Şimdi Ara

Monster'ın SSD Takma İşlemi İçin 30 Dolar+KDV İstemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 3 sene önce bir monster laptop satın almıştım. Aslında genel olarak laptoptan memnun kaldım diyebilirdim 6 ay öncesine kadar. Garantisi bittikten sonraki ilk genel temizlik işleminde monster teknik servis elemanı artık nasıl bir iş yaptıysa sağlam olan işlemci fanını bozdu fandan ses gelmesine neden oldu sonra yaptığını kabul etmeyip fanda oksitlenme oluşmuş ondan dolayı dedi. Çalışan klavyemin bazı tuşlarını bozdu ve sonra klavyeyle sıvı teması olmuş ondan dolayı dedi. Elbette itiraz ettim ve durumu anlatmaya çalıştım ancak ne fayda. Sonuçta garantisi bitmiş bir cihaz için elbette sorumluluk alacak değiller. ''İstediğiniz zaman getirin ücretsiz temizleriz'' lafına güvenmiştim nerden bilebilirdim böyle olacağını? Neyse olanı biteni sineye çektim fanın ve klavyenin yenilenmesini istedim onlar da yenileyip gönderdiler. Klavye düzgün çalışıyordu ama o da ne fandan hala ses geliyordu. Çantanın içini açtım ve sözde bozuk fanı koymuşlar oraya ama bir baktım ki işlemci fanı yerine sağlam olan ekran kartı fanlarını değiştirmişler Üstelik sahip olduğum laptopta 2 tane fan var ekran kartını soğutmak için. Yani teknik servis elemanı işlemci ve ekran kartının hangisi olduğunu bile incelemeden kafasına göre değiştirip yollamış. Sonra ben durumu anlattığımda özür dilemek yerine olabilir böyle şeyler geri gönderin hallederiz dediler. Lafa geldi mi müşteri memnuniyetine önem veren bir firma ama gelin görün ki takındıkları tavırlar hiçte öyle değil. Sanırım müşteri memnuniyetlerinden kasıt ürünü satana kadar.

    Bu olayın üstünden 6 ay geçti tekrar genel temizlik için götürmeye karar verdim bilgisayarımı. Hazır götürmüşken nasıl olsa temizlik için kasayı açacaklar ben de bir m.2 ssd alayım da onu da takarlar diye düşündüm. Sabah bu işlem için yola çıkmadan önce monster'ı aradım durumu anlattım. Temizlik işleminin ücretsiz olduğunu ancak ssd'yi takmak için 30 dolar+kdv alacaklarını söylediler. Neden diye sordum ama durumu açıklayamadı firma politikamız böyle dedi telefondaki kişi. Daha önce sizden yeni batarya, ram vs aldım yaklaşık 1000 liralık alışveriş yaptım ama siz 1 dk bile sürmeyecek bir işlem için benden 30 dolar+kdv gibi absürd bir ücret istiyorsunuz bu mu sizin müşteri memnuniyetiniz diye sorduğumda ise yine üstteki yanıtı verdi. Hani makul bir ücret olsa anlarım da zaten kasayı açıp temizleyecekken hard disk'in yan tarafında bulunan 2 adet m.2 ssd portundan birine ssd'yi takıp sonra temizlik işlemine geçmenin neresi 30 dolar+kdv eder yahu? 1 dk bile sürmeyecek bir işlem için müşterisini yolunacak kaz gözüyle bakan bir firmanın hangi müşteri memnuniyetinden söz edilebilir? Karşımdaki kişi, bu ücreti ödemek istemiyorsanız ssd'yi bizden alabilirsiniz deyince zaten duruma uyandım tabi. Bunun adı şark kurnazlığıdır. Ben zaten bataryayı, ramleri, işlemci fanını ve klavyeyi sizden alıp yenilettim yani mesele para değil öyle olsa onları da başka yerden alırdım. Ben ssd'yi zaten önceden başka yerden almışım bir de tekrardan sizden mi alayım? Böyle basit şeyler için müşterinizi firmanızdan soğutmanız sizin umrunuzda değil sanırım. Zamanında uyarmışlardı monsterdan birşey almayın diye bu forumda ama pek inanmamıştım. Şimdi anladım ki haklılarmış. Normalde ben üniversiteye gidecek kardeşim için bir laptop satın alacaktım bu yaz monsterdan ama şu son olay beni çileden çıkarttı.

    Şimdi siz diyebilirsiniz sonuçta garantin bitmiş adamlar takmak zorunda değil istedikleri ücreti de isterler. Evet haklısınız böyle bir hakları var ama sizce yapılan bu olaylar etik mi? Temizlik işlemi ile kıyaslandığında bile çok basit bir işlem için böylesine yüksek bir ücret istemeleri mantık dışı bir harekettir ve müşteriyi firmadan soğutur. Elbette monster müşteri temsilcisi bu konuyu görmezden gelip cevap vermeyecek ama ben yine de yazmak istedim.







  • Haklisınız sonuna kadar. Izmir e gelirseniz acıp ben takayim sizin icin diyecegim ama... Hem gezmis de olursunuz o paraya :) (yanlis olmasin para falan istemiyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 20 Haziran 2018; 16:46:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatta gelirseniz macun da yenileriz :) Bakırkoy uzak bana doğrusu . Model neydi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu aralar ben de monsterdan bilgisayar almayı düşünüyorum 6800 liralık ama bu konuda beni baya tereddüte düşürdü. 30$ ne parasıymış iki dakkalık işe. servis kalitesi için alacaktım ben de ama böyle kalite mi olur çalışır bilgisayarı bozmak falan. ilginç yani..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expressimo

    Haklisınız sonuna kadar. Izmir e gelirseniz acıp ben takayim sizin icin diyecegim ama... Hem gezmis de olursunuz o paraya :) (yanlis olmasin para falan istemiyorum)
    Yok ben hallettim zaten, teşekkür ederim davetiniz için. Monster'ın bu saçma tutumundan sonra bu iş ne kadar zor olabilir diye araştırdım sonra kasayı açıp kendim taktım ssd'yi. Bu konuyu da insanlar bilgilensin ve o hep bahsettikleri sözde müşteri memnuniyeti odaklı firma olayının bir yalandan ibaret olduğunu öğrensinler istedim.
  • ahmetsalih37 kullanıcısına yanıt
    Hp şu anda monster a servis olarak bin basar ama ben msi derim her zaman için.
  • punisher99 kullanıcısına yanıt
    Çok zor değil genelde. Eski hp lerde ve lenovolarda biraz daha zordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expressimo

    Çok zor değil genelde. Eski hp lerde ve lenovolarda biraz daha zordu.
    Evet hiçbir zorluk yaşamadım zaten. Kasanın arkasını açtıktan sonra hard disk'in yanında 2 adet m.2 slotu var. Onladan birine SSD'yi takmak 30 saniyemi bile almadı. Şu basit işlem için 30 dolar+KDV isteyen şark kurnazı monster ile hiçbir işim olmaz bu saatten sonra.
  • punisher99 kullanıcısına yanıt
    Sanırsınız gerçek bir marka adamlar, Çin malı fason pc ye ssd takmak 30 dolares ve kdv gülmekten karnıma ağrılar girdi kusura bakmayın. Daha kendine entegre windows u olmayan bir firma hemde yani recovery falan da yok ücrette.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.