Şimdi Ara

Monster Tulpar Platformu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
931
Cevap
13
Favori
29.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nytekrias

    Yine de yazılımı yükleyin hocam. Kulaklıkta bile fark yapıyor.

    Kesinlikle yükleyeceğim zaten :)
  • Tulparlı arkadaşlar hiç ses çıkarmıyorsunuz, canlanalım lütfen :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, ben de t7 v2.6 kullanıcısıyım. Güzel bir konu olmuş umarım daha da aktif olur konu herkes sorularını ve problemlerini sorup çözüm bulabilir . Gtx970m karta sahip arkadaşlar unigine heaven 4.0 skorlarini yazabilirlerse kıyaslama yapabiliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu hafta içinde aliyorum hayirlisiyla Tulpar v4.1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Ben de perşembe günü Tulpar T5 v4.1 siparişimi verdim. Ürün freedos olarak gelecek elime. Kaded kardeşim yazının tamamını okudum ancak dreamspark kısmında kafamda bazı sooru işaretleri oluştu. Nasıl olacak bu ücretsiz windows 8.1pro işi? Yarın ya da en geç pazartesi elimde olacak hayırlısıyla ürün. Bu konuda bilgi verebilirmisin? Ve bir de son bölümlerine kafam basmadı açıkçası :) Bu overclock, undervolt nelerdir, ne işe yararlar, nasıl yapılırlar, yapmasak ne farkeder bla bla bla. Biraz açıklayabilirmisin rica etsem? Bilgisi olan diğer arkadaşlar için de sözlerim geçerli. Aydınlatın beni :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d3wildagg3r -- 3 Mayıs 2015; 1:52:03 >
  • huso60 kullanıcısına yanıt
    Ekliyorum hocam.

    Edit: Tulpar'ın açıklaması da geldi arkadaşlar, taze taze.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-555EB232C -- 3 Mayıs 2015; 9:03:19 >
  • d3wildagg3r D kullanıcısına yanıt
    Hocam Dreamspark, Microsoft'un üniversite öğrencileri için açtığı bir platform. Dreamspark ile ücretsiz windows 8.1 tarzı bir arama yaparsanız google'da bir sürü rehbere ulaşabilirsiniz. Hocam elektronik aygıt bunlar, elektrikle çalışıyorlar. Tabii ki içlerinde belli bir direnç var, bu direnç de çalışma sırasında ısı çıkışına sebep oluyor(basit elektrik devresi mantığını kullandım burada yanlışım varsa düzeltin lütfen). Overclock denilen işlem, parçayı normalinden daha yüksek hızlarda çalıştırmaktır. Bir saniyede daha fazla işlem yaptığı için tabii ki daha çok ısınıyor. Undervolt denilen ise parçanın orjinal çalışma voltajının altına düşürülmesidir, düz mantıkla o da daha az ısı üretmesine sebep oluyor.
  • Tulpar t5 v4.1 de DVD ROM olmadığı için eski laptopumun DVD ROMunu monstera hangi kablo ile başlayabilirim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • T5 v4.1 eklersen sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • naughty.gif kullanıcısına yanıt
    usb'den bağlanabilen harici dvd okuyucular var.

    quote:

    Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

    T5 v4.1 eklersen sevinirim.

    Ekledim hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-555EB232C -- 3 Mayıs 2015; 10:45:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nytekrias

    usb'den bağlanabilen harici dvd okuyucular var.

    quote:

    Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

    T5 v4.1 eklersen sevinirim.

    Ekledim hocam

    Onları biliyorum. Bendeki DVD ROMu kablo yardımı ile dönüştürmek istiyorum ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bugün bir ısıya bakayım dedim de boştayken işlemci 47 - 50 arası gidip geliyor. Ekran kartı 36 falan. Normal mi sizce işlemcinin derecesi.
  • Normaldir hocam bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam. Şimdi yine baktım bu sefer 40 larda sorun var sanmıştım yok sanırım
  • d3wildagg3r D kullanıcısına yanıt
    Dreamspark tan ücretsiz alacağın windows 8.1 pro değil , windows industry versiyonu. Bazı ufak farklar var. Ama eğer hesabını dreamsparka onaylatirsan 129 tl ye tam sürüm windows 8.1 pro satın alabilirsin. Ben öyle yaptım 400-500 tl ye satılan 8.1 pro almak zorunda değilsiniz, ücretsiz olanı da alıp industry versiyonu da kullanabilirsiniz kullananlar var ama benim tercihim 129 tl verip genelde herkes tarafından kullanılan versiyonu kullanmak olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d3wildagg3r

    Merhaba. Ben de perşembe günü Tulpar T5 v4.1 siparişimi verdim. Ürün freedos olarak gelecek elime. Kaded kardeşim yazının tamamını okudum ancak dreamspark kısmında kafamda bazı sooru işaretleri oluştu. Nasıl olacak bu ücretsiz windows 8.1pro işi? Yarın ya da en geç pazartesi elimde olacak hayırlısıyla ürün. Bu konuda bilgi verebilirmisin? Ve bir de son bölümlerine kafam basmadı açıkçası :) Bu overclock, undervolt nelerdir, ne işe yararlar, nasıl yapılırlar, yapmasak ne farkeder bla bla bla. Biraz açıklayabilirmisin rica etsem? Bilgisi olan diğer arkadaşlar için de sözlerim geçerli. Aydınlatın beni :D

    https://www.dreamspark.com/Student/Default.aspx bu adresten hotmail veya outlook hesabınızı üniversite öğrencisi olarak tanımlamanız gerekiyor. Bunun için üniversitenizin mail sistemine erişiminiz olması gerekmekte. Tanımladıktan sonra Microsoft secure download manager ile ISO'yu indirebilirsiniz. Bu ISO Embedded 8.1 Industry Pro. Normal 8.1 Pro ile farklarını araştırdım, bazısı bu sadece ATM cihazlarında çalışır oyun çalıştırmaz falan demiş, diğerleri hiç bir fark yok demiş. Ama benim tecrübeme göre cidden tek fark normal versiyonda gelen Windows'un saçma sapan uygulamalarının önceden yüklü olmaması. Başka hiç bir fark yok, her şeyimi çalıştırıyor. Üstüne kuruluşların kullanabileceği ek özellikler eklenmiş sadece.

    Son bölümü şu yüzden yazdım: Bizim cihazların ekran kartına göre işlemci biraz zayıf kalıyor, işlemcide yük altında current throttling(akımda azalma) yaşanıyor. Bu da işlemcinin yük altında çalışması gereken 3.3 GHz den 2.9 GHz e kadar bir düşüş yaşanmasına sebep oluyor. Bunu biraz olsun aşmak için Intel XTU programından işlemcimizin voltaj ve akım ayarlarıyla oynayabiliriz. Silikon vadisinde biraz piyango olayı var. Herkesin işlemcisi farklı oluyor o yüzden mesela bana uyan değerler bir başkasına uymayabiliyor. Benim ayarlarım resimde olduğu gibi: dynamic CPU voltage offset'te -60 mV (+ değil -) (Sıcaklığı düşürmek için), Processor current limit'te ise 150 A (akım azaltmayı önlemek için). Size önerim current limiti 150ye ayarlayın ve dynamic cpu voltage offset'i -60dan başlatın(uygulamak için sağ kısımdaki apply a basmanız lazım) ve 10dk lık stress test ve benchmark yapın. Herhangi bir çökme/mavi ekran almazsanız voltage offseti bir 10 daha azaltın yani -70 yapın ve tekrar test edin stress test ve benchmark ile. Böyle böyle devam edin ve en son sabit değerinizi bulunca o noktada bırakın.

    Demin değindiğim olay undervolting di. Overclock u ekran kartına yapabilirsiniz. Aşağı yukarı %10-15 lik bir fark yaratır, yani size kalmış kararı. EVGA Precision X programını öneririm.
     Monster Tulpar Platformu




  • merhaba, bende tulpar t7 v2.6.1 sahibiyim. ekran kapama ve dwd writer açma tuşları basınca ışıkları yanıyor fakat işlem yapmıyor.scm dosyalarınıda yükledim sonuç yok. sizce sorun ne olabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhand7

    merhaba, bende tulpar t7 v2.6.1 sahibiyim. ekran kapama ve dwd writer açma tuşları basınca ışıkları yanıyor fakat işlem yapmıyor.scm dosyalarınıda yükledim sonuç yok. sizce sorun ne olabilir?

    SCM dosyalarını monster'ın sürücü sitesinden yüklemeyi deneyebilirsiniz bir de. T7ler hakkında pek bir bilgim yok o yüzden teknik servisi ararsanız daha iyi yardımcı olacaklardır.
  • Günaydın arkadaşlar. Son günlerde teknik resim maket sınavıma uğraştığım için burayı boşladım farkındayım, ancak bugünden sonra biraz daha aktif olacağım inşallah.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar parmak izi okuyucusu nasıl aktif ediliyor . sürücüsü yüklü fakat kullanıcı ayarlarında parmak izi pasif görünüyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.