Şimdi Ara

Monster Notebook Batarya/ Pil Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Monster T7 v2.6 kullanmaktayım. Aklıma bir kaç soru takıldı burada paylaşayım dedim . Öncelikle ben laptopu fişe takılı iken kullanıyorum sürekli, pilde takılı tabi :) Lakin internette bu durumun pile zarar vereceğini ve fişe takılı kullanılacak ise pilin çıkarılması gerektiği söylenmiş. Kısacası her iki durumu da savunan kullanıcılar var. Diğer bir konu ise adaptörü takarken ki sıralama. Yani kabloyu önce laptopa sonra prize mi takacağız yoksa tam tersi bir işlem mi uygulayacağız. Ürünün kullanım klavuzunda şöyle yazıyor, "adaptörün Dc fişini dizüstü bilgisayarınıza, güç kablosunu erkek ucunu da elektirik prizine takın." diyor.
    Teknik servisi arayıp sorduğumda sıralamanın bir öneminin olmadığını, Monster bir performans bilgisayarı olduğu için de sürekli olarak fişe takılı olarak kullanmanızı tavsiye ederiz dediler.
    Durum böyle arkadaşlar, internette bir çok bilgi olduğundan dolayı konuyu buraya açayım dedim.
    Konuya hakim olan arkadaşlar yorum yaparsa mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

• Batarya daima takılı olsun. Haftada 2-3 kere doldur boşalt yap fakat %10 altına inme. Doldur boşaltları 1 kere tam yap örnek %10 %15 gibi indir 1-2 kere yarım boşalt %40 %60.
  • hocam %100 tam dolu olana kadar şarj edin, şarjdan çıkartın, %98 e kadar inince tekrar şarja takın ve sağ alttaki pil simgesinde %98 dolmuyor yazısını göreceksiniz. bu yazı pc nin artık pil gücünü bırakıp adaptör gücüyle çalıştığını gösterir.
    benim cihazda pil gömülü olduğu için uzun süre oyun oynayacağım zamanlar bu şekilde yapıyorum.
    monstermüsterihizmetleri de bunun doğru bir yöntem olduğunun onayını verecekse eğer bu şekilde kullanalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yegemen -- 9 Temmuz 2015; 18:24:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yegemen

hocam %100 tam dolu olana kadar şarj edin, şarjdan çıkartın, %98 e kadar inince tekrar şarja takın ve sağ alttaki pil simgesinde %98 dolmuyor yazısını göreceksiniz. bu yazı pc nin artık pil gücünü bırakıp adaptör gücüyle çalıştığını gösterir.
    benim cihazda pil gömülü olduğu için uzun süre oyun oynayacağım zamanlar bu şekilde yapıyorum.
    monstermüsterihizmetleri de bunun doğru bir yöntem olduğunun onayını verecekse eğer bu şekilde kullanalım..

Anladım hocam. Pilin devreden çıkıp da adaptörün devreye girmesi için illa sizin dediğiniz yolu mu izleyeceğiz ?
    " - Batarya 100% dolduğu zaman direk elektriğe geçer batarya ile hiç bir alakası kalmaz, üzerinden akım sağlanmaz." diye bir söylenti var, ne kadar doğru acaba ?

• o da olabilir evet şu şekilde anlayabilirsiniz, batterycare diye program var onu açıp detaylı bilgi kısmına gelince şarj/deşarj hızı yazıyor, adaptöre takılı değilken eksili değerler gösterir, adoptöre takılıyken artılı değerler gösterir. adaptöre takılı şarj olmadığı zaman 0 W yazar. ben yukarda anlattığım yöntemi yaptığımda 0 W yazıyor. %100 dolu olduğu zaman denemedim hiç.
  • Tamam teşekkür ederim. Deneyip sonucu burada paylaşırım bende..
  • SouLchaSe S kullanıcısına yanıt
    Hayır %98 uyarı vermesinin nedeni bu değil arkadaş yanlış biliyor batarya tam dolduğunda gücü keser %98 seviyesine indirdiğinizde değil %98 uyarısını vermeinin nedeni pilin kendini korumaya alması durumudur %95 altına şarjı düşürdüğünüzde yeniden şarj olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Laptop Pil Sorunu %80
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.