Şimdi Ara

Monitörsüz Laptop'a Windows Kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Değişik bir sorun için yardımlarınıza ihtiyacım var.

Sony Vpcf22 Laptop'a sahibim. Laptop'ımın monitörü yok, hdmi çıkışı ile monitöre bağlıyım. Dahili monitör olmadığından bios vs gibi ayarlara girme şansım da yok çünkü açma tuşuna bastıktan windows başlayana kadar hdmi dan bağladığım monitöre görüntü gelmiyor. Ne zaman windows başlıyor yazısı geliyor o zaman görüntü de geliyor monitöre. Durumu anlatabilmişimdir umarım.

Şimdi şöyle bir sıkıntı var, hdd de bad sector var hemde epey bir bölümünde. Haliyle kullanmak eziyet haline geldi windowsu. Yeni bir hdd alıp windows yüklemek istiyorum. Fakat kurulum esnasında dos ekranında takılacağım için ve orada monitör aktif olmadığı için yükleme yapamayacağım. Acaba windows üzerinden kurulum yapsam nasıl olur diye düşündüm ama onda da illa ki windows tan çıkıp dos a döneceğim için yine monitörü kaybedeceğim.
    Kafam durdu çıkamadım işin içinden. Ne yapabilirim var mı tavsitesi olan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mavi vga çıkışını da denedim; aynı şekilde windows başlayana kadar görüntü gelmiyor onda da.

• açılırken biosa girip görüntü geliyor mu gelmiyor mu denediniz mi? ben vga çıkışından sistem çalışmaya başladığı andan itibaren görüntü alabiliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka bir bilgisayarın varsa yeni hddyi ona tak.
    Windows yüklenirken 2 aşamalı yükler. Ön yüklemede hddye windows dosyaları vs açılır. Daha sonra reset atar ve asıl kurulum başlar. Bu aşamada kurulum tamamlanmamıştır. Tam resetlendiği an bilgisayarı kapatıp hddyi çıkar ve monitörü olmayan laptopa tak.

Kurulum o laptopa göre devam edecektir. Başka çözüm düşünemiyorum. Daha önce defalarca uyguladım ben de aynı sorunu yaşamıştım.
  • denedim hocam maalesef gelmiyor görüntü
  • Mantıklı bir çözüm. Ancak hdd yi söküp monitörsüz bilgisayara taktıgımda kurulum esnasında opsiyonel seçenekler için kurulum durup seçim yapmam gerekebilir mi acaba. böyle birşey olursa da bunu göremeyecegim için sonsuz kadar bekleyebilirim :) Bu sorunu katılımsız kurulum gibi kurulum seçenekleri çözer mi acaba ? Var mı bana hiçbirşey sormadan yüklemeye başlayan bir windows kurulumu. ( fakat aklıma bir soru geldi bunu yazarken. hdd yi monitörsüz bilgisayara taktıgımda hdd den başlatmasını f tuşlarıyla halledebilirim değil mi ? )
  • Arkadaşlar durum için önerilerinizi bekliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    netbook tan masaüstü pc yapmak.
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoogar

Mantıklı bir çözüm. Ancak hdd yi söküp monitörsüz bilgisayara taktıgımda kurulum esnasında opsiyonel seçenekler için kurulum durup seçim yapmam gerekebilir mi acaba. böyle birşey olursa da bunu göremeyecegim için sonsuz kadar bekleyebilirim :) Bu sorunu katılımsız kurulum gibi kurulum seçenekleri çözer mi acaba ? Var mı bana hiçbirşey sormadan yüklemeye başlayan bir windows kurulumu. ( fakat aklıma bir soru geldi bunu yazarken. hdd yi monitörsüz bilgisayara taktıgımda hdd den başlatmasını f tuşlarıyla halledebilirim değil mi ? )

Boot olduktan sonra da mı monitöre görüntü gelmiyor?
  • Hayır hocam. Windows a geçiş yapmadan hiçbir şekilde görüntü alamıyorum.Ara hiçbir işlemde görüntü yok. Bu durum sony lere özelmiş.

• Ben de laptopumu ayrı bir monitöre HDMI ile bağlayıp kullanıyorum, aynı şekilde boot ekranını geçip direk Windows'tan itibaren göstermeye başlıyor. İnternette çok aradım, ama pek bir cevap bulamadım.
  • Arkadaşlar kaç tane bilgisayarcıya götürdüm çözemediler hakkaten yok mudur şu işin bir yolu yordamı ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.