Şimdi Ara

MONSTER® ABRA A7 V6.3 Yoksa Dell S50w162c

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • MONSTER® ABRA A7 V6.3:http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A7-V6-3.html#.VqqZZfmLTIV

Dell S50w162c: http://www.webdenal.com/dell-s50w162c_817012.html?gclid=CIekw__IzcoCFUlmGwod2bkD5Q

Arkadaşlar öncelikle selamlar.Bir laptop almak istiyorum ve kafam karman çorman durumda.

Bu iki pc arasında çok kaldım.Notebooku oyun oynamak için alıcam fikir ve yardımlarınızda bunuda göz önünde bulundurmanızı isterim şimdiden teşekkürler.

DipNot: Dell'in fiyatı daha da indirimle buldum bir mağazadan.900 dolar civarı.

• MertMert34_ M kullanıcısına yanıt
    Oyun için dell'in ekran kartı çok yetersiz. 920m ile 960m'in oyun için kıyasının yapılması bile abes

ben size iki kartın da inceleme sayfasını atayım, (sayfalarda iyice aşağı inerek oyunlarda aldıkları fps'lere bakabilirsiniz) siz kendiniz kıyaslayın

920m : http://www.notebookcheck-tr.com/NVIDIA-GeForce-920M.156320.0.html
    960m : http://www.notebookcheck-tr.com/NVIDIA-GeForce-GTX-960M.143158.0.html
    AMD Ryzen 5 5600 || Scythe Fuma 2 || Crucial Ballistix 3x8 GB 3600 Mhz CL16 || MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi || Asus ROG Strix 3060 Ti || WD SN850X 1TB NVMe SSD || WD SN750 500GB NVMe SSD || Team Group CX1 960GB SATA SSD || MSI MPG A850GF 850w 80+ Gold || Cooler Master TD500 Mesh Black

• Cevap için teşekkürler. Bende böyle düşünüyordum.Ama bir akrabam pc alım satımları yapıyor.Dell marka notebookun özellikleri iki katı fazla fiyatda ondan ucuz olduğunu gösterince aklım bulandı sadece.Ama FPS oranlarına baktım dağlar var arada fark. Teşekkürler cevap için
    Kusura bakmayın ama arabanızın biraz daha işinin teknik detaylarını öğrenmesi gerek. Firmalarda çalışanlara, genelde kişinin teknik bilgi seviyesine bi bakıp, anlamıyorsa, sayısal olarak büyük olan ne varsa onu övmeleri öğütleniyor. Genel satış taktiği bu... Başkalarına satış yaptığı mantıkla, akrabalarına bari yol göstermesin. Bi sorun, nasıl iki katıymış acaba? Ram - hdd - (giriş seviyesi) ekran kartının gereksiz yüksek ram'i gibi detaylara takılmayın.

-Ekran kartı ram'i 2 katı görünüyor evet ama 920m için 2 gb bile gerekli mi o şüpheli, 4 gb sadece göz boyama. İsterse 8 gb olsun, 960m'in yanından geçemez.

-Bilgisayarın kendi ram'i 2 katı, bi de hdd 2 kat. İyi de bunlar bi laptopta en kolay ve en ucuz şekilde artırılabilen özellikler. Monster'ı satın alırken ram'i 16'ya çıkarabilirsiniz (tabii fiyatı da yansır), 2tb hdd yok monster'da sanırım ama kendiniz alıp takabilirsiniz, garantisi de bozulmaz. Ancak, dell'in ekran kartını sonradan yükseltemezsiniz. Yani yine ucuz olan şeylerle göz boyamışlar 16gb ram'i dolduracak bi uygulamayı kullanıcak güçte bi işlemcisi olduğunu sanmıyorum. sadece 2tb hdd'si arşiv yapan birine yarar o kadar. O hdd de 5400 rpm, monster da 7200 rpm hdd var ve emin olun daha performanslı. Oyun yükleme ekranları %15-25 daha çabuk dolacaktır. Ayrıca monster'da ilerde ssd ekleyebilesiniz diye ek slot var boşta bekleyen, dell'de ise belirsiz bu durum; muhtemelen de yok.

-İşlemcisi deseniz, u serisi 5. nesil. u serisi i7'ler çift çekirdek olur. Monster'da ise hq serisi(yani performans serisi) ve 6. nesil, 4 çekirdekli, ghz değeri olarak da daha yüksek. (Ancak burda not düşmem gerek, monster'ın bi hatası var. ddr3 ram'le kullandıkları için 6. nesil işlemcinin, 5. nesilden bi farkı kalmıyor, ddr4 ile kullansalardı iyi olurdu. Yine de u serisine karşı hq serisi çok daha performanslı.) Ha oyun için alınacaksa, işlemcinin, ekran kartı için gerekli işlem gücünü sağlayıp sağlayamayacağı önemlidir. İkisi de kendi ekran kartları için fazlasıyla performanslı ama 920m'in sağladığı performansı zaten gördünüz. 940m ekran kartlı bi model olsa dell'deki işlemci ideal olurdu mesela.

Tabii monster'ın fiyatı da ona göre... Ancak dell'deki ram - hdd ve (giriş seviyesi) ekran kartının yüksek ram'i göstermelik. Monster pahalı geliyorsa da acer vn7 serisine bakabilirsiniz. Ayrıca asus'un 940m + i5 5200u ve i7 5500u'lu modelleri var hem de dell'den uyguna, gereksiz ram ve hdd ile göz boyamadan. tabii 940m'de 960m'e yaklaşamaz ama fiyatı fazla geldiyse diye bunları önerdiğim için, daha uygun bütçeye de bu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 29 Ocak 2016; 4:52:48 >
    AMD Ryzen 5 5600 || Scythe Fuma 2 || Crucial Ballistix 3x8 GB 3600 Mhz CL16 || MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi || Asus ROG Strix 3060 Ti || WD SN850X 1TB NVMe SSD || WD SN750 500GB NVMe SSD || Team Group CX1 960GB SATA SSD || MSI MPG A850GF 850w 80+ Gold || Cooler Master TD500 Mesh Black

• Haklsınız. Teşekkür ederim ilginiz için.Önerdiğiniz notebooklarada bakıcam.Şu iş bir bitsede bende rahata ersem :)
    MONSTER® ABRA A7 V5.2.1 17.3"
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.