Şimdi Ara

Montrö Boğazlar Sözleşmesi neden devam ediyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sözleşme 1956'da bittiği halde neden hala devam ediyor ?
    Diğer boğazlarda geçiş ücreti ödeniyor ama Türkiye boğazlarınden geçiş ücreti ödenmiyor diye biliyorum ?

• Ek maddeler var. Sonsuz geçiş özgürlüğü vs vs.

Türkiye bu sözleşmeyi bütünüyle fesih ettiğini ilan etmesi gerekiyor (tabi bunun da riskleri bulunmakla birlikte denenmesi gerekiyor.)

Sözün özüne gelince, Montrö sözleşmesi Türkiye'nin aleyhine bir sözleşmedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Montrö iptal olunca boğazlardan gene para alamayacaksın bundan önceki anlaşmada da serbest geçiş var.Onun için o biraz boş hayal

Osmanlı boğazlardan en son ne zaman ücret aldı merak ediyorum

Misak'ı Milli gibi bizim temennimiz olan bir belgede bile başkent güvende olsun boğazdan serbest geçiş hakkına sahiptir deniyor
  • Fesih çift taraflı olabiliyor diye biliyorum. Bizim istememiz yetmiyor, diğer imzalayanlarda istemeli yani(-sanırım).

Birde 20 yıllık süre sonrası bazı maddeler kendiliğinden geçirsiz olmuş olup 1. Madde sonsuz süre ile, bazı maddelerde normal şekilde yürürlükte sanırım. Değiştirme ya da kaldırma için tarafların mutabakatı lazım.

Şu anda Rusya ile yaşadığımız krizde bize herhangi bir engel teşkil etmiyor diye biliyorum.

Aslında iyi bilen birilerinden ayrıntılarıyla dinlemek lazım.

Ayrıca hangi boğazdan geçiş için para alınıyor?

Uluslararası Deniz Hukuku Kuralları geçerli. Boğazlardan geçişte hiç bir şekilde para talep edemeyiz. Bunu yaparsak BM zıplar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.