Şimdi Ara

|| MONSTER® || MS-16F11 (HD5870) || MS-16F12 (GTX 460M) || KULLANICILARI DERNEĞİ || (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.094
Cevap
7
Favori
60.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de Therecruit arkadasımıza katılıp bu konudaki endişemi dile getirmek istiyorum.. gerçekten kimse bize es işlemci istermisiniz istemezmisiniz diye birşey sormadı.. ben alırken minimum konfigurasyondaki laptobunuza 2545 tl para verdim. kusura bakmayın ama bu para herkes için okadarda az sayılabilecek bir miktar değil. işlemci ile sıkıntısı olan garantiye göndersin diyorsunuz ama 2 yıl sonra es işlemciye birşey oldugunda cihazımız garanti dışında işlm görecek ve ben okadar para vermiş olmama ragmen tekrar para ödeyip işlemci onarımı yaptırmak istemiyorum.belkide oem işlemci 4 -5 sene sorunsuz götürecek ve aldıgı parayı tamamiyle hak etmiş olacakdı.. insan takmamaya çalısıyo ama herkesin bi dünyası kurdugu hayalleri var.ne zorluklarla bu pcye sahip olmuş arkadaşlar var.millet nekadar büyük bi hevesle sizin bu marka laptpbunuza ilgi gösterdi.eski konudan biliyorum yaklaşk 60 sayfalık bir konu ve tüm mesajları eksiksiz okumuş biri olarak söyluyorum.ve bizim şuan içimizde hep bi sıkıntı var..

ayrıca birşeydaha sormak istyorum. laptobu aldığımdan beri merak ettiğim bir özelliği var (aşağıdaki resimde) ve bunu hiç kullanamadım.. bu konudada bi yardım etmenız mumkunmu.

|| MONSTER® || MS-16F11 (HD5870) || MS-16F12 (GTX 460M) || KULLANICILARI DERNEĞİ ||

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRibLy* -- 24 Kasım 2011; 10:16:31 >

• @ilhan bey
    Buradaki yorumlarin ve elestirilerin buyuk cogunluguna katiliyorum. Benim ozetlemek istedigim de su ki; bilgisayara o kadar para verdik guzel sistemler aldik, eminim buyuk cogunlugumuz bunlardan oldukca memnun. Hatta benim gozle gorulur bir sikayetim yok ama inaniyor ve biliyorum ki aldigimiz bilesenlerin hakkini veremiyor, bize daha iyi oldugu soylenen parcalar daha kotu bir performans veriyor.

Ben baya merakliyimdir ve bilgisayara surekli testler yaparim, hatta oyle ki bosa ciktikca yaparim ve bunlari piyasa ile karsilastiririm. Bende 820QM var ve her sekilde emsallerinin altinda kaliyor performans degerleri, "turbo" acik veya kapali olmasi farketmiyor. Ki bu da benim canimi sıkıyor. Bu ES islemci olayini farkeden benim, belki de bana sovuyorsunuzdur nerden farkettin diye. Ama ben daha oneki laptopumda falan islemci degistirmek istemistim ve degistirmistim de o zaman cok arastirdim ES islemciler uygundu ve onlarin hakkinda cok sey okudum. Fiyatlari cok uygun bir sekilde satiliyordu ama okuduklarimdan tatmin olmadim ve OEM bulup almistim.

Ben demiyorum ki su an islemcimde sorun var boyle sey mi olur vs.. Ama PC yi alirken bilgilendirme yapilmadi ben bir test sirasinda farkettim ve kadikoy'u aradim. Kiminle konustugumu hatirlamiyorum ama ismim alindi ki zaten kayitlarda var telefonunuz vs. Biz bu konuda detayli bilgi alip geri donelim denildi ama donulmedi. Kizmadim bu konuda dediginiz gibi yogunluk vardir olur insanlik hali. Arastirmaya devam ettim ve ES OEM arasindaki farklar giderek gozume carpmaya basladi. Bana gore aralarinda ES daha hizli gibi gosterseniz de OEM urunler daha seri calisiyor. Yapilan karsilastirilmali testlerle bu rahatca goruluyor cogu yerde. Kendi adima keske bilgilendirilme yapilsaydi alirken de fiyat farkini verseydim OEM alsaydim diyorum ama soyluyorsunuz ki is isten gecti.

Ekleme:
    Intel bu islemcilere destek veya garanti vermiyor. Tamam bu islemciler sizin garantiniz altinda 2 yil boyunca. Sonrasi icinde korkum yok su anda sorunsuz olan islemci ilerde de sorunsuzdur. Calistiktan sonra kolay kolay bozulmazlar. Ancak su da var ki Intel destek vermedigi icin Intel'in yayinladigi herhangi bir uygulamayi kullanamiyoruz biz cunku destek yok. Sonucta guncellemeler yapildiginda sistem genelde daha stabil ve hizli calismaya baslayacaktir. Biz Monster sahipleri su anda herhangi bir Intel islemci guncellemesi veya Turbo Boost Driver Guncellemesi gibi bir sey yapamiyoruz. Yani bu konudaki gelisme, gelistirmelerin gerisinde kaliyoruz ve ben bu konudan rahatsizim isin asli.

Ekleme 2:
    ekran karti bakir borusu eksikligini ilk aldigim gun (mart ayinda) farketmistim ancak takilmamistim hala da o kadar takilmiyorum ama eger o bakir borunun eklenmesi gibi bir durum varsa ben de talibim. Ayrica kullanilan termal macunlar 6 ay gibi surede kurumus ve cok ozensiz surulmustu. Belki bana oyle denk geldi acele vardi, yine sorun yapacagim birsey degil.
    Bu PC islerinden oldukca anlarim ben donanimsal olarak ozellikle. Olusmus ya da olusan sorunları hic dert etmem ki kaldi ki sizden kaynakli bir sorun olmus olsa bile kendi imkanlarimla bunu duzeltirim basinizi agritmamak icin (macun yeniliyoruz dediniz ama hic size getirip ugrastirmak istemedigim icin kendim hallettim sorunsuz bir sekilde misal olarak).

Firmaniz adina ben yine de memnunum ki ben tavsiye ile almistim daha sonra 2-3 kisiye daha aldirdim Monster urunu. Hala da oneririm cevreme. Ancak bilgilendirme konusunda bizden birseylerin saklanmasi (belki de onemsiz goruldu bu bilginin verilmesi), cok uzdu beni. Keske daha fazla dikkat etseymisim dedim yani bunlarla karsilastigimda.

Edit: Bazi imlalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdorado -- 24 Kasım 2011; 15:43:42 >

• Arkadaşlarıma bende aynen katılıyorum. Bu ES işlemci olayı çıktıktan sonra yeni ürünlerinizde ES ve OEM işlemci şeklinde konfigürasyonlara bilgi koyuldu sitenizde, biz alırken öyle birşey yoktu. Hatta yeni ürünlerinizde OEM işlemcilerin fiyatları ES'lere göre de ucuzdu, biz alırken öyle bir seçim olsa idi, ben kesinlike OEM alırdım. Ve şimdi OEM bir işlemci istiyorum bende arkadaşlarım gibi. Hatta elinizdeki sağlam ve sorunsuz 2. el OEM işlemcilere dahi razıyım ben. Zaten MSI GX660'ın sayfasındaki driver bölümünde "Intel Turbo Boost" çalışmamıştı hatta yüklenirken hata mesajı vermiş yüklenememişti. ES işlemci konusu çıkınca dank ettik. Intel'in sitesinden Intel® Processor Identification Utility programı ile de test etmiştik. Hatta yine Intelin sitesinde yer alan Intel® Turbo Boost Technology Monitor masaüstü aracında da i7 logosu ve modelinin çıkmamasının sebenide böylece anlamıştık.

Biz alırken böyle bir bilgilendirme olmadığı için bunu sorgulama hakkımızın olduğunu düşünüyoruz. Şimdi yeni ürünlerinizi alan arkadaşlarımız sorgulayamazlar çünkü makinelerini özelleştirirken orada ES ve OEM olarak seçebildiler. Ama biz de böyle birşey olmadı malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan@fokusshop.com

quote:

Orijinalden alıntı: TheRecruit

arkadaşlar şunu söyleyim ben. özgür beye o zaman sormuştuk firmayla irtibata geçilecek demişti falan bunlar hikaye.bende çok şey sormuştum.mesela gtx560m bizimkine uyarmı diye.6970 uyarmı diye?istanbulda yüzyüze kadir beye sordum. müşteri temsilcimde oymuş güya bana 2 gün sonra arayıp söylerim dedi.bende çıktım gittim.malum batmanda oturuyorum.yoksa hergün rahatsız ederdim onları.o gün bu gündür ne arayan var ne soran.

2-hatırlarsanız facebook sayfasında bi röportaj yayınlamışlardı veya donanımhaber sitesinde.tam hatırlamıyorum.ordaki videoda bi abimiz çıktı güzel güzel anlattı.yok sadece laptop satmıyoruz.işlemci ekran kartı vs upgrade ini uygun fiyata yapıyoruz vs. ilk paragrafta dediğim gibi ekran kartı upgrade de ne arayan var ne soran var.

şimdi 2. başımdan geçen olayı söyleyim.
    işlemciyi 940xm ile değiştireyim dedim.500tl yide gözden çıkardım.aradım KADİR beyi.dedim değiştirmek istiyorum.aldığım cevap.
    heyecanlı bi şekilde kadir bey beni aradı.
    -gözünüz aydın 920xm yi temin edebiliyoruz.
    -iyi dedim o olsun bari. eee fiyat? -
    -sizde 840qm yi alırız.
    -eee..
    -920xm yi takarız
    -eeee
    -üstüne de 1000 tl alırız.
    -yuh dedim allah kimseyi size muhtaç etmesin.
    hani videoda güzel güzel cümlerle konuşup yok şu yatırımı yaptık yok bu yatırımı yaptık diyen adam??? uygun fiyata upgrade yapıyoruz diyen adam???
    bumudur yani
    ebay da 940xm ES yi 390$ a satıyolar.lanet olsunki amerikada yaşayan arkadaş türkiyeye dönüş yaptı.lanet olsunki ülkemizdeki gümrük problemlerine...
    peki ebayda 940xm normal olan ne kadar??? 1000 dolar.Es daha iyiyse neden 2.5 katı pahalı merak ediyorum...

3-Es olayına gelince.güzel adam kandırıyolarmış.beni bile inandırdılar.nerdeyse ES daha iyi diye bangır bangır bağıracaktım.
    asus G73 te 720QM Es değil 3.66ghz ye kadar çıkıyo.şimdi aynı işlemcisi olan monster sahipleri 2.8 i 3.2 bile yapamazsınız. nedenide nedir biliomusunuz? es olması.ekran kartını yabancı forumlarda 960-1150 ye çıkrıyolar ama biz yapamayız. nedeni nedir biliyomusunuz? maliyet için çalınmış ufacık bi bakır ısı borusu.

peki bunları neden anlatıyorum?
    monster dan soğuyun diyemi???
    HAYIR hala iddia ediyorum türkiyedeki en kaliteli laptop servisi monster da.bide bu saçmalıkları olmasa daha iyi olur.
    ayrıca kadir bey i de ayrıca kınıyorum.monster a yakışmıyo o adam. batmandan kalktım izine giderken (kırşehire) yolu 1500km uzatıp arabayla istanbula fokusa gittim.kadirbey pc ekranından başını kaldırıp yüzüme bile bakmadı.neden? o satıcı.sattı işi bitti. ama teknik servisteki ömür bey-burak bey.onların hakkını yiyemem.biraz daha kalda sohbet edelim diye nerdeyse yalvaracaklardı.zaten monsteri monster yapanda teknik servisteki bu isimler.
    bunları yazdım çünkü bi zamanlar böyle demişlerdi falan demeyin diye.

Sn. TheRecruit ve Değerli Arkadaşlar;

Tüm sorularınıza ve sorunlarınıza tek tek yanıt vermeya çalıştım. Yorumu ve değerlendirmeyi sizlere bırakıyorum.

1.) MONSTER® MS-16F11 ve MS-16F12 modellerinde maalesef ekran kartlarının GTX560M veya 6970M gibi ekran kartlarına yükseltilebilmesi mümkün değildir. Bu işlem fiziksel olarak mümkün olmakla birlikte notebook kasası üreticisi olan MSI firması bu konuda bir upgrade çözümünü maalesef desteklememekte ve BIOS desteği vermemektedir.

2.) DONANIM HABER' de 17 Mayıs 2010 tarihinde yayınlanan röportajımızın linkini aşağıya tekrar ekledim. Hatta sizin mesajınızda yazdıklarınızı okuduktan sonra ilgili bölümleri ve söylediğimiz her şeyi tekrar tüm detayı ile izledim. Sizden de 06:00 - 17:10 dakikaları arasında yer alan UPGRADE uygulamaları ile ilgili tüm detayları içeren açıklamalarımızı tekrar izlemenizi rica ediyorum. Röportajımın hiç bir yerinde işlemci, ekran kartı upgrade işlemlerini uygun fiyata yapıyoruz gibi bir ifadem veya yaklaşımım yok, olamaz da zaten. Notebook tarafında bu upgrade işleminin fiyat bağımsız olarak yapılabilmesi bile dönem dönem ciddi sorunlar teşkil ederken burda bizim uygun fiyata upgrade yapıyoruz diyoruz dememiz inanın mümkün değil. Söylediklerimin tamamı bu konuda henüz uygun bir zeminin oluşmadığı, sorunların veya sıkıntıların olduğu, çözmek için gayret ettiğimiz, üretici desteği alamadığımız gibi başlıkları içeriyor. Röportajı tekrar izlemenizi önemle rica ediyorum.

http://www.donanimhaber.com/notebook/videolari/monster-dizustuler-hakkinda-her-sey!.htm

İşlemcinizin 940XM işlemci ile değişimi için 500 TL' yi gözden çıkararak Kadir Bey' i aradığınızı belirtmişsiniz mesajınızda. Şunu samimiyetle merak ediyorum, 500 TL bugünkü kurlarla yaklaşık olarak 270 $ ve daha düşük kur seviyesini baz alırsak 300 $ mertebesinde bir rakam yapıyor. Talep ettiğiniz işlemcinin Intel' in sayfasında duyurduğu fiyat 1096 $ + KDV mertebesinde. Bizim de size önerdiğimiz alternatif model olan 920XM ise 1054 $ + KDV mertebesinde satılan bir ürün. Intel' in bu 2 işlemci modeline ait sayfasının linki aşağıdadır.

http://ark.intel.com/products/series/46524

Sizin kullandığınız işlemci modeli olan 840QM içinde Intel' in önerdiği fiyat 568 $ + KDV mertebesindedir. Bu ürüne ait sayfanın linkini de aşağıya ekledim.

http://ark.intel.com/products/43125/Intel-Core-i7-840QM-Processor-(8M-Cache-1_86-GHz)

Şimdi önerdiğimiz 920XM ile sizde bulunan 840QM arasında Intel' in sayfasındaki fiyatları baz alırsak 1054 $ - 568 $ = 486 $ + KDV fark var. Bu fark tutarınında bugünkü kurlarla karşılığı 1060 TL KDV Dahil yapıyor. Ayrıca bu hesap upgrade işlemini sanki ürünü ilk satın aldığınız dönemde özelleştirerek yapıyormuşsunuz gibi yapılmış bir hesap. Siz sonuçta upgrade işlemi sırasında yeni bir işlemci almış olacaksınız. Sizden geri alacağımız 2. el konumundaki 840QM işlemciyi bizden hangi fiyata alırsınız ? 940XM upgrade' i için 500 TL gibi bir bütçe ayırdıysanız bu işlemci için 200 TL' yi geçmeyecek bir bütçe ayırırsınız en fazla diye düşünüyorum.

İşin diğer boyutu da sizden aldığımız 2.el konumunda olacak, şu an satışta olmayan bir modele ait 840QM işlemciyi herhangi bir upgrade talebi yokken nasıl ve hangi fiyattan değerlendireceğiz ? Forum aracılığı ile soruyorum 840QM işlemciye ürününü upgrade etmek isteyen var mı ? Varsa 2. el 840QM işlemciyi hangi fiyata almayı düşünürsünüz ? Gelen fiyatları oturup birlikte değerlendirsek fiyatımızın çok makul olduğunu açıklıkla göreceğinizi düşünüyorum.

Bugün güncel olarak sattığımız modellerde yaklaşık olarak sizin işlemci modelinize karşılık olarak gelen 2820QM ( ES ) ile 2920XM ( ES ) arasında ürünü ilk olarak satın alırken bile 1221 TL + KDV fark bulunmaktadır. 1000 TL sadece bir işlemci upgrade tutarı olarak bakıldığında oldukça yüksek bir bedeldir, haklısınız. Ancak satış fiyatı Intel tarafından KDV Dahil 2300 TL mertebesinde belirlenmişl olan EXTREME bir işlemci için inanın çok uygun bir bedeldir. Kaldı ki 840QM ve 920XM işlemci tarafında maliyetlerde bir değişiklik veya fiyat düşüşü bulunmamaktadır.

eBAY' dan ES veya OEM işlemci tabiki getirtebilir ve ürününüz üzerinde uygulayabilirsiniz. Bu uygulama biliyorsunuz bizim ürünlerimizde GARANTİYİ BOZMUYOR !.. Ürünün zarar görmemesi koşulu ile istediğiniz gibi upgrade edebilirsiniz ürünü ve ürününüz garanti kapsamı altında olmaya devam edecektir. ES daha iyiyse neden 2,5 katı pahalı merak ediyorum ? demişsiniz mesajınızda. Bununla ilgili daha önce yaptığımız açıklamalardan bir paragrafı ve FACEBOOK sayfamızdaki açıklamanın tümünün linkini aşağıya tekrar ekledim.

" ES serisi işlemciler Intel' in sitesinde ve yurtdışı forumlarda belirttiği gibi mühendislik örneği olan, çarpan kilitleri açık, overclock vb. extrem uygulamalar için en uygun işlemcilerdir. Bu ürünler Intel tarafından satışa sunulan ürünler olmamakla birlikte yurtdışı veya yurtiçinden dönem dönem tedarik edilebilmektedir. Biz özellikle performans serisi modellerimizde dönem dönem bu modelleri bilinçli olarak kullanmayı tercih ediyoruz. Bizim kullanmayı tercih ettiğimiz işlemci serilerinde ( kodu ne olursa olsun ) herhangi bir biçimde stabilite problemi olduğu veya sorun yaşandığı vb. söylemler tamamen dayanaksız söylemlerdir arkadaşlar. Kaldı ki ürünlerimizde ister OEM işlemci kullanmış olalım ister ES kodlu işlemci kullanmış olalım 2 YIL tüm bileşenleri için garanti veriyoruz biliyorsunuz. "

http://www.facebook.com/pages/MONSTER-Notebook/58672078765#!/note.php?note_id=10150250283468766

Buradaki açıklamamızda da görebileceğiniz gibi biz ES işlemcilerin OVERCLOCK ve EXTREME uygulamalar için en uygun ürünler olduğunu, bu ürünlerin Intel tarafından satışa sunulan ürünler olmadığını ancak bizim bilinçli olarak getirerek 2 yıl garanti verdiğimiz ürünler olduğunu açıkca ifade ediyoruz. Bu klasmanda talebin çok sınırlı düzeyde olduğunu ve INTEL' in Türkiye distribütorlerinin bile EXTREME işlemcileri özel siparişle getirdiklerini, stoklarında bu işlemcileri tutmadıklarını özellikle belirtmek istiyorum. Minumum sipariş adedi 5 olan bu işlemcilerde düşünün INTEL dağıtıcıları ürünleri stoklarında ( satılmaz düşüncesiyle ) tutmaya çekiniyorlar !!! Bizde bu seviyedeki ürünleri getirtip stoğumuzda bulunduruyor ve en küçük bir sorunla karşılaştığınızda yeni işlemci ile ürününüzü en kısa sürede değiştiriyoruz. Burada fiyatı etkileyen en önemli faktör garanti uygulamaları arkadaşlar. Buradan tekrar soruyorum herhangi bir MONSTER Notebook modeli ile ilgili işlemcisinde sorun yaşayan ve sorunu en kısa zamanda çözülmeyen kimse var mı ? Yine de söylediğim ( sizin de mesajınızda belirttiğiniz ) gibi ebay' da satılan ürünlere güveniyor ve herhangi bir zamanda garanti sorunu ile karşılaşmayacağınızı düşünüyorsanız satın alabilir ve ürününüz üzerinde upgrade amaçlı kullanabilirsiniz.

3.) ES işlemciler konusunda detaylı olarak açıklamalarımı yukarıdaki paragraflarda yaptım. Ancak " güzel adam kandırıyorlarmış " ifadesinin oldukça uygunsuz olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. İşlemciniz veya ürününüz ile ilgili sorununuz varsa detaylı olarak sorununuzu belirterek lütfen Aras Kargo ile karşı ödemeli olarak ürününüzü servisimize göndermenizi rica ediyorum.

Ekran kartı ile ilgili " maliyet için çalınmış ufacık bi bakır ısı borusu " ifadesini kesinlikle kabul etmiyor asla böyle bir yaklaşımda olmadığımızı bilmenizi istiyorum. MS-16F11 ve MS-16F2 barebone kasaları biliyorsunuz MSI firmasından getirtmiştik. MSI firmasından ilk gelen numune ürün GTX460M ekran kartlı ve ek bakır ısı borusu ile gelmişti. Asıl siparişimizle birlikte gelen ATI 5870 ekran kartlı ürünlerin bu ısı borusunu içermediğini ancak GTX460M ekran kartlı modellerde bu ısı borusunun yer aldığını tespit ettik. MSI firması ile bu konu ilgili yaptığımız yazışmada sadece GTX460M ekran kartlı modellerde bu ısı borusunun daha fazla ısınma nedeni ile kullanıldığını ATI 5870 ekran kartlı modellerde bu ısı borusunun yer almadığını bize iletti. Şimdi durum açıkca böyleyken " maliyet için çalınmış ufacık bi bakır ısı borusu " suçlamanızın saygın ve kaliteli bir iletişim açısından uygun olmadığını düşünüyorum.

Tüm eleştirilerinize rağmen servisimizle ilgili pozitif düşünceleriniz ve yorumlarınız için ayrıca teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımızın size geri dönmediğini veya iletişimle ilgili sorunlar yaşandığını belirtmişsiniz. Kadir Bey' i oldukça uzun zamandır şahsen tanıyan biri olarak " asla sattık, bitti " yaklaşımında biri olmadığını, böyle bir durum istenmeyen bir biçimde olmuşsa da muhtemelen aşırı iş yoğunluğu veya ancak o gün / o an için içinde bulunduğu kişisel bir sıkıntı nedeni ile olabileceğini belirtmek istiyorum. Ne Kadir Bey' in ne de firmamızın böyle bir yaklaşım tarzı asla olamaz arkadaşlar.

Yine de iletişim konusunda yaşadığınız bu durum için firmamız adına özür diliyorum, hiçbir biçimde kişisel olarak algılamamanızı ve kusura bakmamanızı rica ediyorum.

Selamlar,

İlhan YILMAZ
    Genel MÜDÜR

ilhan bey cevabınız için teşekkür ederim.olumlu tavırlarınız içinde.ben yaşadığım sorunlardan bi kaçını dile getirdim halada dile getirmeye devam edeceğim malesef. ama önce mehipek arakadaşımı gerçekten tebrik ediyorum harika bi insan. konuyu iyi anlamış.ve ağır olan itamlarım içinde binlerce kez özür dilerim
    şimdi tekrar eleştirilerime başlıyorum. umarım cevap verirsiniz.

1-hala es daha iyi ve extreme falan diyosunuz.oc potansiyelinden bahsediyosunuz. intel core i7 720qm ES işlemciyi 3.66 ya oc yapın haklıymışsınız diyim..ama bizim notebooklar gibi manuel fan denetimi olan laptoplarda ES OLMAYAN İŞLEMCİLER çok rahat 3.66 ya çıkıyo

2-işlemci fiyatları konusuna gelince. lütfen sizden rica ediyorum ES işlemcileri intelin sitesinde referans OEM işlemci fiatları ile değerlendirmeyin.ordaki fiyatlar OEM fiyatlardır ES değil.şimdi ben bi matematiksel hesap yapayım. i7 920XM ES 239$ o da güncel kurla 435TL hadi siz buna yol maliyeti gümrüğü falanda ekleyin 500 tl. benim işlemcini fiyatıda (ES olan) 200$
    hadi benim işemciyide size bedava vereyim. 500 tl ye kapanıyo bu iş.

3-ömür bey çok bilgili biri (iyide kas yapmış ) keşke çarpan kilidini ona bi sorup öyle yazsaydınız.çarpan kilidi açık diosunuz.sizin deyiminize göre benim 840qm yi istediğim çarpana ayarlayabiliyor olmam lazım.neden yapamıyorum acaba ???. halbuki 920xm ve 940xm yi throttle stop programı ile windows ortamında istediğiniz çarpana ayarlayabilirsiniz.fsb yi yükselterek işlemci oc si yapmak çarpan kilidi olmadığı anlamına gelmez.yanılıyorsam ilgili ilgisiz tüm arkadaşlar düzeltsin beni.

4-diyelimki hala ES olayında kendinizi haklı görüyosunuz. o zaman ben işlemcimin Es olmasını istemiyorum.ki alırken işlemcimin ES-QS olduğu hakkında bilgilendirmediniz.ki bu TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUNU Madde 4 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./4. md.) göre suçtur.

5-p150hm ve p170hm modellerinde Es olup olmadığına yer verdiniz. bizimkilerde böyle bi ibare yoktu.ben işlemcimin OEM ile değiştirilmesini istiyorum.

6-yine 3. bakır ısı borusu yukarıda verdiğim kanun maddesine aykırılık teşkil ediyor.ben bu ürünü dünyadaki bütün sitelerden takip ediyorum.bütün msi GX660 (GT660 DEĞİL) modelelrinde 3 adet bakır ısı borusu var.msi gx660 kullanıcıları derneklerinde (yabancı) resimlerinde ve sökülüp takılma videolarında 3 adet bakır ısı borusu var. üzgünüm ama sizin msi ile bu konuda irtibata önceden geçmiş oldugunuza inanmıyorum.

7-ekran kartı upgrade olayına gelince.gayet iyi bi şekilde bu modellerde 6970m ekran kartları çalışmaktadır.

http://forum.notebookreview.com/msi/568347-ati-6970m-gx660r.html
    VEhttp://www.mxm-upgrade.com/GX660.html
    burada ayrıntıları vardır.ikinci linkte bakır ısı borusu şeklide vardır.inceleyebilirsiniz.
    şimdi siz olmuyo dediniz.demekki hiç bakmamışsınız bile.size hiç yakıştıramadım. o arka kapak logo kousunu msi ile konuştugunuzada inanmıyorum artık.malesef.

AMA SABIRLI CEVAPLARINIZ İÇİN BİNLERCE KEZ TEŞEKKÜR EDİYORUM.AĞIR OLABİLECEK İTHAMLARIM İÇİNDE BİNLERCE KEZ ÖZÜR DİLİYORUM.
    BU YAZDIĞIM MADDELEREDE TEKER TEKER Bİ AÇIKLAMA YAPARSANIZ ÇOK MEMNUN OLURUM

arkadaşlar ayı mesajı tekrar kopyaladım.mesaj 3. sayfada kalmış.belki farkedilmez diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRecruit -- 24 Kasım 2011; 20:06:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehipek

Arkadaşlarıma bende aynen katılıyorum. Bu ES işlemci olayı çıktıktan sonra yeni ürünlerinizde ES ve OEM işlemci şeklinde konfigürasyonlara bilgi koyuldu sitenizde, biz alırken öyle birşey yoktu. Hatta yeni ürünlerinizde OEM işlemcilerin fiyatları ES'lere göre de ucuzdu, biz alırken öyle bir seçim olsa idi, ben kesinlike OEM alırdım. Ve şimdi OEM bir işlemci istiyorum bende arkadaşlarım gibi. Hatta elinizdeki sağlam ve sorunsuz 2. el OEM işlemcilere dahi razıyım ben. Zaten MSI GX660'ın sayfasındaki driver bölümünde "Intel Turbo Boost" çalışmamıştı hatta yüklenirken hata mesajı vermiş yüklenememişti. ES işlemci konusu çıkınca dank ettik. Intel'in sitesinden Intel® Processor Identification Utility programı ile de test etmiştik. Hatta yine Intelin sitesinde yer alan Intel® Turbo Boost Technology Monitor masaüstü aracında da i7 logosu ve modelinin çıkmamasının sebenide böylece anlamıştık.

Biz alırken böyle bir bilgilendirme olmadığı için bunu sorgulama hakkımızın olduğunu düşünüyoruz. Şimdi yeni ürünlerinizi alan arkadaşlarımız sorgulayamazlar çünkü makinelerini özelleştirirken orada ES ve OEM olarak seçebildiler. Ama biz de böyle birşey olmadı malesef.

mehipek,

Ben HM04 aldım ben alırkende şu an satılan tüm konfigürasyonlardaki tüm işlemciler ES kodlu OEM seçme şansı yine bulunmuyor. HM04'ler için ES veya OEM bir sorun teşkil eder mi bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackgiant -- 24 Kasım 2011; 16:54:21 >

• Bende P150HM06 siparişi verdim.İlhan beyin her ne kadar ES işlemcilere garanti veriyoruz demesine rağmen ben yinede OEM işlemci siparişi vermek isterdim. Müşterilere OEM ve ES işlemci tercihi kendilerine bırakılabilirdi.
    Ben gönlüm razı olmasa da mecbriyetten ES işlemci siparişi verdim.Benim siparişimde aklımda kalan soru işareti sadece bu oldu onun dışında çok süper bir bilgisayar topladım:)
  • @blackgiant sizde yine de işlemci yanında (ES) ibaresi vardı, bizde yoktu. Siz orada ES olduğunu gördünüz. Biz görmedik. Ve sonradan ES olduğunu arkadaşlarımızın dikkati ile öğrendik.

@engin45 dediğiniz doğru hangi modeldi hatırlayamıyorum o modelin satışında dediğiniz gibi seçenek mevcuttu. ES ve OEM olarak. ES işlemciler OEM işlemcilerden de pahalı idi. Ama biz dediğim gibi ES olduğu ibaresini bile görmedik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehipek

@blackgiant sizde yine de işlemci yanında (ES) ibaresi vardı, bizde yoktu. Siz orada ES olduğunu gördünüz. Biz görmedik. Ve sonradan ES olduğunu arkadaşlarımızın dikkati ile öğrendik.

@engin45 dediğiniz doğru hangi modeldi hatırlayamıyorum o modelin satışında dediğiniz gibi seçenek mevcuttu. ES ve OEM olarak. ES işlemciler OEM işlemcilerden de pahalı idi. Ama biz dediğim gibi ES olduğu ibaresini bile görmedik.

mehipek,

Sıkıntılarınızı anlıyorum haklı olduğunuzu düşünüyorum sayenizde birçok şey öğrendim teşekkür ederim kendi adıma :)
  • Bende bilgisayar aldım büyük bir ihtimalle ondada ES olacak markası monster değil belirteyim. ES olmasının sakıncası nedir yani aşırı ısınmamı olur şimdiki kullandığım bilgisayar hp ve 720qm işlemci var ve çok ısınıyor bilgisayarım sebebini bilmiyorum. ES işlemci bana sıkıntı çıkarırmı çıkarsada ne gibi sıkıntı çıkarır. Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: prinko06

Bende bilgisayar aldım büyük bir ihtimalle ondada ES olacak markası monster değil belirteyim. ES olmasının sakıncası nedir yani aşırı ısınmamı olur şimdiki kullandığım bilgisayar hp ve 720qm işlemci var ve çok ısınıyor bilgisayarım sebebini bilmiyorum. ES işlemci bana sıkıntı çıkarırmı çıkarsada ne gibi sıkıntı çıkarır. Teşekkürler...

alacağın bilgisayarı söylersen daha ayrıntılı cevap verebilirim.ama alacağın bilgisayar asus-msi-lenovo-hp gibi bilindik markalarsa işlemcisi ES değildir.Bu gibi firmalar ES işlemci kullanmazlar.
  • MSI GE620DX
  • quote:

quote:

Bende bilgisayar aldım büyük bir ihtimalle ondada ES olacak markası monster değil belirteyim. ES olmasının sakıncası nedir yani aşırı ısınmamı olur şimdiki kullandığım bilgisayar hp ve 720qm işlemci var ve çok ısınıyor bilgisayarım sebebini bilmiyorum. ES işlemci bana sıkıntı çıkarırmı çıkarsada ne gibi sıkıntı çıkarır. Teşekkürler...

alacağın bilgisayarı söylersen daha ayrıntılı cevap verebilirim.ama alacağın bilgisayar asus-msi-lenovo-hp gibi bilindik markalarsa işlemcisi ES değildir.Bu gibi firmalar ES işlemci kullanmazlar.

TheRecurit,
    Bilgilerinize dayanarak birşey sormak isterim. Ben 2760Qm'li bir HM04 siparişi verdim.OC yapmayı pek düşünmüyorum.Bana ne gibi zararı yada yararı olabilir. Bilgi verebilirmisiniz ?

• quote:

MSI GE620DX

güzel makine.hayırlı olsun. bu laptoptaki işlemci olan 2670qm OEM dir. ES değil.için rahat olsun.işlemcin 2630 veya 2670qm olması lazım.620DX işlemcisinden bi görüntü sana.

/>
  • @TheRecruit

haci sen bu carpan kilidi ile hangi program ile oynadin? Bios ile oynamadigini dusunuyorum tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackgiant

quote:

quote:

TheRecurit,
    Bilgilerinize dayanarak birşey sormak isterim. Ben 2760Qm'li bir HM04 siparişi verdim.OC yapmayı pek düşünmüyorum.Bana ne gibi zararı yada yararı olabilir. Bilgi verebilirmisiniz ?

pc de oyun oynayıpta oc yapmayanı görmedim ben.şimdi işlemcin çok iyi.ama ilerde yetersiz kalıp upgrade yapmak istersen ve bunun için 1000 TL isterlerse mecbur oc yapcaksın zengin değilsen.
    genede yapmam diyorsan şunu herkes söyledi şimdiye kadar intelin destek vermediği bi işlemci bu ES işlemciler.ki intel işlemci driver ları ES işlemcilerle çalışmıyor vs. ben hep OC yapıp ona göre araştırma yaptım.diğer yanlarını bilmiyorum ama bir firmanın kendi ürününe destek vermediği bi şeyi bende kullanmak istemem açıkçası.senin değiştirme şansın vardı ama böyle tercih yapmışsın hayırlı olsun.En azından sana ES dediler.

Es olayına gelince. çıkıp karşımıza deselerki "bakın arkadaşlar size muadili 3.500tl olan bilgisayarı ucuza maletmek için mecbur böyle bi yola girdik deseler hiç bi sorun kalmıyo.ama hala daha iyi OC olduğunu ve ÇARPAN KİLİDİ nin açık olduğunu savunuyorlar.can sıkan tarafta bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdorado

@TheRecruit

haci sen bu carpan kilidi ile hangi program ile oynadin? Bios ile oynamadigini dusunuyorum tabi

bios ile çarpan kilidi değişmiyo malesef.ancak
    ThrottleStop - Performance Adjustment Tool for Core 2 / Core i CPUs ile çarpanı değiştirebilirsin.ama tabi işlemcinin çarpan kilidinin açık olması lazım. buda sadece XM serisinde var.yani 920xm ve 940xm.
    bizimkilerde yok.bende yapamadım zaten.sadece fsb arttırarak oc yaptım.setfsb programı ile. tabi bu programıda satın almanız gerekiyo. ben aldım.
  • quote:

quote:

@TheRecruit

ThrottleStop - Performance Adjustment Tool for Core 2 / Core i CPUs ile çarpanı değiştirebilirsin.ama tabi işlemcinin çarpan kilidinin açık olması lazım. buda sadece XM serisinde var.yani 920xm ve 940xm.
    bizimkilerde yok.bende yapamadım zaten.sadece fsb arttırarak oc yaptım.setfsb programı ile. tabi bu programıda satın almanız gerekiyo. ben aldım.

su anda o programi kurcaliyorum da calisti ben de o program
    throttle stop programi tabi adini yazmazsam nerden bileceksin

set fsb ile anakart modelini ne sectin bu arada? ya da ayarlari nasil yaptin? zahmet olmazsa bir ozet gecsene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdorado -- 24 Kasım 2011; 23:37:39 >

• quote:

quote:

quote:

@TheRecruit

su anda o programi kurcaliyorum da calisti ben de o program
    throttle stop programi tabi adini yazmazsam nerden bileceksin

set fsb ile anakart modelini ne sectin bu arada? ya da ayarlari nasil yaptin? zahmet olmazsa bir ozet gecsene

throttlestop da resimdeki yere basınca ordan çarpım tablosu gibi çarpan tablosu çıkacak
    eğer işlemcinin çarpan kilidi açıksa değiştirebilirsin.benimkinde değişmiyo

/>

• quote:

quote:

MSI GE620DX

güzel makine.hayırlı olsun. bu laptoptaki işlemci olan 2670qm OEM dir. ES değil.için rahat olsun.işlemcin 2630 veya 2670qm olması lazım.620DX işlemcisinden bi görüntü sana.

/>

Eyvallah TheRecruit MSI forumundaki arkadaşlar bu mesajı görünce fırçalarlar beni. İlk sen kutladın çünkü haberleri yok.

• setfsb sayfasında hangi PLL seçeceğin yazıyo.monster diye aratırsan bulamazsın.msi gx660 die aratacaksın.ama setfsb registered version olmazsa çalışmaz kesinlikle.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.