Şimdi Ara

Monster abra incelemesi[eklendi!!]....oyun makinesi alacaklara yardım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Makina elime geçti Samsung m2.sata ssd yi taktım windows unu kurdum 8.1. Fakat benim internettenmidir neyden bilmiyorum driverları indiremiyorum. Sürücülerini kurduktan sonra benchmark programları ile test edip buraya koyacağım. Eğer sizin şu programla test et diyebileceğiniz bi program varsa önerilere açığım. Onun haricinde tasarım görüntü vs. Gibi bilgileri de yazacağım.

Not: ilerleyen saatlerde aklınızdaki soru işaretlerini kaldıracak detaylı bir incelemede bulunup sizinle paylaşacağım. Fakat bana yardımcı olursanız sevinirim. Abra a5 v5.3 serisine ait sürücüleri mega box vs. Gibi bi yere upload edebilecek biri varsa sevinirim çünkü ben şu an 20 kb ile indiriyorum :( böyle giderse gece 2 3 e anca incelemeyi paylaşabileceğim. Neti hızlı olan bi arkadar mega gibi hızlı bi buluta atarsa çok sevinirim. Bu arada mesleğim it manager. Donanım hakkında profesyonel bilgiye sahibim aklına gelebilecek hertürlü soruya da seve seve cevap veririm ;) ama rica ediyorum şu drşverleri biri megaya upload etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB38AB417 -- 5 Ocak 2016; 20:46:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mustipasa33

Makina elime geçti Samsung m2.sata ssd yi taktım windows unu kurdum 8.1. Fakat benim internettenmidir neyden bilmiyorum driverları indiremiyorum. Sürücülerini kurduktan sonra benchmark programları ile test edip buraya koyacağım. Eğer sizin şu programla test et diyebileceğiniz bi program varsa önerilere açığım. Onun haricinde tasarım görüntü vs. Gibi bilgileri de yazacağım.

Not: ilerleyen saatlerde aklınızdaki soru işaretlerini kaldıracak detaylı bir incelemede bulunup sizinle paylaşacağım. Fakat bana yardımcı olursanız sevinirim. Abra a5 v5.3 serisine ait sürücüleri mega box vs. Gibi bi yere upload edebilecek biri varsa sevinirim çünkü ben şu an 20 kb ile indiriyorum :( böyle giderse gece 2 3 e anca incelemeyi paylaşabileceğim. Neti hızlı olan bi arkadar mega gibi hızlı bi buluta atarsa çok sevinirim. Bu arada mesleğim it manager. Donanım hakkında profesyonel bilgiye sahibim aklına gelebilecek hertürlü soruya da seve seve cevap veririm ;) ama rica ediyorum şu drşverleri biri megaya upload etsin.

hocam v5.2.1 ile sanırım tek farkı 6. nesil işlemci ne gibi bi farkları olur

• quote:

Orijinalden alıntı: enesozcan

quote:

Makina elime geçti Samsung m2.sata ssd yi taktım windows unu kurdum 8.1. Fakat benim internettenmidir neyden bilmiyorum driverları indiremiyorum. Sürücülerini kurduktan sonra benchmark programları ile test edip buraya koyacağım. Eğer sizin şu programla test et diyebileceğiniz bi program varsa önerilere açığım. Onun haricinde tasarım görüntü vs. Gibi bilgileri de yazacağım.

hocam v5.2.1 ile sanırım tek farkı 6. nesil işlemci ne gibi bi farkları olur

Olmaz olur mu hocam netten bi araştırın 6.nesil tamamen ileriye dönük bi işlemci ben çok memnunum 30 gblık kopyalama işlemini ssd den 1 tblık diske 3 4 dk gibi kısa bi sürede yaptı. Bilgisayarımda şu an vmwaew yüklü vmware vsphere yani sanal server sunucu bunun içinde Ubuntu ve server 2008
    Yanındada xp işletim sistemi çalışıyor donma takılma yok. Makina iyi ısınıyor. Ama kesinlikle donmuyor. Kısaca 4 tane sanal bilgisayar var içinde ama makina bananısın demiyor 8 gb ram olmasına rağmen buna 16 taktığımı düşğn birde :). Şimdi eve geçiyorum incelemeyş detaylarıyla sonunda yazacağım :).

• İnceleme yapınca etiketlerseniz sevinirim hocam

• Başlıyorum gençler.

Tasarım ile başlayalım cihazın üst kapağının metal olduğuna eminim fakat iç kısım plastik mi metal mi tam çözemedim. Kapalıykensobasız odada duruyorsa dış kısmı buz kesiyor dokununca da metal soğuğunu hissediyorsunuz.iç kısımdada metal soğuğu gibi hissediliyor fakat dokununca tam metal hissi vermiyor çözemedim.2 havalandırms deliğibvar ve Cihazda 2 fan çalışıyor. Çok rahatsız edici bi gür0ltüsü yok.mınütor kısmı gayet ince ekran mat. 250 gbb ssd disk ekledim. Devamını bilgisayardan yazacağım :)

• Takip bende alicam

• Cihaz memory management hatası veriyor mavi ekran atıp yeniden başlıyordu. Sevisle görüştüm. Değişim için göndermemi istediler. İncelemeye devam edecek olursak. Mesleğim it manager anlayana da anlamayana da hitap edecek şekilde performansını şöyle anlatayım. 250 gb lık ssd üzerinde windows 10 kurulu bunun yanında çalışan ağır servisler var sql server felan fıstık. Ayrıca vmware vitrual machine sanal makine kurulu ve sanal makinanın içinde büyük sunuculara kurulan vmware vsphere esxi6.0 kurulu bunun içinde de
    1 windows server2008
    1 win. 7
    1 win. 8.1
    1 ubuntu
    Bunlarda ssd üzerinden çalışıyor.
    Bunlaeın hepsini aynı anda açtığımda ve görev verdiğimde makinalar boş açıkta beklemiyor yani mesala serverda sql yüklü veri işliyor.7 de visual studio kuruyor. ...... gibi bu makina bu şekilde bile donmuyor takılmıyor.

Performans a laf söylenemez gerçekten çok iyi ses kısmına gelince ben yüksek değil temiz ses arayan tiplerdenim kendi hoparlör leri orta seviyedeki seste güzel ses veriyor çok açtığında ise bozuyor. Kulaklık takınca ise audio technica kulaklığımı takınca bass güzel netlik harika ama hiçbirşey çalmıyorken boşluk sesi geliyor.
    Sormak istediğiniz birşey varsa sorabilirsiniz. Zevkle cevaplarım :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bende alicam 10 gün içerisinde mavi ekran hatasi falan vardı cs go oynarken çözüldumu o birde dvd okuyucuyu çıkarip ssd takmakmi mantikli m2satami mağlum m2sata 128gb 250tl normal ssdin 256gbi 270 280 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: mjxlabx

Hocam bende alicam 10 gün içerisinde mavi ekran hatasi falan vardı cs go oynarken çözüldumu o birde dvd okuyucuyu çıkarip ssd takmakmi mantikli m2satami mağlum m2sata 128gb 250tl normal ssdin 256gbi 270 280 tl

Bendeki mavi ekran ram hatası. Teknik servis anında göndermmi istedi gönderdim 14 dolmadığı için alalı değişim istedim. Kabul etmek zorundalar yasal hakkım çünkü. Ama firma sorun çıkaran bir firmaya benzamiyor bence hemen değiştireceklerdir.

Diğer soruna gelince yıllardır donanım işi ile uğraşıyorum. İT manager.
    tecrübelerime dayanarak söylüyoum. dvd yi söküp normal ssd takman araya bir aparat eklemek zorunda kalman demek. ufak da olsa elektronik bir parça eklenecek bu hız kaybı demektir. ayrıca m2sata yeni bir teknoloji ve daha hızlı. evet biraz pahalı ama amazondan vs. uygun fiyata alabilirsin.
    mesala ben samsung evo 250 lık m2satayı amazondan anlamadan normal ssd diye yalnış sipariş vermiş bi arkadaştan sahibinden den aldım.adam almış bakmş yuvası farkı 250 liraya aldım 500 yazma 540 okuma hızı var ve gerçekten inanılmaz bi kopyalama/okuma işlem hızı var. 3 gblık isoyu masasütünde kopyala yapıp c ye yapıştırdım. bak kes yapmadım aynı sürücüde taşıma işlemi yapmadım yani diske yeni bi 3 gblık veri yapıştırmış oldum. kopyalama bar çubuğu 2 snye gözüktü 490 mb/s ile c ye yapıştırdı.
    7200 rpm 1 tblıktan aldım aynı dosyayı c ye yapıştırdım. 8-10 snye sürdü. 3 gblık dosya az uz birşey değil.
    30 gblık yedeğimi usb3,0 dan 5 dk gibi kısa bi sürece c ye yapıştırdım
    photoshop
    visualstudio
    dreamviewer
    sql server
    bunları kurmam 20 dkmı almadı.
    ve son olarak
    vmware üzerine sanal windows 7 kurdum. tam 6 dk sürdü :) tabiki sanal sistem dosyaları cnin altında bi klasörde.
    kendi windowsunu da 10 dk da kurdum.
    kısacası
    kıy paraya m2sata al gitsin.....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mjxlabx

Hocam bende alicam 10 gün içerisinde mavi ekran hatasi falan vardı cs go oynarken çözüldumu o birde dvd okuyucuyu çıkarip ssd takmakmi mantikli m2satami mağlum m2sata 128gb 250tl normal ssdin 256gbi 270 280 tl

Bendeki mavi ekran ram hatası. Teknik servis anında göndermmi istedi gönderdim 14 dolmadığı için alalı değişim istedim. Kabul etmek zorundalar yasal hakkım çünkü. Ama firma sorun çıkaran bir firmaya benzamiyor bence hemen değiştireceklerdir.

Diğer soruna gelince yıllardır donanım işi ile uğraşıyorum. İT manager.
    tecrübelerime dayanarak söylüyoum. dvd yi söküp normal ssd takman araya bir aparat eklemek zorunda kalman demek. ufak da olsa elektronik bir parça eklenecek bu hız kaybı demektir. ayrıca m2sata yeni bir teknoloji ve daha hızlı. evet biraz pahalı ama amazondan vs. uygun fiyata alabilirsin.
    mesala ben samsung evo 250 lık m2satayı amazondan anlamadan normal ssd diye yalnış sipariş vermiş bi arkadaştan sahibinden den aldım.adam almış bakmş yuvası farkı 250 liraya aldım 500 yazma 540 okuma hızı var ve gerçekten inanılmaz bi kopyalama/okuma işlem hızı var. 3 gblık isoyu masasütünde kopyala yapıp c ye yapıştırdım. bak kes yapmadım aynı sürücüde taşıma işlemi yapmadım yani diske yeni bi 3 gblık veri yapıştırmış oldum. kopyalama bar çubuğu 2 snye gözüktü 490 mb/s ile c ye yapıştırdı.
    7200 rpm 1 tblıktan aldım aynı dosyayı c ye yapıştırdım. 8-10 snye sürdü. 3 gblık dosya az uz birşey değil.
    30 gblık yedeğimi usb3,0 dan 5 dk gibi kısa bi sürece c ye yapıştırdım
    photoshop
    visualstudio
    dreamviewer
    sql server
    bunları kurmam 20 dkmı almadı.
    ve son olarak
    vmware üzerine sanal windows 7 kurdum. tam 6 dk sürdü :) tabiki sanal sistem dosyaları cnin altında bi klasörde.
    kendi windowsunu da 10 dk da kurdum.
    kısacası
    kıy paraya m2sata al gitsin.....

Hızlı cevabınız için tesekkurler ssdyi hddnin olduğu yere takicam hddyi dvd yerine takicam hdd deki hiz kaybi pekde mühim degil amazondan falan bakmadim bakarim şimdi ama fiyat 200 300tl gibi bisi oluyor az da değil

• http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-samsung-ssd-850-evo-m.2-ssd-255863322/detay

mesala bu şekilde alabilirsiniz pek sorun yaşicağınızı sanmıyorum.... benim tavsiyem m2 sata almanız. Sonuçta 3bin lira üzerinde bi cihaz alacaksınız. 200-300 liradan kaçmak pek mantıklı değil yinede karar sizin... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB38AB417 -- 9 Ocak 2016; 13:06:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.