Merhaba 8 aydır Gigabyte G24F-2 monitörü kullanıyorum ve göz ağrım hiç geçmiyor. Felaket bir şekilde ağırıyor sürekli gözüm. Nvidia renk ayarları ve parlaklık ayarları nasıl olmalı? Hem görüntü çok güzel bir şekilde gözükücek hem de gözlerimi rahatsız etmeyecek. Ben parlaklığı düşürmeyi deniyorum ama bu sefer de çok düşürünce gri renk falan siyah gözüküyor, koyu renkler güzel gözükmüyor bu sefer. Parlaklığı düşürsem de beyaz renk deli gibi vuruyor göze zaten. mavi ışık engelleyici gözlük de kullanıyorum bu arada ama bir faydası yok. Günde 12 saate yakın bilgisayar başındayım. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum. |
Monitör parlaklık ve renk ayarları gözleri yormayacak şekilde nasıl olmalı (En güzel görünür şekilde
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Gece ışığı ,eye care , mavi ışık filtresi ne dersen de bunu kullanman lazım ve güzel gözükecek olayından vazgeçmen lazım kaç parlaklıkta kullanıyorsun bilmihorum ama bunu kademe kademe yap yoksa gözün alışmaz gözün alışması kademe kademe yaparsan bir haftayı bulabilir.
Ben yıllardır mavi ışık filtresi seviye 4 ve parlaklık yüzde 50 de kullanıyorum yani monitörüme göre 150cd.
Normalde bir insan düz yüzde 70 yani 250cd ve üstü kullanır göze güzel gelir
Tabiki bu dediklerim arkadan monitöre gün ışığı veya başka bir ışık gelmemesi lazım bu olursa yapacağımız iş olmaz böyle bir durum varsa ve ekran yansıyorsa istediğini yap bu yansıma olayı çok can sıkar böyle bir durum yok varsayıyorum varsa perde kullanımı veya pozisyon değişimi ile çöz.
En başta bi kere pc dark modda olacak bu cepte ne kadar dark mod eklentisi ayarı varsa aç he abartmaya gerek yok ama dark moda alış.
Sonra parlaklık kademe kademe düş yüzde 80 sen her gün yüzde 10 düş emin ol alışırsın yüzde 50 kafi.
Sonra seviye seviye mavi filtre aç filtreyi ilk açtığında çok kötü gözükebilir ama insan alışıyor bunuda kademe kademe arttıracaksın.
Bu mavi filtre ve düşük parlaklığa alıştıktan sonra olurda beyaz mod full parlaklıkta bir ekrana bakarsan benim gibi csde flaş yemiş gibi olursun.
Ben normal kullanıcı ekranlarına gözümü kısarak bakıyorum asıl siz bu parlaklık ve mavi ışıga nasıl bakabiliyorsunuz anlamıyorum bundan önce nasıl bakabiliyormuşum hayret ediyorum.
Hatta bazı içeriklerde ısık yanma sönmeleri patlamaları oluyor gözümü kaçırıyorum inanki 😀
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X