Şimdi Ara

Monster Abra'ya 5+1 ses sistemi takılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Monster Abra V1.1'e Logitech Z506 veya daha eski X540 gibi bir ses sistemi takılabilir mi? Takılırsa nasıl bir performans verir?

• hocam şöyle diyim şahsen creative nın eski bir 5+1 i var bendede , su an 2+1 e düşürdüm normal olarak yeşil kabloyu kulaklık girişinde kullanabılıyorum ama eski bir kullanım şeklim (eski laptopımda 5+1 kullanmak ıcın izlediğim yol)

şu jaktan iki tane alıp önce bırbırlerine takıp (http://i750.photobucket.com/albums/xx147/selim04/03176.jpg ) daha sonra yanlış hatırlamıyorsam altta boşta kalan boş jak girişine yeşil kabloyu taktığın daha sonrasında jakı pc nın kulaklık kısmına taktığın zaman 5+1 gayet performans gösterıyordu

biraz karmaşık bır anlatım oldu ama başka daha pratik çözüm yollarıda varmıdır bılmıyorum ben böyle halledıyordum sorunumu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Anaesthetica

hocam şöyle diyim şahsen creative nın eski bir 5+1 i var bendede , su an 2+1 e düşürdüm normal olarak yeşil kabloyu kulaklık girişinde kullanabılıyorum ama eski bir kullanım şeklim (eski laptopımda 5+1 kullanmak ıcın izlediğim yol)

şu jaktan iki tane alıp önce bırbırlerine takıp (http://i750.photobucket.com/albums/xx147/selim04/03176.jpg ) daha sonra yanlış hatırlamıyorsam altta boşta kalan boş jak girişine yeşil kabloyu taktığın daha sonrasında jakı pc nın kulaklık kısmına taktığın zaman 5+1 gayet performans gösterıyordu

biraz karmaşık bır anlatım oldu ama başka daha pratik çözüm yollarıda varmıdır bılmıyorum ben böyle halledıyordum sorunumu :)

bahsettiğin yol ile surround gerçek 5.1 ses yerine sadece stereo ses alabildiğini biliyorsun değil mi?

• Duncan Idaho D kullanıcısına yanıt
    Monster sitesinde bu leptopun özelliklerine baktım optik ses çıkışı olduğu yazılı yani diğer adıyla s/pdif çıkışı bu çıkış 5+1 ses desteği sunar
  • quote:

Orijinalden alıntı: armutcan

quote:

Orijinalden alıntı: Anaesthetica

hocam şöyle diyim şahsen creative nın eski bir 5+1 i var bendede , su an 2+1 e düşürdüm normal olarak yeşil kabloyu kulaklık girişinde kullanabılıyorum ama eski bir kullanım şeklim (eski laptopımda 5+1 kullanmak ıcın izlediğim yol)

bahsettiğin yol ile surround gerçek 5.1 ses yerine sadece stereo ses alabildiğini biliyorsun değil mi?

ilmiyodum öğrenmiş oldum .)

• Eski X540'ımı getirdim ama nasıl takacağımı anlamadım. 3 girişe bağladığımda sadece bir tanesinden ses geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duncan Idaho

Eski X540'ımı getirdim ama nasıl takacağımı anlamadım. 3 girişe bağladığımda sadece bir tanesinden ses geliyor.

Hoparlor ayarlarini 5.1 yapabiliyorsan hepsinden ses gelmesi gerekir. Realtek yukluyse ayarlar kismindan bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5+1 Ses sistemi tavsiyesi olan ?
    13 yıl önce açıldı
    5,1 ses sistemi hakkında
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Via HD Audio Deck yüklü. Monsterın sitesinden kurmuştum. 2.1 seçeneği var sadece. Realtek buna kurulabilir mi? yada daha güncel bir sürücüsü var mıdır? Ses için kurulabilecek uygulamaların ne olduğunu bilemdiğim için uygun bir arama da yapamadım.
    Aygıt yöneticisinde ses kartı hangi markayla gözüküyor genelde realtek kullnılıyor,spdif çıkışı konmuş bir bilgisayara 2+1 ses kartı konmaz sizdeki ses kartı sinema sistemlerini rahat çalıştırır.
  • Burada yanlisin var. Her spdif (sony philips digital interface) giris cikisi bulunan cihaza 5.1 veya 7.1 takilacak diye birsey yok. Benim imzamdaki ilk laptopuma analog olarak sadece 2.1 baglayabiliyordum, ama spdif optik baglanti kullanarak logitech z5500 gibi 5.1 sistemleri de baglayabiliyordum. Ayrica her optik cikis da 5.1 ses verme yetenegine sahip degil.

Neyse benden bu kadar bilgi yeter. 7 sene once arastirip ogrendigim bilgilerdi bunlar. Sizler de arastirirsaniz daha detayli bilgileri donanım haberde de bulabilirsiniz.

Hatta ogrendiginiz bilgileri bir baslik altinda birlestirirseniz ayni konuyu merak eden arkadaslar sizn katkilarinizla hazirladiginiz bilgileri temin edecekler ve zibilyon tane konu acmayacaklar. Bilgi ve emek sizlerle olsun. İyi forumlar ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armutcan -- 17 Eylül 2014; 8:57:19 >
  • Monster teknik servisini aradım, yapılmayacağını söylediler :(

• normal kulaklık takılan ses çıkışından 5+1 alamazsınız. optik kablo alarak optik ses çıkışına takarsanız. (ses sisteminizin optik girişi olmalı) 5+1 ses alırsınız
  • armutcan A kullanıcısına yanıt
    Günümüzde yapılan leptoplardaki optik çıkışlarda bu durum söz konusu bunun için yapılıyor zaten sizdeki bilgisayara optik çıkış koymuş olabilirler ama ozamanki durumda ben optik çıkış olupta sinema sistemi çalıştıramayanı görmedim bende size katılmıyorum bu çıkışın özelliği bu zaten normal kulaklık çıkışı 2+1 çalıştırır.
  • Optik çıkış dediğiniz ekteki resimdeki OPT. OUT/IN yazan çıkışlarsa bunlardan yok.

Monster Abra'ya 5+1 ses sistemi takılabilir mi?
    Evet resimde gorulen optik giris ve cikislardir. Bilgisayarlardaki optik çikis ise spdif ozelligi bulunan ve genelde kulaklik jakinin icine gomulu olan yerdedir. Optik kablonuzu taktiginizda jakin icinden kirmizi isik yanar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.