Şimdi Ara

Monster Notebook Donmalar ve Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar, bir buçuk yıl önce işim gereği tasarım ve animasyon için Abra A7 v11.3 model Monster notebook aldım. Çevremdeki arkadaşlarımın tavsiyesi ile birkaç yıl gidecek cihaz aldığımı düşündüm. Fakat kullandıkça birkaç sorunla karşılaştım. Kısaca bahsetmek gerekirse.


    1. bilgisayar çalışırken sık sık ekran gidiyor. Ekran yatay çubuklarla bir renk cümbüşü halinde bozuluyor ve sonra 2 saniye içerisinde kapkara oluyor. Bu olayın başıma gelmesi her günde 3-4 defaya kadar karşıma çıkıyor. Kısayol tuşuyla ekranı 2. monitöre getirip, tekrar bilgisayar ekranına geri getirdiğimde kullanmaya devam ediyorum. Veya laptop kapağını kapatıp açtığımda hiçbir şey olmamış gibi programlarımı kullanmaya devam ediyorum. Bu durum bilgisayarı ilk almamdan 2-3 ay sonra başıma geldi ve yaklaşık 12 aydır devam ediyor.


    2. gün içinde bilgisayar 3-4 kez donuyor. Donma başladığında önce temel işlevleri yapmaya devam edebiliyorum dosyayı kaybetmemek için kaydedebiliyorum ama birazdan donacağını da biliyorum. Alt Tab'la uygulamalar arasında geçiş yapıyorum ama geçiş yaptığım uygulamada işlev yapamıyorum. Müzik varsa arkada çalmaya devam ediyor. Fareyi hareket ettirip düğmelerin üzerine getirebiliyorum, üzerine gelme görsel efektini görüyorum ama tıkladığım yer çalışmıyor. Biraz sonra arkadaki müzikte fare de tam olarak donmuş oluyor.


    3. renderlarda RAM kullanımı yüzde 90'lara çıktığında ekran bir anlığına kararıp Windows'un transparan özelliği kapanıyor ve renderım yarıda kesiliyor. Daha önce de bilgisayarlarımda RAM'in tamamının kullandıldığı olmuştu ama asla yarıda kesilme yapmamıştı.


    4. yeni bir sorun şarjım %60'dan sonra dolmuyor.


    Daha önce iki kez servisine verdim birinde temizlik ve bakımını yapalım geçmezse servise veririz dediler ve sorunlar geçmedi. İkincisinde ise anakartı değiştirdiklerini söylediler ama yine sorun geçmedi. İşlerimin yoğunluğundan ve yedek bilgisayarım olmamasından tekrar tekrar servise veremedim.


    Bilgisayarımın garanti süresine az bir süre kaldığı için işlerime ara verip bir kere daha servisine vermek istiyorum ama sorun tespitinde başarılı olduklarını düşünmediğim için sorunun kaynağını teknik servise kendim belirtmek istiyorum. Tüm bu hatalar nereden kaynaklanıyor olabilir. Markayı da çok fazla kötülemiş gibi olacağım ama Monster almayı düşünüp vazgeçecek arkadaşlar varsa not olarak çevremdeki 6 kişi Monster notebook kullanıyor ve hiçbir sorun yaşamadığını söylüyorlar. Bu durum benim şansızlığım olabilir.

    Yazıyı uzun tuttuğum için kusura bakmayın cevaplarınızı bekliyorum.








  • Bence; Moonster pişmanlıktır. Casper ile farkı yoktur gözümde.

  • yakın arkadaşım monster laptop aldı 2. haftasında işlemci oyunlarda 100 dereceyi gördü sonra müşteri hizmetlerini aradı adam uzaktan bağlanıp çözdüm demiş ondan sonra oyuna giriyor fps te yarı yarıya düşme var sonra direkt kendisi götürüyor böyle böyle yaptınız laptop iyice öldü diye adamlar bakım yapıp çözdük diyip geri veriyor yine çözülmemişti sonra 2-3 sefer daha aradık format dediler bizde format attık yine aynı değişen pek bir şey yok monster parayı görünce iyice bozuldu eskiden bu kadar kötü değildi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.