Merhaba laptop alacağım Monster Q61ms-17624 te karar kıldım.
Öncelikle sormak istediğim bir kaç soru var
1)Genelde monsterda p150em p170em falan alınıyor bu laptopda alınır mı?Ve farkları nedir bu serilerden 2)Fokusshoptan alıcam site güvenilir mi? 3)Bu sitede çok ucuz 2000 TL fiyatı var sebep nedir? 4)Monster kasa kalitesi olarak nasıldır?Resimlere bakınca kaba küt plastiğe benziyor
1.p170em serilerinde çift fan varken bu kasalarda tek fan var. 2.Site monster'ın sitesiyle aynı yere ait.Adreslere bakınca görürsünüz zaten. 3.Ön sipariş fiyatı olduğu için böyle.(30.09 teslim) 4.Kasalar tasarım olarak biraz kaba olsa da ışıklı klavye gibi özelliklerle bir nebze olsun artık daha iyi.
Anladım teşekkür ederim peki o halde son 2 sorum kaldı yukarıyla ilgili
1)Bildiğim kadarıyla benimkinde ışıkta yok , sadece 170emle arasında ışık ve tek fan farkımı var?Diğer şeyleri aynımı eğer öyleyse tek fan sıkıntı çıkarırmı extreme oyuncuyum? 4)Kasa plastik mi yoksa aliminyum metal tarzdamı?
5)Birde son olarak başka önerebileceğiniz bu civarlarda fiyatı bulunan laptop var mıdır?
6)Birde kendimize göre özelleştirebiliyormuşuz , ben buna gtx670m koydurursam fiyat ne kadara gelir?
7)Birde biliyorum çok başınızı ağrıttım ama bu benim son bir sorum olacak 1 tane daha bişey sormak istiyorum.Bunlar sanırım bi nebze toplama laptop sonuçta özelleştirme mevcut ama parça değişikliğinde mesela ssd taksam yada ramleri 16 falan yapsam garanti dışı kalırmı?
Teşekkürler bunlarıda öğrendikten sonra siparişi geçeceğim
quote:
Orijinalden alıntı: emrebo
Anladım teşekkür ederim peki o halde son 2 sorum kaldı yukarıyla ilgili
1)Bildiğim kadarıyla benimkinde ışıkta yok , sadece 170emle arasında ışık ve tek fan farkımı var?Diğer şeyleri aynımı eğer öyleyse tek fan sıkıntı çıkarırmı extreme oyuncuyum? 4)Kasa plastik mi yoksa aliminyum metal tarzdamı?
5)Birde son olarak başka önerebileceğiniz bu civarlarda fiyatı bulunan laptop var mıdır?
6)Birde kendimize göre özelleştirebiliyormuşuz , ben buna gtx670m koydurursam fiyat ne kadara gelir?
7)Birde biliyorum çok başınızı ağrıttım ama bu benim son bir sorum olacak 1 tane daha bişey sormak istiyorum.Bunlar sanırım bi nebze toplama laptop sonuçta özelleştirme mevcut ama parça değişikliğinde mesela ssd taksam yada ramleri 16 falan yapsam garanti dışı kalırmı?
Teşekkürler bunlarıda öğrendikten sonra siparişi geçeceğim
Kusura bakmayın 2 soru dedim biraz fazla sordum ama inanın bu ilk laptopum olucak ve hem çok heyecanlıyım hemde monster hakkında her şeyi öğrenmek istiyorum desem tam yeri
Bende Kadıköy'deki focus shop'a gidip önce laptopları incelemiştim. p170em ile MS-17622 modelleri arasında kaldım kasa tipi olarak. MS-17622'nin klavye tasarımı daha güzel gibi geldi p170em e göre. Ancak MS-17622 'nin de mouse kısmı güzel değildi. Sağ ve sol klik kısmı sertti, joyistik tuşuna basıyormuşsun gibi. Birde dokunmatik kısımda internet sayfalarını falan aşağı indirme özelliği yoktu sanırım. Yani dokunmatik kısmını beğenmedim. P170em 'in daha iyiydi. MS-17622'de kasanın görünüşüne bakınca da oyun laptopu gibi geldi. Hoparlörler falan şekilliydi. P170em ise daha sadeydi. Zaten focus shop'ta da hangisini önerirsiniz dediğimde oyun için MS-17622 , iş için p170em demişlerdi. Kasanın kaplamasında da p170em hoşuma gitti. Hemde çift fan varmış. Bu yüzden ben p170em siparişi verdim.
Anladım dostum yardımın ve önerin için sağolasın.
Açıkçası bi 400-500 TL fazladan vericem(O benim gtx670m paramdı) ama kasası iyi olsun diye 170em almaya karar verdim.
Açıkçası oyun laptopu diye ms'de 2 fan bulunmalıydı onu neden öyle yapmışlar anlamadım.Ama şöyle bir şeyde var sonuç olarak laptop sürekli alınmıyor 4-5 sene kullanıcam ben hatta bunlar toplama olduğundan ekran kartı falan tüm parçalar değişiyor , 2-3 sene sonra ekran kartı upgrade yapıcam baştan notebook almayacağım(i9 gibi çok extreme bir şey piyasaya sürülmezse)
Sonuç olarak 170em'in artıları ne olucak
1)Klavyesi ışıklı hem geceleri rahat olucak hemde tarzı olucak 2)Ms de iyi ama msin kasa sanki biraz daha plastikimsi gibi ve çok kalın gibi görünüyor ama 170em'in kasası daha güzel aliminyum metal şeklinde ve ince zarif daha iştah açıcı ve dikkat çekici bir tasarımı mevcut 3)170em'in soğutması bir adım önde. 4)Upgrade şeklinde gidiceğinden kasanın güzel olması önemli sonuçta 4-5 sene kullanılcak bu kasa en az