Şimdi Ara

Monitörü duvara asmak için en uygun yükseklik ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Klasik normal bi pc kasası düşünün, yerden yüksekliği 73~75cm. genişlik 100cm. derinlik 60cm.
    24 yada 27" bi monitörü , masada yerden kazanmak için duvara monte etmek istersek bunun için en uygun yükseklik ne olmalıdır? (masadan yüksekliği)
    yada bu yüksekliği neye göre belirlemeliyiz. yani monitörü kaldırıp duvara tutup bakıversekte olur ama bu şekilde sağlıklı karar verebiliceğimizi zannetmiyorum çünkü onu o şekilde tutarken normalde oturduğumuz gibi oturmuyoruz. genelde pc başında pek dimdik oturulduğunu görmedim. yayılabildiğimiz kadar yayılırız. yada ben öyleyim. neyse kısaca sorum budur :)

• cevap aslında tüm görüntü cihazları için aynı olmalıdır. ortalama göz seviyesinde olmalıdır. oturulan yere oturulan sandalye ye ve kişinin boyuna göre ufak farklılıklar dışında böyledir.lcd paneller de açı bozuldugunda görüntü kötüleştigi için tam karşımıza ve göz hizamıza uygun yerleştirmelisiniz. şayet askı aparatı ile astıgımızda aparat veya ekran hareket edebiliyorsa yukarı aşagı ve sağa sola bu hizalama bize belli bir miktar yüksege asma veya saga sola asma avantajı saglar sizde yerinize cihazlarınıza göre bu ayarlamayı yapmalısınız.
  • peki göz hizası derken bu nasıldır yani örnek vermek gerekirse benim boyum 1.90 oturduğum koltuğun yerden yüksekliğini şimdi ölçemiycem ama standart pc koltukları. koltuk ayarı en son yükseklikte. şu an 22" monitör kullanıyorum ve dik oturup dümdüz karşıya baktığımda monitörün üst kısmından 5cm üste denk geliyo. yani şu an monitöre kafamı eğerek bakıyorum diyebilirim. şimdi 24 yada 27" asarsam eğer şu anki bahsettiğim monitörün 5cm üstü olan yani göz hizam olan kısım monitörün tam ortasınamı denk gelmeli. yani bu sorumun cevabı aslnda kişiden kişyie değişir herkes kendi zevkine göre asabilir. ama benim sorduğum hangisi en sağlıklısıdır. yani 60cm derinliği olan bi masadan monitörü duvara asarsak aramızda 65~70cm mesafe olur. eğerki yukarı biyere asarsak sürekli boynumuzu yukarı kaldırmamız gerekir ve bi süre sonra boynumuzun ağrımasına sebep olablir. yada çok aşağıda olursa (bu yüzden laptop almıyorum) sürekli aşağı doğru bükmemiz gerekir boynu. bu sefer gene sağlıksız sonuçlar doğurur. ben en doğrusunu yakalamaya çalışıyorum o yüzden sordum :)

• bir kere ilk söylediginiz konumunuz sizin hatanız. neden çünkü madem 22 monitörün den 5cm yukarıda kalıyor gözünüz neden koltugun ayarı en yukarda üstelik boyunuz uzunken.

daha büyük monitör aldıgınızda şuanki konumunuz tam denk gelecektir. koltuk yüksekliginizin en yukarda iken kullanım şekliniz yani.

ayrıca derinlik ve yeni boyuta göre monitöre uzaklıgınız sorun teşkil etmeyecektir.

bir diger durum monitörü alın masaya koyun biraz kullanın belki asmaktan vazgeçebilirsiniz. önce öyle bi deneyin kullanın zaten o zaman en iyi çözümü siz kendiniz bulacaksınız.

birde biraz pahalı ancak masaya monte aparatlarda var çok yönlü ayarlama saglayabiliyor duvara asmak şartınız yok. kollu aparatlardan bahsediyorum ort : 150 tl civarı fiyatları var. ancak yinede pahalı ve hareketli aparatlar yerine fiyat farkını daha geniş ekran almaya da yönlendirmeniz seçenekler dahilinde.

led ekran olan 24 inch hisence lcd tv yi tavsiye ederim. dahili hoparlör masada size yer kazandıracaktır, tabi yeterli ses düzeyi olan hoparlörlü cihazlar lcd tv ler hoparlörlü monitörlere nazaran ses düzeyi olarak biraz daha iyiler. bimeks ten bakabilirsiniz söyledigim ürüne tavsiye sadece.

• önerdiğiniz tv yi inceledim fakat tepki süresi 8ms, üstelik led pek tercih ediceğimi zannetmiyorum çünkü duvar askı bölümü olmuyo çoğunun. duvara asıcağım kesin. masaya koymam kesinlikle. yer sıkıntısı olucak çünkü.hatta yapabilsem duvarın içine gömerim monitörüde.. :D

bu arada koltuğu o şekilde kaldırmamın sebebi, boyumun uznluğundan dolayı o kadar alçak bi mesafede oturduğumda ayaklarıma binen ağırlık arttığından çok çabuk yoruluyo. ne kadar yüksek olursa o kadar ayağıma binen yük azalıyo ve uzun süre rahat oturabiliyorum. biraz ayrıntı şeyler bunlar ama düşünmem gerekiyo hepsini. herneyse net bi cevap alamıycam sanırım. ben masadan 20cm yükseklikten asmayı düşünüyodum.
  • net bir cvp verdim size aslında , oturdugunuzda monitörün en üst kısmı göz seviyenizde olmalıdır max. burda masanızın yüksekliginin önemi yok ancak masanız orda duracagına göre monitörde masanın alt kısmına temas edemeyecegine göre mecburen monitörünüzün en alt seviyesi masa hizasından başlayacak gayet net.

oturma konumunuz konusunda mecburen haklısınız yük binme konusu yani.
  •  Monitörü duvara asmak için en uygun yükseklik ?
    ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    duvara lcd yerden yükseklik ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.