Şimdi Ara

monitörde sarı görüntü ve projeksiyon sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

1- Bilgisayar açıldığından itibaren sürekli sarımsı bir görüntü veriyor.windows açıldıktan sonrada bu devam ediyor yani normal görüntü yok sarı görüntü var sürekli.Monitörün ayarlarındandır diye düşündüm yapmaya çalıştım olmadı belki ayarları yapamadım diye düşünerek başka bir monitör bağladım ama sorun aynı.Ekran kartı pci-e ve destekleyen başka bir bilgisayar olmadığından başka bir yerde ekran kartını deneme imkanım olmadı.Sorunun ekran kartından olduğunu düşünmekteyim ama sizinde görüşlerinizi almak istedim.

2- Projeksiyon bağlı olan bir bilgisayar var.Görüntüyü VGA çoklandırıcı kablo ile yaptım.bir ucu ekran kartına giriyor diğer tarafta iki vga çıkışı olan kablo.13 bilgisayara bu şekilde projeksiyonu bağladım hiçbir sorun yaşamadım ama bir tanesinde projeksiyonun vga kablosunu çoklandırıcıya bağladığım anda monitördeki görüntü gidiyor.Monitörün ışığı yeşil yanıyor ama ekran simsiyah.Sorunun tam olarak nerden kaynaklandığını anlamak için dizüstü bilgisayarımı götürüp çoklandırıcıyı bağlayıp monitöre ve projeksiyona görüntü verdim.monitörde projeksiyonda ve dizüstünün ekranında görüntü vardı yani çoğaltıcı kabloda projeksiyonda ve monitörde sorun yok.bilgisayardan kaynaklanıyor ama sebebini bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim..

• Masaüstü simgeleri görünüyor ve görüntü sarı ise monitör kablosundandır.Şuan mevcut bir bilgisayarım öyle kabloyu oynatinca sarı renk yok oluyor.
    sen monitör değişirken taktığın diğer monitör kablosuyla berabermi deniyorsun yoksa kendi kablonla başka monitör deniyosun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PC Doktor -- 27 Aralık 2009; 13:08:50 >
  • sorunun monitörde olduğunu sanmıyorum.bu sarı görüntü veren bilgisayarda 2 monitör denedim ikisinde de sarı görüntü vardı. aynı monitörleri aynı kablolarla başka bir kasaya bağladığımda görüntü normaldi.yani ekran kartında bir problem var gibi gözüküyor.

İşletim sistemi nedir? (2 sorun için de belirt)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

İlk sorunla ilgili olarak
    Eğer ilk açtığından beri yani POST ve BIOS ekranında sarımtrak görüntü varsa ekran kartından olma ihtimali çok yüksek...Başka bir ekran kartıp takıp bakmadan anlayamazsın onu yapman gerekiyor.

İkinci sorununla ilgili olarak da ;
    şunu anlamak istiyorum..1 tane projeksiyon cihazı ve 14 pc var doğru mudur?
    13 pc de o kablo ile projeksiyon çalışıyor ama birtanesinde çalışmıyor?

Eğer öyle ise o sorun çıkaran bilgisayarda ekran kartı programında dual monitör ayarlarını kurcalamayı deneyebilirsin.Bir de o bilgisayardaki ekran kartı nedir?
  • hayır 14 projeksiyon ve 14 pc var.. her projeksiyon bir pc ye bağlı. diğer 13 bilgisayarda bir sorun çıkmadı sadece birinde sorun yaşadım. ekran kartını şu an bilmiyorum sadece onboard olduğunu biliyorum ama diğer pc lerinki de onboard dı.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.