Şimdi Ara

Monitör ışığı yanıp sonuyor ve görüntün gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben yeni kasa toplatım nerdeyse 1 ay oldu çokta iyi fakat 3-4 gündür böyle bir sorun yaşıyorum.Normalde kasa kapalıyken ekranı açınca ışığı yeşil olup yanıp sönmemesi lazımdı turuncu sabit ışık olurdu şimdi pc açık olsada, kapalı olsada, hatta monitörün kablosu kasada takılı olmasada ışık yeşil ve yanıp sönüyor.

Başka forumlara baktım yok şu yanmıştır o yanmıştır yada uyuşmazlık vardır.Ben bunu bilgisayar tamircisine sordum eğer uyuşmazlık olsaydı ne format nede program yükleyebilirdim dedi. Program vs yüklediğimde eğer uyuşmazlık olsaydı mavi ekran gelirdi dedi.

Diğer söylenti parça yanması eğer öyle olsaydı pcyi daha doğrusu monitörü şans eseri açtığımda pcnin normal olması yani ne kasma ne bi şey hiç bi şey yok ilk aldığım gibi normal...

Ramle ekran kartınıda çıkarıp taktım işe yaramadı ne yapmam lazımm biri yardım etsin lütfen hergün ekranı açmak için pcyi kasadan kapatıp açıyorum yeni yaptırdım ve bozmak istemiyorum ben ekrandan veya kablodan şüphe ediyorum ama yinede çok anlamam lütfen yardımcı olun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz1284 -- 8 Eylül 2013; 15:31:58 >

• help
  • monitörü başka pc de denedinizmi yada pc de farklı bir monitör.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz1284

Merhaba arkadaşlar ben yeni kasa toplatım nerdeyse 1 ay oldu çokta iyi fakat 3-4 gündür böyle bir sorun yaşıyorum.Normalde kasa kapalıyken ekranı açınca ışığı yeşil olup yanıp sönmemesi lazımdı turuncu sabit ışık olurdu şimdi pc açık olsada, kapalı olsada, hatta monitörün kablosu kasada takılı olmasada ışık yeşil ve yanıp sönüyor.

Başka forumlara baktım yok şu yanmıştır o yanmıştır yada uyuşmazlık vardır.Ben bunu bilgisayar tamircisine sordum eğer uyuşmazlık olsaydı ne format nede program yükleyebilirdim dedi. Program vs yüklediğimde eğer uyuşmazlık olsaydı mavi ekran gelirdi dedi.

Diğer söylenti parça yanması eğer öyle olsaydı pcyi daha doğrusu monitörü şans eseri açtığımda pcnin normal olması yani ne kasma ne bi şey hiç bi şey yok ilk aldığım gibi normal...

Ramle ekran kartınıda çıkarıp taktım işe yaramadı ne yapmam lazımm biri yardım etsin lütfen hergün ekranı açmak için pcyi kasadan kapatıp açıyorum yeni yaptırdım ve bozmak istemiyorum ben ekrandan veya kablodan şüphe ediyorum ama yinede çok anlamam lütfen yardımcı olun!

er'sin tamamda bukadar ağlama arkadaşın dediği gib başka kasada dene olmassa bakarız bişeyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RisKoF -- 11 Eylül 2013; 8:13:59 >

• ekran kartının 6 ve 8pin kabloları takılımı, kart yuvasından oynamış olabilir, anakart üzerinde işlemciye yakın güç kablosu var onuda kontrol et bunlardan olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz1284

Merhaba arkadaşlar ben yeni kasa toplatım nerdeyse 1 ay oldu çokta iyi fakat 3-4 gündür böyle bir sorun yaşıyorum.Normalde kasa kapalıyken ekranı açınca ışığı yeşil olup yanıp sönmemesi lazımdı turuncu sabit ışık olurdu şimdi pc açık olsada, kapalı olsada, hatta monitörün kablosu kasada takılı olmasada ışık yeşil ve yanıp sönüyor.

Birincisi elektronik arızalarında bilgisayarcılara değil elektronik tamircilerine cihazlarınızı göstermelisiniz.

İkinci olarak tarif ettiğiniz kadarı ile sorun monitör içindeki besleme devresi üzerindeki kondansatörlerden kaynaklı olma ihtimali çok yüksek.
    Garantisi bitti ise içini açıp şişmiş, akmış kondansatör var mı diye kontrol edilmesi gerekir.

Besleme devresinde standbye kısmı problemi sizin yazdığınız gibi "şans eseri açıldığında herşey normal" olarak çalışır. Bu kısımda bir kondansatör vardır onun değişimi ile düzelebilir ama görmeden ölçmeden yazılabilecekler bunlardır. Arızayı başka yerlerde aramayın kendiniz yapamıyorsanız bir TV tamircisine gösteriniz.

• arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum çok saolun ilgilendiğiniz için, şimdi ben monitörü söküp boş bir prize takıcam ,yani kasaya takılan kablo boşta kalıcak. bakalım ışık yanıp sönmeye devam ederse ekrandamı sorun vardır ?benim asıl sorum, bu çünkü sadece ekran kablosu prizde takılı kaldığında, ekranı açtığımız zaman ;no sinyal der ve ekran siyah olur ve ışık sabit turuncu yanar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.