Şimdi Ara

Monster T7 V13.1 Hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleyküm arkadaşlar, yeni bir laptop almayı düşünüyorum ve çok kararsız kaldım.

    i7 işlemci, GTX1060 ekran kartlı ve 16 GB RAM gibi sistem özelliklerine bakıyorum ve aklıma Asus, Monster ve MSI gibi markalar vardı.
    -- Fakat Asus'un yüksek fiyatına rağmen malzeme kalitesi pek tatmin etmedi, klavyede yazı yazarken tuşlar sanki emanet duruyor gibime geldi belkide kullanmış olduğum model sadece böyleydi bilemiyorum.

    -- Diğer bir seçenek olarak MSI, gerçekten çok yüksek fiyatlara sahip ve bakmış olduğum model GE63 7RD, GE73 7RD, tasarımı ve sistem özellikleri ciddi anlamda çok iyi fakat laptop içinde 9-10 bin gibi bir ücret ödemek istemiyorum açıkcası.

    -- Birde her zaman aklımı kurcalayan Monster var. Monster'ın Tulpar T7 V13.1 modelini alıp özelleştirerek 16 GB RAM VE Samsung 256GB PM961 M.2 Sata PCIe 3.0 x4 (Okuma: 2800 MB/s - Yazma: 1100 MB/s) SSD yi ekleyip ciddi bir "Canavar" elde etmek istiyorum. Kullanan bir kaç arkadaşım gayet memnun olduklarını ve henüz bir sıkıntı yaşamadıklarını dile getirdi. Fakat internette yorumları okuduğum zaman sürekli bir şikayet veya problemlerle karşılaşan konu açan insanları görüyorum. Böyle cihazlara gerçekten yüksek fiyatlar ödüyoruz ve kimse 1-2 ay içerisinde arıza yaşamayı veya sürekli olarak servise göndermek istemez.

    O yüzden çok kararsızım arkadaşlar sizce Monster nasıl bir markadır? Uzun süreli kullanıma uygun mudur? Arıza illa ki olacak bu her markada yaşanabilecek durumlardır fakat yinede tedirginim açıkcası.

    Monster kullanan arkadaşlar ne zamandır kullandığını, cihaz ile ilgili olarak şikayet ve memnuniyetleri yazabilirse, beni ve yeni bilgisayar alacak olan arkadaşları fikir sahibi etmiş olur. Şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmtgnydn -- 3 Şubat 2018; 11:30:0 >







  • Bende var bilgisayar. Çok kararsız kaldıysanız amazondan da sipariş edebilirsiniz 1500 usd gtx 1060 16 gb vardı bir ara ben bakmıştım. O dediklerinizi yaparsanız zaten 6 bini geçiyor bilgisayar. HDD de takmanız lazım sanırım sizde var o. Yani ben kasım sonunda aldım 3. haftasıydı kasımın ve çok tereddüt ederek aldım. Bilgisayarın artı ve eskilerini yazayım size benim karşılaştıklarımı. Bilgisayar ile oynadığım oyunları yazayım fikir oluşsun sizde. Battlefield 1, cod ww2, dishonered_do, middle earth shadow of mordor-shadow of war, miscreated, shadow warrior, sniper elite 4, sniper ghost warrior 3, titanfall 2, Wolfenstein II The New Colossus, league of legends, superhot. Bu oyunların hepsini ultrada çalıştırıyor sıkıntı olmadan ancak optimize kötü olan oyunlarda bazen donma yaşıyorum sniper ghost warriorda mesela. Cod ww2'de animasyon geçişlerinde fps düşüyor yani sinematikte fps 30 falan oluyor. Neyse şimdi artı ve eksilerini yazayım. Aslında yakın zamanda buna bir inceleme yapacaktım fakat kısmet olmadı. Bir de bende ram 8 gb onu da belirteyim, yetiyor. İleride yetmez bunu biliyorum. Aynı ssd bende de var bunu da ekleyeyim.

    Artıları:

    -Gtx 1060 var canavar gibi çalışıyor. Oyunlarda performansı çok iyi ve hiç sıkıntı yaşatmadı. Maximum sıcaklık 83 derece gördüm bulunduğum ortam genelde 30 dereceye yakın. 15 derece civarı bir odada max 73 gördüm. Yazın çalışacağı sıcaklık hakkında bilgi veriyor bu. Oynadığım oyunların hepsi ultrada ve istemi zorlayan oyunlar. Bu ekran kartıyla ileride vr alıp deneme şansınız var.

    -Intel'in 7. nesil işlemcisi çok iyi. Gerçekten aradaki farkı hissediyorsunuz.

    -Bilgisayar rgb klavyesi size çok geniş çapta bir renk çeşitliliği sağlıyor. Renk sevenler için 3 parçaya ayırmış klavyeyi ve 3 farklı renk yapabildiğiniz gibi hareketli hale de sokabiliyorsunuz. Özellikle gece ışıksız odada kullanırken çok işe yarıyor. Klavyenin ışığını ister kapatırsınız isterseniz de dokununca açık kalmasını sağlayacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

    -2 ekran kartı olması ve 2 fan olması büyük avantaj. Günümüzde zaten bilgisayarlar böyle çıkıyor ve ana ekran kartımız gtx 1060 sadece oyunlarda zorlanıyor diyebiliriz. Çünkü oyuna girmediğiniz sürece veya gpu kullanacak bir işlem yapmadığınız sürece yükü intel ekran kartı yüklenip işlemcinin olduğu fanın çalıştığını hissediyorsunuz.

    -Bana göre çok büyük bir dezavantajı wasd tuşlarının olduğu tarafın yani işlemcinin olduğu kısımdan bakır borular geçmesi. Monster incelemesinde de gördüğümüz işlemciyi soğutmak için kasaya koyulan bakır borular buradan geçiyor ve yüksek sıcaklıkta eli rahatsız ediyor. Uzun süre klavye kullanırsanız elinizi terletiyor ve 90 dereceye işlemci ile çıkarsanız ısındığını net bir biçimde hissediyorsunuz. Harici klavye ile çözülebilir ancak harici klavye almak istemeyen birisi için dezavantaj. Bunun yerine ben performans ayarlarından %100 işlemci yerine %95 yaptım ve sıcaklık 20-25 derece azaldı. Artık 85 dereceyi aşırı zorlasam da bilgisayarı geçmiyorum. Ondan önce 100 derece gördüğüm oldu. Bilgisayarın performansına da etki etmiyor bu durum çünkü bilgisayarın oyun oynarken %35-40 max. işlemciyle çalıştığını test ettim. Yine de büyük bir handikap fakat intel forumlarında gezdiğimde msi da asus da böyle çalışıyor onu fark ettim. Youtube videoları ile de doğruladım.

    -Bilgisayarı pil takılı haldeyken prizde kullanıyorum batarya ısınmıyor. Bundan önce kullandığım bilgisayarlarda çok fazla ısınma oluyordu.

    -Fiyatı Türkiye içinde en iyisi. Gtx 1060 başka markada bu fiyata bulamazsınız genelde 8 binden başlıyor. Amazon üstünden getirtebilirsiniz ancak teknik destek problem olacaktır.

    -Kasayı açıp istediğin parçayı takabilme serbestliğin var. Kasayla çok fazla oynamayı sevenler için iyi bir şey benim için çok önemli değil.

    -Müşteri hizmetleri çok ilgili. Bu konu en iyi oldukları konu. İyi niyetliler ancak bu her zaman sorunu çözmeyebiliyor.

    -Pili gayet iyi gidiyor.

    -Turbo fan özelliği var(fn+1)


    Eksileri

    -Malzeme kalitesi orta seviyede. Çok gömmeyeceğim ama bir asus, msi değiller. Malzeme kalitesi olarak beğenmediğim çok kısmı var.

    *Klavye hissiyatı iyi değil. Tuşlara basıyorken fazla basıyormuş gibi hissetmiyorsun. Ayrıca garip bir plastik türüyle kaplanmış tarif edemiyorum dokunmanız lazım. Ben beğenmedim.

    *Touchpad hissiyatı aynı şekilde. Ben yüzde 1 falan kullanırım touchpad bunu da görmezden geliyorum bu yüzden. Diğer markalar bunu çok daha güzel yapmışlar. Kasa clevo bunu unutmayalım.

    *Kasayı plastik yapmışlar ve üst kısmı alüminyumdan yapmışlar. Bu tam bir mühendislik fiyaskosudur. Maliyet demeyin kalbinizi kırarım bunun maliyet ile hiçbir alakası yok. Sıcaklığın düşmesine çok yardımcı olacak bir durum göz ardı edilmiş ve monster çalışanları bu konuda çok bilgisiz. Kadıköy'de bunu kendileri ile konuştuğumda bana 1000 lira daha pahalı olan v10.1 modelini önerdiler. Bu düpedüz bilgisizliktir ve üste çıkmaya çalıştılar. Çalışanların bu konuda benim kadar bilgili olmalarını beklemiyorum bu yüzden bunun üstünde durmadım. Sert plastik de olsa işimizi görüyor en azından. Macun bakımı düzenli yapılırsa problem olacağını düşünmüyorum. Yazın ise sorun yaratabilir. Ayrıca panelin arka kısmında alüminyumdan dolayı hafif bir elektrik akımı hissediyorsunuz. Bunu hissetmemenizin tek çaresi prizden çekmek. Çok çok dikkat edenler için söylüyorum benim için bir problem teşkil etmiyor çünkü notebooku masaüstü gibi kullanıyorum.

    -Ses kalitesi orta seviyede. Asus'daki kadar berrak ve net bir ses alamıyorum ancak ses yüksekliği olarak tatmin edici. Subwoofer olmaması böyle bir bilgisayar için dezavantaj. Bu kaliteye yakışmıyor. Metalik bir sesi var bu hoşuma gitmedi. Ses sistemi ve kulaklık kullanmayanlar için dezavantaj. Bir de açıp kapatırken sesi şak diye kapanmıyor garip bir şekilde kapanıyor. Bunu anlamanız için dinlemeniz lazım ifade etmek çok güç.

    -Tasarım bu bilgisayar için orta seviyede. Arka kısma yapılan yarasa kanadı benzeri iki parça bilgisayar çalıştığında yanıp hoş görüntü verse de kurtarmıyor.

    -Fanlar ses çıkarıyor özellikle de turboda sesli çalışıyor. Alışık olmayanlar için büyük problem olur.

    -Üründe 60 hz panel var. Günümüzde msi ve asus bunu 120 hz yapıyor. Bence bu çok büyük bir dezavantajdır. Monitörle kullananlar için problem olmaz ama 17.3 inc alan genelde monitörsüz kullanır.

    -Üründe 2 ekran kartı olmasına rağmen bunun çalışmasını biz belirleyemiyoruz. Bu da yazılımsal bir probleme yol açıyor. Tüm notebooklarda olan intel 7. nesil ve gtx 10xx ekran kartı çakışması hala giderilmiş değil. Bunu ayrıntılı araştırabilirsiniz. Ben onu geçtim bunun bir üst modelinde olan ekran kartı seçme opsiyonu bu versiyonda sunulmuyor. Bence bu hiç hoş değil.


    -3 tane usb girişi var birisi 2.0. Usb girişlerinin tasarımı çok saçma ve sayı olarak azlar. Sol kısımda yeterince yer olmasına rağmen koyulmamış nedenini anlamak güç.

    -Bilgisayar gereğinden fazla ince. Kilo olarak çok düşük 2.9 kg ancak bilgisayarı kalın yapıp soğutma iyileştirilebilirdi. Bu notebook alan birisi zaten kullanım amacı belli neden illa hafif olsun, kolay olsun diye düşünülür anlamıyorum. Ben hep performansa bakarım zaten hafif notebook istesem gider 13 inclerden alırım. Bunu yazma sebebim soğutma sistemine etkisi. Asus ROG'ları kullanan birisi ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır. Onlar kalın olduğundan soğutma sistemleri notebooklarda gördüğüm en iyi şekilde. Ne fan sesi var ne de ısınma sorunu.

    Alırsanız kesinlikle gaming sırt çantasını alın. Kalite ve hacim açısından vereceğiniz paraya değer. İkisini de görmüş biri olarak pişman olmazsınız diyorum.

    Aklıma gelenler bunlar daha fazla sorunuz olursa yanıtlarım. Bunlara eklenecek aklıma gelmeyen şeyler de vardır. En başta da söyledim eğer ki hiç sıfır sorunsuz kullanayım diyorsanız bence Asus ya da MSI alın. Hatta Asus ROG alın kafa rahat olur ama bu özellikler istiyorsanız bir 3 bin tl daha ekleyin. Bu özelliklere başka notebook bulamazsınız. Oyun oynayacaksanız veya render falan çalıştıracaksanız bu bilgisayar uygun. Ama farklı şeyler arıyorsanız farklı markalara yönelin. Amazon seçeneğini de düşünün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuzz123 -- 3 Şubat 2018; 23:0:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuzz123

    Bende var bilgisayar. Çok kararsız kaldıysanız amazondan da sipariş edebilirsiniz 1500 usd gtx 1060 16 gb vardı bir ara ben bakmıştım. O dediklerinizi yaparsanız zaten 6 bini geçiyor bilgisayar. HDD de takmanız lazım sanırım sizde var o. Yani ben kasım sonunda aldım 3. haftasıydı kasımın ve çok tereddüt ederek aldım. Bilgisayarın artı ve eskilerini yazayım size benim karşılaştıklarımı. Bilgisayar ile oynadığım oyunları yazayım fikir oluşsun sizde. Battlefield 1, cod ww2, dishonered_do, middle earth shadow of mordor-shadow of war, miscreated, shadow warrior, sniper elite 4, sniper ghost warrior 3, titanfall 2, Wolfenstein II The New Colossus, league of legends, superhot. Bu oyunların hepsini ultrada çalıştırıyor sıkıntı olmadan ancak optimize kötü olan oyunlarda bazen donma yaşıyorum sniper ghost warriorda mesela. Cod ww2'de animasyon geçişlerinde fps düşüyor yani sinematikte fps 30 falan oluyor. Neyse şimdi artı ve eksilerini yazayım. Aslında yakın zamanda buna bir inceleme yapacaktım fakat kısmet olmadı. Bir de bende ram 8 gb onu da belirteyim, yetiyor. İleride yetmez bunu biliyorum. Aynı ssd bende de var bunu da ekleyeyim.

    Artıları:

    -Gtx 1060 var canavar gibi çalışıyor. Oyunlarda performansı çok iyi ve hiç sıkıntı yaşatmadı. Maximum sıcaklık 83 derece gördüm bulunduğum ortam genelde 30 dereceye yakın. 15 derece civarı bir odada max 73 gördüm. Yazın çalışacağı sıcaklık hakkında bilgi veriyor bu. Oynadığım oyunların hepsi ultrada ve istemi zorlayan oyunlar. Bu ekran kartıyla ileride vr alıp deneme şansınız var.

    -Intel'in 7. nesil işlemcisi çok iyi. Gerçekten aradaki farkı hissediyorsunuz.

    -Bilgisayar rgb klavyesi size çok geniş çapta bir renk çeşitliliği sağlıyor. Renk sevenler için 3 parçaya ayırmış klavyeyi ve 3 farklı renk yapabildiğiniz gibi hareketli hale de sokabiliyorsunuz. Özellikle gece ışıksız odada kullanırken çok işe yarıyor. Klavyenin ışığını ister kapatırsınız isterseniz de dokununca açık kalmasını sağlayacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

    -2 ekran kartı olması ve 2 fan olması büyük avantaj. Günümüzde zaten bilgisayarlar böyle çıkıyor ve ana ekran kartımız gtx 1060 sadece oyunlarda zorlanıyor diyebiliriz. Çünkü oyuna girmediğiniz sürece veya gpu kullanacak bir işlem yapmadığınız sürece yükü intel ekran kartı yüklenip işlemcinin olduğu fanın çalıştığını hissediyorsunuz.

    -Bana göre çok büyük bir dezavantajı wasd tuşlarının olduğu tarafın yani işlemcinin olduğu kısımdan bakır borular geçmesi. Monster incelemesinde de gördüğümüz işlemciyi soğutmak için kasaya koyulan bakır borular buradan geçiyor ve yüksek sıcaklıkta eli rahatsız ediyor. Uzun süre klavye kullanırsanız elinizi terletiyor ve 90 dereceye işlemci ile çıkarsanız ısındığını net bir biçimde hissediyorsunuz. Harici klavye ile çözülebilir ancak harici klavye almak istemeyen birisi için dezavantaj. Bunun yerine ben performans ayarlarından %100 işlemci yerine %95 yaptım ve sıcaklık 20-25 derece azaldı. Artık 85 dereceyi aşırı zorlasam da bilgisayarı geçmiyorum. Ondan önce 100 derece gördüğüm oldu. Bilgisayarın performansına da etki etmiyor bu durum çünkü bilgisayarın oyun oynarken %35-40 max. işlemciyle çalıştığını test ettim. Yine de büyük bir handikap fakat intel forumlarında gezdiğimde msi da asus da böyle çalışıyor onu fark ettim. Youtube videoları ile de doğruladım.

    -Bilgisayarı pil takılı haldeyken prizde kullanıyorum batarya ısınmıyor. Bundan önce kullandığım bilgisayarlarda çok fazla ısınma oluyordu.

    -Fiyatı Türkiye içinde en iyisi. Gtx 1060 başka markada bu fiyata bulamazsınız genelde 8 binden başlıyor. Amazon üstünden getirtebilirsiniz ancak teknik destek problem olacaktır.

    -Kasayı açıp istediğin parçayı takabilme serbestliğin var. Kasayla çok fazla oynamayı sevenler için iyi bir şey benim için çok önemli değil.

    -Müşteri hizmetleri çok ilgili. Bu konu en iyi oldukları konu. İyi niyetliler ancak bu her zaman sorunu çözmeyebiliyor.

    -Pili gayet iyi gidiyor.

    -Turbo fan özelliği var(fn+1)


    Eksileri

    -Malzeme kalitesi orta seviyede. Çok gömmeyeceğim ama bir asus, msi değiller. Malzeme kalitesi olarak beğenmediğim çok kısmı var.

    *Klavye hissiyatı iyi değil. Tuşlara basıyorken fazla basıyormuş gibi hissetmiyorsun. Ayrıca garip bir plastik türüyle kaplanmış tarif edemiyorum dokunmanız lazım. Ben beğenmedim.

    *Touchpad hissiyatı aynı şekilde. Ben yüzde 1 falan kullanırım touchpad bunu da görmezden geliyorum bu yüzden. Diğer markalar bunu çok daha güzel yapmışlar. Kasa clevo bunu unutmayalım.

    *Kasayı plastik yapmışlar ve üst kısmı alüminyumdan yapmışlar. Bu tam bir mühendislik fiyaskosudur. Maliyet demeyin kalbinizi kırarım bunun maliyet ile hiçbir alakası yok. Sıcaklığın düşmesine çok yardımcı olacak bir durum göz ardı edilmiş ve monster çalışanları bu konuda çok bilgisiz. Kadıköy'de bunu kendileri ile konuştuğumda bana 1000 lira daha pahalı olan v10.1 modelini önerdiler. Bu düpedüz bilgisizliktir ve üste çıkmaya çalıştılar. Çalışanların bu konuda benim kadar bilgili olmalarını beklemiyorum bu yüzden bunun üstünde durmadım. Sert plastik de olsa işimizi görüyor en azından. Macun bakımı düzenli yapılırsa problem olacağını düşünmüyorum. Yazın ise sorun yaratabilir. Ayrıca panelin arka kısmında alüminyumdan dolayı hafif bir elektrik akımı hissediyorsunuz. Bunu hissetmemenizin tek çaresi prizden çekmek. Çok çok dikkat edenler için söylüyorum benim için bir problem teşkil etmiyor çünkü notebooku masaüstü gibi kullanıyorum.

    -Ses kalitesi orta seviyede. Asus'daki kadar berrak ve net bir ses alamıyorum ancak ses yüksekliği olarak tatmin edici. Subwoofer olmaması böyle bir bilgisayar için dezavantaj. Bu kaliteye yakışmıyor. Metalik bir sesi var bu hoşuma gitmedi. Ses sistemi ve kulaklık kullanmayanlar için dezavantaj. Bir de açıp kapatırken sesi şak diye kapanmıyor garip bir şekilde kapanıyor. Bunu anlamanız için dinlemeniz lazım ifade etmek çok güç.

    -Tasarım bu bilgisayar için orta seviyede. Arka kısma yapılan yarasa kanadı benzeri iki parça bilgisayar çalıştığında yanıp hoş görüntü verse de kurtarmıyor.

    -Fanlar ses çıkarıyor özellikle de turboda sesli çalışıyor. Alışık olmayanlar için büyük problem olur.

    -Üründe 60 hz panel var. Günümüzde msi ve asus bunu 120 hz yapıyor. Bence bu çok büyük bir dezavantajdır. Monitörle kullananlar için problem olmaz ama 17.3 inc alan genelde monitörsüz kullanır.

    -Üründe 2 ekran kartı olmasına rağmen bunun çalışmasını biz belirleyemiyoruz. Bu da yazılımsal bir probleme yol açıyor. Tüm notebooklarda olan intel 7. nesil ve gtx 10xx ekran kartı çakışması hala giderilmiş değil. Bunu ayrıntılı araştırabilirsiniz. Ben onu geçtim bunun bir üst modelinde olan ekran kartı seçme opsiyonu bu versiyonda sunulmuyor. Bence bu hiç hoş değil.


    -3 tane usb girişi var birisi 2.0. Usb girişlerinin tasarımı çok saçma ve sayı olarak azlar. Sol kısımda yeterince yer olmasına rağmen koyulmamış nedenini anlamak güç.

    -Bilgisayar gereğinden fazla ince. Kilo olarak çok düşük 2.9 kg ancak bilgisayarı kalın yapıp soğutma iyileştirilebilirdi. Bu notebook alan birisi zaten kullanım amacı belli neden illa hafif olsun, kolay olsun diye düşünülür anlamıyorum. Ben hep performansa bakarım zaten hafif notebook istesem gider 13 inclerden alırım. Bunu yazma sebebim soğutma sistemine etkisi. Asus ROG'ları kullanan birisi ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır. Onlar kalın olduğundan soğutma sistemleri notebooklarda gördüğüm en iyi şekilde. Ne fan sesi var ne de ısınma sorunu.

    Alırsanız kesinlikle gaming sırt çantasını alın. Kalite ve hacim açısından vereceğiniz paraya değer. İkisini de görmüş biri olarak pişman olmazsınız diyorum.

    Aklıma gelenler bunlar daha fazla sorunuz olursa yanıtlarım. Bunlara eklenecek aklıma gelmeyen şeyler de vardır. En başta da söyledim eğer ki hiç sıfır sorunsuz kullanayım diyorsanız bence Asus ya da MSI alın. Hatta Asus ROG alın kafa rahat olur ama bu özellikler istiyorsanız bir 3 bin tl daha ekleyin. Bu özelliklere başka notebook bulamazsınız. Oyun oynayacaksanız veya render falan çalıştıracaksanız bu bilgisayar uygun. Ama farklı şeyler arıyorsanız farklı markalara yönelin. Amazon seçeneğini de düşünün.

    Merhaba

    Yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim benim için oldukça faydalı oldu.

    Ben de konu sahibi arkadaş gibi birkaç ekleme yaparak monster almayı planlıyordum ve fiyat 6.500 civarı çıkıyordu.Fakat yorumunuzu okuduktan sonra biraz daha araştırmaya karar verdim ve birkaç incelwmeden sonra asusa yöneldim.Hemen hemen aynı özellikleriyle asus rog gl703vm direk gözüme çarptı, fiyat olarak 100 lira daha pahalıya geliyor ama sıkıntı değil.Yaklaşık 3.5 yıldır kullandığım laptop Asus x550lb olduğu için rogdaki kullanima daha rahat adapte olabileceğime inanıyorum...

    Ürünü hb den almayı planlıyorum, 14 şubatta indirim gelirse diye o zamana kadar bekleyeceğim, inmezse direk sipariş etmeyi planlıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • uzaybebesi U kullanıcısına yanıt
    Ben o fiyatlara çıkmak istemedim benim için max. 6000'di. Hatta vr olsun diyerek 1060'da karar kıldım. Asus ROG mükemmel ancak ben kalın kasaları kastetmiştim bunları bilmiyorum açıkçası. Bunu da almadan önce youtube videolarını izlemenizi tavsiye ederim. Bunun farkı sanırım 120 hz ekran(+), 1 tb harddisk(+), windows 10(+), ssd normal okuma hızı (-) olacak. İleride ssd isterseniz değiştirirsiniz onun dışında bir problem gözüme çarpmadı. Ancak soğutma konusunda Asus ROG kalın olanları kastettim. O da şu videodaki farktan anlarsınız.
    https://youtu.be/phCFMsIdcv4?t=187

    İsmini verdiğiniz bilgisayarın tasarım kalınlığı monster ile benzer bu yüzden soğutma olarak youtube videolarını izlemek lazım. Net emin olmamakla birlikte soğutmada fark yaratacağını düşünmüyorum. Fiyat farkının bu kadar az olması değer mi Asus almaya bence değer ancak Asus teknik servis açısından berbat bir yer. Benim çok başıma geldi ve kendilerinden bundan dolayı nefret ediyorum. Yoksa ben de çok asus kullandım teknik servis görmediği sürece çok kullanışlı.

    Hemen ihtiyacınız yoksa kesinlikle indirim kovalayın vatan olsun hb olsun n11 olsun indirim zamanlarında sipariş etmeye çalışın. Gtx 1060 efsane bir ekran kartı laptop için aradaki farkı çok net göreceksiniz, oynayamadığınız oyun kalmayacak.

    Ayrıca şunu da ekleyeyim tulpar t7 v13.1 alıp da memnun kalmayan neredeyse yok gibi. Ben forumdaki arkadaşlarla da konuştum 1 kişi iade etmiş 15.6'' modelini o da pubg'de işlemci 98 dereceyi gördüğünü söylüyor. Haklı ayar yapmayınca işlemci aşırı ısınıyor ancak ben işlemcinin maksimuma gereksiz çıkmasını engelleyerek sıcaklığı düşürdüm ve böyle kullanacağım. Ayrıca bir youtube yorumu ile yazımı bitirmek istiyorum.

    ''Msı/Asus kaliteye önem veriyor monster kaliteye az önem verip bileşenleri yüksek tutuyor. farkı bu''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuzz123 -- 8 Şubat 2018; 22:21:39 >




  • fuzz123 F kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 2 - 3 haftadır elimden geldiğince araştırma yapmaktaydim ve sonunda asus veya monsterda karar kılmıştım.Fakat monsterla ilgili yorumlarınız araştırmamda biraz daha fazla fikir sahibi olmamı sağladı.Daha önce hiç monster kullanmadım ve izlediğim videolar neticesinde asusun ergonomik yapısının bana daha uygun oldugunu gördüm ama bugün bu firmaya bir şans vererek v13.1 i sipariş ettim.Umarım bu canavarı aldigima pişman olmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzaybebesi U kullanıcısına yanıt
    İçinize sinmezse 2 hafta içinde iade edin hemen. Bir sorun olursa buradan yazabilirsiniz.
  • Öncelikle herkese yapmış olduğu yorumlar ve vermiş olduğu fikirler için teşekkür ediyorum. Monster marka laptop alacak arkadaşlara yararlı bir konu olur umarım :)
  • uzaybebesi U kullanıcısına yanıt
    Şimdiden hayırlısı olsun dostum umarım pişman olmazsın. Laptopu kullandıktan sonra kullanıcı deneyimlerini bizimle paylaşırsan çok mutlu oluruz :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.