Merhabalar, Geçtiğimiz aylarda macun ve temizlik için laptopumu açtığımda karşılaştığım manzara:
Sağdaki bakır hat yüzeye temas etmiyor, arada yarım santime yakın boşluk kalıyor. Bir işe yarayıp yaramadığını bilmeksizin arayı macun doldurup kapattım. O günden beri öyle kullanıyorum.
Isı değerleri absürt görünmüyor fakat performansı etkilediğini hissediyorum. GTA 4 gibi eski bi oyunu smooth bi şekilde oynayamıyorum max çözünürlükte ve ultra olmayan ayarlarda (kendimce optimum bir şeyler ayarladım) FPS 19'lara düştüğü oluyor, ortalama 27 ve en fazla 35 te seyrediyor. Evet eski GPU GTX 960M ama bakıyorum millet coşmuş benim optimal ayar uyguladığım nice oyunu benden yüksek ayarlarda oynadıklarını yazıp çiziyorlar. Böyle olmamalı...
Sadece aklımın köşesinde bir yerlerde bakır lehim ile yapıştırma düşüncesi var. Sormak istediğim bu küçük görünen donanımsal sorunu nasıl hallederim. Bu konuda ne söylersiniz? Bakır lehim olur derseniz bana birinin havya olayını anlatması gerekecek. Çok zor görünmemekle beraber elime almışlığım yok daha. Anlatırsanız yaparım.
İlgi alakanıza teşekkür eder iyi forumlar dilerim.