Şimdi Ara

/// Montaigne - DENEMELER ///

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu kitabı yorumlayabilecek bir arkadaş varmı.

1) Kitabın konusu
    2) Kitap hakkında sizin görüşleriniz....

Ödevim varda, bi yardımcı olsanız...

• üstadın eşsiz üslubuyla toplum üzerine,duygular üzerine denemelerinden olusuyor.bu ödev senin için gerçekten eglenceli olacaktır eger okumaktan hoşlanıyorsan.hatta birçok sayfayı tekrar tekrar okursun:)

eline bir kalem al ve begendiğin cümlelerin altını çiz.sonra onlarla ilgili bir kompozisyon yaz.ben öyle yaptım çok begenmişti hoca.(tabi ben lisedeyim daha.)
  • Kitap adı üstünde deneme türündeki yazılardan oluştuğu için yoruma çok açık. Ama bir taraftan da bölüm bölüm ve düşünce yazısı olduğu için herhangi bir özet söz konusu değil.

Konusu; yazarın da önsözde belirttiği gibi, kendinden sonra gelecek döllerine kendi düşüncelerini aktarmak için Montaigne'in İlk Çağ'dan Orta Çağ'a kadar insan ve toplum yaşamında tartışılan, söz konusu olan ne varsa, bunlar hakkındaki düşünceleri. Bu düşüncerin de tarihten, edebiyattan örnekler verilerek, müthiş bir samimiyetle aktarılması.

Benim görüşüm ise, muhteşem olduğu yönünde. Hayatımda okuduğum en iyi kitaplardan biri (şu anda en iyisi). Bana deneme türünü sevdiren adamdır Montaigne. Hatta ilginç etkileri de görülüyor. Önceden ne zaman makale yazmak için otursam, yazı 2-3 paragraf sonra denemeye dönüşüyordu. Ben de bunu dehşetle fark ediyordum. Neyse, okumadan ölünmemesi gereken kitaplardan biri. Başucu kitabı tanımına en çok uyan kitap. 10 yıl sonra bir pazar günü açsam, aynı sayfalar üstünde Montaigne'in başka bir yüzünü, düşüncelere farklı bir bakışını bulurum. Çünkü bu aslında bizim bakışımızdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ephesus Tyt Matematik Deneme
    4 yıl önce açıldı
    Asimov kitap okuma sırası
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.