Şimdi Ara

Monster P170EM mi P150EM mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta yazdığı gibi hangisini tercih etmeliyim?

• Farketmez, ikiside gavur ölüsü gibi ağır.
  • Donanım olarak aynı ürünler zaten.

p170em haliyle daha büyük bir kasaya sahip ve 2 hdd girişi bulunuyor.

Eğer laptopu işe-üniversiteye vs taşıyacaksan şahsi fikrim taşıması daha kolay ve daha hafif olan p150em'i tercih etmendir.

Sürekli evde kullanacaksan p170em'i tercih et.

Eğer oyunları ve filmleri benim gibi ara sıra laptopu lcd'ye (106 ekran) bağlayıp kullanacaksan p150em tercih edebilirsin. Hem daha ucuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 2 Ağustos 2012; 15:05:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollonx

Farketmez, ikiside gavur ölüsü gibi ağır.

+
    quote:

Başlıkta yazdığı gibi hangisini tercih etmeliyim?

Walla ben 170em aldım onu tavsiye etcem neyse performans demeyelim de donanım olarak aynı zaten işte ekran geniş olacagı için 17 likdaha iyi tabi daha saglam gözüküyor yapı olraka

Neyse 1. ekran keyfi çkalitesi güzel olur
    2. 170emin tasarımına %2 de olsa katkı yapmışlar klavye nin ön kısmı güzel fırcalanmıs aliminyum ayrıcagenel olarak ta 170em daha havalı duruyor :D
    3. 170em 2 HDD destekliyor SSD için güzel bir yuva :D

benim de tasınabiilirliğe ihtiyacım var üniversitedeyim ama yinede17 aldım

• ben p150em diye yola çıkmıştım ama kasasının kauçuk olması çift hdd desteğinin olmaması ve ışıklı klavye olmaması (benim için çok önemli) p170eme kaydırdı beni pişmanda değilim geniş ekranda oyun oynamanın tadıda bi başka olur bence :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttman

ben p150em diye yola çıkmıştım ama kasasının kauçuk olması çift hdd desteğinin olmaması ve ışıklı klavye olmaması (benim için çok önemli) p170eme kaydırdı beni pişmanda değilim geniş ekranda oyun oynamanın tadıda bi başka olur bence :D

Doğru ama
    1.nokta yanlıs: her ikisinde de ışıklı klvye var
  • quote:

Orijinalden alıntı: kb001

quote:

ben p150em diye yola çıkmıştım ama kasasının kauçuk olması çift hdd desteğinin olmaması ve ışıklı klavye olmaması (benim için çok önemli) p170eme kaydırdı beni pişmanda değilim geniş ekranda oyun oynamanın tadıda bi başka olur bence :D

Doğru ama

farkettim yanlışım varmış ama olsun yinede p170em i tercih ederdim ikiside ağır taşıması zor zaten almışken büyüğünü aldık işte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP mi MONSTER mi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim zaten benimde kafamda 17 inçlik olan var.zaten 2hdd olayı güzel,kanımca soğutmasıda biraz daha iyidir.ramazan indiriminden yararlanıp 17 ağustosta almayı düşünüyorum.
  • quote:

sende bendensin
  • quote:

Orijinalden alıntı: faxcon94

teşekkür ederim zaten benimde kafamda 17 inçlik olan var.zaten 2hdd olayı güzel,kanımca soğutmasıda biraz daha iyidir.ramazan indiriminden yararlanıp 17 ağustosta almayı düşünüyorum.

sogutma sıstemlerı aynıdır . hatta p150emde en azından 1 tane HDD az olacagı ıcın daha serın kalacaktır :D
  • quote:

quote:

quote:

Doğru ama

farkettim yanlışım varmış ama olsun yinede p170em i tercih ederdim ikiside ağır taşıması zor zaten almışken büyüğünü aldık işte

Yalniz 170em 3.9 kg iken 150em 3.1 kg..

Arada cok ciddi fark var. Yani 2 si de agir degil 170em agir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başta P150EM siparişi verdim fakat İstanbul'a gidip yakından görünce farkını ödeyip Q61MS-17622 aldım. Kauçuk kasa biraz dandik görünüyor. P170EM diğerine göre biraz daha imanlı ama ışıklı diye böbürlendiğimiz klavye bana basit geldi. Çift fandan feragat edip siparişi değiştirdim.
  • Boburlenmek nasil bir kelime ya :)

Bana gore de msi kasa cok kaba ve tasarimi kotu ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Joey

Başta P150EM siparişi verdim fakat İstanbul'a gidip yakından görünce farkını ödeyip Q61MS-17622 aldım. Kauçuk kasa biraz dandik görünüyor. P170EM diğerine göre biraz daha imanlı ama ışıklı diye böbürlendiğimiz klavye bana basit geldi. Çift fandan feragat edip siparişi değiştirdim.

klavyede sol elin, parmakların yandıgı zaman çift fanı arayacaksın ayrıca 170EMe laf söyletmem :D

Tamam MSI kasa biraz dha görsel iyi ama önemli olan iç güzellik milyarlarca giriş var 17em de daha neler neler .. :D

• quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

Boburlenmek nasil bir kelime ya :)

Bana gore de msi kasa cok kaba ve tasarimi kotu ;)

+1
  • quote:

quote:

Başta P150EM siparişi verdim fakat İstanbul'a gidip yakından görünce farkını ödeyip Q61MS-17622 aldım. Kauçuk kasa biraz dandik görünüyor. P170EM diğerine göre biraz daha imanlı ama ışıklı diye böbürlendiğimiz klavye bana basit geldi. Çift fandan feragat edip siparişi değiştirdim.

klavyede sol elin, parmakların yandıgı zaman çift fanı arayacaksın ayrıca 170EMe laf söyletmem :D

Tamam MSI kasa biraz dha görsel iyi ama önemli olan iç güzellik milyarlarca giriş var 17em de daha neler neler .. :D

Benim hoşuma gitmeyen yanlar
    1) Kasa kalitesi
    2) Klavyenin plastiği

Soğutma konusunda belki haklı olabilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla 170EM'lerin ısgaraları daha ufak. Elimin yanacağını düşünmüyorum. Aşağıdaki incelemede gayet serin olduğu aşikar.

http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GT70-Notebook.74077.0.html

• 170emin kasasi bariz daha saglam ayrica klavyede dendigi gibi uyduruk degil gerci bu is begeni meselesi her ihtimalde son soz alacak kisiye kalmis dostum

• quote:

quote:

quote:

1) Kasa kalitesi
    2) Klavyenin plastiği

Soğutma konusunda belki haklı olabilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla 170EM'lerin ısgaraları daha ufak. Elimin yanacağını düşünmüyorum. Aşağıdaki incelemede gayet serin olduğu aşikar.

Verdiğiniz linkteki kasa sizin sipariş verdiğinizle aynı mı? Bunda ışıklı klavye, ışıklı touchpad filan var ?

• Yanlis link vermis gt70turkiyede yok suan

• quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

quote:

quote:

quote:

1) Kasa kalitesi
    2) Klavyenin plastiği

Verdiğiniz linkteki kasa sizin sipariş verdiğinizle aynı mı? Bunda ışıklı klavye, ışıklı touchpad filan var ?

Yanlış link vermedim, doğru link verdim. Q61MS-17622'nin kasası MSI GT70 ile aynı kasadır. Kasada MSI'a özel bazı farklılıklar vardır. Bunlar ışıklı klavye(80$), farklı touch pad, farklı ses sistemi ve dokunmatik paneldeki çıtanın farklılığıdır. Ayrıca yazılımsal farklılıklar yüzünden MSI 5-6bin liradan satılıyor, Monster ise 2bin lira. Oda sıcaklığı 23 derecedeyken 51 derece sıcaklığı WASD tuşlarının olduğu bölümde 35 derece olarak ölçüyorsunuz. Bazı arkadaşlar GTX 670M(40nm) seçmişler. Kepler mimarisi daha az enerji harcayan, daha az ısınan 28nm üretim teknolojisiyle üretilmiştir. Size verdiğim linki açıklamak için vaktim yoktu. Anlaşılan son kısmına bakmamışsınız.

''The economy version of the underlying MS-1762 barebone, offered by Medion and One among others (see M73-2N), seems more attractive to us if you can live with the chintzy case.''

Buyrun ısı karşılaştırmasına kendiniz bakın. MSI tek fanla çift yönlü büyük ızgaralarıyla rahatlıkla soğutuyor kendini(Yarım saat crysis oynadım).
    MSI kasa= http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GT70-Notebook.74077.0.html
    Clevo kasa=http://www.notebookcheck.net/Review-Clevo-P170EM-Notebook.73442.0.html

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.