Şimdi Ara

monitore görüntü gelmiyor,yardım lutfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.Benim pc yine manyadı!!! nedenini anlamiyorum..sorun şu:

pc den power tuşuna basıyorum..lcd bekliyor bekliyor bekliyor yok anam tık yok!! no video signal diyor ha bire lcd de,kapkaranlık duruyor ben ona oda bana bakiyor..buarada pc açılıyor bişeyler yapiyor kendince açılıyor belkide xp ama ekran var görüntü yok misali ben o an neler oluyor bilemiyorum!!!!sonra bende arkadan elektirk kablosunu cekiyorum..takıyorum ve power basiyom yine yemiyor!!!
    1-2-3-4-5 derkene nafile tık yok!!bende komple elektirk kablosunu cekiyorum takıyorum..allahım diyom lutfen lutfen aç diyorum,ve o an açılıyor busefer lcd de görüntü var ve pc açılıyor resmen

bazen ac kapa yapmakdan pc iyicene bunamaya başliyor ve xp açıldıgında donup kalıyor ve o an işte kırasım geliyor aslında pc yi,cunku biliyorumki restart cektigimde yine aynı yamugu yapacak ve yapiyorda.. velhasıl açıyorum bi türlü aradan 30dk bilemedn 1 saat gectiği de oluyor!!

-2 farkli monitorde denedim
    -2 farkli ekran karti denedim
    -sonuc aynı açılıyor açılmasina ama işim dualara ve şansa kalıyor!!!
    --- sorun nedir??napmam lazim??

2.sorunumuz ise...

Dün bir arkadaşa toplama kasa aldık,ve evlerinde bulunan eski pc babasi kullanacağindan ve içi 4-5 yıldır temizlenmediğinden dedim madem öyle dur şunu açalim ben bi cilop gibi yapayim şu eski anadol kasayi,ve başladim fanlari sökmeye iyicene temizledim-kasanın içini süpürgeledim-vs vs derkene mis gibi oldu harbi yeni gelin gibi oldu sonra kasayı kapattim ve yeni kasannın işletim sistemini kurmaya gectim...

onuda halettikden sonra geçtim öbür odaya ve eski kasayi baglamaya başladim..kablolar vs derkene,monitoruda taktik ve power a bastimm,monitorde görüntü yok..tık yokk..alla alla diyom bu ne şimdi...pc açılıyor yine ama monitore görüntü gelmiyor ..hadi icerdeki lcd yi bagladik eski kasaya yok oda değil,kablolari kontrol -ekran karti tak cikar vs vs derkene yok yine yok!!
    sonra aldim kasayı eve ,benim ekran karti taktim yok olmadi o da..
    yine açılmıyor bu arkadaşin pc si,dediğim gibi pc oluyor ama monitorde görüntü yok ...
    napcağimi bilmiyorum arkadaşin pc si ve ben bişey bozdum gibi me geliyor!!anlamadiğim içi tozdan geçinmiyorkene,fanlar bile zar zor dönerkene çalişiyordu da -ben onu mis gibi yaptikdan sonra neden bana böle yapiyor!!

gercekden tav oldum.. zaten kendi pc böle bi adilik yapiyor monitore görüntü gelmiyor,ama bi türlüü onu kandiriyorum nasil oldgunu sormayın ama oluyor..peki bu arkadaşim kasasına ne demeli??

lütfen yardim edin,uzman kişiler ve tilki gibi pc den anlayaan saygıdeğer arkadaşlarim!!

çok uzun oldu biliyorum sorry

• eğer parçaların garantisi warsa garantiye yollamayı dene. ekran kartı slotlarını düzgün bi şekilde temizle
  • eğer parçaların garantisi warsa garantiye yollamayı dene. ekran kartı slotlarını düzgün bi şekilde temizle
  • garanti diyonda pc ler eski be dostum..yenisinde hata yok..eski pclerde var..

eski derkene benim kendime ait olan ve arkadaşinkide dün temizledikden sonra arizalandi..

slotda hiç bişey yok ,dışdan öyle gözüküyor en azindan ..temiz yanii..
  • ben aynı sorunu yaşadım kardeş ama benim sorunum ekran kartı imiş kartı değiştim sorun kayboldu bendede görüntü gelmiyodu no video ınput yazıyodu bazen pc açıkken pat die kitleniyodu restart oluyodu ondan sonra uğraşki görüntü gelsin daha sonraları gecikmeli yazma hatası falan vermeye başladı format bile atamaz olmuştum ama ben kartı değiştim sorun kayboldu sen kartı değişmişsin yine aynısı olmuş
  • Sanırım iki kasada da aynı sorun oluşmuş peki bilgisayarda bipleme var mı?

Eski kasada hangi fanları temizledin. Kasanın bir resmini koyabilirsien eksik yada hatalı bişey varmı ona bakabiliriz.

Kolay gelsin.
  • PC'nin çalışıp monitöre görüntü gelmemesinin nedeni BIOS ayarlarının sıfırlanmış olması olabilir. Gerçekten çok sinir bozucu birşey ben de yaşadım. Servise götürdüm. Teknik eleman BIOS ayarları sıfırlanmış dedi. Ayarlamaları yaptı. Hiçbir sorunum kalmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk başta yorumlarınız için teşekkür ederim..fotolara gelince şuan dijital kamera yok belki yarın arkadaşa sölerim getirsin ve direk eklerim..

quote:

Orjinalden alıntı: umarr

ben aynı sorunu yaşadım kardeş ama benim sorunum ekran kartı imiş kartı değiştim sorun kayboldu bendede görüntü gelmiyodu no video ınput yazıyodu bazen pc açıkken pat die kitleniyodu restart oluyodu ondan sonra uğraşki görüntü gelsin daha sonraları gecikmeli yazma hatası falan vermeye başladı format bile atamaz olmuştum ama ben kartı değiştim sorun kayboldu sen kartı değişmişsin yine aynısı olmuş

bende kendi pc de format attikdan sonra baya bi zorlandim xp yi kurmaya ,cünkü zaten zor açılan pc,yani monitore görüntü gelmemesi var,ee xp kurarkene bide restart cekiyor kur işleminin bir bölümünde bu sefer restart cekerkene lap monitorde yine no signal demeye başliyor,baya bi ugraşmitim kurmaya..

evet ekran kartınla alakali değil bende sanırsam,fakat agp slotunla belki olabilir.. bakalim napcaz

quote:

Orjinalden alıntı: ras1m

PC'nin çalışıp monitöre görüntü gelmemesinin nedeni BIOS ayarlarının sıfırlanmış olması olabilir. Gerçekten çok sinir bozucu birşey ben de yaşadım. Servise götürdüm. Teknik eleman BIOS ayarları sıfırlanmış dedi. Ayarlamaları yaptı. Hiçbir sorunum kalmadı.

bios pilini hiç elemedim cikarmadimda her iki pc de ,sifirlanması olamaz diye düşünüyom ama anakartin belkide agp slotunda bir sorun olabilir her iki kasada da veya anakart yanmış da olabilirmi diye düşünüyorum veya bazi parcalari..

quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

Sanırım iki kasada da aynı sorun oluşmuş peki bilgisayarda bipleme var mı?

Eski kasada hangi fanları temizledin. Kasanın bir resmini koyabilirsien eksik yada hatalı bişey varmı ona bakabiliriz.

Kolay gelsin.

Bana da öyle geliyor ,cünkü benimkide aynısını yapiyor ama tek farklari benimkinde 5-10 denem sonra monitorde ekran görüntüsü cıkıyor ama arkadaşinkinde yok olmuyor..

bipleme sesini bugun bir arkadaşim da söledi ama nedense ben o bip sesine denk gelmedim kendi pc de de,arkadşin pc sinde de..

genelde temizlik yapinca alirim süpürgeyi ve başlarim fanlari sökmeye(egsoz -cpu-ekrankartini slottan cikaririm,ön panelde olan fan vs) ve hepsini süpürürüm ve sonra silerim petekleri..

kendi bilgisayarimda hep bunu yaparım ve arkadaşinda o gün 4-5 yıl hiç açılmamiş kasasını gördüğümde (içini) direk dedim süpürge makinesi getirin ve başladim temizliğe..fanalr dönemeyecek haldeydi..temizledim ve sonra olmadi..anlamadim bende..tek yaptigim o gün fanlari temizlemek cıkarmadan,tek ekran kartini cıkardim cunku fanına yetişemiyordum süpürge ile ve sonra süpürdüm taktım yerine...

eksik varmı bilmiyom ama herşey yerli yerinde,belki agp slotunda bişey oldu,kasa eski bir kasa 2001-2002 yılından alinmiş bir pc..intel 845 chipset..en kötü yeni bir ana kart alicam cünkü ,temizlemeden evel calişan bir pc vardi ve sonra anlatigim gibi işte.. ilgilendiğiniz icinde tekrar teşekkür ederim..
    arkadaşin kasasını haledelimde sonra benimkisine bakariz ama şimdilik o daha önemli..

• quote:

bios pilini hiç elemedim cikarmadimda her iki pc de ,sifirlanması olamaz diye düşünüyom ama anakartin belkide agp slotunda bir sorun olabilir her iki kasada da veya anakart yanmış da olabilirmi diye düşünüyorum veya bazi parcalari..

Ben de hiç ellememiştim BIOS'a. Ama sorun oradan çıkmıştı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ras1m

quote:

Ben de hiç ellememiştim BIOS'a. Ama sorun oradan çıkmıştı.

peki eger oyle bi sorun varsa kendimiz haledebilirmyiz?? illa servise gitmek zorundamı??
  • BIOS ayarlarından anlıyorsan yapabilirsin.

Ben hem BIOS ayarlarından anlamıyorum hem de benim PC garanti kapsamında olduğu için kasayı açamıyorum.Problemin ne olduğunu anlayamadığım için servise götürmüştüm.
  • Eski bilgisayarın slotlarını iyice temizle. Büyük ihtimalle çözülür
  • quote:

Orjinalden alıntı: madlive

Eski bilgisayarın slotlarını iyice temizle. Büyük ihtimalle çözülür

bi yıkamadıgım kaldı desem
  • Eski bilgisayarda Ekran kartını sök kenara koy.
    Anakarta bağlı küçük bir hoparlör olacak o takılımı ona bir bak.

Daha sonra ekran kartını takmadan makinayı aç. 1 uzun 3 kısa bip gelirse sorun ekran kartından demektir.
    a) Ekran kartı tam oturmuyor.
    b) Slot arızalı
    c) Ekran kartı arızalı.

Bipleme yok ise tek tek parçaları sökerek kenara koy bipleme gelene kadar.

Kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

Eski bilgisayarda Ekran kartını sök kenara koy.
    Anakarta bağlı küçük bir hoparlör olacak o takılımı ona bir bak.

Daha sonra ekran kartını takmadan makinayı aç. 1 uzun 3 kısa bip gelirse sorun ekran kartından demektir.
    a) Ekran kartı tam oturmuyor.
    b) Slot arızalı
    c) Ekran kartı arızalı.

Bipleme yok ise tek tek parçaları sökerek kenara koy bipleme gelene kadar.

Kolay gelsin...

+1
    bipleme yoksa sorun ram'den de kaynaklanabilir. ram slotlarını da kontrol et. ram'lerde sorun varsa görüntünün gelmemesi çok doğal. kolay gelsin
  • konuyu şöyle toparliyayim..

cumartesi pc yi servise götürdüm,20 ytl ye halolcak gibiydi fakat her türlü denemeden sonra yine calişmadi pc..yani farkli ramler,farkli cpu farkli psu,farkli ekran karti herşey denendi...

sonunda karar,anakart arizalı diye,ve tamir etme durumu varsa edeceklerdi yok ise aynı anakrtdan 2.eli depoda varmiş ozman öyle halletcez inşallah..20 ytl de cıkacak tabi bu durumda :)
    bu arkadaşimin pc si icindi..

kendi pc m içinde,psu değiştirdim ve artik öyle açılmama gibi bir sorun yaşamiyorum artik..işimiz dualara kalmadi ,demek güç yetmiyormuş artık pc ye ..
  • valla aynı sorun bende var ama psu 550 watt ve yeni sanırım yetmezlik yoktur,bir psu bide anakartı değiştitip denemedim,kesin sonuca ulaşabilmek için sabrediyorum ve fikirlerinizi bekliyorum...
  • birader aynı sorundan bende muzdaribim gerçi halen çözemedim ama birşey denedim en azından hata mesajını anladım

eğer makinanın pc speakerı takılı değilse ilk önce onu tak

bak şimdi ben de windows sonuna kadar açılıyor bunu sesden anlayabiliyorum hoparlörlerden ama görüntü yok hatta başdaki anakart logosu dahi yok gelmiyor

dediğim gibi anakart üzerinden bir jumper ile pc spkear tak ve makinanı aç

sonra eğer bir yerde problem var ise pc speakerdan bipleme sesleri gelecektir hoparlörlerden değil

buna göre bip seslerinin türünü yani uzun kısa ya da sayı adet olarak 2-3 bit gibi kontrol et

sonra bios markasını YA AMI YA DA AWARD DIR internet ortamından aratarak bios hata klodları bölümünden hatanın nerede olduğuna bak

bende yaklaşık olarak 20 gündür aynı sorunla cebelleşiyorum bunun sonucunda AMI bıos ile kullandığım makinadan art arda 8 adet bip sesi aldım buna karşılık gelen hata ;

grafik kartı belleği hatası

yani ekran kartı makinayı açıyor fakat ekrana görüntü vermiyor..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.