Şimdi Ara

Monster'a Mac OS X kurma ihtimali?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • MONSTER® Q63P150HM03 kullanıcısıyım, Mac OS X (Snow Leopard veya Lion) kurma ihtimali var mıdır? Daha önce kurmayı deneyen/başaran arkadaşlar var mı?

• neden kurulmasınki?
  • driverlarda sıkıntı çıkar bencede kurmadan önce onları araştırsan iyi olur
  • İşte en büyük sıkıntı driver zaten. Açık konuşmak gerekirse kurmaya çalıştım ancak bilgisayarı tamire göndermek zorunda kaldım bilgisayar açılmıyor. Kurulum adımlarının %75'ini geçtikten sonra siyah ekran geldi, yarım saatten fazla bekledim, bilgisayar işlem yapmayınca güç düğmesinden kapattım. Monster marka bilgisayara kurabilmiş arkadaş varsa nasıl olduğunu dinlemek isterim, hala araştırıyorum birşey bulamadım.

• Burada Monster Trex Z97V marka laptopa macin intel hackli versiyonu iatkos kurmuş bi bak istersen
  • Bak arkadaşım önceki konuna da aynen yazmıştım aynı sorunu bende yaşadım Lion kurdum siyah ekran ve güç düğmesinden kapattım anakart güm şimdi anakartı değiştirip yolladılar ama ben bir daha cesaret edemedim açıkçası. Sorun mac osx te değil şimdiye kadar mac kurupta herhangi bir parçası arızalanan görmedim önceki bilgisayarımda monsterdi ve canavar gibi çalışıyordu mac. Bence sorun bilgisayarın kendisinde muhtemelen windows altındada güç düğmesinden katılırsa aynı şey olucaktır. Sana tavsiyem bilgisayara mac kurma ama illa kurucam diyosan sakın pili çıkarma
    Daha Fazla Göster
  • @semiozbas, çok teşekkürler, detaylıca anlatılmış, inceleyeceğim.

@SanalRessam, zaten bu sefer %100 olarak kendimden emin olamazsam kurcalamam, ubuntu falan kurarım. Dediğin gibi ne olursa olsun bir daha kurmaya kalkarsak ve yine siyah ekran gelirse mecburen kapatmak durumunda kalıcam. Böyle birşeyi de pek istemiyorum açıkcası, böyle bir bilgisayara alışmışken evdekiler tat vermiyor. Olmadı evdeki bilgisayarlardan birisine yüklemeyi denerim, sağolasın yorumun için. ;)

• Önemli değil kardeşim konuyu açman iyi oldu Mac kurduklarında millet başına geleceği bilir bu şekilde teşebbüs edip sıkıntı yaşamaz. Bilgisayar orta halli bir masaüstünün kullandığı gücü kullanıyor dolayısıyla ani güç kesintisini parçalar kaldıramıyor diye tahmin ediyorum.
  • Arkadaşlar, sırf bu soruya yanıt vermek için geç de olsa donanım habere üye oldum... Monster dediğiniz marka bir kere orjin olarak Clevo'nun ürettiği bir bilgisayar. Ben de Probook üzerinden edindim. Mountain Lion sürümünü kullanıyorum. Tabi ki ufak tefek sorunlar var. Şu anda kullandığım donanım i7 ram 16 gb. full hd ekran kartı 1,5 gb. nvdia ... böyle bir bilgisayarı apple'dan 8000 tl den aşağı alamazsınız. Ben iyi bir rakama arenadan aldım. Anakart P150HM... monster, probook, sager (sager daha çok avrupada ) her ne derseniz deyin hepsi aynı.. orjini clevo.. Mac OSx kullanmak istiyorsanız tonymacx86 sitesini inceleyin. Orada CLEVO için pek çok forum başlığı bulabilirsiniz.

Bu donanımla Mountain Lionu CMOS Reset ve wi-fi problemi hariç tam anlamda full kapasiteyle kullanabiliyorum. CMOS reset problemi sizin siyah ekran dediğiniz şey. Anakart falan yanmıyor, bir şeyler bozulmuyor. Sadece CMOS, yani bios kendini resetliyor. Siz de servise gönderiyorsunuz servis size nerden tutturursa ordan geçiriyor afedersiniz... Tek yapmanız gereken hoparlör kapağını kaldırıp, vidaları söküp, klavyenin o hassas kablosuna zarar vermeden CMOS yani bios pilini çıkarmak ve 10 sn sonra yeniden açmak...

8000 - 9000 tl ile 2-3000 tl arasındaki fark için biraz bu eziyete katlanmak zorundasınız. wi-fi sorununu çözmek için usb adaptör kullanıyorum. Atheros donanımlar çalışıyor. Onu edinirsem dahili wireless problemini de aşacağım, üşendiğimden uğraşmadım. Ama çözülmeyecek sorun değil. APple gibi büyük bir firmadan her donanım için driver üretmesini yazılım çıkarmasını bekleyemeyiz...

Daha fazla detaya giremeyeceğim, tonymacx86 ya da hackintosh sitelerinden araştırın.... diyeceğim şu ki, siyah ekranla karşılaşırsanız gidip servislerden kazık yemeyin. Anakart falan yanmıyor nesi yanmış göstersinler... sadece CMOS kendini resetliyor.... O da Apple bilgisayarlardaki güç yönetim sistemi kext'lerinin yani driver yani sürücülerinin bizim bilgisayarlarımızdaki anakart bios'larıyla uyumlu olmaması. Kısaca şöyle bir durum var, sistem kendini kapatırken bios'a bilgi gönderiyor... bilgi gönderirken sisteme fazla yük bindiğine dair yanlış bir bilgi giriyoor, cmos yani bios da kendini korumak için resetliyor... Ben bios pilini çıkardım, sistemi 'restarT' yani yeniden başlat komuutyla başlatıp açılış ekranında güç düğmesinden kapatıyorum. Dosya sistemim de zararg örmüyor, bilgisayar da zarar görmüyor.

Sistem bilgilerimi gösteren resimleri yükleyecektim.. zararlı script gerekçesiyle izin verilmedi site tarafından...

(güncelleme) ... CMOS reset problemini de tonymacx_86 forumlarında bulduğum bazı kext'ler aracılığıyla çözdüm. Şu an tek sorun wi-fi... onu da atheros arabirimiyle çözeceğim.. 10 dolar bişey... ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzcartoonist -- 24 Eylül 2012; 16:50:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuzcartoonist

Arkadaşlar, sırf bu soruya yanıt vermek için geç de olsa donanım habere üye oldum... Monster dediğiniz marka bir kere orjin olarak Clevo'nun ürettiği bir bilgisayar. Ben de Probook üzerinden edindim. Mountain Lion sürümünü kullanıyorum. Tabi ki ufak tefek sorunlar var. Şu anda kullandığım donanım i7 ram 16 gb. full hd ekran kartı 1,5 gb. nvdia ... böyle bir bilgisayarı apple'dan 8000 tl den aşağı alamazsınız. Ben iyi bir rakama arenadan aldım. Anakart P150HM... monster, probook, sager (sager daha çok avrupada ) her ne derseniz deyin hepsi aynı.. orjini clevo.. Mac OSx kullanmak istiyorsanız tonymacx86 sitesini inceleyin. Orada CLEVO için pek çok forum başlığı bulabilirsiniz.

Bu donanımla Mountain Lionu CMOS Reset ve wi-fi problemi hariç tam anlamda full kapasiteyle kullanabiliyorum. CMOS reset problemi sizin siyah ekran dediğiniz şey. Anakart falan yanmıyor, bir şeyler bozulmuyor. Sadece CMOS, yani bios kendini resetliyor. Siz de servise gönderiyorsunuz servis size nerden tutturursa ordan geçiriyor afedersiniz... Tek yapmanız gereken hoparlör kapağını kaldırıp, vidaları söküp, klavyenin o hassas kablosuna zarar vermeden CMOS yani bios pilini çıkarmak ve 10 sn sonra yeniden açmak...

8000 - 9000 tl ile 2-3000 tl arasındaki fark için biraz bu eziyete katlanmak zorundasınız. wi-fi sorununu çözmek için usb adaptör kullanıyorum. Atheros donanımlar çalışıyor. Onu edinirsem dahili wireless problemini de aşacağım, üşendiğimden uğraşmadım. Ama çözülmeyecek sorun değil. APple gibi büyük bir firmadan her donanım için driver üretmesini yazılım çıkarmasını bekleyemeyiz...

Daha fazla detaya giremeyeceğim, tonymacx86 ya da hackintosh sitelerinden araştırın.... diyeceğim şu ki, siyah ekranla karşılaşırsanız gidip servislerden kazık yemeyin. Anakart falan yanmıyor nesi yanmış göstersinler... sadece CMOS kendini resetliyor.... O da Apple bilgisayarlardaki güç yönetim sistemi kext'lerinin yani driver yani sürücülerinin bizim bilgisayarlarımızdaki anakart bios'larıyla uyumlu olmaması. Kısaca şöyle bir durum var, sistem kendini kapatırken bios'a bilgi gönderiyor... bilgi gönderirken sisteme fazla yük bindiğine dair yanlış bir bilgi giriyoor, cmos yani bios da kendini korumak için resetliyor... Ben bios pilini çıkardım, sistemi 'restarT' yani yeniden başlat komuutyla başlatıp açılış ekranında güç düğmesinden kapatıyorum. Dosya sistemim de zararg örmüyor, bilgisayar da zarar görmüyor.

Sistem bilgilerimi gösteren resimleri yükleyecektim.. zararlı script gerekçesiyle izin verilmedi site tarafından...

Selam arkadaşım. Dediğin gibi bios kendini resetliyor ondan oluyor bu olay. Bende monster servisine gittiğimde sağolsun bir eleman vardı gözümün önünde 1dk içerisinde halletti :)
    daha once boyle birşey yaşamadığımız için bilmiyorduk sorun neyden kaynaklanıyor.
    Konuyu anlattığımızda deselerdi bios u resetleyin, bizde yapardık. Demediler 3 ay laptopsız bekledim (yurt dışında yaşıyorum, türkiyeye gidene kadar 3 ay bekledim).
    sonra işlemin 5dk sürdüğünü görünce kendimi kesicektim.

Herneyse, benim sistemim de AMD HD699M var sanırım ondan olmuyor bilmiyorum.
    Bir türlü beceremedim. yardımcı olurum diyorsan sevinirim, Uğraşamam diyorsan çokta önemli değil bu saatten sonra mac olmuş olmamış...

• Kurulumda hangi aşamaya kadar geldiğini bilmem lazım. Önyükleyici olarak ne kullanıyorsun? IAtkos'tan mı Tonymac Multibeast'ten mi yararlanıyorsun? Kurulum aşamasını tamamlamışsan, bilgisayar normal olarak açılıyorsa ve sistem başlıyorsa sorun yok. Sadece "sistemi kapat" komutuyla bu sorun çıkıyor. P150HM anakartlarda var olan ve engellenemez bir sıkıntı. Çözümü yok. Ya da şöyle diyelim şu ana kadar bir çözüm üretebilen çıkmamış. Bu tür spesifik donanımlarla kurulum yapan insan sayısı çok fazla değil dünyada. Dolayısıyla bu bios reset problemini her daim yaşayacaksın. Kaçınılmaz. Ben bios pilini çıkardım. sistemi kapatırken de "yeniden başlat" komutuyla kapatıp, ön yükleyicinin açılış ekranında güç düğmesinden kapatıyorum. Eskaza sistemi kapat komutuyla kapatırsam da bir süre bekleyip (şarj cihazını çıkarman gerek, pil kalsa da sorun yok... yani lap top pilini kastetiyorum, cmos pili değil) yeniden açıyorum. Tarih ve saat meselesini zaten internet bağlantın varsa otomatik hallediyor. Yoksa, saat için ille de lap top şart değil her yer saat dolu.. Grafik kartınla ilgili çözüm var mı bilmiyorum. Ama cmos resetlenme problemi ekran kartınla ilgili bir sorun değil. Uzaktan yardımcı olabileceğim bir konu değil, zira deneyimlemek gerekir. Ben kendi donanımıma uygun kext yani sürücüleri bulana kadar baya bi forum inceledim, dolaştım. Ama çabaya değer, bu makinaya OS X çok yakışıyor doğrusu... Varsın bios pili olmayıversin...

• Kurulumla ilgili sorun yaşıyorsanız detaylı bir kurulum anlatımı hazırlayabilirim. Ama biraz zamana ihtiyacım var şu günlerde pek mümkün olmayabilir. Belki bir hafta sonra... Sadece şunu ekleyebilirim, kuruluma başlamadan önce space tuşuna basın ve kernel flag olarak PCIRootUID=0 yazın ve açılışı başladın. (unibeast kullanıyorsanız customize yapmaya gerek yok zaten o seçenek yok.. multibeast ile sonra gerekli kext'leri yükleyebilirsiniz ama IAtkos kullanıyorsanız, customize seçeneklerinden gerekli kext'leri seçmelisiniz.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzcartoonist -- 24 Eylül 2012; 1:52:04 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.