Şimdi Ara

Monitör de ölü pixel çıkınca direk iade etme hakkımız var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen perşembe n11 den AOC E2262Vw 21.5'' monitör siparişi verdim. Büyük ihtimal 2 saate elimde olur. Kullananlar baya memnun kimse ölü pixel den bahsetmiyor fakat tabiki az da olsa ölü pixel çıkma olasılığı var. Bu durumda 1 tane bile çıksa koşulsuz iade etme hakkımız var sanırım? doğrumudur? gerçi cayma hakkı diye birşey de var ama internetten aldığım için geri kargola, iade et, para tekrar hesabına yatacak onu bekle zaten 1 haftadır distribütör firmadan gelmesini bekledim derken uzun iş olacak, uğraştıracak

Ayrıca monitör elime geçince ölü pixel dışında nelere dikkat etmem gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim

• internetten aldığın her üründe sorun olmasa bile istediğin gibi sebebsiz olarak iade edebilirsin kutularına filan hasar verme güzelce titizce aç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 17 Kasım 2014; 12:14:40 >
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bu konuda özellikle Fatih Projesi Akıllı Tahtalarda çok sık aldığımız şikayetler sonucu aşağıdaki açıklamayı buraya eklemeye karar verdim.

Tüketiciyi Koruma ve Piyasa Gözetim Genel Müdürünün garanti süreçleri, 2. El ürünlerde ve tüketicinin monte ettiği ürünler da garanti, LCD panellerde ölü pixel ve akıllı telefon bataryaları konularda süreçlere ait röportajının tamamıhttp://www.niyazisaral.net/?p=2635 adresindedir.

quote:

Soru-6) Yargıtayın aksini bildiren hükümlerine rağmen, bilgisayar ekranları ve televizyonlarda kullanılan LCD paneller için üreticilerin uyguladığı 4 ölü piksele kadar normaldir uygulaması kanuni midir?

Cevap-6) Yine Kanun’un 8 inci maddesinde “Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır. Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir.” hükmü gereği ölü pikselli ürünler ayıplı mal olarak kabul edilmektedir.

Ölü Pixel ile ilgili Tüketici Mahkemesi kararı ve Yargıtayın onama kararı aşağıdadır. Lütfen söylenilenlere inanmayın.

• Niyazi Saral kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz durum sizin teknik servis işleyişi, satış konusunda canım sıkıldı iade etmek istiyorum dese bile ürünü deforme etmediği sürece 14 gün içerisinde almak zorundadır firma
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

bahsettiğiniz durum sizin teknik servis işleyişi, satış konusunda canım sıkıldı iade etmek istiyorum dese bile ürünü deforme etmediği sürece 14 gün içerisinde almak zorundadır firma

Peki iade etmeden servisine göndersem orada birebir değişim olurmu acaba? neden direk iade etmiyorsun diyecek olursan monitörün piyasa fiyatı 330-350tl civarı ben iade ettiğim taktirde 220tl gibi bir para elime geçecek yani kullandığım indirim kodu iptal olacak. Servise göndersem oradan değişim kararı gelir mi acaba?
  • sanmıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.