünüyorum. İlk önce bilir kişilerden hangi bölümü seçmemle ilgili bilgi almam gerekiyor. Ve bu arada ingilizce seviyem gayet iyi, her gün mesajlaştığım arkadaşlarım var yabancı, sadece konuşmam kötü, ağzım kuruyor konuşurken falan, bunu düzeltebileceğimi düşünüyorum, söylemeden geçmeyeyim dedim.

Konuyu açma nedenim biraz içimdekileri dökmekti, çünkü konuşurken kendimi ifade etmede pek iyi değilim. Bir başka neden ise sizlere ne yapmam gerektiğini sormak. Dediğim gibi, anlık karar veriyorum. Bu kararımın iyi mi kötü mü olduğunu bilemiyorum. Şu an anneme bu konuyu açma aramızı baya açacak, çünkü benim aklıma koyduğum şeyi yapabileceğime çok inanmıyor. Bana hemen kolaya kaçmak istediğimi söyleyecek, o yüzden ondan yardım alamam. Annemin önüne başarımı koyup, anne bak ben bunları yaptım şimdi senin iznini istiyorum demem lazım. Babamdan da yardım alamam, bana hani sen karar vermiştin yazılım okuyacaktın, şimdi böyle olmaz bırak bu düşünceleri tarzında şeyler söyleyecek beni desteklemeyecek. Bu konuda zihinsel ve ruhsal yardıma ihtiyacım var.

İnşallah okuyan biri olur, kafam allak bullak resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpesifikBrush -- 20 Aralık 2016; 23:34:40 >

• Dostum bu forumda okulundan memnun olmayıp tekrar sınava hazırlanan çok insan var. Eczacılığı, tıbbı bırakanı mı ararsın hepsi burda. Sen burdakilerden ziyade bi psikologla yani profosyonel anlamda sana yardım edebilecek biriyle konuşmalısın. Bu okulda bi hocan bile olabilir. Sana yardımcı olabilecek kişiler onlar. Tabiki içinden gelen sese kulak vermelisin ama bu bölümü neden seçtiğine bi oturup düşünmen gerekir.
    Seni kararsızlığa iten iş bulamama korkusu mu ? Derslerin zorluğu mu ? Önce bunları belirle. Sorun tam olarak ne onu bulman lazım.
  • Hidrojen Molekülü kullanıcısına yanıt
    Derslerden kalma korkusu var biraz içimde. Ortalamam 2'nin altına düşerse bursum düşecek, annem o zaman gerçekten kızar. Ve biraz da şu var: Kod yazmak hoş havalı geliyor fakat her gün yapmak istediğim bir iş gibi gelmiyor pek. Bilmiyorum ya dediğim gibi ani karar veriyorum o yüzden bu konuyu babama anneme açmıyorum, başkalarına da açasım gelmiyor. En yakın kuzenim var ona söyledim o da kalmazsın sen dedi. Çan eğrisi var bizim derslerde, sınıftakiler pek iyi değil, ben de ortalamayım, o yüzden belki geçerim diyorum. Fakat geçtikten sonra mutlu olabilecek miyim bu iş alanında, onu bilmiyorum. Okulun rehberliği var sanırım, gitmeyi düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah cevaplayacağım.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Bekliyorum iyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: LttleHedgehog

Bekliyorum iyi akşamlar.

Aynı durumlar bende de var dostum. Oturup yabancı dil bölümüne hazırlanmaya başlayacağım. Ne istiyorsan onu yap derim. Bir kere geliyorsun hayata. Bende iki yıllık okuyorum, ve bölümden memnun değilim. Bölüme ilgim var ama bu teorilerin altından kalkamıyorum. Bunaldım. Annem çok sık karar değiştirdiğim için olumlu bakmıyor bu kararıma ama ben kararımı verdim. Bir dört yıllık kazanıp gideceğim bu şehirden. Boş boş durmaktan sıkıldım çünkü.

Dertleşmeyi isterim seninle. Bende de kaygı çok. İleriye dair...
  • Sizlerde bi 3 sene önceki halimi gördüğüm için aynı şeyleri hissetiğim için yazıyorum.Kardeşlerim diye hitap edicem yazarken konuyu dağıtmazsam umarım güzel bi şekilde açıklama yapıcam.

Şimdi kardeşlerim zamanında SBS varken yüksek puanla güzel bi Anadolu lisesine birinciklikle giren fakat gerçekten kötü bi sonuçla çıkan bi insan oldum , aslında çalışsam istediğim herşeyi yapabiliyordum ama istemek lazımdı bölümüm sayısaldı geometriyi zevkle çalışırdım.Matematik eh meh işte çalışırdım diyorum pek iyi yaptığım söylenemez ama bunlar tabiki istemeyle alakalı derslerde saatlerce bıkmadan etmeden araba resmi çizebilen bilumum resimler karayabilen bir insandım.Lise bitti sonuç hüsran çok kötü bir sıralama geldi 180 k gibi.

Bu arada ilgi alanlarım pc,çizim,yabancı dil,mekanik şeyler,otomotiv vs ne bileyim bir şeyi sökmek takmak vs.Bunları toplayınca ortaya mühendislik tercihi ortaya çıkıyor gel gelelimki mühendisliğin puanları malum benim puanımla saçma sapan yerler geliyor bana.Dedik ki bida hazırlanak peder hatta aldı karşısına konuştu oğlum okuyamacaksan gir bir yere çalış iş ayarlayalım sana.

Neyse 2.senemde hazırlanırken yine ben farkettim ki kafa almıyor çalışmıyorum,yazıldığım dershanede derslere giriyorum ama derslerim boş geçiyor arada kaçıyorum vs. Tabi ben farkettim sonuç yine hüsran olacak önceden oturdum özel yetenek sınavlarını araştırıyorum iç mimarlığın iç mimarlığa dairde zerre fikrim yok tabi bu sıra çizim var diye ilgimi çekti alırken puan bazlı olmaması.Tabi eklemeyi unuttum ilk seneden sonra bilimum memurluklara girdik katiplik,gardiyanlık kpss olsun vs vs.Hatta en son polisliğe girdim, sonuçlar açıklanınca çıktı ama ben yerimi yapınca oraya gitmedim bile.

2.senenin sonunda sonuçlar bi geldi yine hüsran 150k filan evde kimse benimle konuşmuyor moral sıfırın altında eksi 30.Bu sıralar tam sizin ruh halinizi yaşadım kardeşlerim.Evet bir meslek tercih edeceksiniz ve hayatınızı ona göre şekillendireceksiniz.Demesi kolay ama tercih etmesi bir o kadar zor bilirim boru değil yani sonuçta ömrünüzün kalanı geçecek.50 yaşına gelince biraz hırpalanmış yorulmuş bir polis memuru olmakta,yada pc başında oturmaktan beli ağrımış bir polis memuru olmakta sizin seçiminizde.Çok dua ettim çok istedim mesleğimin yeteneklerim dahilinde olmasını çünkü memur olsam yabancı dile gerek kalmayacak mühendis olsam istediğim gibi çizim yeteneğimi kullanamıcam görsel olarak.

Neyse özel bir üniversitenin yetenek sınavına girdim kardeşlerim ve tam burslu olarak asıl listeden kaydoldum.Şuan 3. Sınıf bir iç mimarlık öğrencisiyim.Gerçekten istediklerim oldu ve şuan okula isteyerek gidiyorum çizim yeteneğim sayesinde kolay birşeyler tasarlayabiliyorum, pc ye olan ilgim sayesinde çizim programların hakkından gelebiliyorum rahatlıkla,yabancı dil ilgim sayesinde tutorialları rahatlıkla anlayabiliyorum.Yani anlayacağınız hiç bir ilgim boşa gitmedi ve peki böyle bi istediğim bölümü okumanın katkısı bana ne? Severek yapıyorum kardeşlerim proje çizerken yemek yemeyi unutuyorum bazen zevkle yapıyorum.Şunuda çizim şunuda çizim derken 15 saat çizim yaptığım oluyor ve üşenmiyorum.Bunların hepside bana mutlu hissettiriyor.Notlarda güzel gelince evdekilerede mahcup olmuyorum.Çalışkan öğrenci olmak baya güzelmiş he .Ha ben mühendislik okurdum elektronik makine vs ilgim vardı zaten, ama bu okumak zor olurdu çünkü ağır sayısal dersleri var bende onlarla nasıl başa çıkardım bilmiyorum.

Sonuç olarak Dönün kendinize bir bakın benim ne becerilerim var hangi konularda iyiyim bunları bi kenara yazın sonra bunlarla ilgili olan meslek grubu az çok belirlidir zaten.Sonra o mesleklerle ilgili olarak şunu düşün 50 yaşınıza geldiğiniz o meslekte kendinizi görmek istermisiniz ? İstemediğiniz bölüme giderseniz gözlerimlerimden yola çıkarak şunu net söyleyeceğim size en iyi yaptığınz işi bile yapasınız gelmicek okula bile gidesiniz gelmicek.Bu hayat sizin ona göre tercih yapın o yolda ilerleyin.Aileniz başlarda size karşı çıkacaklar belki çok sert kavgalar tartışmalar olacak aranızda adım gibi biliyorum.O bölümde öyle bi çalışın öyle bi kendiniz geliştirin ki onları pişman edin susturun.Bölümünüz kötü gibi gözükse bile en iyisi siz olun.

Umarım mutlu olacağınız yerleri tercih edersiniz.

Normalde oturup bu kadar uzun yazmazdımda sende kendi durumumu gördüm kardeşim.

Birde ilaveten seçtiğiniz bölümün sitesini açın ders içeriklerine bakın makine mühendisliği sabahtan akşama kadar makine yapmak değil çok ağır matematiği var.Ona göre tercih yapın.

Özelden istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz, sorunuz varsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calamityeas -- 18 Aralık 2016; 16:49:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Sizlerde bi 3 sene önceki halimi gördüğüm için aynı şeyleri hissetiğim için yazıyorum.Kardeşlerim diye hitap edicem yazarken konuyu dağıtmazsam umarım güzel bi şekilde açıklama yapıcam.

Şimdi kardeşlerim zamanında SBS varken yüksek puanla güzel bi Anadolu lisesine birinciklikle giren fakat gerçekten kötü bi sonuçla çıkan bi insan oldum , aslında çalışsam istediğim herşeyi yapabiliyordum ama istemek lazımdı bölümüm sayısaldı geometriyi zevkle çalışırdım.Matematik eh meh işte çalışırdım diyorum pek iyi yaptığım söylenemez ama bunlar tabiki istemeyle alakalı derslerde saatlerce bıkmadan etmeden araba resmi çizebilen bilumum resimler karayabilen bir insandım.Lise bitti sonuç hüsran çok kötü bir sıralama geldi 180 k gibi.

Bu arada ilgi alanlarım pc,çizim,yabancı dil,mekanik şeyler,otomotiv vs ne bileyim bir şeyi sökmek takmak vs.Bunları toplayınca ortaya mühendislik tercihi ortaya çıkıyor gel gelelimki mühendisliğin puanları malum benim puanımla saçma sapan yerler geliyor bana.Dedik ki bida hazırlanak peder hatta aldı karşısına konuştu oğlum okuyamacaksan gir bir yere çalış iş ayarlayalım sana.

Neyse 2.senemde hazırlanırken yine ben farkettim ki kafa almıyor çalışmıyorum,yazıldığım dershanede derslere giriyorum ama derslerim boş geçiyor arada kaçıyorum vs. Tabi ben farkettim sonuç yine hüsran olacak önceden oturdum özel yetenek sınavlarını araştırıyorum iç mimarlığın iç mimarlığa dairde zerre fikrim yok tabi bu sıra çizim var diye ilgimi çekti alırken puan bazlı olmaması.Tabi eklemeyi unuttum ilk seneden sonra bilimum memurluklara girdik katiplik,gardiyanlık kpss olsun vs vs.Hatta en son polisliğe girdim, sonuçlar açıklanınca çıktı ama ben yerimi yapınca oraya gitmedim bile.

2.senenin sonunda sonuçlar bi geldi yine hüsran 150k filan evde kimse benimle konuşmuyor moral sıfırın altında eksi 30.Bu sıralar tam sizin ruh halinizi yaşadım kardeşlerim.Evet bir meslek tercih edeceksiniz ve hayatınızı ona göre şekillendireceksiniz.Demesi kolay ama tercih etmesi bir o kadar zor bilirim boru değil yani sonuçta ömrünüzün kalanı geçecek.50 yaşına gelince biraz hırpalanmış yorulmuş bir polis memuru olmakta,yada pc başında oturmaktan beli ağrımış bir polis memuru olmakta sizin seçiminizde.Çok dua ettim çok istedim mesleğimin yeteneklerim dahilinde olmasını çünkü memur olsam yabancı dile gerek kalmayacak mühendis olsam istediğim gibi çizim yeteneğimi kullanamıcam görsel olarak.

Neyse özel bir üniversitenin yetenek sınavına girdim kardeşlerim ve tam burslu olarak asıl listeden kaydoldum.Şuan 3. Sınıf bir iç mimarlık öğrencisiyim.Gerçekten istediklerim oldu ve şuan okula isteyerek gidiyorum çizim yeteneğim sayesinde kolay birşeyler tasarlayabiliyorum, pc ye olan ilgim sayesinde çizim programların hakkından gelebiliyorum rahatlıkla,yabancı dil ilgim sayesinde tutorialları rahatlıkla anlayabiliyorum.Yani anlayacağınız hiç bir ilgim boşa gitmedi ve peki böyle bi istediğim bölümü okumanın katkısı bana ne? Severek yapıyorum kardeşlerim proje çizerken yemek yemeyi unutuyorum bazen zevkle yapıyorum.Şunuda çizim şunuda çizim derken 15 saat çizim yaptığım oluyor ve üşenmiyorum.Bunların hepside bana mutlu hissettiriyor.Notlarda güzel gelince evdekilerede mahcup olmuyorum.Çalışkan öğrenci olmak baya güzelmiş he .Ha ben mühendislik okurdum elektronik makine vs ilgim vardı zaten, ama bu okumak zor olurdu çünkü ağır sayısal dersleri var bende onlarla nasıl başa çıkardım bilmiyorum.

Sonuç olarak Dönün kendinize bir bakın benim ne becerilerim var hangi konularda iyiyim bunları bi kenara yazın sonra bunlarla ilgili olan meslek grubu az çok belirlidir zaten.Sonra o mesleklerle ilgili olarak şunu düşün 50 yaşınıza geldiğiniz o meslekte kendinizi görmek istermisiniz ? İstemediğiniz bölüme giderseniz gözlerimlerimden yola çıkarak şunu net söyleyeceğim size en iyi yaptığınz işi bile yapasınız gelmicek okula bile gidesiniz gelmicek.Bu hayat sizin ona göre tercih yapın o yolda ilerleyin.Aileniz başlarda size karşı çıkacaklar belki çok sert kavgalar tartışmalar olacak aranızda adım gibi biliyorum.O bölümde öyle bi çalışın öyle bi kendiniz geliştirin ki onları pişman edin susturun.Bölümünüz kötü gibi gözükse bile en iyisi siz olun.

Umarım mutlu olacağınız yerleri tercih edersiniz.

Normalde oturup bu kadar uzun yazmazdımda sende kendi durumumu gördüm kardeşim.

Birde ilaveten seçtiğiniz bölümün sitesini açın ders içeriklerine bakın makine mühendisliği sabahtan akşama kadar makine yapmak değil çok ağır matematiği var.Ona göre tercih yapın.

Özelden istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz, sorunuz varsa.

Valla dostum kafamda bir sürü bölüm var ama yabancı dile daha bir ısınıyorum gibi. Aklımda yat kaptanlığı (denizcilik lisesi güverte bölümü mezunuyum), grafik tasarım, Almanca öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, Fransızca Öğretmenliği falan var. Yat kaptanlığına sınavsız geçiş hakkım vardı, gerçi sınavla da geçerim o ayrı mesele. Sizce parası olan bölüme mi gideyim yoksa başka bölüme mi? Pc ile aram oldukça iyi ama programları kendi başıma öğrenemiyorum tembellikten dolayı. Çizime ilgim var ama 3 boyutlu işlerde kafam zorlanıyor (solidworks denedim olmadı bir yerden sonra). Ne yapsam sence? Yeteneklerimi bir bir listeye yazma fikri iyi geldi. Bunu yapacağım. Yat kaptanlığı mantıklı gelmeye başladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dediğim gibi önce bi listeyi yap sonra bi 50 yaşında hangisi daha çok gelecek vaad eder onları bi düşün. 3 boyut olarak ta bi sketch up kullanmayı denemelisin bence solid daha çok mühendislik için ve modelleme olarak sadece makine için.
  • quote:

Dediğim gibi önce bi listeyi yap sonra bi 50 yaşında hangisi daha çok gelecek vaad eder onları bi düşün. 3 boyut olarak ta bi sketch up kullanmayı denemelisin bence solid daha çok mühendislik için ve modelleme olarak sadece makine için.

Sketch up kullandım. Listeyi yapmayı düşünüyorum. Kararsızım. Bilmiyorum ne yapacağım. Korkuyorum.

• quote:

Siz çizim bölümü mülakatlarına nasıl hazırlandınız? Benim de çizim yeteneğim var.

• quote:

Görsel iletişim tasarımı bölümü ile yabancı dil arasında kaldım. Yeteneklerimi listeledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Siz çizim bölümü mülakatlarına nasıl hazırlandınız? Benim de çizim yeteneğim var.

Çıkmış sınav sorularına baktım çizim çalıştım ama benim okulum genel yetenek testi ile alıyormuş.İnternette özel yetenek sınavlarının sorularına ve nasıl çalışmanız gerektiğine ulaşabilirsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Çıkmış sınav sorularına baktım çizim çalıştım ama benim okulum genel yetenek testi ile alıyormuş.İnternette özel yetenek sınavlarının sorularına ve nasıl çalışmanız gerektiğine ulaşabilirsiniz.

Anladım teşekkürler.

• İyi dostum moralinin düzelmesine sevindik.

Sen benim yorumuma birşeyler diyebilir misin? Bende benzer dertten muzdaribimde.
    Az sonra sınavım var da, akşam da spora gideceğim, olmazsa yarın yazarım dertleşiriz :) Şu an kesin bir karar verdim, onu da konuya ekleyeceğim bugün yarın.

• quote:

Orijinalden alıntı: LttleHedgehog

Az sonra sınavım var da, akşam da spora gideceğim, olmazsa yarın yazarım dertleşiriz :) Şu an kesin bir karar verdim, onu da konuya ekleyeceğim bugün yarın.

Peki. Haber bekliyorum.
  • Konuyu baştan sona okudum 2 kişi kendi hayatını anlatmış şuan 3.sınıf mühendislik öğrencisi olarak aynı sıkıntıları çekiyorum. Bölüme karşıda mühendisliğe karşıda genel olarak bir ilgim yok, biliyorum anlamak biraz geç oldu ama ne yapcam bilmiyorumda. Hani bıraksam 3yılım geçmiş olacak ona mı yanayım yoksa 2yıl daha okusam 2yılım daha yanacak onamı yanayım, diploma alsam kullanmıcam bir okula daha yazılıp isteğimi gerçekleştirmem gerekecek ona mı yanayım, gençlik biraz gitmiş olacak yoksa ona mı yanayım?

Burdaki kişiler gibi aileye muhtacız sonuçta bir devlet üniversitesinde okusamda en kısa sürede mezun olup para kazanman isteniyor elbette.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.