Şimdi Ara

MONiTÖRÜM TİTREMEYE BAŞLADI !!! YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 17 inç vestel titreşimsiz monitörüm var. bu monitörü kadıköyden yaklaşık 1 sene önce almıştım. vestel o zamanlarda defolu mallarını 140$ dan satışa sunmuştu. o zaman sıfır fiyatı 200$ civarıydı . bende kelepir bulup aldım.

    sorum şu :
    şu an 1024*768 32 bitte 60 hz de çalıştırıyorum. bu yeni asusv3800 kartını aldıktan sonra monitörde titremeleri görmeye başladım !resmen titriyo
    halbuki titreşimsiz yazıyordu kitapçığında
    bu olay neden oldu sizce ?
    bu 60...70...80... hz denen olay ne oluyo ? bununla ilgisi var mı ? en iyi rakam hangisi ?
    kaç hz de olmalı ?
    bir de 32 bit renk çok mu gereksiz ? 16 yapiim mi ? hep hangisi kalsın ?
    teşekkürler

    iski burda cevap nerde ?



  • 60 70 80hz dediğiniz dikey tazeleme oranıdır. İngilizcesi ise "refresh rate"tir. Ne kadar yüksek olursa o kadar iyi. Düşük tazeleme hızlarında bu titreme görülür. Ayrıca sağlık için de iyi değildir. Monitörler max desteklediği çözünürlüğe yaklaştıkça tazeleme hızları düşer. Bu durumla aşağıda belirttiğim 2 nedenden biri yüzünden karşı karşıyasınız:
    1. Monitörünüz 1024*768'de ancak 60 hz dikey tazeleme hızını destekliyor olabilir. Modelini tam bilmediğim için bu konuda birşey söyleyemeyeceğim. Eğer iyi bir 17 inch model ise aslında 1024*768'de en az 85 hz dikey tazelemeyi desteklemesi gerekir. Eğer desteklemiyorsa yapacak birşey yok. Tek tavsiyem monitörünüzü değiştirin olur. Bu devirde 1024*768'i 60hz'de elde etmeniz çok saçma.
    2. Refresh Rate'i optimum ayarına getirmemişsinizdir. Bunu yapmak için; masa üstünde sağ tıklayıp "properties"'e oradan "settings"e girin. Sağ altta "advanced" diye biryer olacak, orayı tıklayın, daha sonra adapter'ı seçin. Refresh rate diye bir yer göreceksiniz onu "optimum"a getirin. Eğer monitörünüz 1024*768'de 85 hz destekliyorsa bunu yaptığınızda problem ortadan kalkacaktır.

    Diğer sorunuza gelince bence 16bit yapın. Ama eğer Quake falan oynuyorsanız ve görüntü dahakaliteli olsun diyorsanız performanstan fedakarlık edip 32bit de yapabilirsiniz. Ama şunu söyleyeyim çoğu insan farkı ayırt edemediğini söylüyor.




  • <font face=Comic Sans MS>yaa refik dediğin doğru 85 hz 1024 te titremeyi kesti fakat 32 biti 16 bite düşürünce windowsta gözle görülür bir fark oldu ... oyunlarda bu fark belirsiz. ya da ben 32 bite alıştım diye mi boyle oldu . ama neyse ramimi 128 e çıkarıncaya kadar 16 bit takılıcam.
    bu arada son sorum : monitör destekler mi desteklemez mi bilmiyorum araştırıcam . bu arada ben 1024 85 hz de çalışsam monitörün yanması gibi bişi söz konusu mu ? bi zarara ugrar mıyım ?</font id=Comic Sans MS>

    iski burda cevap nerde ?
  • Oyunlarin renk derinligi ayarlari genellikle kendi iclerinde olur. Bence onlarda 16 bit kullan. Sahsen ben aralarindaki farki ayirt edemiyorum ve denemelerimde %30 civari fps kazandim 32 bit i 16 bit e dusurunce. Masaustu icinse ben 16 bit kullaniyorum ama se istedigini kullan. Zaten kastirici bir islem yapamazsin masaustunde. Pek kaybin olmaz.
  • wallaa kardeş bu vestelin klasik hatası paso titrer durur 3 kez yolladım aynı halde geri yolladılar biraz daha beklayip yenisini alcam ben vestel monitörden uzak durunnnn

    gölge
  • tritiuma renk konusunda katılıyorum.

    Monitörünle ilgili soruya gelince... Windows'tan optimumu seçtiğinde 85 hz oluyorsa bir sorun yok, destekliyor demektir hiç merak etme. Zaten bildiğim kadarıyla desteklemediği bir refresh rate'e bir program yardımı olmadan ulaşamazsın.
  • Benim bir iki arkadasta vestel var, bazilarinda optimum ayari sonuc veriyor, bazilarinda vermiyor. Herhalde ekran karti driverlarindan dir diyorum, ama aslini bilmiyorum.
  • bizim net kafede 5 vestel monitor var hepsi sorunsuz calısıyo display ozelliklerinde Super VGA 1280x1024 secili ve kusursuz calısıyorlar

    Dreyfus
  • eywallah arkadaşlar . saolun.

    iski burda cevap nerde ?
  • BABA anlamıyom kusursuz çalışma olayını bi benim önüme geliyo herhal bu vestelin sorunu
    bende ekran renkleri ters dönüyo ardına bir titreme bir karanlık ve yeni bir başlangıç ve aynı sorunu 8 makinadada gözlerimle gördümm neden diye vestele yazı yazdı bi arkadaş malum yanıt yok gelsin yazacam buraya...

    gölge
  • benim philips monitör bikere ekran sapsarı oldu yeminederim ön tarafına bi yumruk vurdum renkler düzeldi harbi diyom valla.bazen bu yumruk işe yarıyo :)

    Northerner
    www.northerner.sayfasi.com<img src='http://powerstorm.sitemynet.com/xx.gif' border=0>
  • ehue
    marş söylerkeeeeeeeeeeen yumruk monitördeeeeeee
    yensek yenilsek kalbim hep senleeeeeee !!!

    çavuşum ben çavuş !

    iski burda cevap nerde ?
  • vala ADİ monıtorlerını onerırım cok iyi bu arada vestellerde bıde antımanyetık secenegı gıbı bısey war osc'de(on screen display)

    KafSinKaf(since 1912)
    [url][/url]www.since1912.org
    [url][/url]www.kafsinkaf.org
  • baba sen yumruk atmışın yalan sölüyosam fener şampiuonlar ligi şampiyonu olsun ki ben kafa yı gömdüm o kafayı insan evladına atsam birdaha kalkmaz ama yok monitör laf anlamadı hala aynıı ahaaaa wallaa yine aynııı şeler sararacak titreyecekk.....


    gölge
  • harbiden hepsi olduu ama bu sefer kapanmadı

    gölge
  • herkese merbaaaaaa !!!

    ( ehu ! sadece ateş çıksın die yazdım bu mesajı ... 15 olunca ateş çıkıo ya ... bi kıvılcım beni bambaşka bir seruvene yolluyo da ... ehu )

    çavuşum ben çavuş !

    iski burda cevap nerde ?
  • Gölge'nin ne kadar elektronik bilgisi olduğu anlaşılıyor. Tamam gölge sen kafa atmaya devam et de, bence hiçbir konuda insanlara tavsiye verme, ammman derim!
  • Evet doğru söylüyorsun... Herkes verebilir, ama senin gibi bir lavuğun ben varken tavsiye vermesi hiç haddi olmaz!
  • yaw lütfen arkadaşlar kendi aranızdaki tartışmaları okumak zorunda bırakmayın
  • bağırsakta kurt var

    bağırmasakta !!!
    çavuşum ben çavuş !!!

    iski burda cevap nerde ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.