Şimdi Ara

Monitör renk sorunu (laptop)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
30.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop monitörümde bir renk değişimi var kontrast ayarının bozulması gibi birşey oldu beyaz renkler siyah görünüyor, yeniden driver yükledim ama işe yaramadı ne yapabilirim acaba ? örnek resimler yükledim
     Monitör renk sorunu  (laptop) Monitör renk sorunu  (laptop) Monitör renk sorunu  (laptop) Monitör renk sorunu  (laptop) Monitör renk sorunu  (laptop)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Ekran Renkleri Karışıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Laptop ekranındaki renkler karışıyorsa bu, can sıkıcı ve üretkenliğinizi etkileyebilecek bir sorundur. Bu soruna yol açabilecek birkaç neden vardır ve çözümleri aşağıda bulabilirsiniz:

• Ekran sürücüsü sorunları: Güncel olmayan veya bozuk ekran sürücüleri, renklerin doğru şekilde görüntülenmemesine neden olabilir. En son sürücüleri üreticinin web sitesinden indirip yükleyerek bu sorunu giderebilirsiniz.

• Donanım sorunları: Ekran kartı veya ekranın kendisi arızalıysa renkler karışabilir. Bu durumda, cihazınızı yetkili bir tamirciye götürmeniz gerekebilir.

• Renk ayarları: Laptopunuzun renk ayarları yanlış olabilir. "Ayarlar" bölümüne giderek ve doğru renk profilini seçerek bu ayarları kontrol edebilirsiniz.

• Harici cihazlar: Laptopunuza bağlı harici monitörler veya diğer cihazlar renk sorunlarına neden olabilir. Bu cihazları çıkararak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

• Elektriksel sorunlar: Gevşek kablolar veya elektrik kesintileri de renk sorunlarına neden olabilir. Tüm kablo bağlantılarınızı kontrol edin ve gerekirse güç kaynağını yeniden başlatın.

• Yazılım sorunları: Bazı yazılım programları ekran renklerini etkileyebilir. Bu programları geçici olarak devre dışı bırakarak veya kaldırarak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Renk sorunları devam ediyorsa, laptopunuzu yetkili bir tamirciye götürmeniz gerekebilir. Donanım sorununu gidermek veya daha ileri düzeyde sorun giderme adımları önermek için profesyonel yardım almanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yazılımsal gibi görünüyo ama donanımsal da olabilir .doğru driver mi eminmisin.driver doğruysa donanımsal olabilir.granti varsa yolla gitsin
  • tahminim lcd data kablosu pc açıldıktan sonra ekranı yukarı aşşa oynattığında herhangi renk değişikliği oluyorsa data kablosu eğer hiç hareket yok ise ekran kartı olabilir. çünkü açılırken ekran kartı driverini görmez açıldıktan sonra aktif olur. 1 yöntem daha söyleyebilirim. kullandığın makina sanırsam sony vaio sökebilirsen ekranın arkasında sol alt tarafta bir kablo göreceksin lcd data kablosu çıkartıp takmanı tavsiye edebilirim.
  • Ekran kartında sorun vardır. Çünkü renk değişimi sorunu ekran kartından oluyor. Ekran kartını kontrol edin. Yok, hayır benim garantim var,onu bozmak istemiyorum derseniz, Teknik Servis'e gönderin.
  • arkadaşımın verdiği bi driver yükledim marka ve model bilgisinide fotoğraf olarak attım ben doğru driverı link olarak siz gönderirseniz sevinirim ben tam emin değilim çünkü
  • bilgisayarın ekranıyla oynayınca hiçbir şekilde renk değişimi olmuyor her zaman böyle bu bilgisayar , sökme işindende anlamam pek garantiside yok
  • driver dan kaynaklansa boot ekranında böyle bir görüntü vermez. büyük bir ihtimal ekran çipinden kaynaklanıyodur. belki bir ihtimalde ram...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop ekran sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Laptop Panel Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hevesli50

yazılımsal gibi görünüyo ama donanımsal da olabilir .doğru driver mi eminmisin.driver doğruysa donanımsal olabilir.granti varsa yolla gitsin

aklıma gelen bir yöntemi danışmak istiyorum flash diske linuxun slax sürümünü yükleyip açarsam sorun yazılımsal ise bunun düzelmesi gerekir değilmi ? eğer düzelmezse donanımsal bi sorun olduğu kesinleşirmi ?
  • Hangi os formatını atarsan at.linux yada wndows farketmez.fakat bende yukarıdakı arkadaslar gibi düşünüyorum.sorun %90 ekran kartında.emin olmak için format atabilirsin.garantinin olmaması ve bu işlerden pek anlamaman kötü olmuş.
  • çözümü burda anlatılmış
    cozumlusorunlar.blogspot.com.tr
    Laptop ekranındaki renk bozukluğu sorunu ve çözümü
    http://cozumlusorunlar.blogspot.com.tr/2014/07/laptop-monitorundeki-renk-bozuklugu.html

• driver i kaldırıp tekrar kur olmuyorsa panel arızası
  • bütün renkler ters dönmüş gibi duruyor.

ctrl + print screen tuşlarına basıp paint i açın. paintte ctrl + v yapın. daha sonra ctrl + a ya basıp resme sağ tıklayın. en alttaki rengi ters çevir' e basın. renkler normal haline dönüyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7gün25saat

bütün renkler ters dönmüş gibi duruyor.

ctrl + print screen tuşlarına basıp paint i açın. paintte ctrl + v yapın. daha sonra ctrl + a ya basıp resme sağ tıklayın. en alttaki rengi ters çevir' e basın. renkler normal haline dönüyor mu?

Merhaba, konuyu açan arkadaşın sorunundan bendede var, renkler ters döndü bende "NegativeScreen" adlı programla tekrar tersine döndürüyorum düzeliyo, resim çekip başka pcde denediğimde resimler normal gözüküyo ve birde monitörün kablosunu çıkardığımda kabloyu takın adlı yazıda da renkler ters dönmüş vaziyette, yardımcı olurmusunuz, monitörmü bozulmuş çözümü varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sbaran

quote:

Merhaba, konuyu açan arkadaşın sorunundan bendede var, renkler ters döndü bende "NegativeScreen" adlı programla tekrar tersine döndürüyorum düzeliyo, resim çekip başka pcde denediğimde resimler normal gözüküyo ve birde monitörün kablosunu çıkardığımda kabloyu takın adlı yazıda da renkler ters dönmüş vaziyette, yardımcı olurmusunuz, monitörmü bozulmuş çözümü varmı?

merhabalar. 3 ihtimal var. hatanın nerede olduğunu anlamak için de bir kaç farklı yol var hepsini denemek lazım teker teker yazayım. masa üstü cihaz olduğunu farzederek yazıyorum hata bulması daha kolay olur.

1.si eğer hata ekrandaysa (monitörde) ekranı başka bi cihaza takıp denemek lazım. eğer imkanınız varsa kabloyu çıkarıp tv laptop vs. bi cihazda deneyin yine ekran aynı şekilde ters renk veriyorsa monitör değişimi gerek.

2.si yazılımsal bir hata olabilir yada virüs bulaşmış olabilir.

3.sü ekran kartında bi problem olabilir. bunun nasıl kontrol edileceğini bilmiyorum.

benim tahminim ekranda sorun var. ekran ayarlarında rengi ters çevirmeyle ilgili bir seçenek falan arayın. bulamazsanız garantiye gönderin derim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sbaran

quote:

merhabalar. 3 ihtimal var. hatanın nerede olduğunu anlamak için de bir kaç farklı yol var hepsini denemek lazım teker teker yazayım. masa üstü cihaz olduğunu farzederek yazıyorum hata bulması daha kolay olur.

1.si eğer hata ekrandaysa (monitörde) ekranı başka bi cihaza takıp denemek lazım. eğer imkanınız varsa kabloyu çıkarıp tv laptop vs. bi cihazda deneyin yine ekran aynı şekilde ters renk veriyorsa monitör değişimi gerek.

2.si yazılımsal bir hata olabilir yada virüs bulaşmış olabilir.

3.sü ekran kartında bi problem olabilir. bunun nasıl kontrol edileceğini bilmiyorum.

benim tahminim ekranda sorun var. ekran ayarlarında rengi ters çevirmeyle ilgili bir seçenek falan arayın. bulamazsanız garantiye gönderin derim.

Monitörü laptopda denedim yine aynı sonuç fakat mesela monitörü 5-10 dk kapatıp açtığımda 10 saniye görüntü normal sonra tekrar renkler tersine dönüyo galiba biyerinde temazsızlık falan var olmadı bi bilgisayarcıya götürücem artık, bu arada yardımcı olduğun için sağol.

• Belki yadımcı olabilirim daha masaüstünde seninkine benzer bir sorunla karşılaştım arkadaki ekran kartı na bağlı kablonın 2 si kırılmıştı o kabloyu deiğitirince sorun düzeldi
  • arkadaşın dediği gibi bağlantı kablosunda sorun olabilir çünkü renkleri normal veya tersi göstermesinde sıkıntı yok.
  • kkucuk16 kullanıcısına yanıt
    Tavsiye için sağol, yeni bi kablo alıp denicem
  • Ati catalyst pro control center ı açtım. Sol taraftaki menüden masaüstü yönetimine tıkladım oradan da masaüstü rengi sekmesine tıkladım. Açılan bölümden sol alt taraftaki varsayılanlar düğmesine tıklayınca benim sorunum düzeldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.