Şimdi Ara

Monitöre görüntü gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar sayın teknik destek kullanıcıları, birkaç gün önce bir problemle karşılaştım.Normal pcyi gece kapatıp yattım.Sabah kalktığımda şu problem yaşandı;

Monitöre görüntü gelmiyordu. Yani monitör no video input hatası veriyordu.Fakat kulaklığı taktığımda oturum açılma sesi falan herşey yerli yerinde,klavye-fare ışıkları çalışıyordu.
    Monitörü değiştirdim.(Eskiden görüntü alıyordum bu monitörde)bunda da no signal hatası aldım.
    Kabloları değiştirdim fakat VGA girişlerini kullandım hep.gene aynı problem devam etti.
    Ram yerlerini değiştirdim 2 adet 2gb ram vardı Kingston.çözülmedi.
    PC'yi tozlardan arındırdım,ram-ekran kartını çıkarıp slotları ve uçları temizledim. çözülmedi.
    Bios pilini çıkardım bir süre bekledim taktım fakat gene aynı.

Daha ne yapabilirim arkadaşlar, Ekran kartının VGA girişi mi bozuldu acaba.Olmadı kasayı kucaklayıp teknik servise gideceğim, ekran kartının gitmiş olması mümkün müdür?Sistemi yapmamın üzerinden 3 sene geçti.

Ekran Kartı : Palit GTX460 Sonic Edition 1gb GDDR5
    Anakart : Asus P8H67 Protect 3.0
    İşlemci : i5 2300 2.8gHz 1155 6MB Cache
    PSupply : Thermaltake 450W
    Ramler : Kingston HyperX 2x2gb 1333mHz

Çok teşekkürler cevaplarınız için takipteyim.

• Ekran kartınızı sökün. Vga kablonuzu kasanın arkasındaki mavi sokete(onboard) a takın. Görüntü alacak mısınız kontrol edin. Eğer görüntü gelirse ekran kartı gitmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DİSC0VERY

Ekran kartınızı sökün. Vga kablonuzu kasanın arkasındaki mavi sokete(onboard) a takın. Görüntü alacak mısınız kontrol edin. Eğer görüntü gelirse ekran kartı gitmiştir.

Hocam söylemeyi unuttum anakartta onboard ekran kartı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekren kartınız çalışmadığından görüntü alamıyorsunuz . şu şeklde olabilir. Psu nuzda sorun oluşmuştur ekran kartı gç çekmek istediğinde güç gönderemez bu da ekran kartını açılmaması demektir. 2. şekil ekran kartını tam oturmamıştır düzgün bir şekilde tekrar takın varsa diğer pciexp slotlarına takın. 3. şekil ekran kartınız yanmış olabilir bozulmuştur. 4. şekil ekran kartına taktığınız güç kablolarında sorun vardır.

Şimdi bilgisayarın anakat üzerine takılan ufak hoparlör vardır sizde bu takılımı düğmeye bastığınızda herhangi bir ses veriyormu? kısa uzun dıt vs gibi. bu sese göre anakatınız hangi hatayı veriyor internetten araştırın. herhangi bir ses yoksa kasanıza güç istemeyen ufak bir ekran kartı takın. sistem açılacaktır açılmazsa tüm güç çeken bileşenleri çıkartın hdd fanlar dvd vs öyle deneyin sorun psuda dır. güç veremiyordur. bir ihtimal ramlerdede olabilir diyorum fakat ekrana no input dememesi lazım en azından bu şekilde dediğinde giriş yok yani monitör ekran kartına bağlı değil diye uyarıyor. bu da ekran kartında sorun olduğunun çalışmadığının göstergesi varsa yakınınızda bi pc o kasada deneyin derim.

• varsa dahili ekran kartına monitörü tak seslerin gelmesi arka planda sistemin çalıştığını gösterir
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiRaNTx

Ekren kartınız çalışmadığından görüntü alamıyorsunuz . şu şeklde olabilir. Psu nuzda sorun oluşmuştur ekran kartı gç çekmek istediğinde güç gönderemez bu da ekran kartını açılmaması demektir. 2. şekil ekran kartını tam oturmamıştır düzgün bir şekilde tekrar takın varsa diğer pciexp slotlarına takın. 3. şekil ekran kartınız yanmış olabilir bozulmuştur. 4. şekil ekran kartına taktığınız güç kablolarında sorun vardır.

Şimdi bilgisayarın anakat üzerine takılan ufak hoparlör vardır sizde bu takılımı düğmeye bastığınızda herhangi bir ses veriyormu? kısa uzun dıt vs gibi. bu sese göre anakatınız hangi hatayı veriyor internetten araştırın. herhangi bir ses yoksa kasanıza güç istemeyen ufak bir ekran kartı takın. sistem açılacaktır açılmazsa tüm güç çeken bileşenleri çıkartın hdd fanlar dvd vs öyle deneyin sorun psuda dır. güç veremiyordur. bir ihtimal ramlerdede olabilir diyorum fakat ekrana no input dememesi lazım en azından bu şekilde dediğinde giriş yok yani monitör ekran kartına bağlı değil diye uyarıyor. bu da ekran kartında sorun olduğunun çalışmadığının göstergesi varsa yakınınızda bi pc o kasada deneyin derim.

1- Fanı çalışıyor ekran kartının,hatta ısınıyor kart fakat hala güç eksikliği varmı emin değilim.
    2- Eminim oturduğundan yalama yapmak istemiyorum kartı.anakartın crossfire desteği var sadece,2.kart slotuna takmayı denedim fakat bilgisayar 3-4 saniye açık durup kendini tekrar başlatıyor.eski slotuna geri taktım.
    3- Onun için yarın servise götürmeyi düşünüyorum monitörü de götüreceğim.
    4- Durup dururken sorun çıkarabilirmi psu kabloları bilmiyorum ayrıca ekstra kablom da yok kasa içi için.

Anakart üzerinde hoparlör göremedim kasanın üzerinde var bir adet fakat kablo bağlı değil ona. Herhangi bir bip sesi de gelmiyor kasadan başlatırken.
    Keşke 2.bir ekran kartım olsa da denesem,bir başka kasam var fakat onda anakartın onboard ekran kartını kullanıyorum ve benim ekran kartını desteklemeyecek kadar eski.Yarın teknik servise gideceğim,ilginiz için sağolun.

@axelfoly

Dediğim gibi tek ekran kartı var , anakartta grafik kartı/girişi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rechno -- 6 Kasım 2014; 12:30:21 >

• Geçmiş olsun umarım büyük bir sıkıntı çıkmaz garanti kasamında değiştirirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekrana görüntü gelmiyor
    4 yıl önce açıldı
    Monitore görüntü gelmiyor
    10 yıl önce açıldı
    Ekrana görüntü gelmiyor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güncelleme olarak yazıyorum, Sorun ekran kartında çıktı. Ayrıca monitör başka nedenlerle bozuk. Yada monitör voltaj sorunuyla ekran kartını bozdu. Sonuç olarak ekran kartını değiştirdim.Monitörü de tamire gönderdim.
  • Hocam konu başlığına [çözüldü] ibaresi eklerseniz iyi olur. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DİSC0VERY -- 11 Kasım 2014; 14:29:50 >
  • Şimdi de bir başka problem yaşıyorum, görüntü siyah-beyaz dikey çizgilerle doluyor ve kitleniyor, tek çözümü reset atmak.yukarıda da TESTVBIOS yazıyor ekranın tepesinde.

Bios güncelledim fayda etmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rechno -- 11 Kasım 2014; 14:48:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.